Kim alır?

Bizde en fecisi vardı, söz kesilirken gelin için bilezik ve set isteniyordu.
Onu babamla özellikle konuştum, öyle bir şey olurda isterseniz, sözü atarım yine de kabul etmem demiştim, neyse ki istemediler. Benden sonra da kalktı zaten bu adet iyi oldu

Konuyu okuyunca baya şaşırdım. Çünkü bunu hatırlamıyordum ki birden aklıma geldi. Bizim tepsiyi kuyumcu vermişti. Üzerindeki herşey sabitlenmiş ve kenarında kuyumcunun marka ismi yazıyor. Yüzük Kutuları dantel makas vs herşey üzerinde

Annemin ve benim çok sevdiğimiz bir tepsiyi kullanmak istedim ben. Kayınvalidemde kendi elleriyle yaptığı bir tepsiyi getirdi. Annemin tepsisiyle yüzüklerimiz takıldı, kayınvalidemin tepsisiyle eşime tuzlu kahveyi götürdüm iki tarafta memnun olmuş oldu. Böyle şeyler için ne gerilmeye ne germeye gerek var. Annenizin diretmesi anormal, sözlünüzünde böyle küçük birşeyde gerilmesi anormal, Allah size sabır versin..

Biz kendmzce siradan bsy hazrlamstk..ama erkek tarafi getrmsti aslını. Bunlari keske aileler konussa nerden bilcksnz..hele nisanlinizn ben hic duymadm demesi..nerden duyck ki..biz bile bilmiyoruz

Emin ol canım bu şekilde olursa evleneceğin insana mahcup oluyorsun. Bir benzerini yaşadım. Ben akdenizliyim eşim karadeniz. Tamamen farklı kültürler. Bir araya gelince adetler bizim burda demiyorlar . Sonra sana bunu erkek tarafı yapıyor deyip mahcup kalıyorsun. Aynı şey karşı tarafta da oluyor. Benim kayınvalidem perdeyi kız tarafı alır nerde perden demişti düğünden 1 gün sonra. Benim bundan haberim bile yok. İğrenç bir durum. Tabi ben ailemi idare etmiştim. Eşimle yüz göz olmasınlar ki gidip gelelim muhabbetimiz bol olsun diye. Ailemin her söylediğini iletmemiştim. Ya da kendimce halletmiştim. Yoksa var Ya ne olaylar çıkar bu dönem bence evliliğin temeli ne başlıyorsa burdan başlıyor. Bana göre tabi. Umarım senin için herşey daha iyi olur ve bu dönemi en iyi şekilde atlatırsın.

Kız tarafı mı alır erkek tarafı mı alır bilmiyorum ama bir tepsi için bu kadar laf eden erkekten soğurum.Tamam hayatım madem sizde adet böyle ben alırım demek bu kadar mı zor

Ayni sekil erkek içinde geçirli. Bir tepsiyi alamayan kizdan bende sogardim. Cokta zor olmamali degilmi "hayatim tabiki ben tepsiyi alirim" demek kiz olarak degil mi?

Ayni sekil erkek içinde geçirli. Bir tepsiyi alamayan kizdan bende sogardim. Cokta zor olmamali degilmi "hayatim tabiki ben tepsiyi alirim" demek kiz olarak degil mi?
Kız çalışmıyorsa,parası yoksa erkekte bunu bildiği halde evlenmek isteyipte sonradan bu şekilde tavır yapıyorsa kız soğumakta haklıdır ayrıca centilmenlik denen bir kavram vardır.Bir tepsi sen al dendiği için gerildim diyen erkekler bana göre soğuma nedeni

Erkek sey düsünüyordur "100 liralik bir olayi bile bana yüklemeye çalisiyorlarsa, acaba daha ne yüklerler". Ki hakli. Gerçekten nerelerde görülmüs o tepsinin erkek tarafindan alindigi?

Kizda is bulup, kendi ayaklarin üzerine durduktan sonra evlenseymis. Yapilan cidden ayip. Ben hiç bu tarz talepler ile gitmedim ex esime.

Söz tepsisi kim alır bilmem söz yapmadık.
Nikahtan 1 gun once çekirdek ailelerle evde yüzükleri taktık, tepsiyi arkadaşim getirmişti sanki. Hic aklimda bile değil.
Hiçbir şey ama hiçbir şeyi o alıyormuş bu alıyormuş demeden, borca da girmeden, her şeyi kendimiz yaptık, birlikte seçtik, en uygun, sade, gönlümüze gore olanları. Alabildiklerimizi aldik, alamadıklarımızı olsun zamanla tamamlariz dedik. Birisi bir şey söylemeye kalktığında 'a yok biz oyle düşünmyoruz, öyle yapmycaz şöyle yapcaz' deyip susturduk. Perdelerinizi ben alırım kizim siz seçin, ankastrenizi ben alirim yavrum siz seçin gibi destekleri oldu. Simdi herkes mutlu, kimseye söz düşmüyor. Yani kıssadan hisse, bazi seyleriniz eksik olsun ama kendiniz yapın, eyvallah etmeyin. Her sey tam olacak diye sacma sapan borca girmeyin. Bir deeeee 'kırılmasin diye şöyle yaptım böyle yaptım' durumlarından vazgeçin, kesin net durusunuz olsun, ustune soylenecek soz kalmasin. Yok biz boyle düşünmüyoruz deyin. Yoksa ailelerde maalesef yumuşak basli olup denge saglamaya calisan, kimse üzülmesin diye kendini parçalayan, daima üzülmeye ezilmeye mahkumdur.

Hayatım bir tepsi taş çatlasın 150 lira. 150 lirada hayırlısı diyip gerilen insanla nasıl nisanlanmayi düşünüyorsunuz Allah aşkına ? Nedir yani 100 Gr lik burma bilezik mi istediniz. Benim nisanlim tepsiden gondola elbiseme artı kendi yüzüğüne kadar hepsini kendisi aldi. Hepsini de ben seçtim. Asla lafını imasini hissetmedim. Nisanlaniyorsunuz ve nisanlaniz bir tepsiye afta tafra yapıyor. İleride ne sorunlarla karsilasacaksiniz acaba o zaman ne yapacak beyefendi

Off çok şükür biz de o altın muhabbetlerini hiç yapmadık.
Gün geçtikçe zorlaşıyor evlenmek.
Adet diye uydurulan bir sürü saçma şey çıktı ortaya.
Söz tepsisi ayrı, damada kahve verilecek tepsi ve fincan ayrı, sözde dağıtılacak hediyelikler ayrı... neler neler. Söz yapılırken ev süslemek var bir de, sanırsın damadın sünnet töreni.
Beni çok boğuyor böyle şeyler, gerçekten tahammül edemiyorum. Herkes evlenebiliyor bu derece abartılacak bir şey yok , sanırsın bir tek o kadın ve erkek evlenmeyi başarıyormuşçasına delice bir coşku

Yani bence bir beklenti varsa direk olarak söylenmeli karşı taraf kabul ediyorsa devam eder böyle taleplerden hoşlanmazsada süreci bitirir.

Taş çatlasa 150 lira olan tepsiyi neden karşı tarafa aldırmaya çalışıyorsunuz peki? Madem taş çatlasa 150 lira denilecek kadar minik bir meblağ? Neden siz almadınız?

Ayyy komsumun kızının nişanından hatıra magneti neden buzdolabıma takayım ki? Cok varos geliyor bana bu hareketler. İsimli çikolatalar kağıtlar falan isimli,hayırdır yeni mi doğdunuz yani. Benim en cool duran arkadasım bile neler neler yaptı hayretle izledim. Ben de aksi gibi cok hevessizimdir böyle seylere olsa da bitsek modunda gezerim o yüzden cok komik geliyor.

tepsi alt tarfi diyenleri anlayamadim. gumus tepsi, icine koyulanlarla zamaninda bana 2000tlden fazlaya mal olmuştu. bizde kiz tarafi yapiyor herhalde cunku biz vermiştik onlar da nisanda bize geri getirmislerdi.

Tepsi daha fragman.Damat sonrasından ürkmüş olabilir
Tepsıden once neler istediler acaba, arkadaslar yazınca Bı dusunmedım degıl
Tepsiye boyle tepki verilmez cunku, kac paralık sey lafı edilecek bisey degıl kesınlıkle.

Muhtemelen makası da damada al dediler afagahshshshaha

Taş çatlasa 150 lira olan tepsiyi neden karşı tarafa aldırmaya çalışıyorsunuz peki? Madem taş çatlasa 150 lira denilecek kadar minik bir meblağ? Neden siz almadınız?
Almadım valla sadece tepsi değil damada Nisan yüzüğü elbise vs de almadım her şeyi ondan talep ettim ikramliklar da dahil.
Nedeni babam bir ticaret yapmıştı yüksek meblağ da, geri ödemesini alamamisti. Dava açmıştık falan filan kısacası o esnada bunlara ayıracak bütçe yoktu. Bu durumu açıklamadim ona rağmen en ufak bir imayla karşılaşmadım. Hayat her zaman güllük gülistanlık olmuyor. Bazen zor olabiliyor. Hayat arkadaşınla bu zorlugu paylasamazsan kiminle paylasabilirsin ? Burada da konu sahibi annesine laf gecirememis zor durumda kalmış, bir tepsi almak o kadar mi zor ?
Bazıları bugün tepsi isteyen yarın neler istemez yazmış sizde öyle düşünüyorsanız inanın alakası yok. Biz misal paramizin %90 ina yakınını kurtardık şükürler olsun. İşler tekrar düzeldi. Eşya alma aşamasında babam yatak odamizi halilarimizi mutfak gereçlerini ve beyaz esyalarimizi aldı. Nişanlımın o zaman ki tepkisi o kadar hoşuna gitti ki. Misal alyansini bana vermişti gizliden hani ben almışım gibi. Oğlum çok başka der surekli.
Sen beni enayi yerine mi koyuyorsun Allah hayır etsin seninle işim var vs vs deseydi benim onunla hiç işim olmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…