kilolarım mı daha büyük bi dert eşim mi?

Dogum kilosunu vermek gibi zor bi surwc bende yasadim.2.senenin sonunda bikac kilo farkla eski halime kavustum diyebilirim..esinizin davranisi karsisinda kendinizi ezdirmeyin ve daha azimli olup kilo verme surecinj hizlandirin...emzirirken kiloyu verdiniz verdiniz yoksa sonrasi daha zor oluyor.bende emzirdigim donemde ilk 1yil dikkat etmedim ama sonriki yil hep az kalorili ama cocuguma faydali seyler yiyip kendime duzen oturttum.kendi bunyenizin bilirsiniz zaten..diyetisyene gidwn arkadasimda oldu emzirirken zayiflayan.ben gitmedim.ceviz dereotu yedim sutumu korumak adina..sonrasinda aksam yemek yemedim gunduz yemegimi yedim ama aksam acikinca yogurt yedim elma yedim...ve bi sekilde basardim...sizde yaparsinjzzkiii boyle bi ese karsi azimli olmalisinizzz

Boy ve kilonuz nedir merak ettim Bebek 1 yaşına kadar emzirin ondan sonra 1200 kalorilik diyet yapın o şekerli kahve bağımlılığından vazgeçin bu sizin sağliginiz için tehlikeli akşam 6 dan sonra yemek yemiceksiniz aciktiginizda yoğurt yiyin tatlı krizı geldiğinde bir kaşık pekmez yiyin zorlanacaginiz 2 hafta sonrasında alışıyorsunuz
Eşiniz için bişey söyleyemiyorum odun resmen yontulmasi zaman alır

önce eşini sonra da şekeri bırak.. İlk başta zorlanacaksın ama sonra büyük hafifleyeceksin

sözleriniz beni hiç acıtmıyor. çünkü özellikle de altı çizili kısmı uzun zamandır ben de düşünüyorum. haklısınız. bu gerçekle yüzleşmek çok zor.
Eşiniz hakkında yazıp onun bozduğu moralinizi daha da bozmak istemiyorum, siz sağlığınızla ilgilenin, eşinizi yok sayın, açlığa dayanamayıp fenalaşmanız bir sağlık sorunu olabilir, insülin direncinize baktırın, gerekli sağlık taramalarınız yapılınca doktorunuz duruma göre yemeniz veya yememeniz gerekenlerin listesini verecektir zaten ama bunların dışında yemek tabaklarınızın boyutunu küçültün, beynimizde açlık-tokluk merkezleri var, açken de tokken de beyin bazı hormonlar salgılar, tüm organlar beyne bağlıdır, işitsel duyularımız, görsel duyularımız, göz algıladığını beyne iletir ve beyin sinyal üretir, büyük bir tabağa konmuş bir kaşık yemek beyne doymayacağı sinyalini yollar ama tabak boyutunu küçültürsek beyin doyacağını düşünür, bir nevi yanıltmaca:)

Gün içinde mutlaka bol su tüketin ve maydanoz, maydanoz mucizevi bir bitkidir, hergün en azından 15-20 sap maydanozun üzerine limon sıkıp yemelisiniz, açlığa tahammülünüz yok madem az az ama sık aralıklarla olan bir beslenme düzeni kurun kendinize, 3 ana, 3 ara öğün uygulayın, ekmeği sabah kahvaltılarında 1-2 dilimi geçmeyecek şekilde beyaz ekmek olmamak şartıyla yiyebilirsiniz ama diğer öğünler ekmek yemeyin ve kesinlikle spor yapın, küçük bebeğiniz var, gün içinde spor salonuna veya açık havada 1 saatlik yürüyüşlere imkan olmayabilir bu yüzden, evde düzenli spor yapabilirsiniz, size link vereceğim oradaki gruplardan birine katılırsanız disiplinli bir şekilde spor yapmayı bırakmazsınız, zira insan evde kendini mecbur hissetmeyince bugün yaparım yarın yaparım deyip erteleyebiliyor ama bir gruba dahil olunca zorunlu hissediyor.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/forums/spor-ile-saglikli-yasam.178/

Bu da mı olmadı diyelim, o vakit her gün açın müziği en az 30 dakika oynayın :)

Eşinize söyleyecek laf bulamıyorum Allah vicdan versin yeni anne olmak zaten çok zor... fakat kendiniz için sadece kendiniz için karatay diyetini tavsiye ederim benim bebeğim 8 aylik ,kilolarimi bu beslenme tarzıyla verdim. Ilk 2 hafta zor geçiyor ama alışıyor vücut sonra . Azim ve başarı dilerim kendinizi iyi hissettiğinizde zaten yapmanız gerekenleri yapmak için gücünüz de yerine gelmiş olacak. Siz kendinizi sevin baskasini da hak etmiyorsa sewmeyin lutfen.

Neden zayıflamiyorsun?? Kocana yazık değil mi? Göz zevki bozuluyor adamın.

Hem çocuk doğuracaksın hem de manken gibi olacaksın. Bunu küçük bir kızken empoze etmediler mi sana??

Hem çocuk bakacaksın, hem makyaj yapacaksın,hem de her gün en azindan 3 çeşit yemek çıkaracaksın. Madem yapamıyorsun doğurma o zaman.

Kocanı memnun edeceksin ki gözü dışarı kaymasın. Malum eğer seni aldatırsa da kabahat senindir.

Bebeğini normal doğumla dünyaya getireceksin ki bütün işlerini ilk günden itibaren yapabilmelisin.

Çünkü sen bir kadınsın.

Dünyaya bir bebek getirmen yetmez. Kocanı mutlu etmek zorundasın.

Ve buna benzer binlercesi....

..... devam etsem... burda sayfa sayfa toplum ve öküz koca baskısı çıkar . Ama eminim hepimiz bunları duyuyoruz. Bu baskıyı toplumda hissediyoruz.

Kısaca senin durumun;

Eşin seni sevmiyor. Sana değer vermiyor. Senden utanıyor.

Kalbini kırmak istemezdim
Ama kocan öküzün teki.

Baba olmak şöyle dursun insan olmak fazla gelmiş ona.

Emziriyorum ve akşam 6dan sonra sadece su ve şekersiz çay tüketiyorum.
Sabah güne güzel bir kahvaltı ile başlarım. 2 yumurta, yeşillik, 1 çay bardağı kuruyemiş, elimin ayası kadar peynir, bolca zeytin, kaymak, 3 tane gün kurusu kayısı. İyice doymak önemli. Şeker ya da ekmek yok ama. Akşamüstü bir öğün daha.
Şekerli şeyler zaten seni acıktıran. Vücut şekeri dengelemek için insülin salgılıyor kan şekeri düşünce gözün dönüyor.
3 gün dene dediğime hak vereceksin. Şeker ve ekmek beslenmenden çıkınca hem kilo vereceksin, hem de açlık krizlerin olmayacak.

Aynen en iyisi Karatay sağlık açısından da.

Eşinizden tiksindim açıkçası.
Kilo verme konusunda çok bir tiyo veremeyeceğim ama o konuda da size destek verecek bir çok kadın vardır eminim.
Tek diyeceğim size saygı duymayan insanları hayatında tutmamanız.
Şimdi size böyle davranan bir insan, ilerde çocuğunuz büyüdüğünde onun önünde aynı tavırları sergilemeyeceğinin garantisi nedir?

Diyelim ki evlendikten sonra hormonel sorunlar yaşadınız ve hormonlar yüzünden aşırı kilolu bir hayat sürmek durumunda kaldınız.
O zaman ne olacaktı? Adam sizi boşayana kadar mı sabredecektiniz?

Ben anlam veremiyorum. Gerçekten.
2 çocuk doğurdum.
Göbeğim var (kendi göbeğimden kendim iğreniyorum çoğunlukla) ancak eşim bana bir gün hakaret etmedi.
Daha kilolu olduğum zamanlarda oldu, o zamanlar bile "sıkma canını, sen tombulda güzelsin, bir dirhem et bin ayıp örtermiş zaten" derdi hep. Hiç moralimi bozmadı.

Hala derim eşime, 2 çocuk sonrası bende artık pörsüdüm, uykusuzluk, çalışma hayatı beni yıprattı.
Bakılacak halim mi kaldı? diye söylerim, ancak o hep bana iltifat eder.
Daha bugün eşimden iltifatlar almışken ben şaşırdım gerçekten sizin eşinizin tavrına.

Siz ona dünyanın en güzel varlığını armağan etmişsiniz.
Bi zahmet kıymetinizi bilsin.

Çekin karşınıza net bir şekilde konuşun, derdi neymiş öğrenin.
Sebepsiz yere de bu kadar hakaret ediyor olamaz insan.
Vardır bir karın ağrısı bence.

Bence duygusal boşluktan kendini yemeye vurmuşsun. Bu kocayla gittiği sürece daha çok yersin...
Öneri olarak sadece şekeri ve ekmeği kessen bile sana büyük faydası olur.
Çayı şekerli mi içiyorsun? Hiç içme
Şeker bağımlısıyım demişsiniz. Bence öncelikli hedefiniz şekerden kurtulmak olsun.
Ayrıca havalar soğuk ama bebeğinizi alıp her gün bir tur yürüyüş yaparsanız hem vücudunuza iyi gelir hem de bebeğinizin hava alması onun bağişikligini güçlendirir...
Ek olarak Youtubeden diyet yemekleri sayfaları bulun.
Yine yiyin ama yağlı yağlı patlıcan musakka yemeyin de patlıcan közleyip içine peynir köyün da yiyin .
Ocakta ızgara aletleri var (çok da ucuz). Tavuk da et de yapsaniz sıfır yağ ile onlarda yapın... kan şekeriniz düşecek gibi olduğunda elma yiyin...
Beslenme düzenini değiştirerek başlayın. Hem alışkanlık haline getirirseniz çocuğunuz da sağlıklı sofralarda büyür, bunu öğrenir. Ne güzel

eşinizi Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın inşallah. şekerli kahve demişsiniz onun için yazıyorum. ben de her gün en az 3 kupa kahve içiyorum önceleri de şekerli içiyordum. azaltmaya başladım 2 kaşık koyuyorsam örneğin bir süre bir buçuk koydum, sonra bir, sonra yarım derken bir baktım şeker kullanmıyorum. azaltarak bırakırsanız eminim yapabilirsiniz.

Eşinizi hakkında birseyler yazmaya degecek bir insan olarak göremedim kusura bakmayın o yuzden direk size odaklanacagim. Bence siz diyetisyen onerisiyle zayiflamalisiniz cunku emziriyorsunuz burdan onerebilecegim seyler sizin ve bebeginizin sagligina zararli olabilir o yuzden en mantikli olan diyetisyene gidip vucudunuza ve yag oraniniza uygun olarak zayiflamaniz. Yakin bir arkadasim haftada 2 kilo vererek tam 30 kilo verdi sizde yapabilirsiniz yeterki sabirli olun kurallara uyun. Kendiniz için zayiflamaniz gerektigini dusunuyorum kesinlikle esiniz icin degil. Mutlu hissetmeniz icin buna ihtiyaciniz var ve basarabileceginize inaniyorum. Sevgiler..

Terbiyesiz adam! sizi bu şekilde aşağılayamaz ona bir dur demelisiniz kendini ne sanıyor acaba kokarca, bidaha aynı şekilde konuşursa ona hak ettiği cevabın fazlasını verin, gıcık oldum burdan pis herif, okudukça bunları gidip gelip kurban oluyorum kocama işin kötü yanı adam bu gidişle benden şüphelenmeye başlayacak.

Emzirince çok acikirsin emzirme işi bitince verirsin kilolari meraketme. Kilonla kafayi bozmuş bu dangalak adama sende psikolojik savaş aç. Meselaa saçinin şekliyle dalga geç ağzin kokuyor bu ne yaa yaklaşma bidaha bana de. Ayy tirnaklarini hiçmi kesmiyosun de uydur bul bişeyler hergün sırala işte. Tiksinerek bak söylerkende.

Bence esinizi tedavi olması için ikna edin. Siz kilo verirsiniz dert değil de kocanızın akıl sağlığı şüpheli. Kilo vermek içinse tavsiyem yoğurt, limonlu su.

bir de şöyle birşey var eşiniz dünya yakışıklısı falan mı?
yani onun eleştirilecek bir şeyi hiç mi yok?
herhangi birine bakacak olsan eleştirecek 100 tane şey bulmak mümkün, ki bu eşiniz için de geçerli.
ama sanırım o kendini bilinmez hint kumaşı falan sanıyor.
valla size en ufak bir eleştirisinde (kilonuz olabilir, başka birşey olabilir) ağzının payını verin bence.
aksi taktirde hiçbir tepki almadıkça kendini haklı sanmaya, kendini bulunmaz hint kumaşı gibi görmeye devam eder.
gerekene gerektiği yerde haddini bildirmek lazım yani.

Annelerin kilo vermesiyle ilgili bir tavsiyede bulunamayacağım ama asıl ayı eşiniz... sanki keyfinize yiyip içip kilo aldınız. Öyle olsa bile bu nedir ya, insanın kendi bedeninde bir yavruya konaklık etmesi, onu beslemesi ve doğurması kolay bişey mi? Bir de onun da bebeği bu. Çok sinirlendim gerçekten.

Madem zayıflamanızı istiyor hakaret edeceğine size destek olsun sağlıklı yemekler yapın fırında ya ızgarada pasta börek türevlerini asla yapmayın zayıflamak içinde benim önerim dukan birası acayip kilo verdiriyor internette yazıyor tarifi spor da yaptınız mı kilo vermek kadar kolayı yok dert etmeyin.

cinsellik devam ediyor mu peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…