Kilomuzu Koruyoruz!

Az önce bir mesaj okudum.. Haftanın birincisi hamilelik öncesi kot pantolunu tekrar giyebilmek umudu ile motive ediyormuş kendisini..

Benim de var böyle bir pantolon hikayem. Daha çılgın tabii..
Buralarda dolandığım ilk günlerde daha diyetin çok başındayken, kilom 90 a yaklaşmışken bir hafta sonu alışverişe çıktım. Hiç unutmuyorum Koton mağazası. Gri bir kumaş pantolon aldım. 38 beden. Dizimle kasığımın arasında bir yerde kalıyordu. Bir de kumaş, sıfır esneme. Zorlayamazsın. İlla 38 bedene inmen lazım.

Şimdi hatırlamıyorum ama dünyanın parasını verdim.

Yatak odamın duvarına (televizyonun asılı olduğu aparatın hemen altına) bir çivi çaktım. Pantolonu oraya astım. Kiloyu verene kadar her gün ona baktım.

Şimdi mi.. pantolon hala duruyor, hala sağlam. Biraz bol.

Güncel kilo: 59.2

Ah rica ederim.. Sayfa hepimizin.
Keşke daha çok katılımcı olabilse. Ama verdiği kiloyu geri alan çok fazla ne yazık ki.

26 beden mi! Annecim. Benim mavi markasında içine sığabildiğim beden 28. Ki o da çok oturuyor. 26 için herhalde 55 veya altı olmam gerekir. Olamam. Yani yüzüm kalmadı zaten artık. İki göz falan.. azıcık dudak.. belli belirsiz burun.

Hoş geldiniz. Kocaman tebrikler.

Kiloyu korurken, kiloyu verirken olan kural aynen geçerli..

Şekerli gıdalar (meyve dahil) 16:00 dan önce tüketilmeli.
Ama çok canınız çekti ve gece atıştırdınız. Mutlaka yanında protein de alın. Bir parça peynir, bir kaşık yoğurt veya yarım bardak süt.

Aslında öyle doğal öyle sade bir kural var ki.. Bırakın o, bu diyetleri.. O, bu diyetisyenleri.

Kural şu:
Vücudumuz güneşle birlikte uyanıyor, güneşin batması ile de bütün sindirim faaliyetlerini kapatıyor. Gökte güneş yoksa bilin ki yediğiniz her şey depoda duracak. Var mı o kadar büyük depo? Yazık değil mi bedenimize.

2021 in Ilk aylarinda bu topice yazmak nasip olsun banada

Ben takımda yarışırken hedefimi haftada 500 gr vermek olarak belirlerdim.
Bu hesaptan yola çıkarak senin durumuna baktım kaptanımcım.

Hedefin: 58,20
Güncel kilon: 65,5

Hedefine %100 ulaşarak mezun olma kararlığında isen; vermen gereken kilo 7,3
Haftada 500 gr verirsen, 7,3 kiloyu yaklaşık 15 haftada veriyorsun. Bu da Mart 2021 ortalarına denk geliyor.

Sorun su ki cok yavas veriyorum
Hatta olmak istedigim kilo 50 Boyum Kisa ve 50kilo beni mutlu eden ve yakisan kilo. Yanaklarim yumus Yumus :))
Sporu cok yapiyorum sanardim ama galiba yeterli degil yaptigim.
1 ocak da 60 i gormeyi hedefledim haftada 800 gr gider daha dikkatli olursam dedim. Ama 300, 300 anca gidiyor. Hedefimi abarttim belki.
Sizin dediginiz gibi haftada 500 gr a odaklansam daha mantikli.
Varsin Mart ayi olsun yapisti kaldi diyecegim dogum kilosu ama 59 u gorup Yemek yemekden yine dogum kilosuna kadar cikmistim gecen sene Kasim ayinda

Sahiden de varsın Mart ayı olsun.
Önemli olan tek şey var bana kalırsa.. O da kararlı olmak.

Ya ben ne kadar dikkatsizim
Kaç yıllık üyeyim koruma topigini yeni gördüm
1.5 aydır koruma sürecindeyim .
Bakalım ne kadar sürecek
Bu sefer umudum var yiyerek korumayı da öğrendim şükür

Gelir gelmez böyle karşılanmaz ama "bakalım ne kadar sürecek" sorusuna cevap vermekten kendimi alıkoyamadım..

ömür boyu.

yoksa düşünsenize.. yeniden kilo alacaksınız ve sil baştan diyet.

Gelir gelmez böyle karşılanmaz ama "bakalım ne kadar sürecek" sorusuna cevap vermekten kendimi alıkoyamadım..

ömür boyu.

yoksa düşünsenize.. yeniden kilo alacaksınız ve sil baştan diyet.
Aslında ben daha 5 kilo daha vermeye gönüllü yum de yürüyüş yapıp şöyle havaların ısınmasıni bekliyorum

Şimdilik kilo verene kadar verdiğim kiloları korumak niyetim

Puskuut kaç yıldır korumadasiniz?

Ben bu sefer daha umutluyum

Çünkü yiyerek korumayı da öğrendim

Vallahi unuttum kaç yıldır korumada olduğumu.. yüz yıl olmuş gibi geliyor.
Ya aslında şöyle bir gerçek var.. yağ hücrelerini bir kere davet etmeye görelim sonrası hüsran. O nedenle de kilo vermekten çok daha mühim kiloyu korumak.
Kilo korumak deyince hafif bir şey anlaşılıyor ama bildiğin diyet hali hep devam ediyor. Sadece diyet yaparken yemenin yanlış olduğunu bildiğin ya da yediğinde vicdan azabı yaratan yemekleri ucundan da olsa yemeye başlayabiliyorsun. Fark bu kadarcık.

Hiç kilo almamış olmak en güzeli olacakmış meğer.

Mesela yeri gelmişken bugün yediklerimi yazayım:

sabah bir bardak kefir içtim, 1 tane haşlanmış yumurta
öğleden sonra iki civarında 1 kase tarhana çorbası ve 1 konserve ton balığı yedim.
akşam şnitzel yiyeceğim 1 adet ve sonrasında da nar. Planım böyle. (cıvıtmazsam)
ha arada bir-iki kaşık da süzme yoğurt yerim mutlaka.

Şimdi cevap verelim. Bu kilo koruma mıdır yoksa diyet midir?

Diyetin alâsıdır.
Yanına da yarım saat spor yapsam ertesi güne kesin -600 - 700 gelirim bu menuyle.
Seabahar, güne başlamadan plan yapmak bu işin anahtarı . Rast gele bir gün hiç verimli olmuyor benim için. Plan candır, tekniğini sonuna kadar destekliyorum.

Tam diyet menüsü

Bildiğin diyet
Ben daha yeniyim korumada yeni yeni yöntemler deniyorum
Mezun oldum ilk iki hafta günde 10 bin adım atmaya çalıştım ilk hafta 70.000 attım.
İkinci hafta 48.000 attım.
Sonraki 2 hafta 6 gün yedim perşembe detoks yaptım
Spor ve detoksla korumaya çalışıyorum

Tabii ben 600-700 gram veremiyorum artık.
Arada cıvıtıp sonra aldığımı verme dönemleri yaşıyorum ki dün de böyle bir gündü.
A-aa bakın siz deyince aklıma geldi, sporu yazmamışım bile. Öyle bir rutin ki çünkü. Hani zaten yapılacak. Yapılmaması gibi bir seçenek yok. Algım böyle olmuş artık.

Plan konusunda size tamamen katılıyorum. "Ne olursa onu yerim" düşüncesi "canım ne istersen onu yerim" düşüncesi ile ikiz kardeş.

Kilo verme yöntemi nasıl kişiye aitse kilo korumak da aynı şekilde.
Ben de 59 a düşünce çılgın bir gün geçiriyorum canım ne isterse onu yiyorum gün boyu. Sonra diyet günleri başlıyor doğal olarak.

Bazen de ani gelişen ve kontrol edemediğim (veya kontrol etmek istemediğim) istekle gün içi kalorili bir gıda yediysem bütün gün ve ertesi gün azami dikkat ediyorum.

Bir kilo aldım önemli değil, düşüncesi ile başlıyor her şey ters gitmeye çünkü.. hep dengeyi tutturmak gerek bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…