Ketojenik diyet hakkında bilinmeyenler

Canım zaten soğan çıtırı elzem birşey değil ben poğacada deniycem o nedenle almışdım aslında :) eşimde çok seviyor soğan çıtırlı ekmekcikleri :)

Dünkü köftelerden sonra bugün +500 ile 74,500 üm :))
Köfte bana yaramıyor demişdim, biliyordumda ama bile bile işde oldu gene .. Tuzuda epey belli olmuşdu ve wc yok tabii .. Neyse pro gününe devam bakalım .. En azında ketoiste sokuyaım kendimi kilo vermesemde demi ama :))

Yeşilçay içmen iyi olmuş canım. Ben artık bitkisel bile olsa hiç tatlandırıcı kullanmıyorum .. Bitkisel olanlarda da aynı etki var mı bilmiyorum ama tatlandırıcıları beyin şeker olarak algılıyormuş kandıramıyormuşuz :)
Fazla kullanmıyorsan sorun olmaz zaten ama sık kullanmamak en iyisi bence tatlım :)

Ya bu protein barları bende çok sevdim .. Hatta normal çikolatalardan daha güzel bile geliyor keşke sırf protein olsaydı dışındaki çikolata falan olmasaydı :))

Sabah tartılmayı unuttum, kahvaltı ve su sonrası 71 geldim.Yağ yüzdem %28.3 e düşmüş, kas yüzdem %33.3 e çıkmış, özel günlerim yaklaştığından su yüzdemde de %1 lik bir artış var.
Tokken 71 geldiysen bence epey düşmüşdür kilon canım harikasın :))
Bende iki tartıyı yan yana koydum , akşam hatta eşim senin tartı doğurdu mu ya bu ne diye dalga geçdi benle :))
Birinde kilo birinde yağ kas ölcecem :))
Ama pili bitmiş elim değip değiştiremedim daha :) bakalım bende ne çıkcak pek güvenmiyorum benimkine ya :))

Fikir: soğan çıtırı yerine sarımsaklı mayonez eklesen kendi lowcarb poğaçalarına? Aynı etkiyi verir mi bilmiyorum ama denenebilir sanki.
Köftenin böyle etki etmesine şaşırdım.Bünyeden bünyeye değişiyor demek ki.Biz vazgeçmediğimiz müddetçe kilolar eninde sonunda gidiyor tatlım :)
Tatlandırıcıyı bazı keto sitelerde 1 carb hesaplayın diyor, ben hesaplamıyorum vallaİyi birşey değil tatlandırıcı ama tatlı düşkünü olduğumdan beni diyet bozmaktan kurtardığına inanıyorum :)
Bu sabah 70.3 geldim :) Dün akşam menü dışı bir bardak bacardi limon içtim, 3 gr carb extradan almış oldum.
Pil tak bi takip et bakalım, inşallah doğru ölçüyordur da motive olur sana, öpüyorum :)

Kittyciğim bugün 73,300 geldim oleyy -1200 :))
Köfte aslında ilk gün ağırlık yapıyor demek ki kabızlık ve ödem atınca gitti çok şükür :)
İki gündür saf protein yapıyorum bugünde devam edicem inş ..köfteleri çok bol yapmışdım bir kısmını dondurucuya atarım diye ama dondurucu tıka basa dolu olunca hepsini pişirmişdim bende :))
Dün sabah öğünümde ve bugün gene sabah öğünümde de yedim kahvaltılık peynir ve yumurtayla birlikde :))
Akşam yenmezse demek fazla bir etki yapmıyor köfte ya da dediğim gibi ağırlık oluyor heralde :))
Yarın 72,90 ı bir görsem havalara uçucam :))
Fitekran diye bir site var biliyormusun ketojonik diyet hakkında çok güzel açıklamaları var uzamn doktor birinin sitesi, biliyorsundur muhtemelen canım..ketojenik diyette asıl önem yağ miktarı diyor tabi karboyu sınırda almak şartıyla.. Uani ben yağı serbest yiyorum ama şu kadar almam lazım gibi hiç düşünmemeişdim .. İyice konuyu anlmaya çalışıyorum bakalım , makroları hesap işine geçmem lazım senin şu programı indirmem lazım benimde bir deneme yapayım ve bir de mutfak tartısına ihtiyacım olacak acilen :))

Canım bravo çok sevindim :)Fitekran ı takip ediyorum ben de canım. Dün ben kahvaltıyı abarttım pazar olunca.Öğleni hafif yedim, akşam da doğumgünü kutlaması vardı, yemeğim iyiydi ama bir kadeh şarap götürdüm yanında, gün sonu baktığımda makrolarımı hiç beğenmedim.Protein ve yağ az yemişim, carb ı aşmışım.Bi de regl öncesi carb isteğim arttı, normalde günde 1 dl protein ekmeği ve 1 protein bar hakkı tanıyorum kendime ama dün 1,5 dl ekmek ve 2 bar yedim
Bugün de iş nedeniyle şehir dışındayım, şu saate kadar bisürü şey yedim, akşam için biraz peynir, biraz hindi füme, biraz ceviz yersem günü anca toparlayabiliyorum :) 2 gün tartılamayacağım, menülerimi paylaşıyorum hemen.

Son düzenleme:
Canım arada malesef makroları tuturamamk zor oluyordur.. Ben daha öyle hesap işlerine fala dalmadığımdan :) ama 3 gündür saf pro günü yapmışdım.. İftar öncesi 72,500 geldim :) ama çogu su kaybı ama olsun sonuçda bu rakamları 6 yıldır ilk kez görüyorum :))
Bugün iftarda taze fasulye haşlama ve biberkavurması yoğurt yedim .. Sebzeler çok oldu pro az oldu ama özlemişdim sebzeleri .. Sahur da da yumurta peynir omlet az biber kavurmadan yerim heralde :)

Fazla bir abartı yok canım yemende , arada kaçamaklarımızda olsun napalım :) sık olmadıkça :)

Sporumuda iftar öncesi yaptım , yapabildiğime sevindim çünkü gece vakit dar zorlanacaktım .. Senin nasıl gidiyor sporun canım , kettlebele alışdın mı ? Level 2 ye ne zaman geçeceksin ?

Aslında macrolarım tutuyor genelde, evelki gün (pazar) olmamış.Yine bir pazar günü daha carb ı aşmıştım hatırlarsan.Pazar gezmeli bir gün ve yeterince plan hesap kitap yapmıyorum galiba.Pazarlara daha dikkat edeceğim :)
72,5 süper canım, harikasın.Menülerin de süper :)
Kettlebell i çok sevdim ben canım ya :) Level 1 le mutluyum hala.Sıkıldığımda geçerim 2ye.Ağırlığımın kilosu da arttı ya şimdi, 1 e takılırım bir süre daha.Bugünün menüsünü az sonra paylaşıyorum.Sevgiler

Yağ az kalmış şimdi farkettim.4 ceviz, 4 badem, 5 fındık ekledim atıştırmalıklara.Makrolarımı da ayarlamış oldum böylece.

Son düzenleme:
Dünkü sebzeler çok geldi aşırı ödemlerdeyim bugün wc de yok 3 gündür :)) artıdayım şimdi ama kafayı takmıyorum biliyordum .. Bugün yine pro ağırlıklı besleniyim yanına yogurt ya da salata eklerim artık :)

Sevmen harika ya kettlebeli :) evet yeni aldın biraz devam o zaman level 1 e canım :) vücudun alışırsa fazla işe yaramaz ama kettlebel ile değişiklik yapmış oldun zaten :)

MyfittnesPal' ı bende indirdim :) bakalım senin gibi randımanlı kullanabilecek miyim azıcık kırcalayım bi :))

Yarın için evdeki kabakları değerlendirme projesi kapsamında fırında unsuz kabak mücver yaptım.
Nette tarif karıştırdım biraz, bazısı yağsızdı, karatay ın mücver tarifinde sadece 1 yumurta vardı.Ben de kendi keto mücver imi uydurmaya karar verdim :)
-4 kabak rende
-300 gr light beyaz peynir ( aslında light olması gerekmiyor ketoda malum, ama ben evdekini değerlendirdim)
-1 çay bardağı z.yağı
-3 yumurta
-1,5 kapya biber
-tuz, karabiber.
-Dereotum olmadığından kuru nane, kekik, fesleğen
Bunları karıştırdım, yağladığım borcama koyup 180 derecede fırında pişirdim.Ucundan tadına baktım, çok güzel olmuş.Eminim tulum veya kaşar peyniriyle, dereotuyla daha da güzel olur.
9 porsiyona böldüm, üşenmezsem myfitnesspal e malzemeleri girip porsiyon başına macro ve kalori değerlerini çıkaracağım.Çıkarınca yazarım.
Şu anda da fırında 'keto brownie'm pişiyor, güzel olursa onu da paylaşırım.

Harika görünüyor canım ellerine sağlık afiyet olsun :)
Geçende kara kabak baden unundan sıfır unlu kek tarifi görmüşdüm görüntü muhteşemdi :) bende onu denemek istiyorum Ramazandan sonra olur heralde :)
Bugün iftarda çok kötü beslendim yetmezmiş gibi bir de ravani tatlı yedim ya az evvel .. İki gün saf pro yapıp cezalandırcam kendimi :))
Programı hala inceleme fırsatım olmadı , belli takipler için para istiyor galiba ama incelemediğimden daha hepsini parasız kısmı bana yetecek mi bilmiyorum :)
Çok yoğun geçiyor günlerim benim canım, inşallah Ramazan sonuna kadar bu şekilde olmam :))

Brownie hiç güzel olmadı, yoğun yumurta ve peynir tadı var, paylaşmıyorum
Vanilya eklemedin mi kuzum , yumurta yoksa ille kokuyor :) benim kekler hala buzdolabında duruyor :) revani yiyceğime keşke onlardan yeseydim ayy çok pişmanım yaa

Ücretsiz versiyonunu kullanıyorum canım, gayet yeterli ve kullanışlı.
Valla bu kek de süper görünüyordu tarifte ama sonuç pek öyle olmadı vanilya ve acıbadem aroması koymama rağmen yumurta kokusu, peynir tadı baskın.Sokak köpeklerine yar olacak sanırım.
Revani mii aman biran önce bitsin de kalksın ortadan, evde olunca illa zayıf bi anına denk geliyor insanın, benim başımı da bu protein barlar belaya sokacak, günde 1 tane yicem diyorum ikiliyorum, regl de oldum olucam, olsa da tatlı krizlerim son bulsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…