ben de bir sey sorabilir miyim bu yuruyus meselesi ile ilgili sayin puskuutcumRica ederim, zahmet değil.. içimden geleni yapıyorum..
Yürüyüşünü yukarıdaki tempo ve sürede yapıyorsan üstüne yaptığın her hareket çok faydalı. Doğru yapıyorsun.
Su tüketimin çok güzel..
Tamam tatlım, Pazartesi itibariyle başla sevdiysen.. İstersen buraya da yaz yediklerini, birlikte değerlendirelim, sen bilirsin.
Evet biliyorum o konuyu.. Yağ yakımını hızlandırdığını söylüyorlar, spordan yarım saat önce alınıyor. Hiç denemedim. İlaç konusuna oldukça uzak durmaya çalışıyorum. Onun yerine ben yürüyüşten yarım saat önce sert kahve içiyorum. Kafein de metabolizma hızlandırıyor çünkü. Bitkisel mitkisel neticede ilaç, şahsi fikrim kullanılmaması yönünde.
Protein bir öğün yeterli tatlım. Onu da mümkün mertebe öğlen tüketmeye gayret et.. Etin sindirilmesi çok uzun sürüyor, o nedenle akşam çok meşgul etmeyelim metabolizma teyzemizi..
Anlaştık..tamam o zaman ptesi itibari ile senin ellerine teslim edeceğim kendimi bakalım nerde hata yapıyorum ya da bizim meto hanımefendi nerde takılıyor bir çözüm bulalım
bu arada bugün cuma ve sen kilonu henüz yazmadın aslında benim buralara takılma sebeblerimden birisi de senin kilo durumunu merak etmem
valla çok iyi bir konuya parmak basmışsınız ben koşu bandında yürürken hızlı tempoda arada hızı artırıp mesela 20 dk içinde 4 dk da bir 10-12 ye getirip 1 dk civarı koşup sonra gene 6 ya getiriyorum bu bir işe yarar mı?ben de bir sey sorabilir miyim bu yuruyus meselesi ile ilgili sayin puskuutcum
yuruyusu surekli sabit bir tempoda mi yapiyorsun yoksa zamanla hizlanip yavaslama var mi isin icinde
lisbethcim..ben de bir sey sorabilir miyim bu yuruyus meselesi ile ilgili sayin puskuutcum
yuruyusu surekli sabit bir tempoda mi yapiyorsun yoksa zamanla hizlanip yavaslama var mi isin icinde
Tabii.. yaramaz olur mu hiç.. Sadece ısınma süresini göz ardı etme.. Yani 20 dk nın içinde değil de bu yükseltme işini 20 dakika bittikten sonra yap.. kaslar ısınmadan yaptığın şeyin bir anlamı yok çünkü..valla çok iyi bir konuya parmak basmışsınız ben koşu bandında yürürken hızlı tempoda arada hızı artırıp mesela 20 dk içinde 4 dk da bir 10-12 ye getirip 1 dk civarı koşup sonra gene 6 ya getiriyorum bu bir işe yarar mı?
bende evde ufaklıktan dolayı koşu bandı genelde 20 dk en fazla 30 dk kullanabiliyorum bende bu süre sonunda acaip derecede ter atıyorum şöyle söyleyeyim akan terlerden gözüm yanıyor ama anlaşılan koşu bandına çıkınca bu süreyi en az 30 dk hatta 45 dk ya çıkarmalıyım ama ufaklığı ne yapacağım bilmiyorum bir de sana biliyormusun bilmiyorum bir salata tarifi vereyim ben bazen kahvaltıda bile tüketiyorum ekmeksiz çok doyurucuTabii.. yaramaz olur mu hiç.. Sadece ısınma süresini göz ardı etme.. Yani 20 dk nın içinde değil de bu yükseltme işini 20 dakika bittikten sonra yap.. kaslar ısınmadan yaptığın şeyin bir anlamı yok çünkü..
Arkadaşımın kardeşi, bir haftada yediklerine de biraz dikkat edip bu yöntemi de ekleyip 3 kilo vermişti.
Tabii erkek olduğunu belirteyim öncelikle..
Onun da kondisyon bisikleti vardı evinde. 20 dakika normal tempoda kullandıktan sonra 1 dakika süreyle dayanabileceği en üst seviyede çeviriyordu bisikleti.. Kan ter içinde iniyordu sonra..
Ay ben bu tarifi dün okusaydım ya..bende evde ufaklıktan dolayı koşu bandı genelde 20 dk en fazla 30 dk kullanabiliyorum bende bu süre sonunda acaip derecede ter atıyorum şöyle söyleyeyim akan terlerden gözüm yanıyor ama anlaşılan koşu bandına çıkınca bu süreyi en az 30 dk hatta 45 dk ya çıkarmalıyım ama ufaklığı ne yapacağım bilmiyorum bir de sana biliyormusun bilmiyorum bir salata tarifi vereyim ben bazen kahvaltıda bile tüketiyorum ekmeksiz çok doyurucu
semizotunu bolca doğruyorsun içine 1-2 domates salatalık doğra sonra semizotunun miktarına göre 1-2 kk kadar tulum peyniri at 1 avuç da ceviz kır ne sızma ne sirke ne limon hiç bir ekstraya gerek yok
Sweetcim hiç haberim yoktu.. Öncelikle geçmiş olsun..Slm topic sakinleri annemin ameliyatıydı benim bel rahatsızlığımdı derken hiç uğrayamadımne güzel bilgiler paylaşılmış yine
Güncel kilomu söyleyeyim önce hastahaneden çıktığımızda 61 dim eve geldim geçen hafta sonunda 63,7 oldum ve bugün itibariyle 62,9 umhedef kilomun altındayım şükür fakat sanırım bu birkaç joker kilo gidip gelecek sürekli şu an spor da yapamıyorum belim düzelirse inş tekrar başlayacağım bugün sadece yarım saat yürüyebildim o kadar
püsküütcüm bu yürümeyle ilgili paylaşımların için tşkler cnmmben koşu bandında 3 hızında başlıyorum 5 dk da bir artırıyorum ısınana dek sonra aynı toplightcığım gibi aralarda limitlerimi zorlayıp 6 ya düşüyorum ama kaç adım attığımı hiç saymamıştım
tbrk ederim cnm haftaya büyük ihtimal 58 e düşeceksiniç bacaklarınıda kaslandırmışsın helal olsunnn
bu arada alkol sevenler için 2 tarif gözüme çarptı cips yerine tüketebilirsiniz hmmcım sen nerelerdesin lucy de kayıplarda bu arada takıma da uğrayamadım hiç çok oturduğum zaman kuyruk sokumum çok ağrıyor sürekli ayakta duracağım ya da uzanacağımneyse gelelim tarife biri kuru yufkaya baharatlı yoğurt sürüp fırında iyice kurutuyorsunuz baharat çeşitleri zevkinize kalmış iyice çıtır olunca cam kavanozlarda saklayabilirsiniz
2, tarifimiz kabak cipsi kabakları ince zar şeklinde doğrayıp z.yağı ve arzu halinde baharatlarla harmanlayıp yağlı kağıt üstüne diziyorsunuz üst üste gelmeyecek şekilde üzerine permesan peyniri serpip kuruyana dek fırında pişiriyorsunuz :):)
Çenem düştü yine görüşürüz fıstıklarinş şu bel problemim biter de tibet yogama da baştan başlayabilirim topiğe gitmeye yüzüm yok
Sweetcim hiç haberim yoktu.. Öncelikle geçmiş olsun..
Hedefin 65 miş, baktım şimdi listeye de.. Mezun olduğun kiloyu koruyup, bunınla da yetinmeyip hedef kilonun altına inmek sahiden de büyük başarı, tebrikler tatlım..
Dilerim bir an önce belin de düzelir.. Gerçi sen de biliyorsunu mutlaka, bel ağrıları için yüzme önerilen bir spor.. bilemiyorum yüzme imkanın var mı..
Sen de say bakalım kaç adım atıyorsun, paylaşırsın bizimle..
İç bacak kaslanması demeyelim de.. ufaktan sertleşme başladı.. Bu da kaslanmaya başladığının işareti..
58 li kilolara düşerim belki dediğin gibi.. Ama oyun işte bunlar.. Kendimi bir şekilde disipline etmeye gayret ediyorum. Daha önce yani yarışmanın en başlarında 79 dan 63 lere düşüp sonra nasıl tekrar kilo aldığmı unutmamaya çalışıyorum.. Belki bazı arkadaşlara komik geliyodur, 300 gr 500 gr peşinde sürekli koşuyor olmam.. Ama inan kilo böyle alınıyor..
İnsan 18 kilo kilo verip sonra bir günde almıyor o 18 kiloyu.. Önemsemediği için alıyor.. Aman verdim bi kerei gene veririm nolacak dediği için.. Ay şu ziyaret de geçsin, şu tatil de bitsin sonra yaparım bi diyet dediği için.. 1 kilo, 2 kilo derken bir gün bir gün bir de bakıyorsun ki artık o güzel kilodan ve bedenden çoktan uzaklaşmışsın..
Tarifler için teşekkürler.. Ama anacım ben yufka alırsam kendimi tutamam ki.. bi de bakmışsın kıymalı börek yapıvermişim..
püsküüt canım haftasonu eskişehir macerası grip ve faranjit ıolarak döndü bana aşırı bir halsizlik bunun yanısıra bir de yarın kars seyahati çıktı o yüzden oyunumuza haftaya başlayalım unutmadım aklımda ama buraya yazamadım bir türlüAnlaştık..
Yahu güya onu yazmaya geldim ben iyi mi.. Ama senin ve damlanurun durumu öncelik kazandı..
Şimdi hemen yazıyorum..
Slm topic sakinleri annemin ameliyatıydı benim bel rahatsızlığımdı derken hiç uğrayamadımne güzel bilgiler paylaşılmış yine
Güncel kilomu söyleyeyim önce hastahaneden çıktığımızda 61 dim eve geldim geçen hafta sonunda 63,7 oldum ve bugün itibariyle 62,9 umhedef kilomun altındayım şükür fakat sanırım bu birkaç joker kilo gidip gelecek sürekli şu an spor da yapamıyorum belim düzelirse inş tekrar başlayacağım bugün sadece yarım saat yürüyebildim o kadar
püsküütcüm bu yürümeyle ilgili paylaşımların için tşkler cnmmben koşu bandında 3 hızında başlıyorum 5 dk da bir artırıyorum ısınana dek sonra aynı toplightcığım gibi aralarda limitlerimi zorlayıp 6 ya düşüyorum ama kaç adım attığımı hiç saymamıştım
tbrk ederim cnm haftaya büyük ihtimal 58 e düşeceksiniç bacaklarınıda kaslandırmışsın helal olsunnn
bu arada alkol sevenler için 2 tarif gözüme çarptı cips yerine tüketebilirsiniz hmmcım sen nerelerdesin lucy de kayıplarda bu arada takıma da uğrayamadım hiç çok oturduğum zaman kuyruk sokumum çok ağrıyor sürekli ayakta duracağım ya da uzanacağımneyse gelelim tarife biri kuru yufkaya baharatlı yoğurt sürüp fırında iyice kurutuyorsunuz baharat çeşitleri zevkinize kalmış iyice çıtır olunca cam kavanozlarda saklayabilirsiniz
2, tarifimiz kabak cipsi kabakları ince zar şeklinde doğrayıp z.yağı ve arzu halinde baharatlarla harmanlayıp yağlı kağıt üstüne diziyorsunuz üst üste gelmeyecek şekilde üzerine permesan peyniri serpip kuruyana dek fırında pişiriyorsunuz :):)
Çenem düştü yine görüşürüz fıstıklarinş şu bel problemim biter de tibet yogama da baştan başlayabilirim topiğe gitmeye yüzüm yok
püsküüt canım haftasonu eskişehir macerası grip ve faranjit ıolarak döndü bana aşırı bir halsizlik bunun yanısıra bir de yarın kars seyahati çıktı o yüzden oyunumuza haftaya başlayalım unutmadım aklımda ama buraya yazamadım bir türlü
sweet cim annene de sana da çok geçmiş oslun tatlım
Tamam tatlım sen iyileş yeter ki..püsküüt canım haftasonu eskişehir macerası grip ve faranjit ıolarak döndü bana aşırı bir halsizlik bunun yanısıra bir de yarın kars seyahati çıktı o yüzden oyunumuza haftaya başlayalım unutmadım aklımda ama buraya yazamadım bir türlü
sweet cim annene de sana da çok geçmiş oslun tatlım
Püsküütüm bu kadar ümitsiz olma ..Kızlar bu sabah küsuratsız 59 kiloydum.. E artık bu Cuma 58 li kilo görmezsem ayıp olur..
Şu krakeri kaldırır mısın yamacımdan.. bak ya bi de gitmiş fesleğenli domatesli kraker almış gelmiş..
Her yer diyet kırıcılarla dolu..
Bi saniye.. yerimi değiştireyim ben..
Yalnız üzülerek bir haber vermek istiyorum.. Kilo koruma işi var ya.. Bakın bir yılı geçkin süredir kilo korumaya çalışıyorum.. Korudum mu evet korudum..
Ama asıl soru ve cevap şu:
Kilo koruma dönemi bitecek mi.. Hayır asla bitmeyecek..
Kilo verme dönemi bitiyo bitmesine de sonra sonsuza kadar kilo koruma.. Ama o kafa yok mu o kafa.. Hani o kiloları aldıran komutları veren kafa.. Ne konuşuyo bır bır.. Onu istiyo canı, bunu çekiyo canı.. Hiç susmuyo..
Hani derler ya.. iş kafada bitmeli diye.. kafa aynı kafa oldukça bu iş bitmez anacım.. Ben sonsuza kadar burada çırpınır dururum..
Yok aebnim ümitsiz değilim ki..Püsküütüm bu kadar ümitsiz olma ..
Bize belki biraz ümit olur yazacaklarım ....
bu yaz abartmadan serbetçe yedim. tatillerdi ,ramazandı ,bayramdı memleketti derken . önceki sene 6 kilo alan ben bu sene kilo almadım .... şu önceki seneden kalan 5-6 kilodanda kurtulayım aynı şekilde devam edicem inşallah ...
yatıgım şey çok basitti ,hiç bir seyi yasaklamamak ama kontrollu yemek . kaçamakda yesem cisda inan kilo artmıyor artan 300,500 de zaten ertesi günlerde iniyor .. zaten kaçamaklı beslendigin içinde cis yesende kilon artmıyor ..
burdaki ayrıntı yoyo. bizler bir iki kilo aldıkmı hemen diyete başlıyoruz sonra verip tekrar hoppa tozutuyoruz sonra tekrar vermeye ugraş .
yazının özeti ;çısları hayatına kat , beli bir kilo aralıgına izin ver vede kaçamak yerken abartma. vucud kendini dengeliyor zaten ...
Yok aebnim ümitsiz değilim ki..
bende sendenim canım...
son 1- 2 aydır kalori sayıyordum. o zaman tatildeydim, zamanım çoktu. sıcaktan ne iş yapacak, ne dışarı çıkacak halim vardı.
elimde kağıt kalem oyalanıp duruyordum.
sonar genelde aynı şeyleri yediğim için kalorileri ezberledim. kafadan hesaplamaya başladım ama bir sure sonar beynimin bu küçük hesaplardan çok yorulduğunu hissettim.
sonar okula başlayınca; beynimi meşgul edecek çok mühim konular olduda, çok şükür kalori hesabı derdinden kurtuldum.
kilomu fazla takmamaya çalışsamda, kilo almaktan çok korktuğumu fark ettim.
36 beden giymenin hazzını yaşayamamak gibi bir korkum oluştu.
bu hafta düzensiz geçti ama önümüzdeki pazartesi okullar tam anlamıyla açılacağı için, rutinime döneceğim. Vücudu belli bir rutine alıştırmak iyi değil , sürekli bünyayi şaırtın diyorlar ama ben rutinimin dışına çıkınca elim ayağım birbirine dolaşıyor. Öğle yemeğimi önceden planlmasam, önüme ne çıkarsa hiç düşünüp hesaplamadan ağzıma atma eğilimim devam ediyor.
en güzeli planlı yaşam. benimiçin geçerli tabiiki bu dediğim.
bu ara yine kişisel bir değişiklik yaptım, ( aylık iğneden, doğum control hapına geçtim ), bu ay bu hapın kendi üzerimdeki etkilerini gözlemleyeceğim.umarım tatlı krizleri hergün olmaz, yoksa nefsimle mücadele edemiyorum. herkes nasıl yapıyor kafam almıyor .
benimde tam ümitsiz düşüncelere daldığım günlerde, sende aynı hissyatı burda aktarmışsın... içimden, ne yani ömür boyu kilomu düşünmeden yaşayacağım 1 saniyem bile olmayacak mı? Kilomu düşünmediğim o bir saniyelerin bedeli hep bu kadar ağır mı olacak gibi olumsuzluklara takılmıştım ki, yalnız olmadığımı hissettim.....
canım, gel bardağın dolu tarafına bakalım.....
spordu, egzersizdi, diyetti derken sanal alemde bir sürü arkadaşımız oldu. kimse olmasada biz bu topiği devam ettiririz bacım,, napalım.Allah sağlık versinde, tek derdimiz 2- 3 kilo yağ fazlalığımız olsun.
bu arada hayatımdaki güzel bir gelişmeyi seninle paylaşmadan eemeyeceğim.kesinleşmedi ama haftada 2 gün pilatese başlayacağım.buraya belediyenin kursu açılmış. biz spor yaparken aynı anda çocuklarımızada çocuk gelişimi mezunu öğretmenler etkinlik yaptıracakmış. hafta içi 5 gün olsa, banmısın demez giderim valla...
duyar duymaz kayıt oldum ama spor için yeterli sayıyı bekliyorlar. Biz türk hanımları malum, sporu pek sevmiyoruz.
bir heves başlasakda istikrarlı olamıyoruz.
hayırlısı olsun bakalım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?