Kira fiyatları bir taşınma mevzusu

Tek asgari ücretle, dediğiniz fiyatta bir eve taşınmak mantıklı değil.
Kedi siz istemezseniz evden dışarı çıkamaz, bir şekilde çıkıyor demeniz inandırıcı değil. Apartmanda yaşayanları tamamen haksız bulmadım. Okul bitirip, işe girene kadar bekleyin, kedinizi de evden çıkarmayın.

2000 kira çok. Bizim binada da gezen iki dairenin kedileri var. Küçük oğlum kedi görünce ciglik kıyamet ağlıyor , sevdirmeye çok çalıştık ama anlamıyor. Kapıyı açarken çocuk sürekli tedirgin. Evden çıkmak istemiyor. Komşulara birşey demedim bugüne kadar ,kedi de sürekli evde durursa sıkılır gibi. Böyle bir sebep olabilir.

geliriniz toplamda 1 asgari ucretse tasinmayin ama ikinizde asgari ucret aliyorsaniz yani 2 asgari ucret varsa tasinin.
yalniz gideceginiz yer icin kedi evi falan fazla hayal kurmayin derim .
oradaki komsular rahatsiz olabilir .
bu arada komsunuz hakli
kedinize sahip cikin evin kapisini acarken odasinin kapisini kapayabilirsiniz mesala veya kactiginda oesinden gitmekte bir cozum .
engel olamiyoruz muhabbeti banada cok inandirici gelmedi .
ortak alanda boyle seyler olmaz

kedinin hobisi apartmanda gezmek, asansöre binip çıkmak sonra inmek..
belli ki bu kedi kaçmıyor bunu sevdiği için sizin tarafınızdan bırakılıyor.. burda bi dürüst olalım birbirimize..
bende 1 annemde 4 kedi var.. kaçma çabaları olur, bazen kaçarlar da peşinden koşar yakalar getiririz.. en uzun kaçma yakalama serüveninde bile sonuçta biz peşinde oluruz.. öyle kafasına göre ordan oraya gezeyim asansörlere bineyim milletle miyavlaşmaya çalışayım felan mümkün değil..
insanların rahatsız olması normal olabilir.. herkes hayvanları sizin kadar sevmek zorunda değil..
evet miyavlayıp konuşmak istiyorlar da bunu siz biz biliyoruz. kedi beslemeyen insan bana mı atlayacak birazdan diye de düşünebilir..
ben apartmandakileri haklı buluyorum.. bu maddi koşullarda orda yaşamak durumundaysanız bulunduğunuz yerdeki diğer insanlara da saygı göstermek mecburiyetindesiniz..

Bizim eski apartmanda da var 2 kedi sürekli gezerler. Dediğiniz gibi biri sürekli dışarıda idi. Biri de 4-5 saat dışarıda takılırdı. Bizle asansöre biner bazen surtunur miyavlar bazen kapısında beklerdi açılsa da çıksam diye. Bazen de eve girerdi bizim kattaysa kapı açıldığında. Rahatsız olan yoktu. Hatta ben de kedimin yarım saat kadar apartmanda dolaşmasına izin verdim sonra çünkü rahatsız olan yoktu. Ne güzel apartmandi ya. Şimdikinde öyle bir durum hic görmedim. Onun için kedim kapı açılınca dışarı fırlarsa hemen yakalıyorum. Siz zaten rahatsız olunduğunu da biliyormussunuz siz de hemen yakalamalisiniz derim. Taşınmak hem masraflı hem de kira asgari ücret için fazlaymış taşınmayin derim.

Yanı kedilerden korkanları anlıyorum fakat maalesef hayvanlar kımsenın tekelınde değil. Nereye giderseniz gidin hayvanlar yine karsınıza cıkıcaktır. Bunu kendı arkadaslarıma da söylüyorum. Hayvan korkusunu yenmek gerekiyor ki ınsanların karsınıa cıkmasın:)

Evlerınde kedı olmayan veya kediye bakmayanlar kedilerin evden kaşla göz arasında kaçmasını pek anlayamazlar. Bu pahalılıklta tek asgari ücretle tasınmak biraz mantıksız geldi. Kapınıza tel taktırabilirsinz. Benim de kedilerim var fakat evden çıkmıyorlar. Alt komsumuzun kedısı eden cıkıyor apartmanda dolasıyor keza başka dairenin de aynı sekılde. Yani birçok apartmanda aynı şekilde. İnsanların hoşlanmamasına birşey diyemem fakat kediye bakmak sizin sorumluluğunuzda olduğu için dışarı çıkarmamalısınız. Zarar bile verebilirler.

Tamam kedi seviyorsunuz anlıyorum...

kedi rahat etsin diye taşınıp kendiniz 2 bin tl kirayla açlıktan ölmeyi mı planlıyorsunuz ?

O zaman kediye kim bakıcak tek maaşla aklınız alıyor mu bunu mantıklı olun ,

benim de kedim var, kapı açıldığında hemen fırlayıp üst kata kaçma girişimleri oluyor. merdivenleri çıkıyor ben hemen peşinden tutup yakalıyor ve eve geri sokuyorum. çıkıp apartmanda dolaşmasına asla izin vermem. kaybolur, apartmandan da dışarı çıkar, manyağın biri alır zarar verir. bu soruna çözüm bulacaksınız kapıyı açacağınız zaman kediyi zaptedemiyorsanız bir odaya kapatın, kapıyla işiniz bittiğinde geri çıkarın o odadan. ben tüm gün evde tek kalıyorum, markete vs gidip 10-15 dk'da rahatça döneceğim bir mesafeye gidiyorken kedimi mutlaka salona kapatırım. çünkü kapatmazsam döndüğümde kapıda bekliyor olur ve kapıyı açtığım an hoop dışarı fırlar. öyle yeni evde bahçede besleriz sorun olmaz diye de düşünmeyin, olur. sorun ediyorlar çünkü. kedi sahiplenmek bizim kendi tercihimiz sonuçta, sahiplenirken komşulara sormuyoruz. bakım sırasında da komşuları ilgilendiren bir durum olmaması için kendi alanımızın dışına çıkarmıyoruz.

Öyle korkuyu yeneyim demekle yenilmiyor maalesef. Çok seviyorum kedileri ama bir o kadar da korkuyorum. Sokağa mama bırakmaya çıktığımda nasıl koyduğumu bilemiyorum etrafımı sarıyorlar çığlık atarak kaçıyorum, tüm mahalleye maskara oldum o yüzden herkes biliyor beni :) Asansörde bir kediyle baş başa kalırsam muhtemelen bayılırım orda. Korkan insanları da anlamak gerek.
Ayrıca kedi gayet bile isteye apartmanda gezsin diye bırakılmış, buna alıştırılmış, hayvan seviyor diye de müdahale edilmemiş. Komşumun da var kedisi ve hep kaçmaya meyilli, kapıyı bir karış bile açmıyor çıkmasın diye. Bu anlamda konu sahibini dürüst bulmadım.
Asgari ücretle de bu işlere kalkışılmaz.

Benimde evimde kedilerim var ama apartmana kaçıyor demek pek akıl işi değil benimkiler niye kaçmıyor siz rahatsanız kaçar tabii ya da salıyorsunuz. Kusura bakmayın ortak alanlara salamazsınız hele apartmandakiler ılımlı bakmıyorsa hangi akla hizmet hayvana zarar verebilirler size zarar verebilirler. Kediler evde sessiz duruyor zaten bizim komşular evde kedi olduğunu bile bilmez. Tek asgari ücretle de asla taşınmayın ne yiyip içeceksiniz faturalar vs. Biraz mantıklı olun.

Muhakkak ki öyle.Hele korkuyla yaşamak gercekten zor. Daha dogrusu işte korkunuz sevginize engel değilmiş:) ama gecmişiniz de kedi ile ilgili saldırıya uğradınız ya korkutuldunuz yada anneniz ile ilgili problem yasadınız. Kedi korkusu psikolojikte olabiliyor. Olumlama telkin meditasyon hepsi işe yarar, hayatınız kolaylasır umarım.Umarım geçer en kısa zamanda. Kedi ile alakalı soyle bır durum var bır de benı kedılerım kapı sonuna kadar acık olsun çıkmazlar korkuyorlar cunku ama arkadasımın kedısı zıpkın gibi küçücük aradan kedndini bir ittirişi var ki hayret ettım:) Belki konu sahibinin kedisi kısır değildir.Bu faktor de cok etkılıyor.

kedileri çok severim ama bir o kadar da korkuyorum
bir kediyle asansörde başbaşa kalsam korkudan ölürüm herhalde ve bende tepki veririm
ama o komşu gibi üzerinize yürümem

kedinin önüne geçemiyoruz inandırıcı değil maalesef ki siz aldırmamışsınız
beslemek istiyorsanız evinizde besleyin ve dışarı çıkmasına izin vermeyin minnoşun

Çok merak ediyorum neyinden rahatsız oluyorsunuz sokaktaki hayvanın ciddi ciddi soruyorum bende mahallenin kedilerine bakiyorum ve tertemizler hiç bir pislikleri olmuyor ne olsun istiyorsunuz mesela yokmu olsunlar bende neler istiyorum ama ağzımı kapatiyorum tavriye ederim sizede

Ayrıca kedinizi neden bırakiyorsunuz apartmana benim kedim neden kaçmıyor çünkü izin vermiyorum insanlar psikopat olmuş siz kedinizi aparanda salıyorsunuz maşallah çok akıllıca bigün orda burda parçalarını bulmak istiyorsanız devam edin evde baktığınız kediye neden bahçede yuva yapma derdinizide hiç anlamadim o kedi kısîrdîr ins.

Türkiye’de sahipsiz ve evsiz bir çok sokak hayvanı var , onları görünce çok üzülüyorum . Her gittiğimde elimden geldiği kadar birseyler yapmaya çalışıyorum ama bununda bir sınırı var maalesef. Örnegin Antalya sıcağında zavallı hayvancıklar suyu nerden bulacaklar ? Minik kaplara su koyardım bi bakmışım vicdansın biri almış onları bir tarafa atmış kediler toplanmasın diye . Hayır sever bir arkadaşım var sırf sokak köpekleri icin çiftlik satın aldı ve 100 e yakın köpek besliyor orda Böyle örnekler duymak mutlu ediyor insanı.
Asgari ücret ne kadar bilmiyorum ama gelirinizi ve giderinizi iyi yapmanız gerekiyor , suan hersey günlük zamlanıyor. Okulunuz 6 ay sonra bitiyor demişsiniz , o vakte kadar sabredebilirmisiniz ?

Bak o kadar mama aliyorum para harcıyorum sûrekli mahalleminde ki hayvanları besliyorum ama boyle tiplerle de uğraşiyoruz sanki onlara yap et bak diyen var bizim yakamızdan düşün başka birsey istemiyoruz kimse size sevin demiyor gölge etmeyin yeter bu memlekette hayvan olmakta kader maalesef

Bizim apartman da besleyen kisi üst katta oturuyor biz giriş kattayiz kotta iki daire daha var kediler sürekli bizim ve alt kattakilerin balkonunda duruyor tele çamaşır asamiyoruz kedi bitanesini indirip üstüne yatıyor. Sokaktan bulup getirdigi et parçalarını camimizin önünde yiyor kemikleri orda kalıyor. Camın demir korkuluklarina sürünerek kaşınıyor demirler hep tüy topluyor. Yazları bile camları acamiyoruz çünkü isceriye girmeye çalışıyorlar. Apartmanın dış kapisini açtığım zaman hepsi toplanıp geliyor ve ben kedilerden korkuyorum özellikle bebeğim kucagimdayken ekstra panik oluyorum. Birkaç apartman gerimizde boş arazi var orda beslemesini kimsenin rahatsız olmamasini istiyoruz ama iple yukardan su mama sarkıtmak kolayına geliyor benim yaşadıklarım kısaca bunlar. Ciddi ciddi sordum dediğiniz için cevap yazmak istedim ağzımı kapatma konusunda da tavsiyenize ihtiyaç duymadım teşekkürler

Şuan tek asgari ücret çok haklısınız bizim de tereddütlerimiz sizin söyledikleriniz ile aynı sebeplerden sanırım bunu sizlerden de duymaya ihtiyacım vardı
Siz neden çalışmıyorsunuz ki , bu devirde tek asgari ücretle geçinilmez imkansız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…