arkadaşlar ben tatildeyim. burda baskül yok.
açıkcası kilo falan umrumda değil. 2 yıldır memeleketime gelememiştim. herkesi ve her şeyi çok özlemişim. dost yüzüne hasret kalmıştım metropolde.benim gibi sosysl bir insan için çok can sıkıcı ama yapacak bir şey yok.
yine de hepten salmadım. gündüz ailemle arkadaşlarımla fazla kasmadan yiyorum. akşam pek yemiyorum.hedefim kilo almadan bu 15 günlük tatili geçirmek.
Yaklaşık 40 günün ardından bu sabah yeniden tartıldım.
62 kiloyum... :)
Yani en zayıf olduğum 55 kilodan +7 kilo fazlam var. En son tartıldığımda tartıda 57 kiloyu görmüştüm. Bir diğer deyişle, 40 günde 5 kilo almışım.
Peki bana ne oldu?
Her şeyden önce, kilolarımı çok düşük kalorili bir diyetle kısa sürede vermiştim. Kısa sürede verilen kilolar kısa sürede alınıyor diyenlere inanırdım ve doğru çıktı. Üstelik, normal bir hızla kilo aldığımda bacak ve kalçadan alırken, bu sefer kocaman bir göbeğim de oldu...
İkinci olarak, diyetim bittikten sonra aşırı derecede yemek yeme bozukluğuna yakalandım. Aralık ayından bu yana 3-4 günde bir kontrolsüzce yemek yediğim yeme krizlerinin sonunda da bu kadar çok kilo aldım doğal olarak.
İçimde kocaman bir boşluk var. Geçtiğimiz Mayıs ayındaki kiloma geri dönmüş oldum. Yani her şey yeniden başlayacak benim için. Bunca çabamın boşa gitmiş olmasına bir taraftan üzülüyorum. Diğer taraftan, yalnızca 800-900 kalori alarak ve belli besin gruplarını hayatımdan çıkararak zayıflamış olmanın kendi kendime yarattığım bir illüzyon olduğunu fark ediyorum. Evet bundan bir buçuk ay önce 55 kiloydum. Ancak o kilolar sağlıksız şekilde verilmişti ve 1000 kalori civarında beslenmeye devam etmediğim sürece geri dönmeleri muhtemeldi. Yani ben koca bir yalana inandırmıştım kendimi.
Tartılmadığım bu 40 günlük süreçte içimden her ne yemek geliyorsa tıkanırcasına yedim. Öyle ki, artık içimdeki o aç insan doydu. Markette çikolata ve cips reyonlarından geçerken hiçbir şey hissetmiyorum; pizza ve makarna görünce canım çekmiyor. Bununla birlikte, sağlıklı alışkanlıklar benimsedim. Meyve-sebze yemediğim zamanlarda rahatsızlık hissediyorum adeta. Sporumu günde 1,5 saate çıkarttım. Zaten spor da yapmamış olsam o kadar yemeye 90 kilo olurdum herhalde...
Hatalarımdan ders aldım. Şimdi yavaş ve emin adımlarla acele etmeden vereceğim fazla kilolarımı. Hedefim bu sefer 56. Günlük 1500-1600 civarında besleniyorum ve kalori hesabı tutuyorum.
Gelişmelerden haberdar ederim...
Yaklaşık 40 günün ardından bu sabah yeniden tartıldım.
62 kiloyum... :)
Yani en zayıf olduğum 55 kilodan +7 kilo fazlam var. En son tartıldığımda tartıda 57 kiloyu görmüştüm. Bir diğer deyişle, 40 günde 5 kilo almışım.
Peki bana ne oldu?
Her şeyden önce, kilolarımı çok düşük kalorili bir diyetle kısa sürede vermiştim. Kısa sürede verilen kilolar kısa sürede alınıyor diyenlere inanırdım ve doğru çıktı. Üstelik, normal bir hızla kilo aldığımda bacak ve kalçadan alırken, bu sefer kocaman bir göbeğim de oldu...
İkinci olarak, diyetim bittikten sonra aşırı derecede yemek yeme bozukluğuna yakalandım. Aralık ayından bu yana 3-4 günde bir kontrolsüzce yemek yediğim yeme krizlerinin sonunda da bu kadar çok kilo aldım doğal olarak.
İçimde kocaman bir boşluk var. Geçtiğimiz Mayıs ayındaki kiloma geri dönmüş oldum. Yani her şey yeniden başlayacak benim için. Bunca çabamın boşa gitmiş olmasına bir taraftan üzülüyorum. Diğer taraftan, yalnızca 800-900 kalori alarak ve belli besin gruplarını hayatımdan çıkararak zayıflamış olmanın kendi kendime yarattığım bir illüzyon olduğunu fark ediyorum. Evet bundan bir buçuk ay önce 55 kiloydum. Ancak o kilolar sağlıksız şekilde verilmişti ve 1000 kalori civarında beslenmeye devam etmediğim sürece geri dönmeleri muhtemeldi. Yani ben koca bir yalana inandırmıştım kendimi.
Tartılmadığım bu 40 günlük süreçte içimden her ne yemek geliyorsa tıkanırcasına yedim. Öyle ki, artık içimdeki o aç insan doydu. Markette çikolata ve cips reyonlarından geçerken hiçbir şey hissetmiyorum; pizza ve makarna görünce canım çekmiyor. Bununla birlikte, sağlıklı alışkanlıklar benimsedim. Meyve-sebze yemediğim zamanlarda rahatsızlık hissediyorum adeta. Sporumu günde 1,5 saate çıkarttım. Zaten spor da yapmamış olsam o kadar yemeye 90 kilo olurdum herhalde...
Hatalarımdan ders aldım. Şimdi yavaş ve emin adımlarla acele etmeden vereceğim fazla kilolarımı. Hedefim bu sefer 56. Günlük 1500-1600 civarında besleniyorum ve kalori hesabı tutuyorum.
Gelişmelerden haberdar ederim...
Nerede yanlış yaptığını bilmenin yanısıra, hatalarından ders almış olman da güzel..
Benim tek merak ettiğim; tartılmaya neden 40 gün gibi uzun bir süre ara verdiğin..
Püsküüt,
Tartılmaya ara verdim çünkü her gün tartılıyordum ve tartılmayı takıntı haline getirmiştim. Tartıda 100-200 gr fazla çıksam o gün bana zehir oluyordu. En son regl döneminde kilom 57'de çakılıp kaldı. Oysa bu fazlalık kilo değil, vücudun su tutmasıydı. Ancak bunu düşünemeyecek kadar mantığımı yitirmiştim. İşin kötüsü, kilom her yüksek çıktığında yediklerimi azaltmak yerine, moral bozukluğuyla yedikçe yiyordum.
Bir de, her gün tartıya hesap vermek zorunda olmak çeşitli yeme bozukluklarına neden oldu bende. İki aşırı uç arasında gidip geliyordum. Ya ölüm diyetleri yapıyordum ya da deliler gibi yiyordum.
Ben de, kilomu sabitlemeden önce yeme bozukluklarımı ve tartılma takıntımı çözmem gerektiğini düşündüm ve eşimden tartıyı saklamasını istedim. Bu süreçte de üzerimde tartılma baskısı olmadan bu sorunlarıma eğildim. Sorunlarımı çözdüğümü düşündüğümde de tartıyı saklandığı yerden çıkarttık... :)
topikte herkes tartılma takıntısından muzdaripmiş.
benim tartının pili bitti bende uzun bir sure pil almayı düşünmüyorum.
tatilim güzel geçti.izmir de olunca bol bol ot yedim. misafirlikte çok yediysem sonraki öğünde az yedim dengeledim ve kilo almadım. en dar pantolonum rahat oluyor...
tatil dönüşü kilo verme sıkıntısı yaşamak istemediğim için tatilde dizginleri elden bırakmadım...
estağfurullah canım. öyle şey olur mu? ben kendi durumumu yazdım sadece. çünkü yıllardır kilo alıp vermekten çok yoruldum ve bıktım artık.
izmirde herkes" sen neden bu kadar zayıfladın "dedi. "ben aslında hep bu kilolara inip hemen geri alıyordum " dedim ama kimse bunu onaylamadı. " yoooo, sen hep tombiştin " dediler..
33 yıllık hayatımın son yaklaşık 1 yılında hep fit kaldım...
inşallah ömür boyu bu durum sürecek....
işin mantığını kavramışım artık. canımın istediği herşeyi yiyorum ama sonraki öğünlerde dengeliyorum...
1 aydır egzersizi bıraktım bir an önce başlamam lazım...
Kilomun rekor seviyesindeyken (86) basen ölçüm 126 ydı..canım benim göbeğimde çok fena. sende basen var. kadınların yağları ya göbekte yada kalçada toplanıyor. kimin nerde toplanmışsa orayı kafasına takıyor. tartılma bencede boşver. kilo milo düşünmeden azcık kafamızı dinleyelim..
Kilomun rekor seviyesindeyken (86) basen ölçüm 126 ydı..
58 kiloyken 94-95 santime indi..
pazar günü bu fotoyu çekerken ölçtüm.. 95 santim.. sanırım aldığım kilo henüz basene yürümeye vakit bulamadı.. göbek bölgesine konuşlandı..
oradan doğru kanalizasyona.. hadi bakalım el mi yaman bey mi.. :122:
selam
püsküütüm kilo falan almamışsın canım .
..sadece 1.2.kilo seni fazla gösterecek su var vucudunda oda şişlik biliyorsun . 1 hafta sonra çık basküle 58 .59 arası geleceksin
ay aebenim hassas böreğim duymuş sesimi de yetişmiş yine..
o pörtlengeçler 1-2 kilo mu diyosun.. e iyi o zaman..
tartılmaya daha yok cesaretim.. pantul gelsin eski haline hele bi bakalım..
özlemişim.. iyi misin aebenim..?
Yahu yok öyle bir pörtleme püsküütüm . karın şişligi oluyor zaten bir süre fazla yiyince . oda geçer zaten , basen ölçünde aynıyse zaten kilo almamışsın demektir . 1.2. haftaya hiç bir artı kalmaz
.... çok şükür püsküütüm idare ediyorum işte:)
buralardayım canım monti linkinde yardımcı olmaya çalışıyorum arkadaşlara , ara ara bakıyorum sana
diyet yapmıyorum ,yazın saldım biliyorsun 71 olmuştum . geçen 1.2. ay ara ara diyet yaptım 68.69 arasıyım kaç aydır . diyet yapmayı özledim lakin hayat tarzımdan dolayı diyet yapma şansım bir süre yok gibi .... şimdilik hafif tombul idare ediyorum işte
sevgiler canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?