umarım bu direnç kırılma işi uzun sürmez bir dönem yine böyle olmuştu diyetisyen psikiatr a yönlendirmişti o da bir antidepresanla kiloyu takıntı konusu yapmaktan vazgeçirmişti beni ama o dönemde de 5 kg almıştım o yüzden takıntı yapmamaya çalışıyorum bi de bölgesel hareket yapmaya başladım yürüyüş (genelde günde tempolu 4-5 km yürümeye çalışıyorum) haricinde bacaklarım o kadar ağrıyorki nerdeyse sünnetli çocuklar gibi yürüyorum ama gene de yürüyorumNormal bu tatlım.. Hiç kafaya takma..
Bazen.. özellikle de sporu ve yediklerimizi rutine bindirdiğimizde vücut şifreyi kuruyor. Ve sana karşı yeni bir taktik geliştirip, kilo kaybetmeyi durduruyor. Çünkü kilo kaybediyor olmak vücut için bir yerde güçten düşmek..
Sen yeter ki azimle devam et, direnç kırılacaktır.
Tatlım, tempona dikkat et..umarım bu direnç kırılma işi uzun sürmez bir dönem yine böyle olmuştu diyetisyen psikiatr a yönlendirmişti o da bir antidepresanla kiloyu takıntı konusu yapmaktan vazgeçirmişti beni ama o dönemde de 5 kg almıştım o yüzden takıntı yapmamaya çalışıyorum bi de bölgesel hareket yapmaya başladım yürüyüş (genelde günde tempolu 4-5 km yürümeye çalışıyorum) haricinde bacaklarım o kadar ağrıyorki nerdeyse sünnetli çocuklar gibi yürüyorum ama gene de yürüyorum
Tatlım, tempona dikkat et..
Dakikada 120 adım atman şart.. Kasların güçlendikçe 140 a kadar yolu var..
Önerilen, dakikada 120 adım atarken 45 dakika yürümek.. ve bunu her gün yapmak.
Bu aralar yeni takıntım bu.. Hasta olduğum gün dahil, 24 gündür bir gün bile ara vermeden yürüyorum.
Saat kurdum 1 dakika.. O arada da adım saydım. 137 yapıyormuşum..
canım hiç bakmadım 1 dk da kaç adım attığıma yarım pedometreyi çalıştırırım ben runtastic ile ne kadar yürüdüğüme ve kaç kalori yaktığıma bakıyorumTatlım, tempona dikkat et..
Dakikada 120 adım atman şart.. Kasların güçlendikçe 140 a kadar yolu var..
Önerilen, dakikada 120 adım atarken 45 dakika yürümek.. ve bunu her gün yapmak.
Bu aralar yeni takıntım bu.. Hasta olduğum gün dahil, 24 gündür bir gün bile ara vermeden yürüyorum.
Saat kurdum 1 dakika.. O arada da adım saydım. 137 yapıyormuşum..
tamam canım ne zaman müsait olursan ben bekleyeceğim seniTempo en önemlisi toplightcım..
Ben sana ayrıntılı başka şeyler de yazıcam.. şimdi iş çıktı acil..
Aklımdasın...
teşekkürrlerrr ... yok kk candır zaten :) ben daha once 80 90 arası zayıflıyordaydım sonra bi süre uzak kaldım kkden kızı falan büyütürken şimdi burdayım çok şükür gerçektenTebrikler!
Çok az kalmış hedefine..
Valla zor mor ama korunuyor kilo bir şekilde.. Haziran 2013 de 58 kiloyla hedefime ulaşmıştım. Bak aradan 1 yıldan fazla zaman geçti.. Aralarda almış olsam da bu topikte kalmaya devam ederek kilomu da bir şekilde korumayı başardım..
Merhaba tatlım..
Hiç öyle bakma.. Ayy daha şu kadar kilo vermem lazım dersen, kendini demoralizi etmiş olursun. Verdiğin kiloya bak.. Şu kadar verdim şu kadarını da vereceğim, de..
Başaracağına inan..
Bekliyoruz anacım..
hiç duymamıştım tarcınlı sütün akşam içilince işe yaradığını inşallah işe yarar merakla bekliyoruzkızlar bugun tarcınlı süt deneyecegim ben akşam yatmadan once içmek ertesi gun eksi görmeyi saglıyormuş deneyen var mı ? bakalım ben de deneyip yazarım size şu 1.300 den kurtulayım da hayırlısyla bakalm ...
22:00 den sonra içilen bir bardak sütün metabolizma hızlandırdığına dair şehir efsanesi duydum..kızlar bugun tarcınlı süt deneyecegim ben akşam yatmadan once içmek ertesi gun eksi görmeyi saglıyormuş deneyen var mı ? bakalım ben de deneyip yazarım size şu 1.300 den kurtulayım da hayırlısyla bakalm ...
toplightcım..
Önce yürüyüş hakkında bir şeyler yazayım. Vücut kaslarımızın %80 i bel çizgimizin altında. Yürüyüş özellikle de bu bölgeyi çalıştırdığı için tercih ve tavsiye edilen bir spor dalı.
Ancak tempo ve süre önemli.
Tempo dediğim gibi 1 dakikada 120 adım olacak şekilde ayarlanmalı. Bunu başlangıç düzeyi olarak kabul edip dakikada 140 adımı hedefliyoruz.
İlk 20 dakikada vücut ısınıp yağ yakmaya geçiyor. Bu nedenle 20 dakikanın üstünde yürümeye devam ettiğin süre önemli. Önerilen 45 dakika.
Ayrıca.. bölgesel şikayetlerin varsa misal göbeğin var diyelim ki.. Göbeğine yönelik egzersizi, yürüyüşün bitince, kasların soğumadan yapacaksın ki bir taşla iki kuş vurabil.
Ve yürüyüşle ilgili en önemli bölüm de mutlaka protein yemiş olman. Protein yiyip kasını doyuracaksın ki, yürüyüş esnasında vücut kasına saldırmasın.. yağ depolarından alsın ihtiyaç olan enerjiyi..
...devamı az sonra
ve devamı..
Dedin ya kafaya takıyorum diye.. Bak şimdi.. kilo verme işini oyuna çevir..
Öncelikle olmazsa olmazın altını çizelim. Günde en az 1.5 litre su. Yaz mevsimi nedeniyle 2 diyelim buna. 2 yi hedefle ama 1.5 kesin.
Bi tek bu sabit.. kalanlarla oyna..
Haftalık hedefin 500 gr olsun. Her gün yazıyorsundur zaten ne yediğini.. Bundan yola çıkarak her gün değişik bir şey yap ve vücudunun ne yaptığında direncinin kırıldığını bul..
Misal..
Bir gün hiç karbonhidrat yeme, tepkiye bak.
Bir gün meyve dahil şekerli hiçbir şey tüketme, tepkiye bak.
Bir gün 19:00 dan sonra hiçbir şey yeme, tepkiye bak.
Bir gün iki saatte bir minik porsiyonlu öğünler ye, tepkiye bak.
Bir gün dört saat arayla üç ana öğün ye, tepkiye bak.
Yarından itibaren bu oyun haftanı başlat.
Her gün şaşırtalım vücunu, anlayalım bakalım neymiş bu kızın kaprisi..
Hah bi de haftaya Cuma 500 gr verdiğinde tadımlık da olsa çok sevdiğin bir şeyi ye ve/ya iç..
Ne dersin, oynayalım mı..
cnm bende işe yaramadı ama regli oncesi donemdeyim buyuk ihtimal ondan diger yapan tum arkdaslarım eksiyi gördü ...hiç duymamıştım tarcınlı sütün akşam içilince işe yaradığını inşallah işe yarar merakla bekliyoruz
hmmm anladım cnm Allahtan tansiyon sorunum yok daha çok düşüktür benim ....22:00 den sonra içilen bir bardak sütün metabolizma hızlandırdığına dair şehir efsanesi duydum..
Tarçın da ha keza metabolizma hızlandırıyor. Ancak dikkat.. tansiyon sorunun varsa tarçının tansiyon yükseltme etkisi var.
tamam canım bende önümüzdeki hafta deneyeyim o zaman şu an regli öncesiyimcnm bende işe yaramadı ama regli oncesi donemdeyim buyuk ihtimal ondan diger yapan tum arkdaslarım eksiyi gördü ...
Vayyy oyuna bak .......
Puskuutum minik bir ayrıntı ,benim bünye bir oyunu 3 günden den fazla oynamıyor yani hep farklı oyun istiyor haylaz bünyem benim :)))) senin oyun daha iyiymis hergun farklı :)
Rica ederim, zahmet değil.. içimden geleni yapıyorum..püsküüt üm çok teşekkür ederim yaa benim için zahmete girmişsin öncelikle bu akşam misafir geleceği için %90 öğleyin yürüyüşe çıkamayacağım da zaten yürüyüş yaptığım zaman genelde 45 dk 1 saat arasında yapıyorum ama hiç dk da kaç adım attığıma bakmamıştım ona bakacağım
dün senin dediğin gibi yaptım squat ı yürüyşten sonra yapmıştım demekki doğru yapmışım eğer öğle tatilinde değilde yürüme parkurunda yürüyorsam zaten ordaki her aleti en az 250 şer kere kullanıyorum yürüyüşümün sonunda
su miktarı benim biraz abartı şekersiz çay kahve de içtiğim halde günde en az 3 lt oluyor işyerinde içtiğim evde içtiklerim hariç onda sorunum yok
evet senin oyununu sevdim yalnız yarın sabah 1 geceliğine eskişehire gideceğim ordan döndükten sonra ptesi sabah itibari ile şu oyuna başlıyorum bakalım hangisi işe yarayacak
haa bir sorum daha olacak yürüyüşlerden önce L-carnitin deniln bir bitkisel takviye alıyorlarmış daha fazla yağ yakmak için bunu kullanayım mı bir de protein günde 1 öğün almaya çalışıyorum köfte balık tavuk gibi (peynir ve yumurtayı saymıyorum her sabah kahvaltıda peynir var haftada 1-2 yumurta)
tamam o zaman ptesi itibari ile senin ellerine teslim edeceğim kendimi bakalım nerde hata yapıyorum ya da bizim meto hanımefendi nerde takılıyor bir çözüm bulalımRica ederim, zahmet değil.. içimden geleni yapıyorum..
Yürüyüşünü yukarıdaki tempo ve sürede yapıyorsan üstüne yaptığın her hareket çok faydalı. Doğru yapıyorsun.
Su tüketimin çok güzel..
Tamam tatlım, Pazartesi itibariyle başla sevdiysen.. İstersen buraya da yaz yediklerini, birlikte değerlendirelim, sen bilirsin.
Evet biliyorum o konuyu.. Yağ yakımını hızlandırdığını söylüyorlar, spordan yarım saat önce alınıyor. Hiç denemedim. İlaç konusuna oldukça uzak durmaya çalışıyorum. Onun yerine ben yürüyüşten yarım saat önce sert kahve içiyorum. Kafein de metabolizma hızlandırıyor çünkü. Bitkisel mitkisel neticede ilaç, şahsi fikrim kullanılmaması yönünde.
Protein bir öğün yeterli tatlım. Onu da mümkün mertebe öğlen tüketmeye gayret et.. Etin sindirilmesi çok uzun sürüyor, o nedenle akşam çok meşgul etmeyelim metabolizma teyzemizi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?