• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim alır?

Yöreye göre değişiyor sanırım. Biz de erkek tarafı alır tepsiyi. Görümcem söz merasiminde kaynanasına güvenmediği için ne olur ne olmaz seninkini de getir demişti. Benim eşim almıştı. Benim ki karşı tarafın getirdiğinden çok güzeldi, ama kaynana cazgır çıkıp kendilerininkini kullanmıştı 😊
Yani bizim burada da böyle erkek aliyor. Yani çok saçma işler gerçekten

Ailelerden önce kendi karar verdiğiniz ve neyi nasıl istediğiniz çok önemli. Söz tepsisini de kız almalı bence. Ablanızda olmuş olabilir bu sizde de olacak diye bişey yok. Anneniz böyle karışırsa her şeye kız tarafı alır erkek tarafı alır diye iyice tadınız kaçar benden söylemesi

Sanırım annemin bahsettiği de bu çikolata tepsisi. Yani çikolatayla beraber tepsi gelir diyor. Ona da yüzükler konulur diyor. Ben anlamadım ki bir şey. Kendim alıp kurtulacağım
canım olabilir ama çikolata getirilen şey tepsi olacak diye şart yok. ben mesela gondol gibi sunumluk bişey seçmiştim. bir de çikolatayı getirdiklerinde süslü oluyor ve söz kesildikten sonra çikolata o şık şeyin içinde sunuluyor. siz şimdi söz keserken tepsideki çikolataları boşaltıp yüzük mü koyacaksınız :D bence bir tuhaflık var. sen tepsiyi al, onlar çikolatalı tepsi/gondol vs. neyse öyle süsletsinler. sen de sevgiline yanlış anlaşılma olduğunu izah et. bu şekilde itici gelmiş anlaşılan. daha yolun çok başındasınız, ufak tefek şeylerin lafı olmasın.

Ailelerden önce kendi karar verdiğiniz ve neyi nasıl istediğiniz çok önemli. Söz tepsisini de kız almalı bence. Ablanızda olmuş olabilir bu sizde de olacak diye bişey yok. Anneniz böyle karışırsa her şeye kız tarafı alır erkek tarafı alır diye iyice tadınız kaçar benden söylemesi
Sanırım bundan iyi ders aldım. Karışan bir annem de değil ki ablalarım da hep bi müdahale. Evin küçük kızıyım ve kimse beni konuşturmuyor. En son sesimi çıkardığımda annem çok kırıyorsun herkesi demişti. Ben de ben kiriliyorum kimse kırılmasın diye hüngür hüngür ağlamıştım. Kendimi bir daha bu duruma düşürmeyeceğim ama.

canım olabilir ama çikolata getirilen şey tepsi olacak diye şart yok. ben mesela gondol gibi sunumluk bişey seçmiştim. bir de çikolatayı getirdiklerinde süslü oluyor ve söz kesildikten sonra çikolata o şık şeyin içinde sunuluyor. siz şimdi söz keserken tepsideki çikolataları boşaltıp yüzük mü koyacaksınız :KK70: bence bir tuhaflık var. sen tepsiyi al, onlar çikolatalı tepsi/gondol vs. neyse öyle süsletsinler. sen de sevgiline yanlış anlaşılma olduğunu izah et. bu şekilde itici gelmiş anlaşılan. daha yolun çok başındasınız, ufak tefek şeylerin lafı olmasın.
Haklisin bir şekilde düzelticem bu durumu

canim burda topikler var söz isteme hazirliklari vs onlara göz atabilirsin :)

benim bildigim kiz tarafi yüzüklerin konuldugu tepsiyi kendi aliyor süslüyor makas vs oluyor yaninda.
hazir satiliyor bazilari özeniyor kendi hazirliyor.

erkek tarafi da bir buket cicek ve ayriyetten bir tepsi aliyor icinde tatli veya cikolata oluyor ve bunu kiz tarafina veriyor.

yani iki tepsi var. birini söz kesimi icin sen aliyorsun. hatta bazilari yastik kullaniyor sik olan böyle pofuduk :KK48:
illa tepsi olmasina gerek yok ama yüzüklerin sunumu amacli birsey lazim oluyor yani :)

ikinci tepsi erkek tarafindan gelen tatliyla birlikte olan tepsi. yani icinde tatli bulunan tepsi. bir buket cicekle birlikte kiz tarafina hediye gelir bunlar.

bunlar zaten olmazsa olmaz genelde standarttir.

Son düzenleme:
bizim tepsi için adetimiz neydi bilmiyorum ama ben küçük bir yerde yaşadığım için beğendiğim bir şey bulamamış eşimden rica etmiştim. o da inanılmaz güzel bir tepsi almıştı. ne benim aklıma tepsiyi şu taraf alır demek ne de eşiminkine bu yüzden tantana çıkarmak gelmişti. bunlar inanın boş şeyler.

ne olurdu tepsiyi siz çaktırmadan alsanız da ailenize o aldı deseydiniz veya nişanlınız gerildim diyeceğine gel bakalım beğendiğimizi alalım deseydi.

Yok mu evde şık bir tepsi. Bu kadar tantanaya ne gerek var. Alt tarafi yuzukler ve makas konacak. Ertesi gun de unutulup gidecek. Alt tarafi bir tepsi icin kendinizi kucuk dusurmeyin.
Ayrica soz tepsisusini erkek tarafinin aldigini da ilk defa burada okudum.

bizim tepsi için adetimiz neydi bilmiyorum ama ben küçük bir yerde yaşadığım için beğendiğim bir şey bulamamış eşimden rica etmiştim. o da inanılmaz güzel bir tepsi almıştı. ne benim aklıma tepsiyi şu taraf alır demek ne de eşiminkine bu yüzden tantana çıkarmak gelmişti. bunlar inanın boş şeyler.

ne olurdu tepsiyi siz çaktırmadan alsanız da ailenize o aldı deseydiniz veya nişanlınız gerildim diyeceğine gel bakalım beğendiğimizi alalım deseydi.
Gerçekten en çok buna üzgünüm. Ben sevgilime dedim ama ben alırım ailem öyle bilir dedim. Aslında ortaya çıkar korkusuyla ona açtım bu durumu. Onun da hemen tepki vermeye hazır halini görmek beni çok üzdü. Gerildim demesi kırdı ister istemez. Sonra üzülme sen beğen ben alırım olmaz öyle şey dedi ama. Mesele benim için cidden tepsi değil. Hatta bana kalsa yüzüklerin en sevdiğim kitabımın arasından sarksın istiyorum. Sanırım artık bunun için çabalayacağım.

Yok mu evde şık bir tepsi. Bu kadar tantanaya ne gerek var. Alt tarafi yuzukler ve makas konacak. Ertesi gun de unutulup gidecek. Alt tarafi bir tepsi icin kendinizi kucuk dusurmeyin.
Ayrica soz tepsisusini erkek tarafinin aldigini da ilk defa burada okudum.
Ya annem gidip yeni tepsi alacak. Mesele bizim almamız da değil. Anneme gore adet oymuş. Rencide olduğumla kaldım sanırım

amaç birlikte yaşama adım atmak olunca zaten böyle şeyler sorun olmaz. Ama amaç kız vermek gelin almak olunca birbirine giriyor aileler.

Biz donumuza kadar kendimiz aldığımız için aileler etkisiz elemandı zaten 😂

Benim eşimin ailesi etkisizdi onlar bisey almadi biz de istemedik zaten.
Eşim kendisi yapti herşeyi.
Benim ailem de bazi şeyleri yapmak istediler kabul ettik ama şu sizden, bu bizden gibi birşey yine de olmadi

Ya annem gidip yeni tepsi alacak. Mesele bizim almamız da değil. Anneme gore adet oymuş. Rencide olduğumla kaldım sanırım
Iste ben de onu demek istedim. Bir tepsi icin siz ne hale dusmussunuz? Alt tarafi tepsi ya. Anneniz de herseye takilmasin.

Erkek almaz bildiğim söz tepsisini kız alır.. erkek gümüş tepside çikolata yaptırır bizimde adet böyledir
Aynen bizde de bu şekilde.

Nişan alışverişleri aşırı yorucu bir süreç. Tavsiyem ne alınırsa ikiye bölün ortak alın. Ben böyle yapmadığıma çok pişmanım. Zaten hemen hemen ayni para çıkıyor aslında. En azından siniriniz bozulmamış olur zira bu süreçte herkes işine geldiği gibi davranmaya çalışıyor. Işine gelen konularda "bizde adet böyle ama" deniliyor.
Nedense bir eşyayı karşı taraf alacak olursa "olmaz ille de biz alıcaz adetimiz böyle" demiyor kimse.

Gerçekten en çok buna üzgünüm. Ben sevgilime dedim ama ben alırım ailem öyle bilir dedim. Aslında ortaya çıkar korkusuyla ona açtım bu durumu. Onun da hemen tepki vermeye hazır halini görmek beni çok üzdü. Gerildim demesi kırdı ister istemez. Sonra üzülme sen beğen ben alırım olmaz öyle şey dedi ama. Mesele benim için cidden tepsi değil. Hatta bana kalsa yüzüklerin en sevdiğim kitabımın arasından sarksın istiyorum. Sanırım artık bunun için çabalayacağım.
sevgilin ve senden başkasının söz hakkı olmamasını sağlarsanız rahat edersiniz.

Anneniz de sozlunuz de cok garip
Anneniz bariz kiz tarafina ait bir seyi erkek tarafina kakalamaya calisiyor,basitlik bu.
Sozlunuz de alt tarafi 150-200 liralik ,sozden sonra kimsenin sallamayacagi kiytirik bir tenekeyi almamak icin laf sokmus kendince. Evet kiz tarafina ait ama kendisi alsa da ölmezdi yani

edit:annenize soyleyin soz mendili de hazirlaniyor onu da kiz tarafi yapiyor. Erkek tarafi suslu puslu cikolata getirir size verir,siz de mendil verirsiniz karsiliginda. Turkiyede nereye giderseniz gidin bu durum boyle. Cok az olan istisnalar haric
Mendili bilmiyordum evliliğe uzak oluşumu bir kere daha farkettim😂😂

Back
X