Kilomuzu Koruyoruz!

ben de bir sey sorabilir miyim bu yuruyus meselesi ile ilgili sayin puskuutcum
yuruyusu surekli sabit bir tempoda mi yapiyorsun yoksa zamanla hizlanip yavaslama var mi isin icinde

Anlaştık..
Yahu güya onu yazmaya geldim ben iyi mi.. Ama senin ve damlanurun durumu öncelik kazandı..
Şimdi hemen yazıyorum..

yuruyusu surekli sabit bir tempoda mi yapiyorsun yoksa zamanla hizlanip yavaslama var mi isin icinde
valla çok iyi bir konuya parmak basmışsınız ben koşu bandında yürürken hızlı tempoda arada hızı artırıp mesela 20 dk içinde 4 dk da bir 10-12 ye getirip 1 dk civarı koşup sonra gene 6 ya getiriyorum bu bir işe yarar mı?

lisbethcim..
Başta 2-3 dakika esneme hareketleri yapıyorum.. Sonra 45 dakika boyunca aynı tempoda yürüyorum tatlım.. Arada kardiyo etkisi olması için hafif koşular eklenebilir ama benim tempomda (dakikada 137 adım) ayrıca tempo arttırmaya gerek kalmıyor. Alnımdan ter akıyo yüzüme.. )

Geçen hafta 59,8 kiloydum.
Bu sabah kilom 59,2
Yalnız son zamanlarda , benim Perşembe kilom hep Cuma kilomdan daha düşük çıkıyo. Dün 59 kiloydum ve bu sabah 58x li bir kilo göreceğime de inanıyordum ne yalan söyleyeyim.. Ama olmadı maalesef..
Geçen hafta aldığımı vermiş oldum özetle..

Ama çok daha önemli bir konu var..
Kaslarım istediğim gibi olmadığı için tempolu yürüyüşe başladım biliyorsunuz. Bu hafta 4. haftamdayım.
Her öğlen protein tükettim. Ve kızlar sahiden doğruymuş. Size o yaznın linkini de bulup vereyim.
Bacak kaslarımda inanılmaz değişme başladı. İç bacak kasları ki en zor sertleşen yerlerdir.. bu hafta ilk defa onlarda da sertleşme başladığını fark ettim.
Bir ay böyle yürüyüp sonra haftada 4 e düşürürüm demiştim ama.. gördüğüm sonuçlardan çok memnun olduğum için bir süre daha bu tempoda devam etmeye karar verdim.

Bir de proteini, benim gibi karbonhidratsız tüketmekte zorlananlar varsa bir salata uydurdum bu hafta çok güzel oldu.
Meksika fasulyesi, piyazlık soğan, haşlanıp didiklenmiş tavuk göğüs, sumak, kara ve kırmızı biber, sızma ve elma sirkesi.

Bu haftaki maceramız da böyle sona erdi.. Haftaya artık utanayım da 58 li bişiler yazayım, istiyorum.. Bakalım, kısmet..

Koşmak şart mı

Osman Müftüoğlu
Yeni Şafak
02.08.2014

“ Fiziksel kapasitesi yeterli olanlar yürüyüş yaparken zaman zaman koşmayı da tercih edebilirler ama doğrusunu isterseniz koşmak eskisi kadar kabul görmüyor. Eğer illa da koşmak istiyorsanız “kaotik egzersiz” ya da “interval çalışmaları” tavsiye ediliyor. „
Kaotik egzersiz ya da interval çalışmalar, aerobik egzersizlerden daha çok yağ yakmayı sağlıyor. Bu çalışmalarda hızlı yürüyüşü takiben 5-10 dakikalık hafif tempolu koşmalar devreye giriyor. Uzmanlara göre bu tür egzersiz yoğunluğu değişimleri hücrelerimizdeki genetik hafızalara daha uygun.
Milyonlarca yıl önce “kaçma-kovalama-avlanma” ile yaşamlarını sürdüren insanların genetik hafızaları bu yönde planlanmış. İnterval egzersizlerin “genetik hafızayı tazelediği” ve dolayısıyla yağ kaybını hızlandırdığı düşünülüyor.
BİR PLAN YAPIN
Her gün ortalama 250 kalori civarında bir enerji kaybı sağlamayı öngören bir plan yapın. Eğer herhangi bir kalp hastalığınız, ağır bir tansiyon probleminiz, insülin kullanmayı gerektirecek düzeyde bir şeker hastalığınız, diz ve bel eklemlerinizde ciddi bir rahatsızlığınız yoksa bu planı -kadın, erkek fark etmez- kolayca uygulayabilirsiniz.
Plan esas olarak yürümeye odaklandığı için herhangi bir egzersiz salonu, özel bir cihaz da gerektirmez, bir çift spor ayakkabı ve rahat giysiler yeterlidir. Bizim önerimiz her zaman olduğu gibi aerobik egzersizlerdir. Bunun için, özellikle bacak ve kol kaslarınızı çalıştırmanız mükemmel sonuç verecektir.
Vücudumuzdaki toplam kas kitlesinin yüzde 80’inin göbek çizgisinin altında olduğunu düşünürseniz kalça, bacak ve uyluk kaslarımızı harekete geçiren ritmik ve güçlü bir yürüyüşün en etkili aerobik egzersiz olacağı kolayca anlaşılır.
Eğer eklemlerinizde, özellikle dizleriniz ve belinizde sorun varsa yüzmeyi, havuzda ya da denizde su içinde yürümeyi deneyebilirsiniz.
Benim tavsiyem bu bir haftalık sürede, her gün en az 45 dakika yürümeniz veya yüzmenizdir. Hangisini yaparsanız yapın her ikisini de tempolu yapmaya gayret edin.
Yürüyüş için en doğru rakamlar dakikada 100 adımın üzerinde bir hızla, kolları da hareket ettirerek yapılanıdır. Kapasiteniz geliştikçe dakikadaki adım sayınızı 110-130 arasına çıkarabilirsiniz. Şimdiye kadar hiç egzersiz yapmadıysanız, 90 kilonun üzerindeyseniz, kalp tansiyon, şeker hastalığı gibi bir probleminiz varsa adım sayınızı dakikada 90 civarında tutmanızı öneririm. Daha yavaş yürümeniz de mümkündür, bu durumda 45 dakikalık yürüyüş süresini 60 dakikaya uzatın.
Yalnızca kalori harcamanın mutluluğunu ya da yağ yakmanın coşkusunu değil vücudunuzun fiziksel aktivite sırasında salgıladığı “keyif verici maddeler” sayesinde (endorfin gibi...) gevşeyip rahatlayın.

Tabii.. yaramaz olur mu hiç.. Sadece ısınma süresini göz ardı etme.. Yani 20 dk nın içinde değil de bu yükseltme işini 20 dakika bittikten sonra yap.. kaslar ısınmadan yaptığın şeyin bir anlamı yok çünkü..
Arkadaşımın kardeşi, bir haftada yediklerine de biraz dikkat edip bu yöntemi de ekleyip 3 kilo vermişti.
Tabii erkek olduğunu belirteyim öncelikle..
Onun da kondisyon bisikleti vardı evinde. 20 dakika normal tempoda kullandıktan sonra 1 dakika süreyle dayanabileceği en üst seviyede çeviriyordu bisikleti.. Kan ter içinde iniyordu sonra..

bende evde ufaklıktan dolayı koşu bandı genelde 20 dk en fazla 30 dk kullanabiliyorum bende bu süre sonunda acaip derecede ter atıyorum şöyle söyleyeyim akan terlerden gözüm yanıyor ama anlaşılan koşu bandına çıkınca bu süreyi en az 30 dk hatta 45 dk ya çıkarmalıyım ama ufaklığı ne yapacağım bilmiyorum bir de sana biliyormusun bilmiyorum bir salata tarifi vereyim ben bazen kahvaltıda bile tüketiyorum ekmeksiz çok doyurucu
semizotunu bolca doğruyorsun içine 1-2 domates salatalık doğra sonra semizotunun miktarına göre 1-2 kk kadar tulum peyniri at 1 avuç da ceviz kır ne sızma ne sirke ne limon hiç bir ekstraya gerek yok

Ay ben bu tarifi dün okusaydım ya..
Markete gitmiştim bu sabah, alırdım malzemeleri.. Bi de semizotu da güzeldi, baktım hmmm güzelmiş dedim geçtim gittim.. Tercihimi şeftaliden yana kullandım.. Ne alaka deme, bilmiyorum..

Slm topic sakinleri annemin ameliyatıydı benim bel rahatsızlığımdı derken hiç uğrayamadım ne güzel bilgiler paylaşılmış yine

Güncel kilomu söyleyeyim önce hastahaneden çıktığımızda 61 dim eve geldim geçen hafta sonunda 63,7 oldum ve bugün itibariyle 62,9 um hedef kilomun altındayım şükür fakat sanırım bu birkaç joker kilo gidip gelecek sürekli şu an spor da yapamıyorum belim düzelirse inş tekrar başlayacağım bugün sadece yarım saat yürüyebildim o kadar

püsküütcüm bu yürümeyle ilgili paylaşımların için tşkler cnmm ben koşu bandında 3 hızında başlıyorum 5 dk da bir artırıyorum ısınana dek sonra aynı toplightcığım gibi aralarda limitlerimi zorlayıp 6 ya düşüyorum ama kaç adım attığımı hiç saymamıştım

tbrk ederim cnm haftaya büyük ihtimal 58 e düşeceksin iç bacaklarınıda kaslandırmışsın helal olsunnn

bu arada alkol sevenler için 2 tarif gözüme çarptı cips yerine tüketebilirsiniz hmmcım sen nerelerdesin lucy de kayıplarda bu arada takıma da uğrayamadım hiç çok oturduğum zaman kuyruk sokumum çok ağrıyor sürekli ayakta duracağım ya da uzanacağım neyse gelelim tarife biri kuru yufkaya baharatlı yoğurt sürüp fırında iyice kurutuyorsunuz baharat çeşitleri zevkinize kalmış iyice çıtır olunca cam kavanozlarda saklayabilirsiniz

2, tarifimiz kabak cipsi kabakları ince zar şeklinde doğrayıp z.yağı ve arzu halinde baharatlarla harmanlayıp yağlı kağıt üstüne diziyorsunuz üst üste gelmeyecek şekilde üzerine permesan peyniri serpip kuruyana dek fırında pişiriyorsunuz :):)

Çenem düştü yine görüşürüz fıstıklarinş şu bel problemim biter de tibet yogama da baştan başlayabilirimtopiğe gitmeye yüzüm yok

Sweetcim hiç haberim yoktu.. Öncelikle geçmiş olsun..

Hedefin 65 miş, baktım şimdi listeye de.. Mezun olduğun kiloyu koruyup, bunınla da yetinmeyip hedef kilonun altına inmek sahiden de büyük başarı, tebrikler tatlım..

Dilerim bir an önce belin de düzelir.. Gerçi sen de biliyorsunu mutlaka, bel ağrıları için yüzme önerilen bir spor.. bilemiyorum yüzme imkanın var mı..

Sen de say bakalım kaç adım atıyorsun, paylaşırsın bizimle..

İç bacak kaslanması demeyelim de.. ufaktan sertleşme başladı.. Bu da kaslanmaya başladığının işareti..

58 li kilolara düşerim belki dediğin gibi.. Ama oyun işte bunlar.. Kendimi bir şekilde disipline etmeye gayret ediyorum. Daha önce yani yarışmanın en başlarında 79 dan 63 lere düşüp sonra nasıl tekrar kilo aldığmı unutmamaya çalışıyorum.. Belki bazı arkadaşlara komik geliyodur, 300 gr 500 gr peşinde sürekli koşuyor olmam.. Ama inan kilo böyle alınıyor..
İnsan 18 kilo kilo verip sonra bir günde almıyor o 18 kiloyu.. Önemsemediği için alıyor.. Aman verdim bi kerei gene veririm nolacak dediği için.. Ay şu ziyaret de geçsin, şu tatil de bitsin sonra yaparım bi diyet dediği için.. 1 kilo, 2 kilo derken bir gün bir gün bir de bakıyorsun ki artık o güzel kilodan ve bedenden çoktan uzaklaşmışsın..

Tarifler için teşekkürler.. Ama anacım ben yufka alırsam kendimi tutamam ki.. bi de bakmışsın kıymalı börek yapıvermişim..

Tşkler püsküütüm annemin göğsü alındı o esnada benimde belimde disk kayması oldu ikimiz de iyileşeceğiz inş biraz zaman lazım sadece nerden haberin olacak cnm benim

evet belim için yüzme en iyisi fakat bu sene hasret kaldım denize bir de snein resmini gördükçe balkona minik havuz kurasım geliyor deniz kuşu olarak bu sene sadece bir kez gidebildim tam da fazlalıklardan kurtulup denizde sefamı sürecekken sağlık olsun annem biraz daha kolunu kullanacak duruma gelirse havuza giderim artık

Hepimiz bu minik oyunları ipin ucu kaçmadan oynamak zorundayız kuzum gr gr gelip birleşip halay çekiyorlar sonra tedbirli olmak lazım

şu an hafif tempo yürüdüğüm için saymam mantıksız olur sanırım normal yürüyüşüme başlayınca hemen sayacağım bitanemmm

Ama bahsettiğim yufka böreklik yufka değilki cnm benim şu kuru yufkalardan

Anlaştık..
Yahu güya onu yazmaya geldim ben iyi mi.. Ama senin ve damlanurun durumu öncelik kazandı..
Şimdi hemen yazıyorum..
püsküüt canım haftasonu eskişehir macerası grip ve faranjit ıolarak döndü bana aşırı bir halsizlik bunun yanısıra bir de yarın kars seyahati çıktı o yüzden oyunumuza haftaya başlayalım unutmadım aklımda ama buraya yazamadım bir türlü

sweet cim annene de sana da çok geçmiş oslun tatlım

çok tşk ederim toplightcım sana da geçmiş olsun kuzum

Tamam tatlım sen iyileş yeter ki..
İyi yolculuklar..

Kızlar bu sabah küsuratsız 59 kiloydum.. E artık bu Cuma 58 li kilo görmezsem ayıp olur..
Şu krakeri kaldırır mısın yamacımdan.. bak ya bi de gitmiş fesleğenli domatesli kraker almış gelmiş..
Her yer diyet kırıcılarla dolu..
Bi saniye.. yerimi değiştireyim ben..

Yalnız üzülerek bir haber vermek istiyorum.. Kilo koruma işi var ya.. Bakın bir yılı geçkin süredir kilo korumaya çalışıyorum.. Korudum mu evet korudum..
Ama asıl soru ve cevap şu:
Kilo koruma dönemi bitecek mi.. Hayır asla bitmeyecek..

Kilo verme dönemi bitiyo bitmesine de sonra sonsuza kadar kilo koruma.. Ama o kafa yok mu o kafa.. Hani o kiloları aldıran komutları veren kafa.. Ne konuşuyo bır bır.. Onu istiyo canı, bunu çekiyo canı.. Hiç susmuyo..

Hani derler ya.. iş kafada bitmeli diye.. kafa aynı kafa oldukça bu iş bitmez anacım.. Ben sonsuza kadar burada çırpınır dururum..

Püsküütüm bu kadar ümitsiz olma ..

Bize belki biraz ümit olur yazacaklarım ....
bu yaz abartmadan serbetçe yedim. tatillerdi ,ramazandı ,bayramdı memleketti derken . önceki sene 6 kilo alan ben bu sene kilo almadım .... şu önceki seneden kalan 5-6 kilodanda kurtulayım aynı şekilde devam edicem inşallah ...
yatıgım şey çok basitti ,hiç bir seyi yasaklamamak ama kontrollu yemek . kaçamakda yesem cisda inan kilo artmıyor artan 300,500 de zaten ertesi günlerde iniyor .. zaten kaçamaklı beslendigin içinde cis yesende kilon artmıyor ..
burdaki ayrıntı yoyo. bizler bir iki kilo aldıkmı hemen diyete başlıyoruz sonra verip tekrar hoppa tozutuyoruz sonra tekrar vermeye ugraş .
yazının özeti ;çısları hayatına kat , beli bir kilo aralıgına izin ver vede kaçamak yerken abartma. vucud kendini dengeliyor zaten ...

Yok aebnim ümitsiz değilim ki..
Sen çok güzel özetlemişsin.. Kaçamak yerken abartma diyosun ya..
İşte ben de kafa değişmedikçe bu iş bitmez diyorum.. Benim kafa eski kafa çünkü.. bıraksalar (bıraksam) dörtnala yemek yicem yani.. Onu demek istemiştim.. Ama bıramıyorum o ayrı konu.. İşte o yüzden de kilo koruma dönemi hiç bitmeyecek diyorum ki haz keza seninki de kontrol işte..

Ve canlarım.. İstediğim oldu.. Gerçi 58,5 olmak istiyodum ama olsun.. Yine de ucundan yöresinden yakaladım sayıyorum kendimi.. Geçen Cuma 59,2 ydim.. 500 gr vermeyi başarmışım.

Kilom 58,7

Bu hafta nispeten daha düzenli yemek yedim..
Her sabah corn flakes süt.. Güne yayılmış halde, tavuk, haşlanmış mısır, yumurta, salata, çorba, sebze yemeği, palamut, ..vs. Akşam üstleri çayın yanında 3-5 tane pötibör püsküüt..
Akşamları yürümeye devam.. 5. haftama girdim yürüyüşte.. Yürümeden 45 dakika önce falan probiyotik yoğurt ya da bikaç tavuk parçası attım ağzıma.. Tavuk cipsi yaptım bu hafta o yüzden de tek başına tüketebildim..
Yürüyüş sonrası banyo falan... saat 21:00 i buluyor..
Yani özetle akşam yemeği yoktu bu hafta hayatımda.. Onun yerine nihayet mevsimi gelmiş olan starking elma yanında beyaz peynir, biraz kuruyemiş, belki bir iki kraker vs.. Akşamları böyle geçirdim işte..
Şimdi bi de ajandama bakayım kaçamaklarım nelermiş?

Haftanın kaçamakları:
2 dilim kıymalı börek
1 tane zeytinli simit
1 parça tobleron çikoletta
2 paket gofret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…