Kilomuzu Koruyoruz!

Yazdığım bu mesaj üzerine bir tatil ve bi sürü mama geçti.. He tabii iz bırakmadan geçeydi iyiydi ama öyle olmadı..

Mesajımda söylediğim hedef geçerli sadece tarihte bir revize yapacağım.. Bunalıma girmeden vermek istiyorum çünkü aldığım kiloyu.. 21 Haziranda düğünümüz var.. Bana da manken olmak yakışır..

Bu sebeple hedefimi 21 Haziranda 58 olmak üzere revize ediyorum.. Bu sabahki kilom 63,3 (okuyun ve unutun bunu tamam mı)
Haftada üç gün tartılıcam.. (Pazar..Salı..Perşembe)
21 Hazirana 10 hafta var. Her hafta vereceğim kiloyu, ödüllerimi ve cezalarımı belirledim. Her Cuma da burada haftalık raporumu vericem.. Bugün foto çekmeyi akıl edemedim.. Ama haftaya cuma terazi fotomu da ekliyorum..

Bakalım 5,5 kiloyu 21 Hazirana kadar verebilecek miyim.. Bu topiği açmamın da bi faydası dokunsun di mi ama..

Veremezsem sözüm söz.. Kapalı olan bir takımı açıyorum. :122:

Kayıtlara geçmiştir efem VERİRSİN PÜSKÜÜTÜM hiç şüphem yok
....

Son düzenleme:
Aldığım kiloyu verene kadar ceza olarak her Cuma burada rapor yayımlamaya karar verdim..
Başlayalım bakalım..

Hedef: 21 Haziranda yeniden 58 kilo olmak
Ceza: Kapalı bir takımı kaptan sıfatıyla açmak

Birinci Hafta Raporu:
Başlangıç (18 Nisan) : 63,3 kilo
Bitiş: (24 Nisan) : 62,1 kilo
Verilen : 1,2 kilo
Kalan: 4,1 kilo

Tartı fotosu:

Kilo verme grafiği:

maşallah 1,2 kg tebrik ederimmm püsküüt üm

maşallah 1,2 kg tebrik ederimmm püsküüt üm

Teşekkür ederim toplightcım.. Ama neticede son 2 kiloyu tatilde aldığım için başlarda hızlı gider, diye düşünüyorum..

Ya bi de ne dicem.. Bu kilolarda yüzüm daha güzel benim.. Yani güzel derken daha sağlıklı görünüyorum yanak yaptığım için.. bu sefer gitmese yanacıklarım ne güzel olur.. :122:

tebrik ederim... güzel vermişsin.
kilo bir tek yüzde güzel duruyor bence.
bende senin durumundayım.

1- 1,5 kilo kadar verdim, gözlerimin altı siyahlaştı. tipim kaymaya başladı. ama bundan sonra 55 in üstüne çıkmak istemiyorum.
bu sabah 54.9 görünüyordum. 1 kilo daha vermek istiyorum . bu 1 kilo esneme payı olsun.
kilo verince fizik güzel oluyor ama yüz kötü oluyor. gerçekten sağlıksız görünüyor insan.. kendimde bizzat gördüm bunu. aslında aylardır 2-3 kilo vermek isteyipte veremeyişimin altında bilinçaltından gelen bu yüzüm çok çökecek korkusu vardı sanırım...
ah birde düzenli spor yapabilsem. süper olacak:)))))))

Kilo bi tek yüzde güzel duruyo derken.. çok güzel söylemişsin..

Sahiden şu sporu bi düzene sokamadın..

Geçen sene bu dönemlerde ameliyat olmuştum ben ve sonrasında hem rutinime göre çok hızlı kilo vermiştim hem de yaklaşık iki ay spor yasak olduğu için hem yüzüm hem vücudum olumsuz etkilenmişti.. Sonra spor her zamanki mucizevi etkisini göstererek olumsuzlukların neredeyse çoğunu giderdi.. Bi de yüz yogasına başlamıştım.. Şimdi merakla bekliyorum.. Bu sefer spor altyapısı üzerine 58 kiloya indiğimde yüzümde aynı olumsuz etkileri görecek miyim.. Eğer görmezsem yüz yogası işe yarıyo demektir.. Bunu da test edip onaylarım..

yüz yogasının sonuçlarını bende bekliyorum. takipteyim...

senin spor programın nasıl, ilham vermesi açısından biraz anlatabilir misin?

Hemen anlatayım tatlım..
Havaların ısınmasıyla koşuyu yeniden düzenli ekleyince diğer egzersizleri her gün farklı kas gurubunu çalıştırmak adına az da olsa düzenledim.

1) Her gün yaptığım hareketler:
Tibet Yogası
Yarım mekik (100)
Çapraz mekik (5 li 3 set)
Şinav (5 li 3 set)
Bisiklet (150 kalori - yaklaşık 15 dakika)

Bu guruptakileri dediğim gibi haftanın her günü yapıyorum.
Bunlara ek olarak da..

2) Haftada üç gün:
Uzun süredir ara verdiğim için henüz istediğim randımanda değil koşu işi..
Şu andaki durum 3 kilometre yürüyüş+3 kilometre koşu (haftaya yürüyüş azalıp koşu artacak)
60 kilonun altına inince bu gurubu haftada iki güne indirip, 1 günü yüzmeye ayırıcam..

3) Haftada dört gün:
İki ayrı gurup kas hareketlerini ekliyorum rutin sporuma.
Birinci gurup: Bacak kasları için olan ayakta yapılan hareketler ve pilateste popo ve bacak
İkinci gurup: Yerde yatarak yapılan bacak hareketleri ve dambıl hareketleri

tebrikler. çok güzel bir program olmuş bence. tam profesyonel işi :)))
ben bir hevesle başlıyorum, 2-3 hafta düzenli yapıyorum. o zaman bile baklavalarım yağların altından belli olmaya başlıyor. sonra salınca vücut da kendini salıyor tabii.
düzenli yaptığım tek şey, haftada en az 3 -4 gün 45-50 dk yürüyüş. tek başına yeterki değil tabii ama hiç birşey yapmamaktan iyidir.
kendimi iyice motive edip; bölgesel çalışmalara başlamam lazım. malum yaz geliyor. kısa kollu giyineceğiz artık.öncelikle kolları toparlamak lazım...

yazmayı unutmuşum. Tibet yogası nı bu forumda duyup merakla yapmıştım. sanırım 5. hareketdi, belimi çok zorlamştı,hemen bıraktım. bel bizde çok sıkıntılı çünkü.
önce sağlık...

Teşekkürler.. o kadar uzun zamandan beri sporla uğraşıyorum ki kendi çapımda amatörlüğümü attım sanırım..
Bir de şöyle bi şansım var.. Spor yapmadığımda mutsuz hissediyorum kendimi..
Yani kalorili bir yemek yediğimde yaşadığım pişmanlıktan da ağır bir rahatsızlık oluyor içimde..

Evet yürüyüş hiçbi şey yapmamaktan iyi.. En azından formda kalmayı destekliyor.. Tek dikkat etmen gereken nokta şu.. Temponun dakikada 120 adıma denk gelmesine dikkat etmelisin.. Bu da bir saniyede iki adıma denk geliyor..

Kesinlikle yanlış bilgi..
Bende de var bel problemi.. Hadi beni bırakalım bir tarafa kardeşim de bel fıtığı var..

Ama senin gibi düşünenler de var çünkü hareketin yanlış yapılma olasılığı var ne yazık ki.. Ters V yi yaparken bel çukuru oluşmamasına dikkat edeceksin.. yani omurunda içbükey kavis oluşturmayacaksın..
Aynı şekilde yere paralel olarak indiğinde de sadece boynun yukarı kalkacak, kesinlikle omurunda kavis oluşmayacak..

Kitabını alarak hareketleri yapmak çok önemli.. Eğer istersen, 5. hareketle ilgili sayfaları paylaşabilirim..

Elimden gelse de, yeryüzündeki her insanın tibet yogası yapmasını sağlasam..

teşekkür ederim bilgilendirme için...
tibet yogasını bir ara doğru düzgün yaparım belki.topiği okuyunca gaza gelmiştim.
yürüyüşüm hızlı bence. çünkü eve geldiğimde atletim ıpıslak oluyor. bir kaç gün ara verip tekrar yapınca baldırlarım ağrıyor...

Bence de hızlı yürüyüşün.. Doğru belirtiler bunlar çünkü..

Hedef: 21 Haziranda yeniden 58 kilo olmak
Ceza: Kapalı bir takımı kaptan sıfatıyla açmak

İkinci Hafta Raporu:
İlk başlangıç (18 Nisan) : 63,3 kilo
Bitiş: (1 Mayıs) : 61,9 kilo
Toplam Verilen : 1,4 kilo
Kalan: 3,9 kilo

Tartı fotosu:

Kilo verme grafiği:

puskuutcum :) kizma ama gonlumden senin bir takimi acip kaptan olman geciyor benim ya :) ama 50 gunde verilir 4 kilo cok rahat :)

Verilir di mi..
Gönlüne teşekkürler bu arada..

verilir tabii, sen simdi zaten biliyorsun nasil kilo verildigini, nelerin sana iyi geldigini, nelerin kotu geldigini. yaz geldi, meyve sebze de bollasti. bu arada semizotu oneriyorum bol bol, omega 3 zengini, hem cok hafif hem cok saglikli.

Inanamadim cidden super bir program . Biz kilo verme grubunda bu sporu yapamıyoruz sen koruma grubunda yapiyirsun mükemmel valla nazar degmesin. Ayrica bilgi almak adina soruyorum bizde şöyle bi korku vardir cok spor kas yapar kilo verilmez diye kas kutlesi artikca kilo incelirsin yag yskarsin ama tarti zor oynar bu durumda senin tarti nssil kolay oynamis ayrica fotolarinda hic te öyle kas yigini gibi degilde aksine gayet orantili ve fitsin
Spora yeniden başlıyorum hergun 40+40 dk yuruyusum var ama malesef basen problemim hat safhada puskuutcum squatta yapmaya basladim ne onerirsin bana :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…