- 15 Aralık 2016
- 4.036
- 10.437
- 208
- Konu Sahibi Amazing family
-
Annemi üzmemek adına uzatmadım konuyu açmıyorum bile yapabileceğim sadece bu. Ablama karşı atacağım ne geri ne ileri bir adım yok şu an. Attığım mesaj da ağır değildi. Sonuna canın sağ olsun abla bile yazdım. Bir açıklama bile yapmaya tenezzül etmiyorsa o açıklamayı zorla ağzından alacak değilim.Anneniz de ablanız da size gelmemeli zaten.
Yani esas sizi seçecekleri bir durum olamaz
Belli ki dikkatsiz, affınıza sığınarak söylüyorum, şu zamanda nişan yapıyorlarsa cahil insanlar.
Siz şu durumda var olamazsınız hayatlarında zaten
Ablanızın gitme, babama bakamam, demesi de bir sinirle ağızdan cıkmış bir şeydir. Belli ki ne ne yaptığının ne de ne dediğinin farkında..
Bence dert etmeyin
Ablanız için gerdi adım Atmayın
Msseleyi uzatarak Annenizi üzmeyin
bence haklisiniz..ablanoz da bunu anlayabilecek.kapasitede olsa zaten nisani öne cekmez. bir de su asamada hamgi tarihe cektigini merak ediyorum cunku artik agustostan oncesi imkansiz bence.Hepinize iyi geceler güzeller
Biraz canım sıkkın.
Ailemle yakın zamanda bir olay yaşadık bunu anlatmak istiyorum.
Ben yakın zaman önce erken doğum riskinden hastaneye yattım. Malum virüs olduğu için bu süreçte kimsenin hastaneye gelmesini istemedim.
Hastaneden çıktım. Virüs dolayısıyla ailemden bir beklentim yoktu fakat ablamın nişan hazırlıkları ve her şeye rağmen iptal etmeyip nişanı daha erkeni çekmesi bende son nokta oldu.
Ailem de bu olaya çanak tuttu. Hayırlı iş ertelenmez vs.
Bende annemle telefonda konuşurken gerçek anlamda istemesem de ona ihtiyacım olduğunu gelip biraz benimle kalmasını istedim. Kendisinden aldığım cevap ne kadar kalmamı istiyorsun bilmiyorum ki ..... derken arkadan ablamın sesini duydum. Ben babamı idare edemem o zaman evime giderim!
Yani annemin bende olduğu süre içerisinde babama bir tas yemek yapamayacakmış idare edemeyeceği olay bu. Annem de bak ablanda böyle söylüyor deyince tamam deyip kapattım.
Ablama da böylesine ciddi salgın olan bir dönemde nişan yapabilecek kadar cahil olduğunu,üstüne benim ve yeğeninin sağlığı söz konusuyken yaptığı ablalık için de teşekkür eden bir mesaj gönderdim.
Şimdi annemle konuşuyoruz mesafeli bir şekilde ama ablamla konuşmuyoruz. Ben haklı olduğumu düşünüyorum ve bir açıklama yapar diye düşünürken kendisi de şu an haklıyım modunda anladığım kadarıyla. Yani ne bir arama ne bir mesaj. Benden el yardım istese şöyle bir durum da hayır diyemem hanım efendi kendisinden değil annemden istediğim yardıma bile kendine pişireceği yemeği babama koymam diye prenseslik yapıyor(vicdansızlık)
Hayır anlamadığım ben adım atmazsam böyle nereye kadar devam edecek. Doğum yapınca güle güle büyüte de arayıp gelmez o zaman.
Açıkçası ben adım atmayı düşünmüyorum. Bu konu benim için çok hassas. Başka konularda çok iltimas gösterdim ama bunda yapamıyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Not: Annem ikinci gün ablan yanlış anlamış doğuma kadar kalacağımı sanmış ondan birden öyle söylemiş dedi ama hiç tatmin olmadım bu açıklamadan ve açıkçası samimiyetsiz geldi annem anlatmaya çalıştığı için kendisi arasa neyse
Merakınızı giderip yerine şaşkınlık ve sinir harbi eklemiş olacağım ama söyleyeyim NİSANIN İKİNCİ HAFTASI.bence haklisiniz..ablanoz da bunu anlayabilecek.kapasitede olsa zaten nisani öne cekmez. bir de su asamada hamgi tarihe cektigini merak ediyorum cunku artik agustostan oncesi imkansiz bence.
ama.lutfen bunu dusunup dolasim sisteminizi bozup.bebise az kan gitmesine neden olmayin..kesinlikle degmeez. oturun evinizde, okuyun kitabinizi
Merakınızı giderip yerine şaşkınlık ve sinir harbi eklemiş olacağım ama söyleyeyim NİSANIN İKİNCİ HAFTASI.
O kadar haklısınız ki kendimi ve bebeğimi düşünüp üzülmemeye çalışıyorum. Deniyorum bunu
Hepinize iyi geceler güzeller
Biraz canım sıkkın.
Ailemle yakın zamanda bir olay yaşadık bunu anlatmak istiyorum.
Ben yakın zaman önce erken doğum riskinden hastaneye yattım. Malum virüs olduğu için bu süreçte kimsenin hastaneye gelmesini istemedim.
Hastaneden çıktım. Virüs dolayısıyla ailemden bir beklentim yoktu fakat ablamın nişan hazırlıkları ve her şeye rağmen iptal etmeyip nişanı daha erkeni çekmesi bende son nokta oldu.
Ailem de bu olaya çanak tuttu. Hayırlı iş ertelenmez vs.
Bende annemle telefonda konuşurken gerçek anlamda istemesem de ona ihtiyacım olduğunu gelip biraz benimle kalmasını istedim. Kendisinden aldığım cevap ne kadar kalmamı istiyorsun bilmiyorum ki ..... derken arkadan ablamın sesini duydum. Ben babamı idare edemem o zaman evime giderim!
Yani annemin bende olduğu süre içerisinde babama bir tas yemek yapamayacakmış idare edemeyeceği olay bu. Annem de bak ablanda böyle söylüyor deyince tamam deyip kapattım.
Ablama da böylesine ciddi salgın olan bir dönemde nişan yapabilecek kadar cahil olduğunu,üstüne benim ve yeğeninin sağlığı söz konusuyken yaptığı ablalık için de teşekkür eden bir mesaj gönderdim.
Şimdi annemle konuşuyoruz mesafeli bir şekilde ama ablamla konuşmuyoruz. Ben haklı olduğumu düşünüyorum ve bir açıklama yapar diye düşünürken kendisi de şu an haklıyım modunda anladığım kadarıyla. Yani ne bir arama ne bir mesaj. Benden el yardım istese şöyle bir durum da hayır diyemem hanım efendi kendisinden değil annemden istediğim yardıma bile kendine pişireceği yemeği babama koymam diye prenseslik yapıyor(vicdansızlık)
Hayır anlamadığım ben adım atmazsam böyle nereye kadar devam edecek. Doğum yapınca güle güle büyüte de arayıp gelmez o zaman.
Açıkçası ben adım atmayı düşünmüyorum. Bu konu benim için çok hassas. Başka konularda çok iltimas gösterdim ama bunda yapamıyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Not: Annem ikinci gün ablan yanlış anlamış doğuma kadar kalacağımı sanmış ondan birden öyle söylemiş dedi ama hiç tatmin olmadım bu açıklamadan ve açıkçası samimiyetsiz geldi annem anlatmaya çalıştığı için kendisi arasa neyse
Cok şaşırdım , ablanız gerçekten boyut atlamış bencillikte. Anneniz nasıl dengeyi kuruyor şimdi arada onu merak ettim. Bazen kızkardeşim yok diye üzülüyorum ama sanırım Allah her şeyin hayırlısını versin dedikleri bu olsa gerek. Her kardeş hayırlı olmuyor maalesef.Ailemden 2-3 saat uzaklikta yasıyorum ve abla bencilliginin alasını gördüm annemi gondermeme konusunda :) ve ilk hamileligimde abartmıyorum meeledim derler bizim orda o kadar zorunlu sartlardi annemin yanimda olmasi. Her gerektiginde ablam yuzunden gelemedi maalesef meelemenin ötesinde cok aşırı kötü oldugum 2 dönemde gelebildi. Kadın sacına boya yapsa bile laf sokuyormus yine X e mi gidiceksin hazirlaniyorsun diye. X ben oluyorumilk 5 ay şakır şakır hergun kanamam vardi yemek wc disinda ayaga kalkmam yasaktı. 5 ay hergun yanimda olmasini beklemedim tabiki annemin onunda duzeni vardi ama daha fazla gelebilirdi gercekten zor gunlerdi ve esim cok yogun çalışıyordu. En son kaynim gelip bana bakmak durumunda kaldı artik zaruriyetimi dusunun :) sakır sakır kanama+sıtma tutup kanda enfeksiyon çıkınca gelebildi annem sebep ablam :) onun sebebi 7 yasindaki ogluna ucretsiz bi sekilde ilk ayından beri annemin bakiyor olusu. İsteseydi kv gelirdi annemin bana bakcagi bikac hafta icin ama kv onda kalmasini istememis haspam ki kadin kotu bi kadin degil. Lan kardesini ve binbir zorlukla ne kadar zaman sonra hamile kalabildigim yegenini kaybediceksin en kotu kv bile idare edilir ne keyfi istememesi olabilir mi boyle bisey. İstemedi vallahi. Anlattiklarimda 1 kelime bile fazla yok. Herseye tamam dedim taaki yine kendi bencilligi yuzunden benim cocugum hasta olana kadar. Gunlerce hastanelerde neler cektik yavrumla da biseye ihtiyacin var mi diyemedi :) ki maddi olarak en ufak biseye ihtiyacim yoktu. Maddi manevi o 1 haftamı Allaha havale ettim Allah sorar insallah ondan diye düşünüyorum Bu son noktam oldu cunku konu yavrumdu. Tam hakettigi duzeyde mesaj atip hayatimdan cıkarttim. Geri dönüp baktigimda icim cok rahat ve iyiki yapmışım diyorum. Tavsiye ederim kafa rahatlıgî oluyor. Bencil insanları hayatinızdan cıkartmanız gerekiyor bazen..Ablaysa da abla yani bende kardesiydim..
Şöyle artık cocuguna annem bakmıyor. Kendisi bakiyor. Bende 2.ye hamileyim ama Allaha şükür kimseye ihtiyacim yok hamileligin getirdigi normal durumlar var onlarla da kendim idare edebiliyorumCok şaşırdım , ablanız gerçekten boyut atlamış bencillikte. Anneniz nasıl dengeyi kuruyor şimdi arada onu merak ettim. Bazen kızkardeşim yok diye üzülüyorum ama sanırım Allah her şeyin hayırlısını versin dedikleri bu olsa gerek. Her kardeş hayırlı olmuyor maalesef.
Doğru söylüyorsun, her ailede bir arıza çıkıyor büyük oranda. Benimde erkek kardeşlerim var,aramız iyidir. Bazen birde kızkardeşim olsa iyiydi derdim. O yüzden konuyu okuyunca epey şaşırdım her şeyin hayırlısı dedim. Yoksa bencil insanları biliyorum, görümcem de ablan gibi tam. Kayınvalidemi her dakika yanında ister, bize kırk yılda bir de gelse rahat vermez, nerdeyse bize gelmesini istemeyecek. Ama ben görümce olduğu icin normal buluyorum ruh hastası olmasınıŞöyle artık cocuguna annem bakmıyor. Kendisi bakiyor. Bende 2.ye hamileyim ama Allaha şükür kimseye ihtiyacim yok hamileligin getirdigi normal durumlar var onlarla da kendim idare edebiliyorumcok sukur. Virus vs durumu olmasaydi annem suan gelip istedigi kadar kalirdi ama yine de Allah kimseye muhtac etmesin tabiki ❤ Valla kardesin hepsi kötü degil digerleriyle cok iyiyiz ama her ailede bi tane bencil olur ya o iste..
Ustelik oglumu hasta ettikten sonra acaba nerden bulasti ki bu hastalik ona dedio cumlede patladim ve bitirdim iste. Suan numarasi vs bile yok bende. İnsan hadi bencil olurda ustune bide bu kadar yuzsuz olmasi bende de ilk bi saskinlik yaratti.
Anneme guvenip dogurup ilk cocuguna baktirdi senelerce ikinci cocugunuda ona guvenip yapti ama bu sefer baktiramadi :) annem benim dogumuma gelip toplamda 1 ay kaldi sonrada ben annemin yanina gelip araliklarla toplamda bikac ay kaldim diye g... guvenmiyosan 2.yapma demistiBencil insanlar kendileri yaptıkları adaletsizlikleri asla gormezler ancak islerine gelmeyen bi durum olsun kıyamet kopar :) Boyle iste konu icinde konu oldu ama Allah ablanin da hayırlısını versin Allah biliyor benim ona ve yegenime maddi manevi yaptiklarimi ve onun yapamadiklarini. Benim icim her anlamda cok rahat Allaha şükür. onunkinin olması bence mumkun degil ama onunki benden daha rahattır bencillik bunu gerektirir neyseki sene oldu hayatimdan sildigim Allaha şükürler olsun bin sukur cok şükür
Valla bencil insanlardan olabildigince kacmak lazım çünkü onların dert derdi kendilerine test dusen bi durum. Hersey onlarin istedigi gibi olsun istiyolar bencede iyi yapmissiniz sizde gorusmemekle. İyi dilekleriniz icin tesekkur ederim amin insallahDoğru söylüyorsun, her ailede bir arıza çıkıyor büyük oranda. Benimde erkek kardeşlerim var,aramız iyidir. Bazen birde kızkardeşim olsa iyiydi derdim. O yüzden konuyu okuyunca epey şaşırdım her şeyin hayırlısı dedim. Yoksa bencil insanları biliyorum, görümcem de ablan gibi tam. Kayınvalidemi her dakika yanında ister, bize kırk yılda bir de gelse rahat vermez, nerdeyse bize gelmesini istemeyecek. Ama ben görümce olduğu icin normal buluyorum ruh hastası olmasınıBir ablanın kız kardeşine bu kadar bencil olabileceğine inanmak çok zor ve tuhaf geliyor insana. Demek ki bencil insan herkese bencil oluyor, sevindim sizin adınıza. Hayatınızdan çıkarmakla iyi yapmışsınız, bende görümcemle görüşmüyorum en güzeli böylesi. Diğer bebeğinizi de hayırlısıyla kucağınıza alırsınız insallah
Nişanlanacak yaşa gelmis bı babaya bakamiyo ana kocaya bakacak öylemi seni çok iyi anlıyorum iki dogumumdada yanlız kaldım yardım eden olmadı banada sen haklısın sana bakmalı bir süre annen insan annesinin yanında rahat eder inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına alirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?