kimse beni takmıyor bıktım artık!!!

böyle birinin tıp okuduğuna inanmak zor..tıp okumak zaten çok büyük bi özgüven kaynağıdır..hayatta önce her zaman kendine güvenmelisin ve saygı duymalısın.sen bile kendini bu kadar boş ve saçma bi insan olarak görürken karşındakilerin böyle görmesi tuhaf değil.

Tıp kazandığına göre binlerce insandan birkaç adım öndesin bir kere, zekân ve çalışma disiplinin var üstelik, bunlar çok önemli meziyetler. Sen değersiz olduğunu düşündüğün için insanlar da öyle düşünüyor zaten büyük ihtimal. Öz güven eksikliğinin ve değersizlik hissinin psikolojik kökenleri vardır ve bunların mutlaka tedavi edilmesi gerekir yoksa durumunu iyileştiremez daha da kötüleştirirsin düşüne düşüne. Bir terapiste gidebilirsin bence, yaşam kaliteni yükseltmene, fikirlerini temizlemene yardımcı olur. Ayrıca bir arkadaş yazmış, kendinde sevmediğin ve sevdiğin özellikleri yaz bir kağıda diye, bu çok önemli bence de. Mutlaka kafanda netleştirir sorunlarını. Okulunu bitir ya da bitirme, para kazan ya da kazanma, arkadaşın az olsun çok olsun mühim değil bunlar ama yeter ki kendine yatırım yap, ruh sağlığına önem ver. Bu hayatta bir insanın başarabileceği en önemli şey bence.

Yazdıklarım can sıkıcı gelicek sana ama bana göre bu kadar beklenti içinde olman itici birşey. Yani ev arkadaşın çıktığı dersi, eve geçeceğini vs. sana haber vermek, seninle beraber çıkmak zorunda değil ki, çok saçma. Zaten aynı evde aynı okuldaymışsınız, belki o an öbür arkadaşıyla başbaşa vakit geçirip, birşeyler konuşmak istedi, belki sürekli aynı insanlarla olmaktan bunaldı. Çok normal şeyler bunlar tavır alınacak bir durum yok ki ortada.

İlişkiler keyifli olduğu için sürdürülen şeyler, sen bir ilişkideki -hem arkadaşlık hem sevgililikte geçerli bu söylediğim - iletişimi, birlikte yapılabilecek aktiviteleri vs. bir görevmiş gibi görüp karşı tarafa da öyle yansıtırsan, onlara da bir süre sonra zoraki bir görevmiş gibi gelmeye başlar ve can sıkıcı gelir.

Ilk once kendini sevmen gerekir.Bu kendini sevmeme,kendine deger vermeme dusunceleri etrafina olumsuz enerjiler yayar.Bu dusuncelerden kurtuldugunda emin ol bakislarin,tavirlarin ozelliklede dusuncelerin degisecek.Ilk once kendini sev! Kimseye kendini kabul ettirmek zorunda degilsin ki.Etrafinda ki insanlari kendinden ustun tutma.Sen kendine deger vermezsen kimse deger vermez sana.

ben içimde hiçbişey tutamam nasıl mı bak aynı olay benim başıma gelse direk söylerim aynı eve gidicez niye çağırmıyosun kızım derim şakayla karışık yada bir hareketine sinir oldum ya sen şimdi niye böyle yaptın sinir geldi bana derim yani böyle daha samimi oluyor hem ne içimde tutupta kendime dert edinicem birazda o düşünsün

çevremde umursanmayan,dedikleri önemsenmeyen,saçma sapan bi insanım.ne konuşmasını biliyorum ne de nerde oturup kalkmasını.ot gibi büyütmüşler beni.

''Ot gibi büyütmüşler beni '' demişsiniz ..

Kendinizi geliştirmek sizin elinizde, saygı duyulan ve beğenilen biri olmak istiyorsanız , önce kendinize güvenmeniz gerekiyor..
Başkaları seni iplemiyor olabilir.Senin derdine ortak olmaya bilir.Seninle sosyal faaliyetlerde bulunmuyor olabilirler..

Ama şu şekilde davranıldığı sürece ''hani beni takmayanı ben niye takayım '' denildiğinde ve bu mantıkla ilerlendiğinde ,daha çok umursanmayan birisi olursun..

Onlar seni dinlemiyor mu , sen onları dinle..
Onlar seni arayıp sormuyor mu , sen onları arayıp sor ..
Onlar seni bir yerlere davet etmiyor mu , sen onları çıktığın bir yerlere davet et..

Bu dediklerimi bir süre yaptıktan sonra onları arayıp sorma.Emin ol farkedilirsin.
Bu kız beni hep arayıp soruyordu niye aramadı'' diyenler olur..
İlgi gösterenler olur..
Benim düşüncem bu..

Kimse kimseden ustun degıldır oncelikle bunu unutmamalısın.. davranışlarını konuşmalarını tavırlarını etraftakılere gore sekıllendırırsen kendın olmaktan cıkarsın,yorulursun..oncelikle kendın ol içinden geleni cok sert olmamakla bırlıkte içinden geldıği gıbı ıfade et kararlı ol bı duruşun olsun ve onların tepkılerı ne olacak bunu onemsediğini sakın belli etme..zamanla önemsemeyeceksın zaten.. bence kendin olmak bi çok şeyi çözer

Merhaba doktorol, ben de tıp fakültesi 5. sınıf öğrencisiyim, meslektaş sayılırız Sana nacizana ufacık bir kaç önerim olacak

Tıp fakültesinde insanlardan değer görmenin, saygı görmenin en iyi yolu derslerinin iyi olmasından geçer. Eğer derslerde iyi notlar alır, bunları kitaplardan okuduklarınla derlersen , bu notların bir örneğini de fotokopi çektirdiğiniz yere ismini yazarak bırakırsan senden değerlisi olmaz. En havalı kız, en cool çocuk bile sınav zamanları peşinden ayrılmaz.

Ayrıca etrafındakilerden ne kadar fazla şey bilir, bildiklerini de onlarla paylaşırsan yine seni çok severler. Sana şöyle örnek vereyim fakülteye başladığım ilk yıl, kafam biraz karışıktı, doktor olmak istiyor muyum bilmiyordum, hatta doktor olmazsam ne olurdum o konuda da bir bilgim yoktu. Birinci sınıfın bittiği yaz çok sıkılmıştım, babamla ilçedeki bir aile sağlığı merkezine klima takmaya gitmiştik, çok güleryüzlü gencecik bir doktor arkadaşımız sabırla hastalara bakıyordu. Laf lafı açtı ,benim tıp okuduğumu, evde sıkıldığımı öğrenince , sen de gel buraya bir şeyler öğrenirsin dedi. Ertesi gün bir önlük aldım ve gitmye başladım. Yaz boyunca doktor bana reçete yazmasını, hemşire enjeksiyon yapmasını, damar yolu açmasını gösterdi, pansumanları yaparken sağlık memuruna yardım ettim, hatta yazın sonunda hastaya dikiş bile attım. Bunlar bana pratik derslerimizde o kadar fayda sağladı ki, herkes maketten öğrenmeye çalışırken ben canlı canlı öğrenmiştim ve hepsinden fazla şey biliyordum, öğrendiklerimi arkadaşlarıma da gösterdim. Apartmandaki herkes bir enjeksiyonu olduğunda bana gelir, gelirken pasta börek getiriler hatta, bol bol teşekkür ederler zihin açıklığı dilerler , düşün yani yaptığım bir enjeksiyon..Öğrendiğin herşeyi arkadaşlarınla paylaşırsan , her zaman onlardan bir adım önde olmaya çabalarsan o fakülte de senden değerlisi olmaz. Tıp fakültesinde herkes birazcık kendiyle ve birazcık bencildir, üzgünüm ama bu hep böyle olacak :)..İnsanlar senin iyi espiri yapmandan , konuşkan olmandan daha çok onlara ne katacağınla ilgilenirler.

Şimdi fakülteye yeni başlamanın heyecanı ile herkes bir güzel kaynaşmış, gruplar oluşturmuştur eminim, sene sonuna doğru bütün o ilişkiler bozulur, gruplar dağılır hiç merak etme. Çok muhabbet tez ayrılık getirirmiş öyle derler.. Ders aralarında kahveni içeceğin, öğle yemeğini yiyebileceğin bir kaç arkadaşın varsa ne mutlu sana

Psikeart diye bir dergi var çok severim ben, sanat ve psikiyatri ile ilgili çok güzel yazılar olur, sana iyi geleceğini düşünüyorum. Espri yeteneğinini geliştirmek istiyorsan haftalık mizah dergilerinden al, uykusuz, penguen gibi..Hem güncel olaylardan uzak kalmazsın , hemde sana sohbet ederken kolaylık sağlar..

Umarım kafanı şişirmemişimdir, sevgilerimle

kesinlikle katılıyorum insanları takmamak çözümü değil bu işin mesleğim falan değil açıkçası ama benzer durumlar başımdan geçtiği için yorum yapmak istedim özgüveninin düşük olduğu dönemlerde insanlarla aranda ince bir duvar olsun sana şaka yapamasınlar nasıl biri olduğunu bilmesinler pek sohbet etme kendini açma demiyorum ama samimiyet zaman zaman kırıcılığı şakaları da getirir sen bunları kaldıramazsın işte bu yüzden daha ciddi konularla belirli çerçevelerde sohbet etmelisin ve insanları umursa onların peinde dolaş demiyorum ama umursa bağımsız takılabilen biriyken hasta arkadaşına geçmiş olsun de çok da üstüne düşmeden tabi. yardıma ihtiyacı olan birine yardım et insanlar kendine yapılan iyiliği unutmaz, sürekli bunları yaparsan yapmacık olursun ama ölçülü olursan davet edilirsin sevilirsin kendini düşün senin için iyi bir şey yapmış olan insanı mutlu etmek istemez misin çoğunluk böyledir ev arkadaşına da mesafeni koy bence hangi şehirdesin bir de bulunduğun şehrin imkanları nasıl

Sen çok zeki bir kızsın,öncelikle kendini taktir etmen gerekir.Başkalarının yaptıklarını kafana takma.Mesela anlattığın olayda arkadaşın seni beklemeden gitmiş.Bunu umursama bile.Çünkü artık üniversitedesin,lise gibi düşünme.Artık kendi yaptığından kendisi sorumlu olan bir bireysin.Arkadaşın beklemek zorunda değil,sende beklemek zorunda değilsin.
Ev arkadaşımla ben çok zorunlu olmadıkça beraber markete bile gitmezdik.Çünkü ikimizinde kendine ait hayatı vardı.Belki yalnız yürümek istiyorum,belki arkadaşımla eve gelmek istiyorum,yalnız yemek istiyorum.
Kendini kabul ettirmek için değişme.
Çevren seni sen olduğun için sevsin.10 tane arkadaşın olacağına,1 tane gerçek dostun olsun daha iyi.Birde kişileri iyi tanımadan sırrını verme,sonra üzülen taraf sen olursun.
İnşaAllah okulunu güzelce bitirip,çok başarılı bir doktor olursun:)

Son düzenleme:

olay sadce bu olsaydı zaten takmazdım bu bardağı taşıran son damlaydı sene başından beri ben kendimi salak gibi ona açtığım ne kadar hoşlanmadığım hareket varsa yaptı sağolsun.görüşün için sağol ama ben hemen durumu kişisel algılıyorum ve bi kötülüğüm dokunmamasına rağmen fazla fazla iyilik yapmama rağmen bana yapılan şeyler hakettiğim şeyler değil.bu yani.üzüldüğüm nokta bu.ne yapayım alınıyor,hemen kafama takıyorum napayım((

Bence de beklenti içinde olmadan, yavaş yavaş kendinizi insanlara kapatın.
Çok fazla konuşmayın, kendi kararlarınız olsun.
Onlar istediğinde değil; siz istediğinizde zaman geçirin onlarla.
Sizin de bir ağırlığınız var, bunu farkettirin.

estağfirullah siyahgelinlik bilhassa çok güzel şeyler söylemissin ne kafa şisirmesi :)

Son düzenleme:

edirnede okuyorum bilmiyorum ne tür imkanları olduğunu???

söylediğin şeyler öyle akıma yattı ki!!ama bu sene daha alışma dönemim olduğu için derslerim pek iyi değil.bazı problemlerim var hayatımda yaşayabileceğim en kötü şeyi yaşadım ve boşluktayım.yalnız kalmak istemiyorum.yoksa bunlar gelip geçici şeyler bunlara takar mıyım.ama hayatımda bi şeyler olsun arkadaşlarım olsun zaman çarçabuk geçsin istiyorum bu dünyada.yalan dünyada.kısaca hayattaki tek gayem zaman bi an evvel geçsin artık gideyim ve bi daha üzülmeyeyim.bu kadar.neyse .....sen peki bu not işini denedin mi?ne biliyim hoş bi fikir hem sevaba gir hem rkadaşın olsun .güzelmiş.ve o aile hekimliği işini ben de bu yaz düşünüyorum.bizim a.h. liğine sorsam kabul ederler mi ki acaba?bi şeylerle kafamı dağıtmam lazım derslerle birlikte yürüyebilecek aktivite önerin var mı?sosyalleşebileceğim bi şeyler?bi de çok merak ettim kusruma bakma hangi fakültedesin bi de aynı yerde çıkarmışız:)

anladıgım kadarıyla iyi niyetlisin cnm yaptıgın seyleri karsıkindende bekliyorsun ama önemsemez davranıyorlar sanırım hepimizin başına gelen tavırlardır bunlar bu gibi durumlarda sende barıkat koyacaksın sesin cıkacak biraz sert yapacaksın çünkü cogu insan böyle iyi niyetli olunca karşıkı önemsemeye başlıyor.kendini sen önemsetmelisin.yanı arkadasın sana söylemiyorsa nereye gittigini sende bir yere git ve ona söyleme onun taktıgını kullan o zaman oda anlamış olur ne yapmak istedigini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…