Kim haklı ?

Annemi üzmemek adına uzatmadım konuyu açmıyorum bile yapabileceğim sadece bu. Ablama karşı atacağım ne geri ne ileri bir adım yok şu an. Attığım mesaj da ağır değildi. Sonuna canın sağ olsun abla bile yazdım. Bir açıklama bile yapmaya tenezzül etmiyorsa o açıklamayı zorla ağzından alacak değilim.
İlk bende sizin gibi düşünüyordum zaten gelmemeliler diye. Ama baktım ki virüsle alakalı değil gayet rahatlar planlar gezmeler yapılıyor. Bir dakika dedim mevzu virüs değil. İşte böyle :/

bence haklisiniz..ablanoz da bunu anlayabilecek.kapasitede olsa zaten nisani öne cekmez. bir de su asamada hamgi tarihe cektigini merak ediyorum cunku artik agustostan oncesi imkansiz bence.

ama.lutfen bunu dusunup dolasim sisteminizi bozup.bebise az kan gitmesine neden olmayin..kesinlikle degmeez. oturun evinizde, okuyun kitabinizi

Merakınızı giderip yerine şaşkınlık ve sinir harbi eklemiş olacağım ama söyleyeyim NİSANIN İKİNCİ HAFTASI.
O kadar haklısınız ki kendimi ve bebeğimi düşünüp üzülmemeye çalışıyorum. Deniyorum bunu

devlet izin veriyor mu boyle toplanmalara? cezasi yok mu 10 kisilik da olsa bir organizasyon yapmanın? tehlikeye attigi kendi anne babasi. lutfen anne babaniz ile.de gorusmeyi kesin.

size sunu anlatayim. annem ve ananem altli ustulu oturuyirlar. ananem bugun yikanacakmis. annem haber ver de gelip sırtını keseleyeyim demis. ananem gerek yok hastalik var oldugu kadar yaparim demis. o kadar hakli ki. gurur duydum ananemle. 3 haftadir evinde tek başına. yine de ust kattaki kizi ile bile gorusmuyor. keske herkes boyle olsa.

Ailemden 2-3 saat uzaklikta yasıyorum ve abla bencilliginin alasını gördüm annemi gondermeme konusunda :) ve ilk hamileligimde abartmıyorum meeledim derler bizim orda o kadar zorunlu sartlardi annemin yanimda olmasi. Her gerektiginde ablam yuzunden gelemedi maalesef meelemenin ötesinde cok aşırı kötü oldugum 2 dönemde gelebildi. Kadın sacına boya yapsa bile laf sokuyormus yine X e mi gidiceksin hazirlaniyorsun diye. X ben oluyorum ilk 5 ay şakır şakır hergun kanamam vardi yemek wc disinda ayaga kalkmam yasaktı. 5 ay hergun yanimda olmasini beklemedim tabiki annemin onunda duzeni vardi ama daha fazla gelebilirdi gercekten zor gunlerdi ve esim cok yogun çalışıyordu. En son kaynim gelip bana bakmak durumunda kaldı artik zaruriyetimi dusunun :) sakır sakır kanama+sıtma tutup kanda enfeksiyon çıkınca gelebildi annem sebep ablam :) onun sebebi 7 yasindaki ogluna ucretsiz bi sekilde ilk ayından beri annemin bakiyor olusu. İsteseydi kv gelirdi annemin bana bakcagi bikac hafta icin ama kv onda kalmasini istememis haspam ki kadin kotu bi kadin degil. Lan kardesini ve binbir zorlukla ne kadar zaman sonra hamile kalabildigim yegenini kaybediceksin en kotu kv bile idare edilir ne keyfi istememesi olabilir mi boyle bisey. İstemedi vallahi. Anlattiklarimda 1 kelime bile fazla yok. Herseye tamam dedim taaki yine kendi bencilligi yuzunden benim cocugum hasta olana kadar. Gunlerce hastanelerde neler cektik yavrumla da biseye ihtiyacin var mi diyemedi :) ki maddi olarak en ufak biseye ihtiyacim yoktu. Maddi manevi o 1 haftamı Allaha havale ettim Allah sorar insallah ondan diye düşünüyorum Bu son noktam oldu cunku konu yavrumdu. Tam hakettigi duzeyde mesaj atip hayatimdan cıkarttim. Geri dönüp baktigimda icim cok rahat ve iyiki yapmışım diyorum. Tavsiye ederim kafa rahatlıgî oluyor. Bencil insanları hayatinızdan cıkartmanız gerekiyor bazen..Ablaysa da abla yani bende kardesiydim..

Ablanızın koca azmine hayran kaldım,sizinle ilgili konuyu yok sayıyorum. Kendi başına bile büyük bir saçmalık, babası ile vakit geçirip idare edemeyen bir kız evlenecek koca bir evin sorumluluğunu nasıl alacak demiş bir arkadaş katılıyorum. sizin de daha 4 ay var görünüyor ,nedir rahatsızlığınız ?

Yani siz teklif etmeden gelip kalmasi lazimdi amam bosverim milleti bu viruste nisana felanda gitmeyin sakin uzak durun dogumada kimseyi almayin eve en guzeli yalniz bakmak boyle devam ederse kendi annemi dahi istemiyrm ben dogum zamani allaha sukur kimseye ihtiyacımız yok anneler ve surekli evlat ayrimlari bana tek dedirten laf boyle bir anne olmak istemiyrm rabbim evlatlar arasinda insallah ayrimcilik yaptirtmaz bizede

bu dönemde nişanda vazgeçmeyen bir insanın düşünce yapısı zaten ortada değil mi ? insanlar bir damacana su aldıktan sonra 40lanıyor resmen, nişan gibi kalabalık bir ortamı düşünemiyorum bile..
ablanızı bencil buldum.
sizin mesajınız ağır olmuş olabilir hem hamilesiniz, hem erken doğum riski hem de virüs tehdidi altında psikolojinizin zayıflaması normaldir.

Cok şaşırdım , ablanız gerçekten boyut atlamış bencillikte. Anneniz nasıl dengeyi kuruyor şimdi arada onu merak ettim. Bazen kızkardeşim yok diye üzülüyorum ama sanırım Allah her şeyin hayırlısını versin dedikleri bu olsa gerek. Her kardeş hayırlı olmuyor maalesef.

Konu sahibi gayet haklısınız, ablanız bencillik yapmış. Ama annenizin de ona cevabını verip size ablanızın dediklerini direkt aktarmaması lazımdı.

Annenizi denemenizin yanlış olduğunu söyleyenler olmuş ama ben öyle düşünmedim konuyu okuduğumda. Siz yanınızda manevi olarak olmamalarına içerlemişsiniz, sonra zaman geçtikçe kendinizi teselli etmek için virüs var o yüzden gelemiyorlar diye kendinizi ikna etmeye çalışmışsınız. Ama bakmışsınız her şeyi yapıyorlar bir size gelmediler teklif etmediler, dur bir sorayım gerçekten virüs için mi yoksa bunlar gerçekten beni düşünmüyor mu diye gerçeği öğrenmek istemişsiniz. Durup dururken dur şu ablamla annemi bir deneyeyim dememişsiniz, yaşanılanlar o duruma getirmiş sizi.

Ailede olsa insan değersiz hissettiğinde içinde bir şeyler kopuyor. Ben ablanızdan çok annenize şaşırdım, onun bir tercih gibi durumu yokmuş. Sizin ki acil bir durum, eş başka anne başka. Ablanızın sizin durumunuzu bile bile ben babama bakamam demesi ve annenizin ona iki laf etmeden size ablan gitme diyor ,gelemem gibisinden konuşması sinir bozucu. Ablanıza geri adım atmayın ama üzüldüğünüzü de belli edin, anlasınlar.

Şöyle artık cocuguna annem bakmıyor. Kendisi bakiyor. Bende 2.ye hamileyim ama Allaha şükür kimseye ihtiyacim yok hamileligin getirdigi normal durumlar var onlarla da kendim idare edebiliyorum cok sukur. Virus vs durumu olmasaydi annem suan gelip istedigi kadar kalirdi ama yine de Allah kimseye muhtac etmesin tabiki Valla kardesin hepsi kötü degil digerleriyle cok iyiyiz ama her ailede bi tane bencil olur ya o iste..
Ustelik oglumu hasta ettikten sonra acaba nerden bulasti ki bu hastalik ona dedi o cumlede patladim ve bitirdim iste. Suan numarasi vs bile yok bende. İnsan hadi bencil olurda ustune bide bu kadar yuzsuz olmasi bende de ilk bi saskinlik yaratti.
Anneme guvenip dogurup ilk cocuguna baktirdi senelerce ikinci cocugunuda ona guvenip yapti ama bu sefer baktiramadi :) annem benim dogumuma gelip toplamda 1 ay kaldi sonrada ben annemin yanina gelip araliklarla toplamda bikac ay kaldim diye g... guvenmiyosan 2.yapma demisti Bencil insanlar kendileri yaptıkları adaletsizlikleri asla gormezler ancak islerine gelmeyen bi durum olsun kıyamet kopar :) Boyle iste konu icinde konu oldu ama Allah ablanin da hayırlısını versin Allah biliyor benim ona ve yegenime maddi manevi yaptiklarimi ve onun yapamadiklarini. Benim icim her anlamda cok rahat Allaha şükür. onunkinin olması bence mumkun degil ama onunki benden daha rahattır bencillik bunu gerektirir neyseki sene oldu hayatimdan sildigim Allaha şükürler olsun bin sukur cok şükür

Doğru söylüyorsun, her ailede bir arıza çıkıyor büyük oranda. Benimde erkek kardeşlerim var,aramız iyidir. Bazen birde kızkardeşim olsa iyiydi derdim. O yüzden konuyu okuyunca epey şaşırdım her şeyin hayırlısı dedim. Yoksa bencil insanları biliyorum, görümcem de ablan gibi tam. Kayınvalidemi her dakika yanında ister, bize kırk yılda bir de gelse rahat vermez, nerdeyse bize gelmesini istemeyecek. Ama ben görümce olduğu icin normal buluyorum ruh hastası olmasını Bir ablanın kız kardeşine bu kadar bencil olabileceğine inanmak çok zor ve tuhaf geliyor insana. Demek ki bencil insan herkese bencil oluyor, sevindim sizin adınıza. Hayatınızdan çıkarmakla iyi yapmışsınız, bende görümcemle görüşmüyorum en güzeli böylesi. Diğer bebeğinizi de hayırlısıyla kucağınıza alırsınız insallah

Valla bencil insanlardan olabildigince kacmak lazım çünkü onların dert derdi kendilerine test dusen bi durum. Hersey onlarin istedigi gibi olsun istiyolar bencede iyi yapmissiniz sizde gorusmemekle. İyi dilekleriniz icin tesekkur ederim amin insallah

Şu an haklılık veya haksızlık önemli değil canım. Sen zaten zor bir dönemden geçiyorsun. Kafana takarak sağlığını tehlikeye atma. Mesajı atıp içindekileri dökmüşsün. Gerisini boşver. Ablanı da vicdanıyla başbaşa bırak. Çünkü bu yollardan o da geçecek

Ablanız nişan filan yapacağına göre sosyal izolasyondan bihaber yaşıyor, üstelik etrafında yaşı risk grubuna giren insanlar da var, buna anne babanız da dahil, onları da bol bol riske atıyor. Eee anne, babanız da buna zemin hazırladıkları için onların da coronadan kendilerini çok fazla korumaya çalıştıklarını düşünemedim. Haksız mıyım? Yani bu şartlarda yaşamaya devam eden insanların yanınıza gelerek size faydası değil, zararı olur ancak. Konuşulan mevzularda kesinlikle haklısınız, ablanız bencil bir insan. Yerinizde olsam kendim idare eder, gelmek isteseler dahi özellikle gelmeyin derim. Allah korusun, taşıyıcı filan olabilirler. Nişan işleriyle meşgul insanlar sonuçta, kim bilir kimlerle temas içerisindeler. Hamile hamile başınıza iş açmasınlar.

Ne güzel kadinlarimiz evliligi, "kocaya bakmak" olarak nitelendiriyor

Amazing family Gayet haklisin her konuda fakat hakli olman bir çözüm olmuyor ne yazikki. Bu süreçte gündelikçide gelmez, gelemez. Mecburen esin sana dahada destek olacak, ev isini yapacak, yemek yapacak. Ev biraz kirlenirse sorun etme. Ölmezsin tozdan fakat stress sanada, bebegede zarar. Arada disardan yemek siparis edin, yada esine tarif et yemegin tam nasil yapildigini.

Umarim bebegin sag salim dünyaya gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…