Kim haklı ?

Bence haklı da yok haksız da bu konuda...

Benim kardeşim de hamile son ayı ve sürekli sancılı olduğu halde ne annemi çağırdı ne beni. Eşi var evde ne gerek var bir sürü kişiye evde ki ortalık da tehlikeli bir virüs varken...Neden gidip de hem kardeşimi hem kendimi riske atayım ki..

Nişan konusuna gelince de belediyeler zaten izin vermiyor ki düğüne , nişana .

Şimdi birincisi benim daha doğuma çok var. Şu an doğum yapmam bebek açısından çok riskli yaşama şansı bile az. Kardeşinize hayırlı doğumlar dilerim ama sancılı olmasında bir sakınca yok son ayıymış ayak ağrıları olması normal birisinin gelip bakmasına gerek olan bir durumu yok. Doğsa bebeğine hayati risk oluşturacak haftada da değil.
İkincisi de nişan evde olacak.

1- Annemi gerçek anlamda Yanımda istiyorum fakat virüs dolayısıyla kendisi teklif de etseydi evden çıkmasını istemez kabul etmezdimdi benim söylediğim samimiyetsizlikten değil.
2- Sevgiliside diretmiş olabilir erken yapmakta. Nişanı öne çekmesine riskim yokken de bir şey demedim riskim oluşunca da. Ortalıkta böyle bir virüs varken acele etmemesini söyledim sadece konu benimle alakalı değil. Tek bağlantısı anneme engel oluşu yardımcı olmayışı.
3- Pişman olunacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Asıl Ablam benim yaşadıklarımı yaşadığında beni anlayacak ve göstermediği fedakarlık için pişman olacak.
Onlar benim ailem şu an kalbim kırılmış olabilir hiç kimseyi bir kalemde silip atmam. Sadece kendimi ablamla herhangi bir diyaloğa girmek için hazır hissetmiyorum. Vardır bunların da konuşulacak zamanı.
Teşekkür ederim :)

Nisani nasil yapacak ki? Yasaklanmadi mi bu tarz seyler?

Bunun disinda baba hasta mi? Kendi ihtiyaclarina yetemeyecek durumdaysa kalip bakmak annenize duser. Kendi kendine yetebilecekken bile hizmet bekleyen modelse evlerden irak. Ablaniz bakmak istememek de hakli.

Suan ilgi ablanizin ustunde ve kiskanmissiniz gibi geldi bana. Istemedim ihtiyacim yok ama cagirdim ne demek? Uzum yemeye degil bagci dovmeye çalışıyorsunuz. Ablanizi savunamam onun da hatali oldugu kisimlar var. Ama siz yok yere kriz cikartan kisiyken size hakli ona haksiz diyemem.

Ben tamam geleyim deseydi bile kabul etmeyecektim. Sadece tepkisini vereceği cevabı merak ettim. Bahanelerini duymak istedim.
Ablanizla bayaği hiddetlenmişsiniz.
Sirf anneniz acaba sizi tutacakmi diye oyuna getirmişsiniz.
Buda bana çok iyi niyet olduğunuzu göstertmiyor .
Kendiniz diyorsunuz yardima okadar ihtiyaciniz olmadiğini ama israrla çağirmişsiniz ki araniz tam bozulsun diye.
Ablanizin yaptiğini doğru bulmuyorum fakat nerde ve nasil olacak oda önemli.
Şimdilik birkac şehirlerde vaka sayisi yüksek ,oda belki burda yok diye girmiştir işin içine .
Belki ablaniz sizin inat olarak söylediğinizi hisederek öyke konuşmuşdur .
Bende malesef kizkardeşimle böyle ufak şeyler yüzünden aramiz acildi .
Oda beni oyuna getirdi ve bunu fark ettikten sonra iyice soğudum .
Yapmayin etmeyin ,bakin bir bebek geliyor .
Yarin birgün ablanizla beraber çocuk gezdirmeye cikarsiniz ne güzel .
Siz şimdilik sakin kalin ,bakin eşiniz yardimciymiş iste ,birde yaptilarmi başiniza kalka bilirler.

Siz ve sizin gibi düşünenleri anlayamıyorum. Bende anneyim ve evlatlarıma önceliklerine göre yakınlık gösteriyorum. Bir evladımın diğerinden daha fazla ihtiyacı varsa bana sağlık gibi konularda diğer çocuğuma dur diyebiliyorum mesela. Sağlık söz konusuyken neyin kıskançlığını yapabilirim. Böyle bir sorunum olana kadar aklımın ucuna gelmedi annemi çağırmak veya neden orada benimle de biraz dursun demek. Bence ikisi apayrı şeyler

Ben anlatamıyorum galiba. Beni tutacak mı diyeceğim bir durumum yoktu ablamla aramızda. Aksine ablamın annemi benim yanıma gelmesi için destekleyeceğini düşünüyordum. Böyle düşünürken nasıl kıskançlıktan denemiş olabilirim annemi. Niyet çok farklıydı. Asla bahsettiğiniz şekilde bir niyetle yapmadım.

Evliliğin kocaya bakmak olduğunun zannedilmesi bir dramdır. Ve bu drami bi tek brn fark ettim sanıyordum ki sizin yorumunuzu okudum.

Üzgünüm. Çünkü bu coğrafya hepimizin kaderi.

Bana göre de evin bütün işleri eşler tarafından ortak yapılmalı ama bir de gerçekler var işte, kabul etsek de etmesek de; mesela yemekleri -genel olarak- kadın yapar.

Eleştirdiğiniz yorumcunun -ve kadınlarımızın- dünyaya bakış açısı benimkiyle aynıdır, değildir bilmem ama ‘kocaya bakmak’ deyince konuda da bahsedilen yemek yapmak olduğu için benim aklıma direkt yemek mevzusu geldi.

Niye sitem ediyorsunuz?

Konu sahibine yemek yapamadığı için eşine tarif etmesi gerektiğini önerdiğinize göre siz de eleştirdiğiniz düşünceye sahipsiniz aslında.

Konu sahibi, bence siz haklısınız.
Sizin yerinizde olsam, dünya bu haldeyken nişan derdinde olmaları bile beni delirtmeye yeterdi. Sağlık nedeniyle ben de sizin öncelikli olduğunuzu düşünüyorum.

Ablaniz su kritik gunlerde nisan dusunecek kadar kafayi yemis bence.Siz bana nisan gunu ve adresini soyleyin hemen polise ihbar edeyim ciddiyim...

Hayir ben onu konu sahibi o düsüncede oldugu için söyledim. Esine güvense, annesini çagirmazdi.

Ve gerçekleri konusursak, esim evde yemek yapiyor. Hiç paspas yapmadim mesela, o yapiyor. Gibi birsürü sey sayabilirim. Ki benim yasadigim bir istisina degil. Birçok erkek hem ev isi, hem yemegide yapiyor.

Bir kadinin bunu öyle bir benimseyerek evliligin "kocaya bakmak" oldugunu savunmasi, beni bir kadin olarak üzüyor. Erkeklerin aciz oldugunu düsünüp, kadinlarin ömru boyu hizmetçi oldugu düsüncesi.. Birçok sey diyebilirim ama susuyorum.

Ama sorunum yok demissiniz. "Gercek anlamda istemesem de gel benle kal dedim" ne demek? Buna neden gerek duydunuz ki?

Muhtac haldeyim ama annem ablamin nisaninin derdine dustu deseniz sizi anlarim.

Anneniz nisan hazirliklari yetismez ben gelemem dese yine sizi anlarim.

Siz sorun yokken sorun varmis gibi davranip yok yere kriz cikartiyorsunuz. Ben de sizin gibileri hic anlayamiyorum. Bi sorunum yokken ne babamin duzenini bozarim ne ablamin nisan hazirligini, ne de annemi arada birakirim. Bu surecte nisan nasil yapilir o ayri mesele.

Benim eşim de evin bir çok işini yapıyor ama yemek bunların arasında değil. Senelerdir elim çamaşıra değmedi mesela.
Ama ben hasta olduğumda yaptığı dışarıdan yemek söylemek olur.
Dolayısıyla eşim evde en az benim kadar iş yapmasına rağmen ben de annemi çağırmak isterdim. İkisinin sağlayacakları katkı çok farklı çünkü.

O yüzden ben söylediğim şekilde algılamıştım o yorumu.

Türkiye şartlarında bizler istisnayız ama maalesef, bu gerçekten ben de mutsuzum ama gerçek de bu işte.

Ve aynı zamanda bin kere evlenecek olsam bin eşim de benim düzenime uygun kişilerden olurdu. Evet kadınlar erkeklerin iş yapmamasından şikayetçi ama aynı zamanda böyle bir talepleri de yok aslında, bu durumu kabul edip sadece şikayetlenmeyi tercih ediyorlar. Zihinlerine öylesine yerleşmiş ki erkeklerin iş yapmayacağı

Yoksa bana göre ev işleri ortaktır, erkeğin yaptığı iş de eşine yardım veya destek değil, görevidir.

Konuyu da sabote ettim, kusura bakmayın konu sahibi

Müsaadenizle konuya ablami etiketleyeceğim. Çünkü annem ikimize de gelmeyeceği için ablamla hayatta böyle bir yarışmamız olamaz.

E evinincicegi

Abla annemin bize gelmeme sebebini buldum. Kadın bizi birbirinize düşürmemeye çalışıyormuş

Ablaniz su kritik gunlerde nisan dusunecek kadar kafayi yemis bence.Siz bana nisan gunu ve adresini soyleyin hemen polise ihbar edeyim ciddiyim...
Ben yazacaktım vallahi.
Evet konu sahibi, günü yeri söyleyin şikayet edeceğim ben de!
Ablanız cahil olabilir, eş adayı cahil olabilir, hatta bu nişanı yapan, oraya giden herkes cahil olabilir
Ama bu cehaletin bir çok insanın canına mal olabileceği bir gerçek. Onlar önemsemeyebilir ama insanlar ölüyor.
Yemin ederim midem bulanıyor artık şöyle insanlardan.
Dünya ertelemiş her şeyi ama hanım abla yüzük peşinde!

Ve konunuzda haklısınız.

Ben yazacaktım vallahi.
Evet konu sahibi, günü yeri söyleyin şikayet edeceğim ben de!
Ablanız cahil olabilir, eş adayı cahil olabilir, hatta bu nişanı yapan, oraya giden herkes cahil olabilir
Ama bu cehaletin bir çok insanın canına mal olabileceği bir gerçek. Onlar önemsemeyebilir ama insanlar ölüyor.
Yemin ederim midem bulanıyor artık şöyle insanlardan.
Dünya ertelemiş her şeyi ama hanım abla yüzük peşinde!

Ve konunuzda haklısınız.

Ailesiniz eminim en güzel biçimde çözersiniz ortam gergin..herkes hat safada hassas.. dua edelim bi an önce geçsin zor günler

Babasına hayrı gelmeyen bir insandan ,yeğenini düşünmesini beklemeyin...ona göre davranacaksınız bundan sonra ,anneniz arada kalmış bu arada ona bozulmayın...ablanız kimbilir neler bekliyo annenizden...kimbilir kadıncağız bi evlendirsemde kafamı dinlesem diyordur...çekilir mi bu dert..?

ablanız eşinizden daha iyi durumda biriyle mi evleniyor acaba? nedense aklıma bu geldi

Eşine güvense annesini çağırmazdı nasıl bir yargıdır. Eş ayrı anne ayrı.
Benim eşim de benim yapabildiğim her işi yapar,yemek de yapar. Anne desteği ve annenin verdiği huzur başkadır ama.
Eşime gayet güveniyorum ama annemin desteğini istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…