Bizde en fecisi vardı, söz kesilirken gelin için bilezik ve set isteniyordu.Offf benim annem de öyle takıntılıdır. Sözde mi nişanda mı ne kıyafet alınırmış bizde kıza. Bana duyurup duruyor. Eşim o gün giyeceğim kıyafeti almıştı zaten daha nasıl isterim Allah korusunKendim 4/5 tane elbise takım vs alıp bohçanıza koy çaktırma demiştim kayınvalidem onları benim aldığımı eltime açıklamak zorunda kalmış sonradan. Ona aldınız bana almadınız diye gerginlik çıkacakmış nerdeyse.
Çok şükür o zamanlarda evlenip kurtulmuşum. Şimdiki gereksizlikler bin katına çıktı.
Konuyu okuyunca baya şaşırdım. Çünkü bunu hatırlamıyordum ki birden aklıma geldi. Bizim tepsiyi kuyumcu vermişti. Üzerindeki herşey sabitlenmiş ve kenarında kuyumcunun marka ismi yazıyor. Yüzük Kutuları dantel makas vs herşey üzerindeArkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.
Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
Cok tuhafmıs adetleri hiç sevmemValla boyle incikli boncuklu dantelli alli pullu bir mendiladet severler bu detayi asla atlamazlar.
Aman aman ben de sevmem,uzak olsunlar banaCok tuhafmıs adetleri hiç sevmem
Emin ol canım bu şekilde olursa evleneceğin insana mahcup oluyorsun. Bir benzerini yaşadım. Ben akdenizliyim eşim karadeniz. Tamamen farklı kültürler. Bir araya gelince adetler bizim burda demiyorlar . Sonra sana bunu erkek tarafı yapıyor deyip mahcup kalıyorsun. Aynı şey karşı tarafta da oluyor. Benim kayınvalidem perdeyi kız tarafı alır nerde perden demişti düğünden 1 gün sonra. Benim bundan haberim bile yok. İğrenç bir durum. Tabi ben ailemi idare etmiştim. Eşimle yüz göz olmasınlar ki gidip gelelim muhabbetimiz bol olsun diye. Ailemin her söylediğini iletmemiştim. Ya da kendimce halletmiştim. Yoksa var Ya ne olaylar çıkar bu dönem bence evliliğin temeli ne başlıyorsa burdan başlıyor. Bana göre tabi. Umarım senin için herşey daha iyi olur ve bu dönemi en iyi şekilde atlatırsın.Sanırım bundan iyi ders aldım. Karışan bir annem de değil ki ablalarım da hep bi müdahale. Evin küçük kızıyım ve kimse beni konuşturmuyor. En son sesimi çıkardığımda annem çok kırıyorsun herkesi demişti. Ben de ben kiriliyorum kimse kırılmasın diye hüngür hüngür ağlamıştım. Kendimi bir daha bu duruma düşürmeyeceğim ama.
Kız tarafı mı alır erkek tarafı mı alır bilmiyorum ama bir tepsi için bu kadar laf eden erkekten soğurum.Tamam hayatım madem sizde adet böyle ben alırım demek bu kadar mı zor
Kız çalışmıyorsa,parası yoksa erkekte bunu bildiği halde evlenmek isteyipte sonradan bu şekilde tavır yapıyorsa kız soğumakta haklıdır ayrıca centilmenlik denen bir kavram vardır.Bir tepsi sen al dendiği için gerildim diyen erkekler bana göre soğuma nedeniAyni sekil erkek içinde geçirli. Bir tepsiyi alamayan kizdan bende sogardim. Cokta zor olmamali degilmi "hayatim tabiki ben tepsiyi alirim" demek kiz olarak degil mi?
Kız çalışmıyorsa,parası yoksa erkekte bunu bildiği halde evlenmek isteyipte sonradan bu şekilde tavır yapıyorsa kız soğumakta haklıdır ayrıca centilmenlik denen bir kavram vardır.Bir tepsi sen al dendiği için gerildim diyen erkekler bana göre soğuma nedeni
Hayatım bir tepsi taş çatlasın 150 lira. 150 lirada hayırlısı diyip gerilen insanla nasıl nisanlanmayi düşünüyorsunuz Allah aşkına ? Nedir yani 100 Gr lik burma bilezik mi istediniz. Benim nisanlim tepsiden gondola elbiseme artı kendi yüzüğüne kadar hepsini kendisi aldi. Hepsini de ben seçtim. Asla lafını imasini hissetmedim. Nisanlaniyorsunuz ve nisanlaniz bir tepsiye afta tafra yapıyor. İleride ne sorunlarla karsilasacaksiniz acaba o zaman ne yapacak beyefendiArkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.
Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
Off çok şükür biz de o altın muhabbetlerini hiç yapmadık.Bizde en fecisi vardı, söz kesilirken gelin için bilezik ve set isteniyordu.
Onu babamla özellikle konuştum, öyle bir şey olurda isterseniz, sözü atarım yine de kabul etmem demiştim, neyse ki istemediler.Benden sonra da kalktı zaten bu adet iyi oldu
Yani bence bir beklenti varsa direk olarak söylenmeli karşı taraf kabul ediyorsa devam eder böyle taleplerden hoşlanmazsada süreci bitirir.Erkek sey düsünüyordur "100 liralik bir olayi bile bana yüklemeye çalisiyorlarsa, acaba daha ne yüklerler". Ki hakli. Gerçekten nerelerde görülmüs o tepsinin erkek tarafindan alindigi?
Kizda is bulup, kendi ayaklarin üzerine durduktan sonra evlenseymis. Yapilan cidden ayip. Ben hiç bu tarz talepler ile gitmedim ex esime.
Taş çatlasa 150 lira olan tepsiyi neden karşı tarafa aldırmaya çalışıyorsunuz peki? Madem taş çatlasa 150 lira denilecek kadar minik bir meblağ? Neden siz almadınız?Hayatım bir tepsi taş çatlasın 150 lira. 150 lirada hayırlısı diyip gerilen insanla nasıl nisanlanmayi düşünüyorsunuz Allah aşkına ? Nedir yani 100 Gr lik burma bilezik mi istediniz. Benim nisanlim tepsiden gondola elbiseme artı kendi yüzüğüne kadar hepsini kendisi aldi. Hepsini de ben seçtim. Asla lafını imasini hissetmedim. Nisanlaniyorsunuz ve nisanlaniz bir tepsiye afta tafra yapıyor. İleride ne sorunlarla karsilasacaksiniz acaba o zaman ne yapacak beyefendi
Ayyy komsumun kızının nişanından hatıra magneti neden buzdolabıma takayım ki? Cok varos geliyor bana bu hareketler. İsimli çikolatalar kağıtlar falan isimli,hayırdır yeni mi doğdunuz yani. Benim en cool duran arkadasım bile neler neler yaptı hayretle izledim. Ben de aksi gibi cok hevessizimdir böyle seylere olsa da bitsek modunda gezerim o yüzden cok komik geliyor.Off çok şükür biz de o altın muhabbetlerini hiç yapmadık.
Gün geçtikçe zorlaşıyor evlenmek.
Adet diye uydurulan bir sürü saçma şey çıktı ortaya.
Söz tepsisi ayrı, damada kahve verilecek tepsi ve fincan ayrı, sözde dağıtılacak hediyelikler ayrı... neler neler. Söz yapılırken ev süslemek var bir de, sanırsın damadın sünnet töreni.
Beni çok boğuyor böyle şeyler, gerçekten tahammül edemiyorum. Herkes evlenebiliyor bu derece abartılacak bir şey yok , sanırsın bir tek o kadın ve erkek evlenmeyi başarıyormuşçasına delice bir coşku
Tepsi daha fragman.Damat sonrasından ürkmüş olabilirNisanlın ne tuhaf, alt tarafı tepsi. Sıkıntı yok gel secelim dese nolur tepsi aldı diye fakirler mı?
Tepsiye yatak odası muamelesı yapmis.
Tepsıden once neler istediler acaba, arkadaslar yazınca Bı dusunmedım degılTepsi daha fragman.Damat sonrasından ürkmüş olabilir
Almadım valla sadece tepsi değil damada Nisan yüzüğü elbise vs de almadım her şeyi ondan talep ettim ikramliklar da dahil.Taş çatlasa 150 lira olan tepsiyi neden karşı tarafa aldırmaya çalışıyorsunuz peki? Madem taş çatlasa 150 lira denilecek kadar minik bir meblağ? Neden siz almadınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?