Bence damat isin parasinda degil , ufak tefek tonla sey soylendihse boule su erkek bu kiz vs vs bunalmistirNisanlın ne tuhaf, alt tarafı tepsi. Sıkıntı yok gel secelim dese nolur tepsi aldı diye fakirler mı?
Tepsiye yatak odası muamelesı yapmis.
Bende eskiden öyle hatırlıyorum hatta kuzenlerimin nişanlarında bizdeki tepsileri götürmüştükKız tarafı alır
Adeti yoktur bu işin, yüzükleri koymak için eskilerden tepsi varmış, kızın evinde hangi tepsi varsa uygun ona konulırmuş, zamanla bu modern değişik değişik tepsilere döndü, ama kız tarafı hazırlar
sizin utanacak sıkılacak birşeyiniz yok, söz tepsisi bizde kız tarafına aittir, nişanda gümüş tepsi çikolata çiçek falan gelir. onun dışındaki masraflar kıza aittir. düğünü de erkek yapar. Sevgilinizin gerildiği şey tepsi değil bence, anneniz daha işin başındayken isteklere başladıysa evlenirken kimbilir neler isteyecek diye strese girmiştir, ki bence haklı, ben tatlı annemi o süreçte tanıyamamıştım. İnşallah kolaylıkla atlatırsınız.Arkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.
Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
Aynen öyle aslında herkes üzerine düşeni yapsa kimse zora girmez problemde Çıkmaz amaAynen bizde de bu şekilde.
Nişan alışverişleri aşırı yorucu bir süreç. Tavsiyem ne alınırsa ikiye bölün ortak alın. Ben böyle yapmadığıma çok pişmanım. Zaten hemen hemen ayni para çıkıyor aslında. En azından siniriniz bozulmamış olur zira bu süreçte herkes işine geldiği gibi davranmaya çalışıyor. Işine gelen konularda "bizde adet böyle ama" deniliyor.
Nedense bir eşyayı karşı taraf alacak olursa "olmaz ille de biz alıcaz adetimiz böyle" demiyor kimse.
İlk defa duyuyorum söz mendili nedir?Anneniz de sozlunuz de cok garip
Anneniz bariz kiz tarafina ait bir seyi erkek tarafina kakalamaya calisiyor,basitlik bu.
Sozlunuz de alt tarafi 150-200 liralik ,sozden sonra kimsenin sallamayacagi kiytirik bir tenekeyi almamak icin laf sokmus kendince. Evet kiz tarafina ait ama kendisi alsa da ölmezdi yani
edit:annenize soyleyin soz mendili de hazirlaniyor onu da kiz tarafi yapiyor. Erkek tarafi suslu puslu cikolata getirir size verir,siz de mendil verirsiniz karsiliginda. Turkiyede nereye giderseniz gidin bu durum boyle. Cok az olan istisnalar haric
Hıc lafı edilecek seylerde degıl, ılıskılerı bozulacak yazıkBence damat isin parasinda degil , ufak tefek tonla sey soylendihse boule su erkek bu kiz vs vs bunalmistir
Yani biri bana da tepsiyi sen alcakmissin dese buz gibi sogurum o kisiden , tepsi yahu , yok mu evde tepsi tovbe est
Aynen sonradan oyle de dusundum.Bence de alt tarafı tepsi ama nişanlım da bana tepsi alınacak erkek tarafı alırmış dese ben de bir bozulurdum.
Ne koparsam kârdır gibi bir durum sanki
Cocuk oyuzden bozulmuş olabilir dıyosun ahahahahahBi sonraki adım yatakodası zaten
Durduk yere güldüm
Offf benim annem de öyle takıntılıdır. Sözde mi nişanda mı ne kıyafet alınırmış bizde kıza. Bana duyurup duruyor. Eşim o gün giyeceğim kıyafeti almıştı zaten daha nasıl isterim Allah korusunAnnem de gelenek görenek işlerine takılıdır.
Evlilik sürecimde böyle ufak tefek şeyleri kendim alıp eşim aldı demişligim varne onun laflarına maruz kaldım ne eşimle şu alınacak bu alınacak muhabbetine girdim.
Annenizin her dediğini yapmak zorunda değilsiniz.
Tepsi dediğiniz şeyi genelde kız evi hazırlar, süsler zaten benim bildiğim.
Abooooww   bu daha fragmanA rkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.
Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
Bizde erkek tarafı alıyorArkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
Valla boyle incikli boncuklu dantelli alli pullu bir mendilİlk defa duyuyorum söz mendili nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?