Kimseyle konusamıyorum nolur yardım edin fikirlerinize ihtiyacım var :(

Eskiden üniversitede yurt arkadaşımda güya boşanmak üzere olan bir adamla beraberdi. Onun bebeği de küçüktü. Çok mutsuz bir evlilik bizimki, bebeği de zorla karım beni kandırıp yaptı demiş arkadaşımıza. Biz o dönem bunların yalan olduğunu, her aldatma potansiyeli olan adamın buna benzer sözler söylediğini anlatamadık. En sonunda bir gün bir avmde karı kocayı kol kola bebek arabası sürerken karşılaşmışlar. Çok üzüldü, çok yıprandı. Olan ona oldu yani.
Yani sana söylediği hiç bir şeye inanma. Ne kadar evli ama gözü sağda solda tip varsa boşanma aşamasında olur genelde. Muhtemelen son bir şans verdiler. Şimdi de kurtarmaya çalışıyorlar. Yoksa beraber kalma falan manasız.
Ki kızsan da üzülsen de resmi olarak o adam evli. Ve sen evli bir adamla beraber oluyorsun. Boşansalar bile adın yuva yıkıcı olacak. Etik değil yaptığın. Kadın duysa ömür boyu beddua yediğinle kalırsın, ailen duysa kahrolur.
Gencecik kızsın ne işin var evli çocuklu adamla.
Farzet boşandılar. Kolay mı sanıyorsun çocuklu adamla evli olmayı? Her haftasonunda çocuğu da olacak. Başbaşa haftasonu kaçamağı hayal olacak. O çocuk sizi ne kadar iyi niyetli de olsanız sevmeyecek muhtemelen sorun da çıkaracak. Gencecik yaşınızda bunları yaşamak mı istiyorsunuz?
Ayrıca bu adama nasıl güvenebilirsiniz? Daha boşanmadan yeni sevgili bulan bir adam siz evlenseniz de ilk sorun yaşadığınızda yeni birini bulacaktır. Normal insanlar boşanır ve biraz mola verir. Daha boşanmadan yeni birini bulan adama da zerre güvenmeyin, size de aynısını yaşatır ilk kavgada ilk sorunda. Bunu da unutmayın.

boşanma gecikebilir = belki barışırız barışırsak hazırlıklı ol fazla mesele çıkarmadan git
+1 tam olarak kuracağım cümle bu olurdu benimde.
Zaten eşi muhtemelen ayrılmamak adına çocukla tehdit etmiş adamı,göstermeyerek pişman etmiş boşanmak istediğine. Bu şartlarda ya istediği ne varsa alır boşanır o kadın eşinden,yada barışırlar. Boşansalar dahi çocuk konusu hep sorun çıkaracak gibi duruyor. Annenin bu konuda değişeceğini sanmıyorum.

Aklin yolu bir..belki barisirlar varsayalim ki barismadilar inlarin bu cocugu var ve hayatlarinin her donemi o cocugun hatri icin gorusecekler hastalikti karneydi bayramdi okul gosterisiydi vs... Hep bir araya gelecekler iletisimleri hic bitmeyecek bunu bi kabul et
Ayrilmasan bile bi sure iliskiye ara ver bi cekil bi uzaklas eger akli beyni kalbi sendeyse bosaninca bulur seni..
Nedense sonu olmaz gibi hissettim ben..

Psikologum, hiçbir psikolog (lisansı psikoloji olan işi bilen bir psikolog diyeyim) boşanma aşamasında olan bir çifte aynı evde kalın demez, diyemez. Çocuk varsa ve çocuk anne babasının ayrı kalmasından etkileniyorsa daha çok vakit geçirmelerini önerebilir. Çocuğun seveceği aktiviteleri yapmak, sinemaya gitmek, parkta oyun oynamak vesaire. Demek istediğim "sevgiliniz" aynı evde kalmayı kendi istemiş, eşiyle ortak karar almışlar. Boşanma süreci uzayabilir derken de eşimle belki barışırım sen şimdiden kendini hazırla diye yolunu yapıyor size. Bu adam ister icralık olsun ister davalık hala evli ve her an davayı geri çekebilirler. Hiçbir hak da iddia edemez, kalırsınız. O yüzden siz cidden bu adamdan ayrılın. Geleceğiniz olacağını zannetmiyorum üzülen siz olursunuz.
Kesinlikle yalan oldugunu ogrenmek de uzman bi agızdan netlestrdi, tesekkurler.. Bnde buna inanma asamasında cok buyuk tereddut yasamıstım ama belki bi ihtimal demistim, ama o bile degil işte

Beraber yaşamaları bana kendi istekleri gibi geldi.

Yeniden deniyorlar bu çok aşikar. Çocuk için devam etmeye karar verdik diyerek sizden ayrılacağı da öyle..
Bi yandan da bana oyle bi konusuyo ki.Sanki beni cok seviyo gibi. Dusundum bnde bunları ama hep belki gercekse dedim işte. Zamanı hep boyle gecirdim gercekse ihtimali uzerinde

Sevgi aşk gözleri kör etse de mantığını susturmasına izin verme. İleride üzülen harap olan sen olursun. Adam evli hala boşanmış olsa bile bu ilişki çok zor iken sen evliyken bunu düşünüyorsun. Evet seviyorum diyorsun ama şunu da düşün belki barısacaklar her evlilikelte sallantı olur yıllarca aynı yastığa baş koymuş çocuk sahibi insanlar. Barışıp cocuklarını huzurla büyütebilirler. Seviyorsan bile o çocuğu düşünüp yolundan dön. Baktın ilerde boşandılar adam senin elini tutmak istiyor hala o zaman belki olabilir. Ama adam da okuduğum kadarıyla diğer seçenekten yana. Hata yapma iyi düşün vebali büyük bunun

Sevgi aşk gözleri kör etse de mantığını susturmasına izin verme. İleride üzülen harap olan sen olursun. Adam evli hala boşanmış olsa bile bu ilişki çok zor iken sen evliyken bunu düşünüyorsun. Evet seviyorum diyorsun ama şunu da düşün belki barısacaklar her evlilikelte sallantı olur yıllarca aynı yastığa baş koymuş çocuk sahibi insanlar. Barışıp cocuklarını huzurla büyütebilirler. Seviyorsan bile o çocuğu düşünüp yolundan dön. Baktın ilerde boşandılar adam senin elini tutmak istiyor hala o zaman belki olabilir. Ama adam da okuduğum kadarıyla diğer seçenekten yana. Hata yapma iyi düşün vebali büyük bunun
Bana sallantı olarak degil net bi bitiş olarak anlattı hep. Duygularının geri donulemez bi sklde bitip bu saatten sonra ancak cocuk icin arkadas kalabilecegini. Sevdigim icin de hep inandırdım kndimi niyetinin bu olduguna. Bu cok farklı bi psikoloji inanın tum aslalarımı yasıyorum son aylarda mantıklı dusunemeyecek hale geldim bu kdr bosanan cift var kim aynı evde kalmaya devam eder niyet yoksa.. Yok işte dusunemiyorum

Bana sallantı olarak degil net bi bitiş olarak anlattı hep. Duygularının geri donulemez bi sklde bitip bu saatten sonra ancak cocuk icin arkadas kalabilecegini. Sevdigim icin de hep inandırdım kndimi niyetinin bu olduguna. Bu cok farklı bi psikoloji inanın tum aslalarımı yasıyorum son aylarda mantıklı dusunemeyecek hale geldim bu kdr bosanan cift var kim aynı evde kalmaya devam eder niyet yoksa.. Yok işte dusunemiyorum

En doğru kararı yine sen vereceksin. Ama mantığınla düşün

Boşanmadan görüsmemeniz en mantiklisi arkadasim sadece cocuk icin ayni evde kalmak ne demek cocukla vakit gecirmek icin illa ayni evde uyunmaz .Eger görüsmeye devam edersen hep fedekar sen olacaksin yapma tam bosanma gerceklessin oyle görüsmeye devam et .

adam evli ve karısıyla aynı evde kalıyor. gayet net herşey.

ayrıca psikolog aile gibi davranın deyince hadi aynı eve yerleşin demek istememiştir. tutup sinemaya parklara vs götürün demiştir. sonuçta o iki insan illaki boşanacaktı değil mi o süreçte.

saflık etme.

Aynı evde evcilik mi oynayacaklarmış.Kim buna razı gelir,çocuk psikolojisi bahane!Belli ki tekrar deneme için bir aradalar!

Boşanma davası ne zaman acılmıs.
3 senede bosanardı mahkeme mecburen

Ben herkesi geçtim, o çocuk için ayrıl.. Bu kötülüğü ona yapma lütfen. Hadi bugün diyelim ki boşandılar. Bu adam çocuğundan vazgeçmez. Çocuk da babadan vazgeçmez. Yine görüşmeleri devam edecek. Stres olacaksın. Adama yansıyacak. En son da bütün bu sıkıntılar o çocuga yansıyacak. O günahsız sabinin vebali korkutmuyor mu seni?? Gel o çocuk için bi nokta koy ki bu ilişkine, o adam yuvasını kurtarır zaten. beraber kalıyolarsa yani kalmayı becerebiliyorlarsa sen zaten bu konunun çok dışındasın. Ortada sahipleceğin bi ilişki bile yok. Şu an evli bir adamla birliktesin.. Gerçek bu

Ben 25 yasındayım sevgilim de 35 yasında. Ben daha once hic evlilik yapmadım ancak onunla tanıstıgımızda bir evlilik yapmıs bir cocugu var ve bu surede bosanma davaları cekismeli oldugu icin devam ediyodu cocuk annede kalıyodu. Cocuk yogun psikolojik prblemler yasamaya basladı, cnku bu donemde anne gostermek istemedi sevgilim cocugunu icrayla falan gordu. Cocuk da ilkokula gidiyor. Davaları devam ediyoken psikologa gotrduler cocugu ve orada da sevgilimin esi ve cocuguyla aile gibi zmn gecirmesi onerilmis cocugun psikolojisi icin. Simdi dava devam ediyoken haftada bikaç kez gidip onlarla kalıyo evde. Bnde cok seviyorum ayrılamadım gidip onlarda kalıyo resmen boyle bosanma da gecikebilir diyo. Ne yapıcam cıldırma noktasına geldim
Adam daha boşanmamış olduğu için eşine sadakat yükümlülüğü devam ediyor biliyorsunuz değil mi? Acele etmişsiniz ilişkiye başlamakta. Evli bir adamla birliktesiniz, böyle şeylere katlanacaksınız devam edecekseniz. Tabi boşanma davası da varsa ortada gerçekten...

niye vazgeçilmez bu adam bu kadar?
kendini harcatacak kadar yani.
adam eşiyle barışmış büyük ihtimalle.
hiçbir psikolog boşanma aşamasında olan çifte bir süre beraber yaşayın demez sanırım

Back
X