- 28 Ağustos 2016
- 1.438
- 2.359
- 133
- Konu Sahibi Tiiredgirll
-
peki alınma ama ailen senin tıp kazanamayacağını bildiğinden sen bir an önce onu mu yapsam bunu mu etsem diye düşünme de hayatını garantiye al devir kötü ortam kötü piyasa kötü işin olsun diye sana konuşuyor olmasın.okuyan düz lisede de okusa en iyi üniversiteyi kazanıyor ama siz 21 yaşında yapıcaktım isterdim vs diyorsunuz.yani aileniz sizi tanıyor biliyor sonuçta.hem kötülüğüne konuşmamış ki ablan, cebinde paran kalmayacak işten de çıkınca, hayır işten çıkma paranı biz kullanıyoruz kafasında da değiller.Tip oumakti.. ama simdi o kadar gec ki.. Halim istegim hevesim kalmadi bile
Haklisiniz fakat 30 35 yasinda biri degilim ki.. Daha okul cagindayim normal sartlarda su an okuyor olmam gerekirdi hatta. Ve bir anne baba olarak okulumu dedteklemeleri gerekmezmiydi.. ben buna uzuluyorum iste. Benim ne kadar mutsuz oldugumu gorup israrla kendi istediklrrini dayatiyorlar. Zaten okusam part time calisip onlara odetmezdim.Peki derdinizi anlatıyorsunuz ama onlar da iyiliğiniz için uğraşıyor. Mesela evde otursanız geçiminizi kim sağlayacak. Aylık ihtiyaçlarınız olacak dışarı çıkmak isteyeceksiniz. O yaştan sonra aile eline bakmak zor olmayacak mı?ben üniversite okurken bile ara ara çalıştım. Babamdan para istemeyim diye. 50 lira bile verse 50.000 lira vermiş gibi konuşur o. Bazı ebeveynler öyle. Belki ailenizde maddi külfetten korkuyor
Ikisini bir arada yaptiriyorlar mi ama mesai saatinde nasil izin vericekler ki.. onu bem de dusundum ama hep bir belirsizlik icinde olucam ya calisacagim kurum izim vermezse mesai saatinde okula gitmeye.. ya da hadi izin verildi ben kestirebilecek miyim ayni yerde okup ayni sehirde caliabilmeyi? Ya farkli yere atanip okulim baska yerde olursa?Tamam sen de haklisin ama hayat kosullari nalesef ki bizleri bu dusuncelere surukluyor. Annen baban senin icin dogru olani istiyorlar. Hem memur olup hem unv okuyabilirsin ayrica. Bir de artik cok iyi bir bolum okuyup kendini gelistirmedikce iyi bir is bulabilmek o kadar zor ki.
Memuriyette izin veriliyor. Okulunuzun oldugu ile atiyorlar sanirim.Hem umi ok
Ikisini bir arada yaptiriyorlar mi ama mesai saatinde nasil izin vericekler ki.. onu bem de dusundum ama hep bir belirsizlik icinde olucam ya calisacagim kurum izim vermezse mesai saatinde okula gitmeye.. ya da hadi izin verildi ben kestirebilecek miyim ayni yerde okup ayni sehirde caliabilmeyi? Ya farkli yere atanip okulim baska yerde olursa?
Merhabalar
Bu aralar buraya cok yaar oldum cubku beni anlayan birileri yok ailemden.. 5 kisilik ailemden beni anlayan birisinin olmamasi artik canimi o kadar sikiyor ki..
Onceki mesajimda isten cikacagimi soylemistim dun ablama ayin 20 si gibi istifami vericem dedim bana daha 1 ay once martin sonunda cik isten diyen insan dun bana emin misin bende neyden dedim cikmaya.. Neden ki dedim issiz kalicaksin parasiz kalicaksin.. o kadar sinir oldum ki. Ya bir insani ailesi de dusunmuyorsa kim dusunsun ki? eve bakmadigim halde hala ne bu israr? Annemin bir yandan memur ol baskisi.. Haftasonu 2 gun boyunca agzindan devlet memuru kelimesi dusmedi. Bak arada ilanlar aciyorlar gir hepsine kendini kyrtar aylik 3 bin 4 bin maas alirsin. Ordan diger ablam da ayni seyi diyor ki ben kac ay oncesinde bu ablama da anlatmistimm ben okumak istoyorum diye.. en son dayanamadim ya siz kendi fikirlerinizi soyluyorsunuz da benim ne istedigimi sordunuz mu? Ordan ablam, ne istiyorsun diyor birde..
Dun evdeki univiersite kitaolarimi gorup ikisi de bunlari topla at. Ablam ordan kitaplara bak, sanki yeniden sinava girecek diyor anneme. Gercekten artik bu baskilarini kaldiramiyorum. Tamam, bir anne olarak hakli olabilir cocugubun daha iyi kosullarda calismasini istemesinde.. Ben de isterim. Ama ben belki okusam ya da kendimi baska bir alanda gelistirsem belki daha iyi kosullarda calisicam. Omur boyu ben masa basinda ayni isi yapmak istemiyorum. Bu benim hayat idealim degildi. Artik bu baskilari kaldiramiyorum. Ablamlarin benim sıkıntılarimi onemsemeleri, dinlemis gibi yapip ertesi gun kendi fikirlerini dayatmalarini, babamin sevgisizligini kaldiramiyorum. Benim ne istedigimin ne yapmak istedigim onlarin umrunda bile degil. Cikicam isten simdiden dusunuyorum evde kalirsam babam surekli is buldun mu , annem, bak devlet ilan acmis basvurdun mu.. Gercekten artik cok ama cok bunaldim ne bir istek ne bir yasam hevesi kaldi onlarin yuzunden. Benim ailem de benim sıkıntilarimi onemsizmis gibi gorucekse kucumseyecekse ben kime anlaticam ki.
En guzelimi yapmissinuz tebrik ederim peki size akil veren cevreniz miydi aileniz miydi? Benim cevrem eger o akli verse es gecerdim aile olunca ve ailedeki herkes size karsi olunca iste o zaman cikilmaz oluyor asam8yorsunuz onlari da kirmadan kendi hayatinizi gerceklestirmek istiyorsunuz fakat anlamiyorlar. Siz ne yol izlediniz peki?Bana da şöyle yap böyle et bir an önce özelde çalışmaya başla bi yerden başlaman gerek diyen çok oldu. Baktım tuzu kuru. Ona ne benim hayatımdan. Benim kendi isteklerim beklentilerin kendimi iyi hissedeceğim şeyler var. O yüzden dinlemedim. Şimdi çok daha mutlu olduğum bir konumdayım.
Tip okumaktaki en buyuk amacimm insanlarin hayatina dokunmak manevi olarak tatmin olmak.. bir de sacma gelicek ama sanki tip disinda baska bir sektorde calismak bana anlamsiz geliyor tip okumadiktan sonra baska bolum okumak bilmiyorum cok sacma ama cikamiyorum bu dusunceden. Sanki tip okumayinca iyo bir yerde olmayacagim gibo dusunceler.Arkadaşların aksine ben tıp kazanmanın değil, o okulu bitirebilmenin bir başarı olduğunu düşünüyorum.
İlk 3 senede tıp fakültesini birçok öğrenci bırakabiliyormuş. Önemli olan tıp okumakdaki amacınız nedir? Çünkü tıp sadece 6 sene sürmüyor. 6 sene okur, sonra sadece pretisyen hekim olursunuz. Ancak ilerletmek istiyorsanız bir 10 seneyi gözden çıkarmanız gerek. Tusu var asistanlığı var, uzmanlığı var... var da var. Tamam tıp okuyun ama tıp okumaktaki amacınız ve hedefiniz nedir?
Başarılı birçok cerrah daha tıp fakültesine girmeden çok önce uzmanlık alanını kendi içinde belirlemiş ve o yolda azimle ilerlemiş insanlardır.
Ben de tek secenek olarak onu dusunuyorum da ya devlet tarafindan izin gelmezse mesai saatlerinde okula.gitmeme o yonden belirsizlik icerisinde.oldugum icin istemsizce calisasim gelmiyorKeşke zamanında birileri bana lise mezunuyken (sizin şartlarınızda yüksek okul) kpss'ye girip atandıktan sonra üniversite okumam konusunda yol gösterseydi. O zaman her şey çok daha kolay olurdu.
Yaşınız genç, istediğiniz her şeyi yapacak kadar zamanınız var. Ama aileniz üniversite konusunda masraflarınızı karşılamak istemiyor ya da bu konuda zorlanıyor olabilir. Şu şartlarda eğitim hayatınıza devam etmek istiyorsanız tek şansınız çalışarak okumak. Bunun en kolay yolu da devlet memuru olmak. Böylece hem aileniz mutlu olur hem siz istediklerinizi yapacak imkanlara sahip olursunuz.
Ben de tek secenek olarak onu dusunuyorum da ya devlet tarafindan izin gelmezse mesai saatlerinde okula.gitmeme o yonden belirsizlik icerisinde.oldugum icin istemsizce calisasim gelmiyor
Tip okumaktaki en buyuk amacimm insanlarin hayatina dokunmak manevi olarak tatmin olmak.. bir de sacma gelicek ama sanki tip disinda baska bir sektorde calismak bana anlamsiz geliyor tip okumadiktan sonra baska bolum okumak bilmiyorum cok sacma ama cikamiyorum bu dusunceden. Sanki tip okumayinca iyo bir yerde olmayacagim gibo dusunceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?