Kim haklı anlayamadım?

İstanbulun nezih bir semtinde sifir ev demek benim icin 1,5-2 milyondan basliyor demek. Degil kiraci,muteahhit bile gelse otursa yok demem. Aileniz cok bonkor masallah evi onlar alsinlar madem
Bir de öyle bir evin kira getirisi de 3binden aşağı değildir, bir de üç kuruş paranın hesabını yapıyor diyormuş ailesi, kendileri taşın altına ellerini hem hiç sokmayacak hem de yıllık en az 40bine burun kıvıracaklar, hayretler içerisindeyim. Ha bir de kızının sevgilisinin anne babasının parasıyla alınan ev hakkında söz sahibi olacaklar.:oha:

Son düzenleme:
Ona belli etmeden bu durumu nasıl aşarım bilmiyorum çünkü oğlan evlendirmeyi düşünen kişinin aldığı evde kiracı oturtması yanlışmış, aldıkları evde kiracı oturtmayı düşünecek kadar nasıl görgüsüz olabiliyorlarmış, kiracıya güvenip mi ev alıyorlarmış falan filan... sırf 1 sene için kiracı çıkar mı orası da Muamma tabi. Öylesine bi söyleyeyim dedim de dünyanın olayı çıktı.
Malesef görgüsüz olan sevgilinizin ailesi değil.

Konuyu okurken bire bir aynı cümleler geçti aklımdan.

Konu sahibi alınmayın ama ailenize çok kızdım, burdan bakılınca gayet insanları kullanıyor gibi gözüküyorlar. Size ev almaları bile büyük bir lütuf iken dedikleri laflar hiç hoş değil. Hem daha çok para gelsin diye kiraya verseler ne olur ki, bu insanlar kredi ödeyecekler, birikimlerini size yatırdılar, düğün yapacaklar. Tabi ki bu dönemde gelirlerini nasıl arttırabilirler diye düşünecek insanlar, kolay mı İstanbul’dan ev almak, kaldı ki görüyoruz, okuyoruz bir çok aile evlenen çocuklarına bir çöp almazken.

Yok ya gerçekten almayacaksın, kıymet bilinmiyor. Hayır çok sinirlendim, kızlarına verilen değeri dünya malı ile ölçtürdükleri ve eş ailesine karşı kızlarının kalbine nifak sokmaya çalıştıkları için.

İşte nerede görülmüş oğlan ailesinin alacağı eve kiracı soktuğu, ev alınca eşyalar dizilirmiş. Dedim eşyaları düğüne kadar mağazada tutup öyle koyacaklar, olmaz öyle şey mağazada tutmazlar hem büyük rezillik sana aldıkları evde kiracı oturavak kadar görgüsüz mü bunlar, yatırım yapıyorlar ya para kazanmanın derdindeler dedi. Ben de dedim hayır para kazanma derdi değil kredi daha kolay ödensin diye böyle bir şey düşünmüşler diyorum, kiracıya güvenip mi ev alıyorlar diyorlar ona da... Her şeye olumsuz düşünceleri ve lafları var. Erkek arkadaşımın ailesi de bu zamana kadar çok yanlışlarda bulundu ama bu sefer ben aileme yanlış düşündüklerini anlatamıyorum. Düzgün konuşmaya çalıştıkça daha da ortalık geriliyor, olayı çok yanlış yerden yorumluyorlar.

Bir de öyle bir evin kira getirisi de 3binden aşağı değildir, bir de üç kuruş paranın hesabını yapıyor diyormuş ailesi, kendileri taşın altına ellerini hem hiç sokmayacak hem de yıllık en az 40bine burun kıvıracaklar, hayretler içerisindeyim. Ha bir de kızının sevgilisinin anne babasının parasıyla alınan ev hakkında söz sahibi olacaklar.:oha:
Kira getirisi 3 değilde 1.500-2.000 falan olur diye tahmin ediliyor. Bu bile düğün eşya vs parasına katkıda bulunulması için iyi bir ücret sanırım.

Bence aileniz olayı çok abartmis , o zaman kira evine gelin girenleri kinayalim oğluna hiçbirşey yapmadan evlendiren ne Kaynanalar var onlarla evlenenler o zaman deli :) ailenizin boyle bir düşünceye sahip olan dunuru olduğu için opup de başında gezdirmeli ne görgüsüz insanlar var hayatta

Ya aile ev alıyor da kiraya verecek diye mi laf ediyorlar ev almak zorunda bile değil ki ailesi size almış kiraya da verir çok mantıklı bir şey bu bence aileniz haksız

Nedense aklıma kemal sunalın kibar feyzo filmi geldi
Hela sahnesi ..

Aileniz abartmis
Sizden önce kiracı otursa ne olur oturmasa ne olur
Premses sendromu sanirim bu defa kiz ailesinde mevcut

Benim uzun süreli bir ilişkim var. Eylül ayı gibi bu ilişkiyi uzun uğraşlar sonucu nişanla sonuçlandırmak istiyoruz. Bundan önce çeşitli olaylar olmuştu nişanım olacakken olmamıştı falan neyse şimdi konu bu değil. Evleneceğim kişi ailesinin de yardımıyla İstanbul’un nezih bir bölgesinden site içinden ev alacak. Evlenmemize daha 1 sene olduğu için de ailesi evi kiraya vermeyi mantıklı bulmuş çünkü hem kredi ödenecek o ev için hem de evlenene kadar düğün, eşya parası vs lazım olacağı için elimiz bollaşır diyorlarmış. Ben bu düşünceyi mantıklı buldum ev 1 sene boş kalacağına kiracı oturursa daha rahat düğün yapılır eşyalar alınır diye düşünmüştüm. Ama aileme bu durumu anlatınca yok böyle ayıp şey mi olur senden önce nasıl oraya birini yerleştirmeyi düşünürler diye kıyameti kopardılar. Seni sıfır eve layık görmüyorlar mı dediler dedim öyle bir şey yok ama kredi ödemek de zor o yüzden düğün eşya için para biriktirme derdindeler. Yok sıfır eve nasıl benden önce kiracı oturtturmayı düşünürlermiş bu büyük terbiyesizlikmiş falan... evi belli bir kredi ve nakit çekip öyle alacaklar sonra kredi yavaş yavaş ödenecek daha rahat olsun diye evlenene kadar kirada dursun diye düşünmüş işte ailesi. Sizce ailem bu duruma karşı gelmekte haklı mı? Yani ben erkek arkadaşımın ailesinin yaptığında bi kötülük göremedim ama eve gelinden önce kiracı oturtmak ayıp mı sayılıyor cidden?
Bence aileniz szin bir evinizin olmasına sukur etmeliler cok sacma yani

Karsi taraf iyi niyetli bir sey dusunmus bence sizin aileniz abartiyor ama soyle bir de durum var ki bir eve kiraci girdikten sonra bambaska bir hale gelebiliyor :) Babamin kiracisindan biliyorum da... Gercekten sikintili olabilir sonrasinda tekrar tadilat gerekebilir ki illaki boyatacaksiniz. Lavaboyu kiran kiracilar var yani oyle dusunun. Tabi sansliysaniz iyi birine de denk gelebilirsiniz ama 1 yil icin zor. Ailenizin bu konuda soz hakki zaten yok maalesef.

Benim uzun süreli bir ilişkim var. Eylül ayı gibi bu ilişkiyi uzun uğraşlar sonucu nişanla sonuçlandırmak istiyoruz. Bundan önce çeşitli olaylar olmuştu nişanım olacakken olmamıştı falan neyse şimdi konu bu değil. Evleneceğim kişi ailesinin de yardımıyla İstanbul’un nezih bir bölgesinden site içinden ev alacak. Evlenmemize daha 1 sene olduğu için de ailesi evi kiraya vermeyi mantıklı bulmuş çünkü hem kredi ödenecek o ev için hem de evlenene kadar düğün, eşya parası vs lazım olacağı için elimiz bollaşır diyorlarmış. Ben bu düşünceyi mantıklı buldum ev 1 sene boş kalacağına kiracı oturursa daha rahat düğün yapılır eşyalar alınır diye düşünmüştüm. Ama aileme bu durumu anlatınca yok böyle ayıp şey mi olur senden önce nasıl oraya birini yerleştirmeyi düşünürler diye kıyameti kopardılar. Seni sıfır eve layık görmüyorlar mı dediler dedim öyle bir şey yok ama kredi ödemek de zor o yüzden düğün eşya için para biriktirme derdindeler. Yok sıfır eve nasıl benden önce kiracı oturtturmayı düşünürlermiş bu büyük terbiyesizlikmiş falan... evi belli bir kredi ve nakit çekip öyle alacaklar sonra kredi yavaş yavaş ödenecek daha rahat olsun diye evlenene kadar kirada dursun diye düşünmüş işte ailesi. Sizce ailem bu duruma karşı gelmekte haklı mı? Yani ben erkek arkadaşımın ailesinin yaptığında bi kötülük göremedim ama eve gelinden önce kiracı oturtmak ayıp mı sayılıyor cidden?

Esimin işi dolayısıyla eşime ait olan evi kiraya verdik bizde işyerine yakın bir yerde kiraya çıkmıştık.

Kendi evimize yeni tasindim ve artık evde insan mi yaşamış hayvan mi belli değil 1+1 evi temizlicem diye canım çıktı. Mutfaktaki bembeyaz cağnım dolaplari sapsari yag lekelerinden guc bela arindirdim aspiratorun gri filtreleri resmen sari bile degil artik turuncuya dönmüştü pislikten :kusmuk:Sifir temiz bir evde yaşamak varken neden milletin pisliğini temizlemek zorunda kalasın ki imkan varken. 1 sene için kiraya vermeye değmez bence.

Ayrıca diyelim ki kiraya verildi umarım gelen kiraciyada sadce 1 senelik kiraladiklarinin bilgisini verirler. Cidden taşınmak hiç kolay bir olay degil

Ailen evlendikten sonra Ev liliğini yıkacak kapasiteleri var A ne nden fazla akıl alma seni yanlış yönlendirecek gibi

Ailen evlendikten sonra Ev liliğini yıkacak kapasiteleri var A ne nden fazla akıl alma seni yanlış yönlendirecek gibi

:) Anneler ve babalar kızlarını verirken biraz duygusallaşıyorlar ve makul olmayan şeyler düşünebiliyorlar. Bence siz evlenene kadar ev zarar görürse zarar miktarının kiracıdan tazmin edileceğine dair sağlam hazırlanmış bir kira sözleşmesiyle eviniz kiraya verilebilir.

Bu devirde ev sahibi olmak öyle zor ki. Sırf bunun için bir ömrünü çalışıp didinerek geçiriyor insanlar.Ne kadar güzel, ne şanslısınız ki evlenir evlenmez kendi evinizde oturup kira derdi yaşamayacaksınız. Esasen bu duruma anneniz ve babanızın pek yorum yapma hakkı da yok ancak siz onlara öyle söylemeyin tabii :))

Kayınvalide ve kayınbabanız halihazırda içinde kiracı olan bir eve de sahip olabilirdi. Siz evlenince evinden kiracısını çıkarıp sizi aslında zaten eski ve sıfır olmayan bir eve de oturtabilirdi. O zaman aileniz "Olur mu öyle şey canım? " mı diyecekti?

Bence makul olan siz evlenene kadar kiraya verilmesi :)

:) Anneler ve babalar kızlarını verirken biraz duygusallaşıyorlar ve makul olmayan şeyler düşünebiliyorlar. Bence siz evlenene kadar ev zarar görürse zarar miktarının kiracıdan tazmin edileceğine dair sağlam hazırlanmış bir kira sözleşmesiyle eviniz kiraya verilebilir.

Bu devirde ev sahibi olmak öyle zor ki. Sırf bunun için bir ömrünü çalışıp didinerek geçiriyor insanlar.Ne kadar güzel, ne şanslısınız ki evlenir evlenmez kendi evinizde oturup kira derdi yaşamayacaksınız. Esasen bu duruma anneniz ve babanızın pek yorum yapma hakkı da yok ancak siz onlara öyle söylemeyin tabii :))

Kayınvalide ve kayınbabanız halihazırda içinde kiracı olan bir eve de sahip olabilirdi. Siz evlenince evinden kiracısını çıkarıp sizi aslında zaten eski ve sıfır olmayan bir eve de oturtabilirdi. O zaman aileniz "Olur mu öyle şey canım? " mı diyecekti?

Bence makul olan siz evlenene kadar kiraya verilmesi :)
Çok haklısınız. Zaten 1 sene için kim ev kiralar o da mesele. Annemler çok abartıyor meseleleri. İşimizin daha kolay olmasını dilemek tek tesellim.

Back
X