"Kilolarımız bize,dert degil"VERDİK...VErmeye DeVAM ediyoruz...

merhaba,
topiğe mesaj yazmıştım emziriyorum ama kilo vermek istiyorum diye..
sanırım siz de emziriyormuşsunuz..
neler yapıyorsunuz..

canım maşallah gülcan daha hızlı veriyo bizden emzirdiği için tabiki yediklerine dikkat ederek hareket ederek ve su içerek tabiki kendi cevaplarsa daha iyi olur şu aralar bebeği hasta sanırım giremiyo o yüzden

gülcan geçmiş olsun canım bebeğine
 
kızlar ben çıkıyorum yemeğimi yedim mutfağı toplayıp yürüyüşe gidicem sonra görüşürüz hoşçakalın:79:
 
kızlar merhaba kahvalıtımı yaptım ortalığımı topladım ve form çayımı içtim geldim bu arada 3. olmuşummm çok sevindim haftaya daha çok vermek nasip olsun inşallah .
 
kızlar çok faydalı bulduğum bir bilgiyi paylaşmak istedim konu "karanlıklar hormonu=melatoni" önemi. özet: karanlıkta uyumalıyız
alıntı
KARANLIKLAR HORMONU-MELATONİN

Melatonin hormonu beynimizin orta kısımlarında bulunan pineal bez tarafından salgılanan bir hormondur. Bu hormonun üretimi ve salınımı karanlık ile başlar ve aydınlık ile sona erer. Gece saat 23.00 ile 05.00 arasında salgılanan bu hormon 02.00-04.00 arasında en yüksek değerlerine ulaşır. Aydınlık döneminin uzaması veya aniden ışığa çıkılması melatonin üretimini durdurur. Hücrelerimizi yenileyici, bağışıklık sistemini düzenleyici, vücudumuzun biyolojik ritmini ayarlayıcı, anti-oksidan, yaşlanmayı geciktirici özellikleri olan melatonin hormonu gece salgınlandığı için “karanlıklar hormonu” olarak da bilinir. Büyüme hormonunu arttırıcı ve ergenliği başlatıcı özellikleri de vardır. Işık, melatonin salınımını engeller. Görme engelli kişilerde kanser olma riskinin diğer kişilere oranla çok daha az olmasının sebebi görme engellilerde melatonin hormonunun fazla olmasına bağlanmaktadır.

Melatonin hormonu yeterince salgılanamazsa; Vücut direncimiz düşer, çünkü hücrelerimiz yeterince yenilenemez. Vücudumuzun biyolojik saati korunup, ritmi ayarlanamaz ve jetlag diye tanımlanan ve genellikle uzun süreli uçak yolculuklarından sonra görülen klinik bulgular ortaya çıkar. Bunlar; uykusuzluk, yorgunluk hissi, iştahsızlık, hazımsızlık, zihinsel ve fiziksel performans kaybı, reaksiyon zamanında uzama, hafızada azalma gibi bulgulardır.

Gecelerimizi aydınlatan ışığın mazisine bakacak olursak bundan yaklaşık 250bin yıl önce ateşin keşfini, 5000 yıl önce kandilin icadını, 1700 lü yıllarda gaz lambalarını ve nihayet son 180 yılda elektriğin keşfini görmek mümkün. Ondan sonrası, geceleri her yerin ışıl ışıl gündüz gibi olması ve farkında olmadan melatonin hormonunu azaltmamız geliyor.

Depresyonda da melatonin hormonu azalır, dolayısıyla depresyon tedavisinde kullanılan birçok ilaç melatonin seviyesini arttırarak etki eder.

Daha fazla melatonin için neler yapmalıyız:

Karanlıkta uyumalıyız.
Uyurken mutlaka kullanmak gerekiyorsa solgun ve kırmızı ışık tercih edilmeli
Tv karşısında uyuklamamalı
Düzenli ve yeterli uyku çok önemli
Mümkünse gece çalışmalarını gündüze kaydırmalı
Stres, üzüntü, öfkeden uzak durmalı
Alkol, sigara, kahve, fazla çay tüketilmemeli, uykudan önce egzersiz yapmamalı

Hangi gıdalarda melatonin var?

Vişne, lahana, badem, fındık, yer fıstığı, kızılcık, Papatya çayı, anason-rezene çayı, Soya fasulyesi, ton balığı (bu gıdaları akşam saatlerinde almak daha faydalı)

Melatonin ilaç olarak alınabilir mi?

Melatonin ilaç olarak özellikle jetlag için kullanılmakta. Bilinçsiz ve düzensiz kullanımı hiçbir şekilde tavsiye edilmez. Nedeni sadece geceleri yükselen bir hormon olması nedeniyle yüksek olmaması gereken gündüz saatlerinde kan düzeyini yükseltecek şekilde ilaç alımınının yarar yerine zarar vermesidir. Dolayısıyla doğal yollarla vücudun kendi salgısını arttıracak davranış kalıplarına geçilmesi daha uygun olur.

Doç.Dr.Ergun Çetinkaya
 

Saol canım paylaşımın için bu konuyu biliyodum bizde karanlıkta uyumayı tercih ederiz genelde
 
Cok sükür bitti gecmiş :)))
Neslihan.iyiyim canım sen nasılsın?
Kızlar eşi,kendi,cocugu hasta olanlar var.Cook gecmiş olsun.
Yeni gelen kızlar hosgeldiniz.Kuralları sizlere aktarmışlar.
3 günde 3 kg sudur bence.
Ddem eşin varken girme tatlım sen.Sorun olmasın.Secil gibi bende bazen telefonu saklıyorum :))
Ddem 10 gün cok sürüyor senin adetin.
Mercimek salatası tadı nasıl kızlar?
.....Gülcan es olmayınca evde ehli keyf oturmak cok güzel oluyor.
Ben gözleme yaptım ama hic yemedim.Ben bu kadına saygısızlık yapmak istemiyorum.Lafta söylemek istemiyorum ama aranıyor.Bugun acım resmen,beynim dönüyor aclıktan!!!
Sabır dilekleriniz,dualarınız icin hepinize tesekkürler.Hedeflerimize cok az kaldı kızlar.Cok güzel kg verdik,bu hızla devam.Ben duraksadım ama tekrar basladı kg vermem.
Yaaa amaa fotograf koymuşsunuz,görmedim.Avatara koymazsanız tekrar silemezsiniz.Deşifreye gerek yok bence,avatara koyun.Herkes burdayken.
 
İlknur masallah 11 yıl!!!Allah daha uzun yıllar nasip etsin.Eşin sürpriz yapcak herhalde.
 
kızlar merhaba kahvalıtımı yaptım ortalığımı topladım ve form çayımı içtim geldim bu arada 3. olmuşummm çok sevindim haftaya daha çok vermek nasip olsun inşallah .
hoşgeldin canım tebrikler bakalım haftaya neler olacak..

İlknur masallah 11 yıl!!!Allah daha uzun yıllar nasip etsin.Eşin sürpriz yapcak herhalde.
bence salta güzeldir canım sonuçta normal bi salataya 3 kaşık yeşil mercimek katıyorsun.. eve ne zaman döneceksin canım oradamı kalacaksınız bu hafta..
amin canım benim inşallah sizlerde uzun yıllar yıllar bır yastıkda yaşlanırsınız allah herkesin evine yucası huzur mutluluk bol sevgi sağlık versin içleri sırada bizlere inşallah..
 
cevabın için çok teşekkür ederim canım ,
Gülcan'ın bebeğine de çok geçmiş olsun..
ben 1 haftadır dikkat ediyorum bu sabah tartıldım 3 kilo vermişim..sanırım su atıyor vücut..


 
cevabın için çok teşekkür ederim canım ,
Gülcan'ın bebeğine de çok geçmiş olsun..
ben 1 haftadır dikkat ediyorum bu sabah tartıldım 3 kilo vermişim..sanırım su atıyor vücut..

Maşallah canım 3 kilo iyi vermissin evet ilk etapta su da gitse insan motive oluyo benim tavsiyem süt yapiyo şunu da ye bunu da ye deselerde inanma.cunku oyle herşey süt yapmıyo benim doktorum öyle söyledi her verileni yeme sakın üstüne kilo olarak kalır dedi.en güzel sütü su yapar demişti doktorum ama diyet yapicam diyede ogunlerini fazla kısma yeteri kadar beslen
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…