En son geçtiğimiz Cuma günü kendimi "birkaç günlüğüne bırakacağımı yazmıştım"...
Zaman zaman nükseden aşırı yemek yeme bozukluğum olduğundan, günlük 4000 kalori civarında yediğim Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinin ardından ve tabii regl döneminde olmamın da etkisiyle bu sabah tartıda 1,9 kiloluk bir fazlalık vardı. (O kadar ki kilomu yazmaya elim varmıyor, sadece fazlalığı yazıyorum... :)
Benim sorunum büyük oranda şu şekilde ortaya çıkıyor: bir şekilde istediğim kiloya iniyorum. İstediğim kiloya inmiş olmanın rahatlığı ve 8 aylık rejimin açlığı ile, geçen haftasonu olduğu gibi, aşırı şekilde yiyorum. Sonra aşırı yeme sonrasında aldığım kiloları vermek için 4-5 günlüğüne günlük kalori alımımı kısıyorum. Günlük kalori alımımı kıstığım için vücudum yine kıtlık psikolojisine giriyor ve istediğim kiloya indiğimde yine aşırı şekilde yeme nöbetine yakalanıyorum.
Bu döngü nedeniyle haftanın 1-2 günü istediğim kiloda kalabiliyorsam 5-6 günü aldığım kiloları vermeye çalışmakla geçiyor.
Bu nedenle, kilomu korumaya çalışmadan önce, aşırı yeme bozukluğu sorunumu çözmem gerektiğine ikna oldum.
Slm KK nın tatlı mı tatlı çıtır hatunlarıHer ne kadar moralim ve sağlığım bozuk olsa da güzel bir başlangıç yapmak istedim mesajıma. Bu hafta regl olmama ve her şeyi abartı bir şekilde yememe rağmen tartıda abartı bir sonuç görmemek mutlu etti beni ama yavaş yavaş mezuniyet kilomdan uzaklaştığımı görmekte üzdü. Biran önce mezuniyet kiloma dönmem lazım. Yoksa kaçan ipin ucunu tutmam zor olacak. Hemen kilomu bildireyim.
Mezuniyet kilom: 61
Geçen haftaki kilom: 61.7
Bu haftaki kilom : 62.1
53.0
geçen haftaya gore - 2 kilo gitmiş gibi görünüyor. aslında perşembe sabahı 53.4 tüm.bu gidenlerin ne kadarı yağdan gitmiştir; öğrenmek istrdim aslında.
kendime verdiğim yeniyıl gazı işe yaramış görünüyor. bu hafta en az 5 gün kardiyo yapacaktım ama hastalıktan kafamı kaldıramadım.beslenme düzenim mükemmeldi.sıfır kaçamak diyebilirim. sonuçta ortada zaten
58,9 du kilom geçen Cuma..
Ne yaptıysam 400 gr almayı başarmışım.. Güncel kilo 59,3 :26:
Beni bu güzel havalar mahvetti, diyeceğim.. öyle bi'duumda yok..
sayın editör üyeliğimi iptal etmek istiyorum ne yapmalıyım bilgi verirseniz çok sevinirim.
Geçen haftaki tüm çabalarıma rağmen geçtiğimiz Cuma günü tartıda 57.3'ü görünce moral bozukluğuyla yedikçe yedim.
Sonunda eşimden tartıyı saklamasını istedim. 1 haftadır tartılmıyorum ve huzurluyum.
Tartılma korkusu olmadığı için üzerimde daha az baskı var ve bu sayede bu hafta daha sağlıklı bir yeme düzeni tutturabildim.
Birkaç hafta tartılmayı düşümüyorum. Giysilerimin içinde nasıl durduğuma bakarak da kaç kilo olduğumu anlayabiliyorum. Örneğin yalnızca 55-56 kiloyken fermuarını kapabildiğim eteklerim var...
Bir de, kilomu, yediklerimi kısıtlayarak korumak yerine, daha fazla egzersiz ve kas oranını artırıcı hareket ve ağırlık çalışmalarıyla korumaya yönelmeye karar verdim. Anladım ki kısıtlayıcı diyetlerle kısa sürede kilo vermek artık bana göre değil. Çünkü ciddi yeme bozukluklarına neden oluyor ve uzun vadede verdiğimden de fazlasını geri alma ihtimali doğuruyor.
Bunun yerine daha sabırlı olup sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmaya ve egzersizlerimi artırmaya çalışacağım.
Aynada kendinizi incecik görüp, en dar kıyafetlerinize bile girebildikten sonra yeniden kilo almaya başladığınızı fark etmek inanılmaz derecede moral bozucu ve üzücü. Adeta bin bir emekle inşa ettiğiniz bir kumdan kalenin bir tekmede yerle bir edilmesi gibi...
Bununla birlikte, artık anlıyorum ki incecik kalmak ve en dar kıyafetlerinize bile sığabilmek, ancak bir ömür boyu ağzınıza attığınız her lokmanın üzerine dakikalarca düşünmek ve yemek istediğiniz şeylerden kendinizi mahrum bırakmakla mümkün oluyorsa, bu şekilde bir düzen sürdürebilmenin imkanı yok demektir ve daha gerçekçi hedefler belirlemenin zamanı gelmiştir.
Bu durumda emeklerinizin bir tekmede yıkılmasını istemiyorsanız ya kalenizi kumdan değil taşdan yapacaksınız (kas oranını artırmak gibiya da en dar kıyafetlerinize sığmamayı kabulleneceksiniz.
Ben önce birincisini deneyeceğim. O da olmazsa elimdekiyle yetinmeye çalışacağım.
Eşim kilo takıntıma karşılık bana hep şunu söylüyor: "Bir süre sonra yaşın ilerlemesine bağlı birtakım sorunlar nedeniyle zaten bazı şeyleri yiyemeyeceksin. O zaman 20'li 30'lu yaşlarında hayatı kendine böyle zehir ettiğin için pişman olacaksın."
Bu cümle başta züğürt tesellisi gibi geliyordu. Ama şimdi tekrar düşününce haklılık payı yok değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?