- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.839
- 798
- 35
- Konu Sahibi Amazing family
-
Şimdi birincisi benim daha doğuma çok var. Şu an doğum yapmam bebek açısından çok riskli yaşama şansı bile az. Kardeşinize hayırlı doğumlar dilerim ama sancılı olmasında bir sakınca yok son ayıymış ayak ağrıları olması normal birisinin gelip bakmasına gerek olan bir durumu yok. Doğsa bebeğine hayati risk oluşturacak haftada da değil.Bence haklı da yok haksız da bu konuda...
Benim kardeşim de hamile son ayı ve sürekli sancılı olduğu halde ne annemi çağırdı ne beni. Eşi var evde ne gerek var bir sürü kişiye evde ki ortalık da tehlikeli bir virüs varken...Neden gidip de hem kardeşimi hem kendimi riske atayım ki..
Nişan konusuna gelince de belediyeler zaten izin vermiyor ki düğüne , nişana .
1- Annemi gerçek anlamda Yanımda istiyorum fakat virüs dolayısıyla kendisi teklif de etseydi evden çıkmasını istemez kabul etmezdimdi benim söylediğim samimiyetsizlikten değil.1-annenizle telefonda konuşup gerçek anlamda istemesenizde onu evinize çağırmanız sizin bencilliğiniz. (Gerçek anlamda istemediğiniz bişeyi samimiyetsizlikten yaparız malesef)
2- sizin erken doğum riskiniz olduğu ve ortalık hastalıktan kırıldığı halde belli bi yaşta ki ana babasının virüsü kapabilme riskini gözardı edip nişan tarihini öne çekmesi ablanızın bencilliği (ablanızın hayatında bide nişanlısı var onunda diretmesi fikirleri olduğunu unutmadan gönül koyun! İşin içeriğini bilmediğim için hatırlatmak istedim)
3- kardeş bu bence çok uzatılmamalı. Kaybettiğinizde canınınızın yanacağı insanlardan özür beklemeyin haklı da olsanız bu sizin şahsiyetinize zarar verecek bi konu değilse eğer geri adım atın. Pişman olmaktan çok daha iyidir! Hayırlı doğumlar
Ablanizla bayaği hiddetlenmişsiniz.Ben tamam geleyim deseydi bile kabul etmeyecektim. Sadece tepkisini vereceği cevabı merak ettim. Bahanelerini duymak istedim.
Siz ve sizin gibi düşünenleri anlayamıyorum. Bende anneyim ve evlatlarıma önceliklerine göre yakınlık gösteriyorum. Bir evladımın diğerinden daha fazla ihtiyacı varsa bana sağlık gibi konularda diğer çocuğuma dur diyebiliyorum mesela. Sağlık söz konusuyken neyin kıskançlığını yapabilirim. Böyle bir sorunum olana kadar aklımın ucuna gelmedi annemi çağırmak veya neden orada benimle de biraz dursun demek. Bence ikisi apayrı şeylerNisani nasil yapacak ki? Yasaklanmadi mi bu tarz seyler?
Bunun disinda baba hasta mi? Kendi ihtiyaclarina yetemeyecek durumdaysa kalip bakmak annenize duser. Kendi kendine yetebilecekken bile hizmet bekleyen modelse evlerden irak. Ablaniz bakmak istememek de hakli.
Suan ilgi ablanizin ustunde ve kiskanmissiniz gibi geldi bana. Istemedim ihtiyacim yok ama cagirdim ne demek? Uzum yemeye degil bagci dovmeye çalışıyorsunuz. Ablanizi savunamam onun da hatali oldugu kisimlar var. Ama siz yok yere kriz cikartan kisiyken size hakli ona haksiz diyemem.
Ben anlatamıyorum galiba. Beni tutacak mı diyeceğim bir durumum yoktu ablamla aramızda. Aksine ablamın annemi benim yanıma gelmesi için destekleyeceğini düşünüyordum. Böyle düşünürken nasıl kıskançlıktan denemiş olabilirim annemi. Niyet çok farklıydı. Asla bahsettiğiniz şekilde bir niyetle yapmadım.Ablanizla bayaği hiddetlenmişsiniz.
Sirf anneniz acaba sizi tutacakmi diye oyuna getirmişsiniz.
Buda bana çok iyi niyet olduğunuzu göstertmiyor .
Kendiniz diyorsunuz yardima okadar ihtiyaciniz olmadiğini ama israrla çağirmişsiniz ki araniz tam bozulsun diye.
Ablanizin yaptiğini doğru bulmuyorum fakat nerde ve nasil olacak oda önemli.
Şimdilik birkac şehirlerde vaka sayisi yüksek ,oda belki burda yok diye girmiştir işin içine .
Belki ablaniz sizin inat olarak söylediğinizi hisederek öyke konuşmuşdur .
Bende malesef kizkardeşimle böyle ufak şeyler yüzünden aramiz acildi .
Oda beni oyuna getirdi ve bunu fark ettikten sonra iyice soğudum .
Yapmayin etmeyin ,bakin bir bebek geliyor .
Yarin birgün ablanizla beraber çocuk gezdirmeye cikarsiniz ne güzel .
Siz şimdilik sakin kalin ,bakin eşiniz yardimciymiş iste ,birde yaptilarmi başiniza kalka bilirler.
Evliliğin kocaya bakmak olduğunun zannedilmesi bir dramdır. Ve bu drami bi tek brn fark ettim sanıyordum ki sizin yorumunuzu okudum.Ne güzel kadinlarimiz evliligi, "kocaya bakmak" olarak nitelendiriyor
Amazing family Gayet haklisin her konuda fakat hakli olman bir çözüm olmuyor ne yazikki. Bu süreçte gündelikçide gelmez, gelemez. Mecburen esin sana dahada destek olacak, ev isini yapacak, yemek yapacak. Ev biraz kirlenirse sorun etme. Ölmezsin tozdan fakat stress sanada, bebegede zarar. Arada disardan yemek siparis edin, yada esine tarif et yemegin tam nasil yapildigini.
Umarim bebegin sag salim dünyaya gelir.
Ne güzel kadinlarimiz evliligi, "kocaya bakmak" olarak nitelendiriyor
Amazing family Gayet haklisin her konuda fakat hakli olman bir çözüm olmuyor ne yazikki. Bu süreçte gündelikçide gelmez, gelemez. Mecburen esin sana dahada destek olacak, ev isini yapacak, yemek yapacak. Ev biraz kirlenirse sorun etme. Ölmezsin tozdan fakat stress sanada, bebegede zarar. Arada disardan yemek siparis edin, yada esine tarif et yemegin tam nasil yapildigini.
Umarim bebegin sag salim dünyaya gelir.
Bana göre de evin bütün işleri eşler tarafından ortak yapılmalı ama bir de gerçekler var işte, kabul etsek de etmesek de; mesela yemekleri -genel olarak- kadın yapar.
Eleştirdiğiniz yorumcunun -ve kadınlarımızın- dünyaya bakış açısı benimkiyle aynıdır, değildir bilmem ama ‘kocaya bakmak’ deyince konuda da bahsedilen yemek yapmak olduğu için benim aklıma direkt yemek mevzusu geldi.
Niye sitem ediyorsunuz?
Konu sahibine yemek yapamadığı için eşine tarif etmesi gerektiğini önerdiğinize göre siz de eleştirdiğiniz düşünceye sahipsiniz aslında.
Konu sahibi, bence siz haklısınız.
Sizin yerinizde olsam, dünya bu haldeyken nişan derdinde olmaları bile beni delirtmeye yeterdi. Sağlık nedeniyle ben de sizin öncelikli olduğunuzu düşünüyorum.
Siz ve sizin gibi düşünenleri anlayamıyorum. Bende anneyim ve evlatlarıma önceliklerine göre yakınlık gösteriyorum. Bir evladımın diğerinden daha fazla ihtiyacı varsa bana sağlık gibi konularda diğer çocuğuma dur diyebiliyorum mesela. Sağlık söz konusuyken neyin kıskançlığını yapabilirim. Böyle bir sorunum olana kadar aklımın ucuna gelmedi annemi çağırmak veya neden orada benimle de biraz dursun demek. Bence ikisi apayrı şeyler
Hayir ben onu konu sahibi o düsüncede oldugu için söyledim. Esine güvense, annesini çagirmazdi.
Ve gerçekleri konusursak, esim evde yemek yapiyor. Hiç paspas yapmadim mesela, o yapiyor. Gibi birsürü sey sayabilirim. Ki benim yasadigim bir istisina degil. Birçok erkek hem ev isi, hem yemegide yapiyor.
Bir kadinin bunu öyle bir benimseyerek evliligin "kocaya bakmak" oldugunu savunmasi, beni bir kadin olarak üzüyor. Erkeklerin aciz oldugunu düsünüp, kadinlarin ömru boyu hizmetçi oldugu düsüncesi.. Birçok sey diyebilirim ama susuyorum.
Ben yazacaktım vallahi.Ablaniz su kritik gunlerde nisan dusunecek kadar kafayi yemis bence.Siz bana nisan gunu ve adresini soyleyin hemen polise ihbar edeyim ciddiyim...
Ben yazacaktım vallahi.Ablaniz su kritik gunlerde nisan dusunecek kadar kafayi yemis bence.Siz bana nisan gunu ve adresini soyleyin hemen polise ihbar edeyim ciddiyim...
Ailesiniz eminim en güzel biçimde çözersiniz ortam gergin..herkes hat safada hassas.. dua edelim bi an önce geçsin zor günler1- Annemi gerçek anlamda Yanımda istiyorum fakat virüs dolayısıyla kendisi teklif de etseydi evden çıkmasını istemez kabul etmezdimdi benim söylediğim samimiyetsizlikten değil.
2- Sevgiliside diretmiş olabilir erken yapmakta. Nişanı öne çekmesine riskim yokken de bir şey demedim riskim oluşunca da. Ortalıkta böyle bir virüs varken acele etmemesini söyledim sadece konu benimle alakalı değil. Tek bağlantısı anneme engel oluşu yardımcı olmayışı.
3- Pişman olunacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Asıl Ablam benim yaşadıklarımı yaşadığında beni anlayacak ve göstermediği fedakarlık için pişman olacak.
Onlar benim ailem şu an kalbim kırılmış olabilir hiç kimseyi bir kalemde silip atmam. Sadece kendimi ablamla herhangi bir diyaloğa girmek için hazır hissetmiyorum. Vardır bunların da konuşulacak zamanı.
Teşekkür ederim :)
Ben anlatamıyorum galiba. Beni tutacak mı diyeceğim bir durumum yoktu ablamla aramızda. Aksine ablamın annemi benim yanıma gelmesi için destekleyeceğini düşünüyordum. Böyle düşünürken nasıl kıskançlıktan denemiş olabilirim annemi. Niyet çok farklıydı. Asla bahsettiğiniz şekilde bir niyetle yapmadım.
Eşine güvense annesini çağırmazdı nasıl bir yargıdır. Eş ayrı anne ayrı.Hayir ben onu konu sahibi o düsüncede oldugu için söyledim. Esine güvense, annesini çagirmazdi.
Ve gerçekleri konusursak, esim evde yemek yapiyor. Hiç paspas yapmadim mesela, o yapiyor. Gibi birsürü sey sayabilirim. Ki benim yasadigim bir istisina degil. Birçok erkek hem ev isi, hem yemegide yapiyor.
Bir kadinin bunu öyle bir benimseyerek evliligin "kocaya bakmak" oldugunu savunmasi, beni bir kadin olarak üzüyor. Erkeklerin aciz oldugunu düsünüp, kadinlarin ömru boyu hizmetçi oldugu düsüncesi.. Birçok sey diyebilirim ama susuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?