Kimse beni anlamiyor.

Bana da şöyle yap böyle et bir an önce özelde çalışmaya başla bi yerden başlaman gerek diyen çok oldu. Baktım tuzu kuru. Ona ne benim hayatımdan. Benim kendi isteklerim beklentilerin kendimi iyi hissedeceğim şeyler var. O yüzden dinlemedim. Şimdi çok daha mutlu olduğum bir konumdayım.

Canım işten ayrılmadan önce ne yapmak istediğine karar ver, ondan sonra işten ayrıl. En azından o zaman kadar maaşını bir kenara koy, birikim yap.

Arkadaşların aksine ben tıp kazanmanın değil, o okulu bitirebilmenin bir başarı olduğunu düşünüyorum.

İlk 3 senede tıp fakültesini birçok öğrenci bırakabiliyormuş. Önemli olan tıp okumakdaki amacınız nedir? Çünkü tıp sadece 6 sene sürmüyor. 6 sene okur, sonra sadece pretisyen hekim olursunuz. Ancak ilerletmek istiyorsanız bir 10 seneyi gözden çıkarmanız gerek. Tusu var asistanlığı var, uzmanlığı var... var da var. Tamam tıp okuyun ama tıp okumaktaki amacınız ve hedefiniz nedir?

Başarılı birçok cerrah daha tıp fakültesine girmeden çok önce uzmanlık alanını kendi içinde belirlemiş ve o yolda azimle ilerlemiş insanlardır.

Daha önce boyle bir konu açtınız mi? Isten cikma abla ve annenin dediklerini daha once okumuş gibi hissettim erdim mi acaba:)

Tamam sen de haklisin ama hayat kosullari nalesef ki bizleri bu dusuncelere surukluyor. Annen baban senin icin dogru olani istiyorlar. Hem memur olup hem unv okuyabilirsin ayrica. Bir de artik cok iyi bir bolum okuyup kendini gelistirmedikce iyi bir is bulabilmek o kadar zor ki.

Tip oumakti.. ama simdi o kadar gec ki.. Halim istegim hevesim kalmadi bile
peki alınma ama ailen senin tıp kazanamayacağını bildiğinden sen bir an önce onu mu yapsam bunu mu etsem diye düşünme de hayatını garantiye al devir kötü ortam kötü piyasa kötü işin olsun diye sana konuşuyor olmasın.okuyan düz lisede de okusa en iyi üniversiteyi kazanıyor ama siz 21 yaşında yapıcaktım isterdim vs diyorsunuz.yani aileniz sizi tanıyor biliyor sonuçta.hem kötülüğüne konuşmamış ki ablan, cebinde paran kalmayacak işten de çıkınca, hayır işten çıkma paranı biz kullanıyoruz kafasında da değiller.

Haklisiniz fakat 30 35 yasinda biri degilim ki.. Daha okul cagindayim normal sartlarda su an okuyor olmam gerekirdi hatta. Ve bir anne baba olarak okulumu dedteklemeleri gerekmezmiydi.. ben buna uzuluyorum iste. Benim ne kadar mutsuz oldugumu gorup israrla kendi istediklrrini dayatiyorlar. Zaten okusam part time calisip onlara odetmezdim.

Hem umi ok
Ikisini bir arada yaptiriyorlar mi ama mesai saatinde nasil izin vericekler ki.. onu bem de dusundum ama hep bir belirsizlik icinde olucam ya calisacagim kurum izim vermezse mesai saatinde okula gitmeye.. ya da hadi izin verildi ben kestirebilecek miyim ayni yerde okup ayni sehirde caliabilmeyi? Ya farkli yere atanip okulim baska yerde olursa?

Memuriyette izin veriliyor. Okulunuzun oldugu ile atiyorlar sanirim.

Keşke zamanında birileri bana lise mezunuyken (sizin şartlarınızda yüksek okul) kpss'ye girip atandıktan sonra üniversite okumam konusunda yol gösterseydi. O zaman her şey çok daha kolay olurdu.

Yaşınız genç, istediğiniz her şeyi yapacak kadar zamanınız var. Ama aileniz üniversite konusunda masraflarınızı karşılamak istemiyor ya da bu konuda zorlanıyor olabilir. Şu şartlarda eğitim hayatınıza devam etmek istiyorsanız tek şansınız çalışarak okumak. Bunun en kolay yolu da devlet memuru olmak. Böylece hem aileniz mutlu olur hem siz istediklerinizi yapacak imkanlara sahip olursunuz.

Valla
En guzelimi yapmissinuz tebrik ederim peki size akil veren cevreniz miydi aileniz miydi? Benim cevrem eger o akli verse es gecerdim aile olunca ve ailedeki herkes size karsi olunca iste o zaman cikilmaz oluyor asam8yorsunuz onlari da kirmadan kendi hayatinizi gerceklestirmek istiyorsunuz fakat anlamiyorlar. Siz ne yol izlediniz peki?

Tip okumaktaki en buyuk amacimm insanlarin hayatina dokunmak manevi olarak tatmin olmak.. bir de sacma gelicek ama sanki tip disinda baska bir sektorde calismak bana anlamsiz geliyor tip okumadiktan sonra baska bolum okumak bilmiyorum cok sacma ama cikamiyorum bu dusunceden. Sanki tip okumayinca iyo bir yerde olmayacagim gibo dusunceler.

Ben de tek secenek olarak onu dusunuyorum da ya devlet tarafindan izin gelmezse mesai saatlerinde okula.gitmeme o yonden belirsizlik icerisinde.oldugum icin istemsizce calisasim gelmiyor

Ben de tek secenek olarak onu dusunuyorum da ya devlet tarafindan izin gelmezse mesai saatlerinde okula.gitmeme o yonden belirsizlik icerisinde.oldugum icin istemsizce calisasim gelmiyor

Niye gelmesin? Devlet böyle bir imkan sunuyor zaten size. İkinci öğretim yazarsınız hiç sorun kalmaz.

yaş 21 yahu daha. 2 yıllık okumuşsunuz tıp okuyamamış olmanız ailenizin baskılarından değil sadece bunun farkına varmalısınız önce. hiç bir şey için geç değil kararlarınızın yaptıklarınızın seçimlerinizin sorumluluğunu alarak başlamanız gerekiyor olaya. daha iyi ders çalışamadığım için tıp okuyamadımla başlayabilirsiniz mesela aile okutmadı dan ziyade. insanların tecrübelerinden fikirlerinden faydalanmaya bakın memur olmak istemeyebilirsiniz o halde yapabileceğiniz diğer şeyleri düşünün. maddi manevi yükümlülüklerini düşünün sonra karar verin. her şeyin sorumlusunun başkaları olduğunu düşünmek kolay bir şey değiştirmek istiyorsanız kendinize bakın önce bi ben neyi yanlış yapıyorum diye.

27 yaşında tıp dönem iki öğrencisiyim ODTÜ mezunu mühendisim.

Canım istedi okuyorum aynı zamanda kendimi geçindircek kadar paramı kazanıyorum part time işle. Aileme haber bile vermedim kendi kendime kpss çalışıyorum gibi gösterip sınava çalıştım. Kaydolunca ben tıpa başladım işinize gelirse dedim. Bu hayat senin bu kadar basit. Kendine güvenmelisin olmazsa bırakır gidersin. Burada yok cerrahlar daha fakültede hangi bölüme gitcegini biliyormuş filan boş genellemeler yapanlar olmuş. Kafanı takma ağzı olan konusuyor.

Dersler zor evet ama bir başlayınca gerisi geliyor çok da güzel bir deneyim herkese nasip olmaz. Ailen bile senin gerçek potansiyelini bilemez öyle aynı evde yaşamayla olmaz o işler. Seni en iyi sen bilirsin. Otur ve kararını ver.

Son düzenleme:

Bence insanların hayatına her meslekte dokunabilirsin bu arada. Sırf bunun için tıp okumaliyim diye kendini sıkma. Memur olursun insanlara en iyi davranan en güler yüzlü en çalışkan memur olursun. Ama atraksiyon olsun her gün aynı işi yapmiyim çok sıkılirim diyorsan koş gel istemediğin kadar heyecan yaşatıyor bu bölüm insana:)

yani daha çok gençsin ama geç kalmışlık hissi normal o yaşlarda aslında her yaşta normal yapmak istediklerini yapamayan insanlarda olur bazen maddiyatsızlık bazen imkansızlık bazen beceriksizlik yüzünden hayatın her döneminde olur ama mücadeleye devam tıp okuyamassın başka bişey olur illa bişey olacak diye kitlendiğinde çok yıpratıcı oluyor genel türk aileleri senin ki gibi git memur ol mermuriyet masası beni seni bekliyodu ya hazır hemen oturucam kolay değil yapan nasıl yapıyor biraz kapasite erken bilinçlenme ve olmassa olmaz çalışmak bak azim değil çalışmak başarısız olabilirsin bidaha çalış uğrşırken aklına başka bişey gelir göremediğin bişeyi görürsün bakmışssın hayat ne biçim değişmiş ama klasik ailelerde yani hiç birşey olamasın memur ola suna ilan açmışlar başvur ptt porstacı alıyomuş cezaevi gardiyan alıyomuş ilan takip eden ailelerde insana daha çok yük biniyo sana kolay gelsin memur olabiliyorsan memur ol özel sektör çok zor yıpratıcı emek isteyen biyer benim aklıma gelir hep çalışma hayatına verdiğim emeği eğitime verseydim şimdi çok başka olurdu haa şimdide çok şükür halimize ama bir süre sonra özel sektörde tıkanıyosun monotonlaşıyo işler monotonlaşmaktanda korkma doktorlarda monoton bir hayat yaşıyor hele türkiyedekiler çok özelbir yeteneğiniz yoksa sıradan bir doktorsun yaz ilacı gitsin

Sıradan doktor yoktur zamanında tıp fakültesini kazanamamış kıskanan insan hezeyani vardır herkes tıp okuyacak diye bir şey yok siz de sıradan doktorların yazdığı ilacı içer hayata devam edersiniz sikmayin canınızı geçmiş olsun efendim

Son düzenleme:
Bakın ben dış hekimiyim. Eşim doktor. Bolumumu tıpa girebilecek puanla kazandım. 6 yıl oku artı tus asistanlık falan gözüm kesmedi dis hekimliği seçtim. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Düz lisede matematik fizik temeli olmadan tıp kazanacağınızı inanmissiniz. Üzgünüm öyle bir dünya yok. Özel ders alsanız dersaneye gitseniz de yok. Eğitim sistemimiz sebebine: temeliniz yoksa istediginiz kitabı yalayın yutun yok.
İsterdim ki size umut vereyim yaşınız genç yaparsınız diyeyim ama durum bu.
Tip değildir başka biseydir ama okumak istiyorsanız okuyun. Yaşınız genç part time çalışarak çok güzel bölümler okuyabilirsiniz. Aileniz belli ki bu masrafa girmek istemiyor o yüzden part time çalışacak birşeyler ayarlayın realist bir eğitim hayatına atılan derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…