Kimse yokken kayınvalide evine gitmek

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.588
6.527
358
35
Merhaba hanimlar.
Evet bayramın yaklaşmasıyla bayram dertleri de başladı :)
Uzatmadan anlatayım. Kayinvalidemler bize yakın bir şehirde oturuyor her bayramda oraya gideriz ama bu yıl yurtdisindalar yani yoklar ama kayınvalidem eşime onların adına kurban kesip etini de dolaplarina koymamizi istemiş. Eşimde haliyle oraya gidelim diyor ama kimse yokken ben gitmek istemiyorum. Gorumcelerim bile ne işin var gitme diyor ama eşim illa gideceğiz diyor :KK43:
Bayramdan hemen sonra tatile gideceğiz görumcelerim kaynım eltim filan. Herkes bayramı da tatile deniz kenarına giderek geçirecek, biz kayinvalidemlerin bos evinde :KK43: sizce ben ne yapmaliyim. Gitmeden de eşim gidip gelse diyorum onu da kabul etmiyor çünkü bayramın son günü orada herkes toplanıp tatile öyle gideceğiz. İki kere git gel yapamam diyor. Zaten oyle maaile tatil durumu canımı sıkarken bir de orada olmak.. temizlik yemek bile yapmam gerekecek bayramın son günü gelenler icin, kurban etiyle ugrasmayi saymiyorum bile...Hiç istemiyorum. Bütün yıl calistim hem işte hem de önemli sınavlara tam dinlenme vakti derken ... :KK43: sizce ne yapmaliyim?
Umarım karışık olmamıştır. Şimdiden teşekkürler.

4.sayfada guncel bir durum var..

Son düzenleme:
Kayınvalideler gittiği yerde kessin dağıtsın?

Siz kendiniz kurban kesmeyecek misiniz sizin et ne olacak

Biz kesmeyecegiz. Kayınvalidem gittiği yerde de kesiyor ama evde de et olsun diyor. :(

Uğraşmak istemiyorum demişsiniz ama illaki o kurban kesilecekse kendi bulunduğunuz yerde kesin, son gün giderken götürür koyarsınız dolaplarına.
Biz kesmeyecegiz. Kayınvalidem gittiği yerde de kesiyor ama evde de et olsun diyor. :KK43:

Uğraşmak istemiyorum demişsiniz ama illaki o kurban kesilecekse kendi bulunduğunuz yerde kesin, son gün giderken götürür koyarsınız dolaplarına.

Çok mantıklı.
Hem sizin evinizde de kurban kesilmiş olur.
Hem herkesin gönlü olur.

Biz kesmeyecegiz. Kayınvalidem gittiği yerde de kesiyor ama evde de et olsun diyor. :KK43:

Et istiyorsa gitsin kasaptan alsin ya da az yesin bir usak tutsun kendine, siz milletin etinin derdine niye butun bayraminizi orda gecireceksiniz ki.
Hem bayramdan sonra hayvanlar ucuzluyor o zaman alsin kestirsin koysun dolabina

Amca varmış yaa...onlar kesip ayarlarlar

Kurban kesip eti dolaba koymak mı? Dağıtmayacaklar yani?
Madem kesecekleri var bağış yapsınlar bari sizi niye alet ediyorlar?
Yerinizde olsam gider kasaptan alir dolaba tıkarim etleri. Hayatta uğraşmam.
Haha bu iyiydi:) ama kurban etinden 7 pay vermek lazim ihtiyaci olana. Ev halkinada ayirabilirsin. Kurban eti yenmez diye birsey yok yani

Son düzenleme:
konu sahibi senin kv isi biliyO kendisi gezmelerde kurbani size birakmis:) madem oyle ihtitaci Olan birine verseymis bu sene

Orada kestiklerini tamamen dağıtıyorlar ama yani toplamda kendi adlarına 3 kurban kesiliyor birini eve kalsın diyor.
Yahu kurban bayramının amacı et yiyemeyen fakir insanlara dagıtmak değil mi? kaynanan yılın her günü keser yer etini illa kurbanımı bekliyor? Milletten de mi utanmayacak yahu biz utanırız kesip buzdolabına istiflemeye yazık vallahi. Bayramını zehir etmeye değmez sanki önemli bir işmiş gibi kaynana et yesin diye başını bekliycem etin oldu!

3 kurban kesiliyo.memleketteki dolaba
Et içinse acaba diğerleriyle kestiği için onların kurban olurmu ki.
Yoksa vekalet vermesi lazım.iyide zaten iki kurban daha kesiliyo üçüncü niye hemde başında bulunmuyacaksan.
Bi kesemiyene versen daha çok hayır işlemiş olur.

Büyük hayvan demekki şimdi onla bi kişinin ugraşması bide nasıl koycak dolaba ne yapcak aratıp sorması vsvs bir sürü iş.

Kayınvalidem işin kotulugunde değil eşim yok dese zaten illa git kes de demez. Kadın 3 pay kurban kestirip biri evimde olsun diyebilir bence ama eşim inat ediyor. Nasıl ikna ederim bilmiyorum. Bana çok iş çıkar desem isten kaciyorsun der. Gelmem desem kirilir. Aman bilmiyorum ya.

Back
X