- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi Liona Esposito
Merhaba, sonunda biri yazmış, ben anne değilim o yüzden yazmak istemedim, ama araştırıyorum bu konuyu ve sağlık problemleri dışında hamilelikte alınan kilonun normalde 12-15 arası olduğu, bunun 10 kg kadarının zaten doğumla birlikte gittiğini okuyorum. Siz sanırım sağlıkçı idiniz yanlış mı hatırlıyorum?
Anne olmak, hamilelik, doğum vs bunlar bize bahşedilmiş mucize evet ama herşeyimiz mucize zaten. Kalbimizin atması, vücudumuzun düzenli çalışması, 5 duyu vs hepsi mucize. Sadece hamilelik, annelik bunlar mucize değil:) Hayvanlarda da var bizim gibi üreme, hamilelik, doğum. Ülkece önce bunu bir normalleştirmeliyiz bence.
Ben Abd'de hemşireyim ve 6 yıldır lohusa kadınlarla pek iç içe olduğum bölümlerdeyim. Burada doğum öncesi fit olup da hamilelikte 30 kilo falan alan yok. Bakıyorum, kadınlarda sadece hamilelik göbeği çıkıyor doğal olarak. Doğumda şişman olanlar zaten hamilelik öncesi normali de şişman olan kadınlar. Türkiye'deki gibi normal görülmüyor 30-40 kilo almak. Bizim kadınlar hamileyim diye inanılmaz salıyor kendini bence. O kadarına gerek yok. Sağlıklı beslense kimse obeziteye yakalanmaz doğuracak diye.