kilolarım mı daha büyük bi dert eşim mi?

Merhaba, sonunda biri yazmış, ben anne değilim o yüzden yazmak istemedim, ama araştırıyorum bu konuyu ve sağlık problemleri dışında hamilelikte alınan kilonun normalde 12-15 arası olduğu, bunun 10 kg kadarının zaten doğumla birlikte gittiğini okuyorum. Siz sanırım sağlıkçı idiniz yanlış mı hatırlıyorum?
Anne olmak, hamilelik, doğum vs bunlar bize bahşedilmiş mucize evet ama herşeyimiz mucize zaten. Kalbimizin atması, vücudumuzun düzenli çalışması, 5 duyu vs hepsi mucize. Sadece hamilelik, annelik bunlar mucize değil:) Hayvanlarda da var bizim gibi üreme, hamilelik, doğum. Ülkece önce bunu bir normalleştirmeliyiz bence.

Ben Abd'de hemşireyim ve 6 yıldır lohusa kadınlarla pek iç içe olduğum bölümlerdeyim. Burada doğum öncesi fit olup da hamilelikte 30 kilo falan alan yok. Bakıyorum, kadınlarda sadece hamilelik göbeği çıkıyor doğal olarak. Doğumda şişman olanlar zaten hamilelik öncesi normali de şişman olan kadınlar. Türkiye'deki gibi normal görülmüyor 30-40 kilo almak. Bizim kadınlar hamileyim diye inanılmaz salıyor kendini bence. O kadarına gerek yok. Sağlıklı beslense kimse obeziteye yakalanmaz doğuracak diye.

Ben Abd'de hemşireyim ve 6 yıldır lohusa kadınlarla pek iç içe olduğum bölümlerdeyim. Burada doğum öncesi fit olup da hamilelikte 30 kilo falan alan yok. Bakıyorum, kadınlarda sadece hamilelik göbeği çıkıyor doğal olarak. Doğumda şişman olanlar zaten hamilelik öncesi normali de şişman olan kadınlar. Türkiye'deki gibi normal görülmüyor 30-40 kilo almak. Bizim kadınlar hamileyim diye inanılmaz salıyor kendini bence. O kadarına gerek yok. Sağlıklı beslense kimse obeziteye yakalanmaz doğuracak diye.

Oh sonunda biri çıkıp gerçeği söyledi yahu :) Aynen öyle yani bakıyorum, yok süt olsun yok sen iki canlısın diye, en alakasız besinler yeniyor, tatlının böreğin pastanın süt yaptığı ya da bebeğe faydalı olduğu nerde görülmüş? Geçen bir ünlü söylemiş, hamileyim diye şımarmak istedim, istediğimi yedim 30 kilo aldım diye, en azından dürüst dedim içimden :)

Ebru Ş. çok eleştirilmişti, onunla ilgili araştırma yaptım ve aslında yedikleri çok sağlıklı besinler ve bebekleri hem kilo hem sağlık açısından çok çok normal, hatta tombik tombiklerdi resimlerinde:)
NOT: Tekrar yazayım sağlık sorunları olup kilo alanları tenzih ediyorum.

Son düzenleme:
Oh sonunda biri çıkıp gerçeği söyledi yahu :) Aynen öyle yani bakıyorum, yok süt olsun yok sen iki canlısın diye, en alakasız besinler yeniyor, tatlının böreğin pastanın süt yaptığı ya da bebeğe faydalı olduğu nerde görülmüş? Geçen bir ünlü söylemiş, hamileyim diye şımarmak istedim, istediğimi yedim 30 kilo aldım diye, en azından dürüst dedim içimden :)

Ebru Ş. çok eleştirilmişti, onunla ilgili araştırma yaptım ve aslında yedikleri çok sağlıklı besinler ve bebekleri hem kilo hem sağlık açısından çok çok normal, hatta tombik tombiklerdi resimlerinde:)
Ben de sizin gibi düşünüyorum ama bu herkeste geçerli olmuyor. Mesela ben doğumdan 10 gün sonra 17 kilo vermiştim. Vermedim yani kendi gitti. Beş kilo kalmıştı eski kiloma. Ama süt olmadı bir türlü. Hatta ben diyetisyene de gittim bana emzirme dönemi için besin listesi verdi falan ama az geliyordu yine de. Ben de daha çok yiyip 10 kilo aldım:) sutum o zaman bile çok gelmedi yani. Ki sağlıksız da yemedim. Umarım herkesin bol bol sütü olur:))

Ben de sizin gibi düşünüyorum ama bu herkeste geçerli olmuyor. Mesela ben doğumdan 10 gün sonra 17 kilo vermiştim. Vermedim yani kendi gitti. Beş kilo kalmıştı eski kiloma. Ama süt olmadı bir türlü. Hatta ben diyetisyene de gittim bana emzirme dönemi için besin listesi verdi falan ama az geliyordu yine de. Ben de daha çok yiyip 10 kilo aldım:) sutum o zaman bile çok gelmedi yani. Ki sağlıksız da yemedim. Umarım herkesin bol bol sütü olur:))

Tabi ki öyle, herkes için %100 geçerli değil yazdıklarımız. Sağlık sorunu olur, sizinki gibi süt olur, olur da olur yani.

Rezene çayının süt yaptığını okumuştum, denediniz mi?

Tabi ki öyle, herkes için %100 geçerli değil yazdıklarımız. Sağlık sorunu olur, sizinki gibi süt olur, olur da olur yani.

Rezene çayının süt yaptığını okumuştum, denediniz mi?
Süt bebeğin memeyi kavraması emebilmesi o memeyi boşaltması ile daha çok ilgili değil mi yediklerimizden içtiklerimizden çok?
Yani benim gözlemlerim meme ucu büyük olan annelerin emzirme problemi küçük yada olmayanlara göre daha azdır
Tamamen kendi gözlemlerim bunlar

Süt bebeğin memeyi kavraması emebilmesi o memeyi boşaltması ile daha çok ilgili değil mi yediklerimizden içtiklerimizden çok?
Yani benim gözlemlerim meme ucu büyük olan annelerin emzirme problemi küçük yada olmayanlara göre daha azdır
Tamamen kendi gözlemlerim bunlar

Bilemiyorum çok, anne değilim; anne olan arkadaşlar daha iyi bilir....

Ama okuduğum kadarıyla bol su içmek, rezene çayı içmek, bol bol sıvı almak..Bunlar sütü artırıyormuş.

kızlar eşimin son zamanlardaki davranışlarını anlatmaya kalksam sabah olur. şuan öyle yorgun öyle kırgınım ki kısa keseceğim, hem de sizden tavsiye alacağım.

9 aylık bebeğim var kilolarımı veremedim. eşim son zamanlarda artık işi hakaret boyutuna vardırdı. "hayvan gibi göbeğin var, kı*ın patlayacak gibi." vs. demeler. sürekli bakışlarındaki beğenmezlik, tiksinmeli bakışlar, küçümsemeler, hakaretler. gerçi her halim her adımım adama batar oldu ya hayırlısı.

dün teyzesine davetliydik, yerde oturuyorum, teyzesinin de 6.sınıfa giden bi oğlu var. balonla oynuyordu balon bana geldi, ben de oturduğum yerde balona vurdum çocuğa gönderdim, çocuk bana tekrar attı, derken biz paslaşmaya başladık.
odada teyzesi, eşim, çocuk ve ben varız. eşim dur demeye başladı, teyzesi "bırak oynasınlar ne güzel işte her insanın içinde bir çocuk vardır" diyor, eşim hala pis pis bakarak dur diyor. neyse arabada giderken söyledi neden dur dediğini. balona vururken her tarafım sallanıyomuş, ayı gibiymişim, kollarım bilmem nasılmış, iğrenç görünüyormuşum.

daha başka kavga sebepleri de var öyle saçma ki ne benim yazmama değer ne de sizin okumanıza değer onları anlatmıycam.

işte böyle derdim. ben kilo vermek istiyorum ama eşim istiyor diye değil. gerçekten. uzun zamandır istiyorum. bi kıyafet beğenince bile "zayıflayınca alıcam" diye diye uzun zamandır kendime bişey de almıyorum. ikinci sebebi de tabiki gururumdan dolayı, bu lafları duymamak için.

eşimle zaten konuşmuyorum, uzunca bi süre de mecburiyet dışında muhatap olmayı düşünmüyorum. içimden de gelmiyor zaten. başka sorunlar da var belki başka konu açar anlatırım burda konu dağılmasın.

eşime olan düşüncelerinizi zaten yazacaksınız, sizden ricam yorumunuza ek olarak zayıflama tavsiyelerinde bulunun. özellikle de emziren anneler. çok çabuk acıkıyorum ve açken başım dönüyor kesinlikle aç kalamıyorum. öyle akşam şu saatten sonra yemek yemeyim olayını asla yapamıyorum, çünkü dermanım kalmıyor acıkınca. ve şekerli kahve bağımlısıyım. çözümlerinizi, önerilerinizi bekliyorum.
Başlığı cevaplıyorum,kilolarınız dert,çünki sağlığınızı etkiliyor,önce kilonuzdan,sonra kocanızdan kurtulun demeyeceğim,çünki kilo verince peşinizde kuyruk olacak.
Ben de zor veriyorum,fakat öyle iyi hissediyorsunuz ki kendinizi,motive kendiliğinden geliyor.
Kırılmanızı anlıyorum,kim olsa üzülürdü.

Tamam esiniz suclu size oyle demeye hakki yok ama gercektende cocuktan sonra kendini cok salan insanlar var.bu kadar laf duyuyorsunuz ve hala sekerli kahve bagimliligim var diyorsunuz.iradenize sahip cikin biraz kilo vermek icin kendinizden ödün vermek zorundasiniz anladigim kadariyla esinizi birakmaya niyetinizde yok.onun icin zayiflamak zorumdasiniz

Ben polikistik over hastasıyım kilom çok var insülin direncim var prolaktin hormonum sorunlu yannniii vardaaa vaaar hepside kilo vermeye engeelll gel gelelim eşim kilomla alakalı bişey söylese boğarım herhalde..bazıları demiş yok hamileyim diye salmışsın falan filan salar kime ne! İnsanları kendi tercihlerinden dolayı yargılamamak gerektiğini öğrenmeliyiz. He kilo vermek isteseniz verirsiniz o ayrı . Ben büyün sağlık sorunlarıma rağmen 30 kilo verebilen biriyim sonrasında alsamda :110:yine verip alıyorum vel hasıl kelam kim olursa olsun ama kim olursa siZe tek kelime etmeye hakkı yok bi kelime mi kullanıyır sanane diyin benim bedenim sanane yani istemeyene kapı orda!

NOT: Tekrar yazayım sağlık sorunları olup kilo alanları tenzih ediyorum.
Ben tatlıyı hiç sevmem. Bir çikolatayı bile bitiremem, bir parça alsam tatlıya doyarım. Ama hamilelikte çikolata diye resmen çıldırdım. Bol bol da yedim, duramıyordum. Onun dışında normal yedim. 14 kilo ile girdim Doğuma. Doğumdan sonra da tatlı biraz azaldı ama yemek miktarım arttı. Deli gibi acıkıyordum. Bebek 9-10 aylık olana kadar diyet yapmadım, sütüm 2 yıl boldu, bebek katı beslenmeye alışınca benim de yemek ihtiyacım azaldı ve tüm kilomu verdim. Tatlı ihtiyacım da 3 yaşına kadar sürdü yine. Şimdi 5 yaşında, aylarca tatlı yemesem yine canım istemez. Yani hamilelik ve lohusalık bazen insana olmayacak şeyler yediriyor:))

Katılıyorum.
Çocuklarım hep iriydi,en fazla aldığım 14 kiloydu,ona da çok üzülmüştüm.40 gün sonra gebelik öncesi kilomdaydım.
Asıl doğumlardan sonra kendime vakit ayıramadım,özellikle farkında olmadım da açıkçası.
Tek düşüncem çocuklarıma ve işlerime yetişebilmekti.
Bir baktım aradaki 8 10 kiloyu tartıda hiç görmemişim:KK51:
Diyeceğim o ki gebelikler ve süt verme süreci tek başına buna sebep olmuyor,farkındalık geliştirip işler ilerlemeden kontrolü ele almak gerek...

Neden kendini bu adamin asagilamalarina layik goruyosun?
Neden kendine iyi bakmiyorsun?

Saglikli beslenmenin temel kurali once gozunu doyurmak.
Az yiyip gozun gonlun doymadan o sofradan kalkarsan 1 saat sonra elin cikolataya filan kayar.
Ben kronik az yiyenlerdendim ama yas aldikca bu yeme sekli beni hasta etmeye basladi.
Simdi yiyorum gozum doyana kadar ama yediklerim besleyici ama az kalorili seyler.

Sen o kremali bol sekerli kahveleri icerek neden organlarina eziyet ediyorsun?
Birak o pis kocanin dalga gecmesini vs, kendine saygin olsun once.
Ha tiroid hastasi vs olursun, elinde olmadan kilo alirsin o baska ama onune geleni acikiyorum diye yemek kendine cop tenekesi mualelesinden baska ne ki?

Eşinin davranışları kaba ama senin de salmani istemiyor . Bakımlı olmanı istiyor , sabır sabır onlar da napsin 9 ay hamilelik ,üstüne birde emzirme dönemi vs derken onlar bizim gibi değil . O eski fit halimizi istiyorlar . Söyleme tarzı yanlış ama esin sana daha önce daha yumuşak şekilde uyarmistir diye düşünüyorum . Bende emziriyorum 8 aylık bebeğimde, bi ara sıcak su içerek gün içinde 10 kg verdim yediklerimë de dikkat ettim . Yürüyüş de yapiyodum fırsat buldukça. daha vermem gereken kg da var . Emzirdikden sonra sicak su içmeye çalış bastırıyor biraz . İlk 3 gün şekerli şeyler yemeyince sonra vücudun öyle bi alisiyoki. Sütunde kesilmez hiç endişe etme .
Bosan ve seni sevmiyor diyenlere bakma , eşinin senden beklentisi var, kilolu kadinlarin bahanesi , kocam beni böyle Seviyo , o kocan dışarı çıkınca ne kadar ince hatun varsa bi güzel kesiyo. Istisnalar vardır mutlaka . Ama geneli böyledir kendimizi kandirmayalim. .

Diyetisyene gidebilecek durumunuz varsa gidin derim. Eşiniz hiç destekçi değil çok moral bozucu, enerji emici. Bu lafları duyduktan sonra insanın morali çok çok bozulur. Ama küçük adımlarla başlayın gerisi gelir. Ben de kilo vermek istiyorum. Diyet arkadaşlığı yapabiliriz isterseniz:)

sevgisizlikten hep bunlar. çok ama çok terbiyesiz bir adammış sizdeki.
emzirdiğiniz için bir diyetisyene gitmeniz daha iyi olur. yanlış hatırlamıyorsam esktra bazı listeleri oluyor.
Bir de şu adama karşılık verin lütfen. susmayın beni sinir bastı.

Şekersiz iç kahveni bir kere. Benim kızım alerjikti, 6 ayda 27 kilo verdim. İnsanlar artık zayıflama yeter diyorlardı. Ama yiyecek birşey bulamıyordum herşey yasaktı çünkü. Başta paketli gıdalar. Yiyecek birşey bulamayınca su içer otururdum. Öyle öyle zayıfladım. Al bebeni de sıkı sıkı sar yürüyüşe çık temiz hava ve yürüyüş bedene de ruha da iyi gelir :)

Back
X