Ailenizin tepkisi yanlış ama ben olsam ben de istemezdim.
Öncelikle kiracı girip çıktıktan sonra evde mutlaka ufak da olsa tadilat gerekiyor. Hele ki siz yeni evleneceğiniz için ev tertemiz olsun isteyeceksiniz. O nedenle boya mutlaka yapılması gerekecek, ankastreler varsa yine 1 yıllık kullanımda eskime söz konusu olacak. Kiracının kullanımına bağlı olarak mutfak dolaplarının açılıp kapanmasında sorun olabiliyor, tezgah, evye çizilmiş olabiliyor. Derzler kirleniyor...
Kendi evimde kiracı var şu an. Daha önceki kiracı düğün yaparak girdi o eve, yani sadece 2 kişi yaşadılar, çocuk falan yoktu. 2 sene oturdular, çıkarken bu söylediğim sorunların hepsi vardı. Ankastre olarak davlumbaz vardı sadece, o da hem paslanmış hem yağ bağlamıştı. Çıkarken yaz olduğu için farkedilmedi ama kombi arızalıymış, sonraki kiracıda farkettik ve biz ödedik. Duvarların her tarafı delinmiş, çocuk odası yapmak için pespembe boyanmıştı. Bunların tadilatını biz yaptırdık...
Yani bazen astarı yüzünü geçiyor. Eğer yıllık getirisi 20 bin tl üzerinde olacaksa ve en az 5-6 bin tl kadarını boya vs tadilata ayırırım diyorsanız olabilir. Ama kira getirisi yıllık 15.000 tl veya daha az olacaksa hiç değmez diyorum.
Biz tayin dolayısıyla şehirdışındayız ama orada yaşasam da kesinlikle komple tadilata girmeden oturmazdım o evde. Bu zamana kadar 4 farklı evde oturdum, kiracı olduğum halde hep sıfır arayıp buluyorum. Çünkü ben ne kadar temizlesem de rahat demem başkasının kullandığı duşta, tuvallette. Takıntım var bu konuda...
Bir de taşınma işi kolay iş değil. 1 senelik diye belirtirseniz zaten düzgün profilde kiracı bulamazsınız. Belirtmezseniz de kiracıyı mağdur etmiş olacaksınız veya düğün zamanı kiracı çıkmazsa siz sorun yaşayacaksınız.