Kim haksız yardım edin :(

siz önceki yorumunuzda "başka bir kadın eşimle aynı arabada bile olamaz" dediniz. O açıdan söyledim. Eğer "başka bir kadın eşimin yanına oturamaz" deseydiniz, söylemim değişirdi. Yoksa eşi geldiğinde önde oturması falan, tabi ki doğru değil. Kim bunun doğru olduğunu söyledi ki zaten.

Son düzenleme:

Saçını bileğime dolama kısmı eşimin yanından kalkmaması içindi. Ki ben kendi adıma eşimin yanına başka bir kadın istememe gibi bir hakkım var. Size göre doğru değilse bile var. Erkeklerin kadınlarla beraber arabada olamaz demedim ki. Ben kaldıramam mesele bu...

Yorumumu konu sahibine yaptim size degil.

Ikincisi yorum yazarken tum sayfalari okumak zorunda degilim. Esinin exper oldugunu ben yorumumu yazdiktan sonra gordum.

Oyle bile olsa bence hos degil.

Gonlunuz olsun diye yorum yazacak degilim. Herkes kendi fikrini yaziyor sonucta.

Ayrica kib lemek zorunda kaldim, karsinizdaki insanlarin kim oldugunu, ne yasadigini bilmeden bu sekilde hakaret edemezsiniz.

Yani kızın ne süprüntülüğü kalmış,ne aptallığı,ne yüzsüzlüğü....
Kimsenin günahına girmemek gerek.
Eğer sizi alıp eve bırakıp yola devam edeceklerse,kalkmamış olabilir.Yani öyle bile olmasa,herkes bizim baktığımız açıdan bakmaz,herkesin düşünce yapısı farklıdır.Sana tuhaf gelen,başkasına gelmeyebilir.Diyelim ki,kalkması gerekiyor,o an düşünememişte olabilir,kafası yoğun olabilir.Bir de bu birkereye mahsus olmuş birşey.Sürekli tekrarı olursa,ben öne oturabilir miyim,arkada midem bulanıyor deyip,nazikçe ayar çekebilirsin.Onlar iş arkadaşı müzik açması,arabada müzik dinlemesinin yanlış olan kısmı nerde.Eşine ters ters bakmış,daha sonra eşinle bunun tartışmasını yapmışsın.Burda eşini bağlayan suç unsuru göremiyorum.Başkalarının düşüncesizliğinin sorumlusu eşin değil.Sen bu şekilde rahatsızlığını eşine aksettirirsen,eşin de huzursuz olup,kıza bu şekilde söylerse,niye bu şekilde söyledi diye eşinle kavga etmen de yanlış.Adamın iş arkadaşı.En uygun bu şekilde söyleyebileceğini düşünmüş.Başka türlüsü de kızı başka bir konuma sokar.
Bence bu konuyu uzatma,daha nahoş bir duruma doğru gitmesin.

İyi etmis has etmis kocan, iyiki sen onu orda yolmadin. Ne isi var orda onun o ne hadsizlik, bide nispet yapar gibi muzige eslik etmis. Bosver esinin kurdugu cumleyi bence acik soylemesi daha iyi bilsin senin disli tirnakli oldugunu, ben huzurlu olayimda kim yanlis anlarsa anlasin. Tabi hadsizlik yapmaz kimse yanlis anlamasini istemem, ama oyle hadsizlerede adabli davranmaya ugrasmam. Cirkeflikse alasini yaparim, saygiliysa el opmeyide bilirim. Sen uzme tatli caninida bebisinide esinide. Tepkinizden doayi sizi ve esinii alkisliyoruuuuuum

haklisin bazen oyle bir odun oluyorlar ki bu erkekler hep uyarmak hep tembihlemek gerekiyor.nasil konuscaklarini ogretmek bize dusuyor onu da beceremiyorlar bazen.keske sen soyleseydin kiza guzel bir dille bazilari anlamiyor mu yoksa islerine mi oyle geliyor ben de bilemeiyorum artik anlayana anladigi dilden bazen

iş arkadaşıysa iş arkadaşlığını bilsin. adı üstünde "iş". ve şahsi arabada kesinlikle kendisinin inip arkaya geçmesi gerekirdi. arabayı sahiplenir gibi, kendi arabasıymış gibi hareket etmesi ön koltuğa kurulup müzikler açması hiç olmamış. konu sahibi kesinlikle haklısın arkadaşım. ben olsaydım ne tepki gösterirdim orada bilemedim ama sinirlenip akşama tartışma çıkması muhtemeldi

Benim düşünceme göre, şu durumda siz gelince arkaya geçmesi gerekirdi, evet. O kızın yerinde ben olsam öyle yapardım.
Ama sizin yerinizde olsaydım da hayatta git o kıza bunu bunu söyle bi daha sakın haa yapmasın! da demezdim, kendimi o kıza ve daha da önemlisi eşime karşı küçük düşürmüş olurdum. Bunu eşimden yapmasını istemek ona haksızlık. Şu durumda eşinizin yapabileceği pek bir şey yok.

Bunlardan ayrı şöyle de bir şey var ki, bazı kişilerin yorumlarını okuyunca kendimi çok iğrenç bir kadınmışım gibi hissettim Nedeni de, benim de işim gereği iş arkadaşımın kullandığı şirket arabasıyla, işe gelirken ya da mesai saatleri içinde işle alakalı yerlere giderken önde oturuyorum. Bahsettiğim arkadaşım evli değil ama evli de olsa bu durum benim için değişmezdi. Kalkıp da arkaya oturmazdım. Çünkü bu durum bence daha da kötü, onu özel şoförüm yerine koymuş olmamı geçin kendimi ona karşı koruduğumu söylemiş olurdum bu tavrımla, ya da onu benim "yanlış" düşüncelerimden.

Benim için araçta bizden başka kimse yokken arkaya oturmam ancak ona bu mesajı vermek istediğim durumlarda mümkün. Yani şunu demeye çalışıyorum ki o eşinin yanında kadın iş arkadaşını görmeye tahammül edemeyenler gün gelir de benim gibi düşünen birisi o arabada arkada oturursa oo dicek ne kadar düşünceli kız, ama bilmeyecekler ki eşi rahatsızlık verdiği için bu kız arkada oturuyor.

Başkalarının hareketleri bizim için bir şey ifade etmesin. Önemli olan bizim ne düşündüğümüz ve eşimizin.

Sizinle alakalı olmayan kısmını çok uzattım farkındayım ama yazma gereği duydum kusuruma bakmayın :26:

Evli misiniz? Bence henüz değilsiniz. Her işin bir adabı usulu vardır. İnsanlar bunlara uymalıdır. Toplumda yaşıyor isek, hukuk kuralları gibi, ancak yazılı olmayan kurallara da uymalıyız ki; bunların başında "diğerinin alanına saygı duymak" gelmektedir.
Her seyin fazlası zarardır. Özgür olmanın ya da rahat olmanın fazlası da zarardır. insan sınırlarını bilmelidir.
Ön yargılı olmak istemem ama size bu durum normal geldi ise; demek ki siz de ön koltukta oturan kadın gibi davrananlardansınız. Yani toplumun, çogunluk olarak tasvip etmedigi davranısı gerceklestirenlerdensiniz. Yazdıklarınızdan bu kanıya vardım, yanılıyorsam söyleyin.

Normal olarak her kadın, kocasının kendine özel olmasını ister ve diger kadınları rakip görebilir. kadınlar kıskana da bilir, bunda anormallik yoktur.

Karısı geldiği halde, hala ön koltukta oturan kadının yaptıgı davranışta anormallik vardır.
Normal ve anormal hareketler; toplumdaki çogunlugun düşünce ve onayına göre belirlenir.
Türk toplumu ve Türk kadını, bu tip olayları hoş karşılamaz.

kızdaki rahatlığa bak
bi kere seni görünce kalkıp arkaya binmesi lazım nezaketen teklif etsin en azından çok sinir bozucu
eşini de anlayorum aslında çekinip söyleyememiştir suçu sana atmıştır direk

ayrıca eşin onu neden arabasına alıyo almak zorunda mı önceki sayfaları okuyamadın baya ilerlemiş konu
birlişte iş yapıyolarsa ve şirket arabasıysa kızın rahatlığı ondandır
ama eğer eşinizin şahıs arabasında böyle yapıyosa çok ayıp bence

Son düzenleme:

"yorum yazarken tum sayfalari okumak zorunda degilim." demişsiniz; baskalarının yazdıklarını değil, ama soru sahibinin yazdıklarını okumak zorundasınız. Bir konuyu enine boyuna ögrenmeden, o konuda yorum yapamazsınız. Bunun adı önyargıdır.

"karsinizdaki insanlarin kim oldugunu, ne yasadigini bilmeden bu sekilde hakaret edemezsiniz." hakaret değil, ben de düsüncemi yazdım. Kişiye özelisim vermedim, belli bir dusunce yapısına hitaben yazdım. Önce bunun ayrımını yapalım.

siz de karsınızdaki insanın (soru sahibinin) ne yasadıgını, ne hissettiğini tam olarak anlamadan yorum yapmıssınız. Bu duruma da "bu ne pehriz, bu ne lahana tursusu" denir. :)

Valla abla hamileymissin bunu demem ne kadar dogru bilemem ama konunu okur okumaz aklima gelen olayi yazayim; komsumuz, ac, muhtac diye ise aldirdigimiz evli cocuklu kadin babamin telefonuna ask mesaji atmisti ve kör olmayasica ben gordum bunu ilk e tabi ayni arabada geliyolar mahalleye, ayni asansorle cikiyolar ya hani bi de kizini bizden aliyo, kadinin hoslanma hakki (!) var demek ki... saf babamin da oz kardesi gibi davrandigini bilirim ama guven olmaz iste dikkat edin beylerinize

sonra noldu peki işten çıktı
siz söylediniz mi mesajları gördüğünüzü
çok iğrenç gerçekten hiç utanma kalmamış insanlarda

sonra noldu peki işten çıktı
siz söylediniz mi mesajları gördüğünüzü
çok iğrenç gerçekten hiç utanma kalmamış insanlarda

Ne olsun kadin sanki masum liseli aşık, annecigim rezillik cıkmasın dıye kımselere duyurmadan sordu buna, o pıslık de once yanlıslıkla ona attım dedı sonra ben yazmadım oyle mesaj dedı (sacmaladı ıste) elını opmeye fln kalkmıs abla sen cocuguma baktın olur mu oyle sey vs. Duygu somurusu... Sonunda ortaya cıkan ne : sıtemızde boşanan, taşınan hep bu lanet kadın yuzunden. Tum mahalleyı elden gecırmıs yanı sımdı karsılastıgımızda yolunu degıstırıyo ne bıleyım sıteye gırmıyo benım bınaya gırmemı beklıyo.. Otobuste benı gordu sanıyesınde kafasını ındırdı saklanır gıbı. o an o halıne acırdınız rezıl kadının... Oy neyse dertlendım yahu

Allah karşılaştırmasın böyleleriyle ne diyim
binacak imza toplasanız çıkarabilirsiniz belki evden
sen de onu görünce dik dik bak inadına
pislik kadın ya nası da sinirini bozuyodur insanın
bi de utanması varmış gibi saklanmaya çalışıyo ya hayret birşey ben bile sinirlendim şimdi

Daha ozette sinir oldunuz, ne vukuatları var ki psikoloji bozar, kımsesızmıs bekarmıs (kızı boyum kadar ve gıttıgı evlere yıgenım dıye gosterıyomus fotografını) yatılı temızlık ısı arıyomus bı gun tanıdıgımz bırıne denk gelmıs de bu senaryosu o yuzden emin konusuyorum hem attırsak ne olcak ki arsız bi kere :) Allah ıslah etsin ne diyiym

bi de yatılı temizlik işi arıyo demek heralde gittiği yerde evin hanımını boşatıp kendi oturmayı planlıyo

siz demişsiniz ya posta koymak doğru olmaz diye herşeyin bir uslubu vardır.posta koymanında illa çirkince bişeler yapmaya gerek yok .sanırım siz anne olmadınız.çevremdeki hamile herkez hormanal olarak bazen sinir krizi geçirdilerki psikologlar bunları gayet iyi bilir.bir insanı tek birşeyden dolayı psikologa itemeyiz bu etik olmaz ha ne zaman eşiyle çözemez kafasında iicene sorunhaline getirir işte o zaman psikolog olur

Hamilelik hormonları farklı birşey,kıskançlık farklı bir duygu.Hamilelikte insan ya duygusal olur,ya alıngan olur,bebeğiyle ilgili aşırı kaygıları başlar.Ama arabanın ön koltuğuna oturan eşinin iş arkadaşını aşırı derecede problem yapmak,bununla ilgili evde huzursuzluk çıkması ve bu basit durumun iş arkadaşa kadar yansıması hamilelik hormonlarıyla alakalı değildir.

tamam canım seni rahatlatacaksa söyleyelim benim psikolojik sorunlarım var ha oldu mu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…