- 29 Mayıs 2021
- 14.959
- 97.504
- 548
- 37
2000 kira çok. Bizim binada da gezen iki dairenin kedileri var. Küçük oğlum kedi görünce ciglik kıyamet ağlıyor , sevdirmeye çok çalıştık ama anlamıyor. Kapıyı açarken çocuk sürekli tedirgin. Evden çıkmak istemiyor. Komşulara birşey demedim bugüne kadar ,kedi de sürekli evde durursa sıkılır gibi. Böyle bir sebep olabilir.Herkese merhabalar eskiden aktif olarak formdaydim fakat tüm bilgilerimi unuttum tekrar üyelik aldım. İstanbul'da yaşıyorum evliyim çocuğum yok 4 yıldır şuan yaşadığımız daire de oturuyoruz eksi bir ve güneş almıyor 800 lira kira veriyoruz buraya taşınma niyetindeyiz fakat benim okul sürecim devam ediyor 6 ay sonra okulum bitiyor şuan örgün okuyorum bugün komşularımızla bitmek tükenmek bilmeyen kavgalarımizdan birini daha yaşadık kimseye rahatsızlık vermeden kedi bakıyorum fakat kedilerimden birinin en büyük hobisi apartmanda gezmek hiç bir yere pislemiyor sadece binen olursa onunla birlikte asansöre binip yukarı katlara çıkıyor sonra tekrar merdivenden iniyor bu esnada da sürekli miyavliyor insanlarla konuşmaya çalışıyor bugün apartmandan bir erkek komşumuz üzerime yürüdü bende ona tepki gösterdim kedimin apartmanda gezmesinden rahatsızlık duyduğunu belirtti elimden geldiğince engel olmaya çalıştığımi fakat bir şekilde yinede kaçtığını söyledim buna rağmen tartışma büyüdü internete bir ilan gördük bir artı bir daire 2000 TL balkonu da var ev güneş alıyor gelirimiz asgari ücret kafamız çok karıştı eğer oraya gidersek kedilerimiz bahçede oynayabilir hatta onlara bir kedi evi dahi yapabiliriz hayvanların sevildiği bir mahalle de bulduğumuz ev sizlerden tavsiye istiyorum hanımlar siz olsanız taşınır mıydınız geliriniz asgari ücret ve kira 2000 TL hepinize teşekkür ederim
geliriniz toplamda 1 asgari ucretse tasinmayin ama ikinizde asgari ucret aliyorsaniz yani 2 asgari ucret varsa tasinin.Herkese merhabalar eskiden aktif olarak formdaydim fakat tüm bilgilerimi unuttum tekrar üyelik aldım. İstanbul'da yaşıyorum evliyim çocuğum yok 4 yıldır şuan yaşadığımız daire de oturuyoruz eksi bir ve güneş almıyor 800 lira kira veriyoruz buraya taşınma niyetindeyiz fakat benim okul sürecim devam ediyor 6 ay sonra okulum bitiyor şuan örgün okuyorum bugün komşularımızla bitmek tükenmek bilmeyen kavgalarımizdan birini daha yaşadık kimseye rahatsızlık vermeden kedi bakıyorum fakat kedilerimden birinin en büyük hobisi apartmanda gezmek hiç bir yere pislemiyor sadece binen olursa onunla birlikte asansöre binip yukarı katlara çıkıyor sonra tekrar merdivenden iniyor bu esnada da sürekli miyavliyor insanlarla konuşmaya çalışıyor bugün apartmandan bir erkek komşumuz üzerime yürüdü bende ona tepki gösterdim kedimin apartmanda gezmesinden rahatsızlık duyduğunu belirtti elimden geldiğince engel olmaya çalıştığımi fakat bir şekilde yinede kaçtığını söyledim buna rağmen tartışma büyüdü internete bir ilan gördük bir artı bir daire 2000 TL balkonu da var ev güneş alıyor gelirimiz asgari ücret kafamız çok karıştı eğer oraya gidersek kedilerimiz bahçede oynayabilir hatta onlara bir kedi evi dahi yapabiliriz hayvanların sevildiği bir mahalle de bulduğumuz ev sizlerden tavsiye istiyorum hanımlar siz olsanız taşınır mıydınız geliriniz asgari ücret ve kira 2000 TL hepinize teşekkür ederim
Herkese merhabalar eskiden aktif olarak formdaydim fakat tüm bilgilerimi unuttum tekrar üyelik aldım. İstanbul'da yaşıyorum evliyim çocuğum yok 4 yıldır şuan yaşadığımız daire de oturuyoruz eksi bir ve güneş almıyor 800 lira kira veriyoruz buraya taşınma niyetindeyiz fakat benim okul sürecim devam ediyor 6 ay sonra okulum bitiyor şuan örgün okuyorum bugün komşularımızla bitmek tükenmek bilmeyen kavgalarımizdan birini daha yaşadık kimseye rahatsızlık vermeden kedi bakıyorum fakat kedilerimden birinin en büyük hobisi apartmanda gezmek hiç bir yere pislemiyor sadece binen olursa onunla birlikte asansöre binip yukarı katlara çıkıyor sonra tekrar merdivenden iniyor bu esnada da sürekli miyavliyor insanlarla konuşmaya çalışıyor bugün apartmandan bir erkek komşumuz üzerime yürüdü bende ona tepki gösterdim kedimin apartmanda gezmesinden rahatsızlık duyduğunu belirtti elimden geldiğince engel olmaya çalıştığımi fakat bir şekilde yinede kaçtığını söyledim buna rağmen tartışma büyüdü internete bir ilan gördük bir artı bir daire 2000 TL balkonu da var ev güneş alıyor gelirimiz asgari ücret kafamız çok karıştı eğer oraya gidersek kedilerimiz bahçede oynayabilir hatta onlara bir kedi evi dahi yapabiliriz hayvanların sevildiği bir mahalle de bulduğumuz ev sizlerden tavsiye istiyorum hanımlar siz olsanız taşınır mıydınız geliriniz asgari ücret ve kira 2000 TL hepinize teşekkür ederim
Yanı kedilerden korkanları anlıyorum fakat maalesef hayvanlar kımsenın tekelınde değil. Nereye giderseniz gidin hayvanlar yine karsınıza cıkıcaktır. Bunu kendı arkadaslarıma da söylüyorum. Hayvan korkusunu yenmek gerekiyor ki ınsanların karsınıa cıkmasın:)Bizim komsumuzda aparmanin önünde kedilerini besliyor oda aynen sizin gibi hiç rahatsizlik vermediğini düşünüyor ama tüm komşular şikayetçiyiz. Apartmanda rahatsız olanlar varsa buna çözüm bulmalısınız ben asonsore bir kediyle binmek istemem miyavlamasinin sevilmek için olduğunu anlayamam korkuyorum çünkü küçüklüğümden beri. Adamın da yaptığı çok yanlış ama bitmek bilmeyen demişsiniz neden bitmiyor çözüm bulun herkes rahat etsin alın eviniz de besleyin apartman da gezdirmeyin
Evlerınde kedı olmayan veya kediye bakmayanlar kedilerin evden kaşla göz arasında kaçmasını pek anlayamazlar. Bu pahalılıklta tek asgari ücretle tasınmak biraz mantıksız geldi. Kapınıza tel taktırabilirsinz. Benim de kedilerim var fakat evden çıkmıyorlar. Alt komsumuzun kedısı eden cıkıyor apartmanda dolasıyor keza başka dairenin de aynı sekılde. Yani birçok apartmanda aynı şekilde. İnsanların hoşlanmamasına birşey diyemem fakat kediye bakmak sizin sorumluluğunuzda olduğu için dışarı çıkarmamalısınız. Zarar bile verebilirler.Herkese merhabalar eskiden aktif olarak formdaydim fakat tüm bilgilerimi unuttum tekrar üyelik aldım. İstanbul'da yaşıyorum evliyim çocuğum yok 4 yıldır şuan yaşadığımız daire de oturuyoruz eksi bir ve güneş almıyor 800 lira kira veriyoruz buraya taşınma niyetindeyiz fakat benim okul sürecim devam ediyor 6 ay sonra okulum bitiyor şuan örgün okuyorum bugün komşularımızla bitmek tükenmek bilmeyen kavgalarımizdan birini daha yaşadık kimseye rahatsızlık vermeden kedi bakıyorum fakat kedilerimden birinin en büyük hobisi apartmanda gezmek hiç bir yere pislemiyor sadece binen olursa onunla birlikte asansöre binip yukarı katlara çıkıyor sonra tekrar merdivenden iniyor bu esnada da sürekli miyavliyor insanlarla konuşmaya çalışıyor bugün apartmandan bir erkek komşumuz üzerime yürüdü bende ona tepki gösterdim kedimin apartmanda gezmesinden rahatsızlık duyduğunu belirtti elimden geldiğince engel olmaya çalıştığımi fakat bir şekilde yinede kaçtığını söyledim buna rağmen tartışma büyüdü internete bir ilan gördük bir artı bir daire 2000 TL balkonu da var ev güneş alıyor gelirimiz asgari ücret kafamız çok karıştı eğer oraya gidersek kedilerimiz bahçede oynayabilir hatta onlara bir kedi evi dahi yapabiliriz hayvanların sevildiği bir mahalle de bulduğumuz ev sizlerden tavsiye istiyorum hanımlar siz olsanız taşınır mıydınız geliriniz asgari ücret ve kira 2000 TL hepinize teşekkür ederim
Öyle korkuyu yeneyim demekle yenilmiyor maalesef. Çok seviyorum kedileri ama bir o kadar da korkuyorum. Sokağa mama bırakmaya çıktığımda nasıl koyduğumu bilemiyorum etrafımı sarıyorlar çığlık atarak kaçıyorum, tüm mahalleye maskara oldum o yüzden herkes biliyor beni :) Asansörde bir kediyle baş başa kalırsam muhtemelen bayılırım orda. Korkan insanları da anlamak gerek.Yanı kedilerden korkanları anlıyorum fakat maalesef hayvanlar kımsenın tekelınde değil. Nereye giderseniz gidin hayvanlar yine karsınıza cıkıcaktır. Bunu kendı arkadaslarıma da söylüyorum. Hayvan korkusunu yenmek gerekiyor ki ınsanların karsınıa cıkmasın:)
Muhakkak ki öyle.Hele korkuyla yaşamak gercekten zor. Daha dogrusu işte korkunuz sevginize engel değilmiş:) ama gecmişiniz de kedi ile ilgili saldırıya uğradınız ya korkutuldunuz yada anneniz ile ilgili problem yasadınız. Kedi korkusu psikolojikte olabiliyor. Olumlama telkin meditasyon hepsi işe yarar, hayatınız kolaylasır umarım.Umarım geçer en kısa zamanda. Kedi ile alakalı soyle bır durum var bır de benı kedılerım kapı sonuna kadar acık olsun çıkmazlar korkuyorlar cunku ama arkadasımın kedısı zıpkın gibi küçücük aradan kedndini bir ittirişi var ki hayret ettım:) Belki konu sahibinin kedisi kısır değildir.Bu faktor de cok etkılıyor.Öyle korkuyu yeneyim demekle yenilmiyor maalesef. Çok seviyorum kedileri ama bir o kadar da korkuyorum. Sokağa mama bırakmaya çıktığımda nasıl koyduğumu bilemiyorum etrafımı sarıyorlar çığlık atarak kaçıyorum, tüm mahalleye maskara oldum o yüzden herkes biliyor beni :) Asansörde bir kediyle baş başa kalırsam muhtemelen bayılırım orda. Korkan insanları da anlamak gerek.
Ayrıca kedi gayet bile isteye apartmanda gezsin diye bırakılmış, buna alıştırılmış, hayvan seviyor diye de müdahale edilmemiş. Komşumun da var kedisi ve hep kaçmaya meyilli, kapıyı bir karış bile açmıyor çıkmasın diye. Bu anlamda konu sahibini dürüst bulmadım.
Asgari ücretle de bu işlere kalkışılmaz.
Çok merak ediyorum neyinden rahatsız oluyorsunuz sokaktaki hayvanın ciddi ciddi soruyorum bende mahallenin kedilerine bakiyorum ve tertemizler hiç bir pislikleri olmuyor ne olsun istiyorsunuz mesela yokmu olsunlar bende neler istiyorum ama ağzımı kapatiyorum tavriye ederim sizedeBizim komsumuzda aparmanin önünde kedilerini besliyor oda aynen sizin gibi hiç rahatsizlik vermediğini düşünüyor ama tüm komşular şikayetçiyiz. Apartmanda rahatsız olanlar varsa buna çözüm bulmalısınız ben asonsore bir kediyle binmek istemem miyavlamasinin sevilmek için olduğunu anlayamam korkuyorum çünkü küçüklüğümden beri. Adamın da yaptığı çok yanlış ama bitmek bilmeyen demişsiniz neden bitmiyor çözüm bulun herkes rahat etsin alın eviniz de besleyin apartman da gezdirmeyin
Bak o kadar mama aliyorum para harcıyorum sûrekli mahalleminde ki hayvanları besliyorum ama boyle tiplerle de uğraşiyoruz sanki onlara yap et bak diyen var bizim yakamızdan düşün başka birsey istemiyoruz kimse size sevin demiyor gölge etmeyin yeter bu memlekette hayvan olmakta kader maalesefTürkiye’de sahipsiz ve evsiz bir çok sokak hayvanı var , onları görünce çok üzülüyorum . Her gittiğimde elimden geldiği kadar birseyler yapmaya çalışıyorum ama bununda bir sınırı var maalesef. Örnegin Antalya sıcağında zavallı hayvancıklar suyu nerden bulacaklar ? Minik kaplara su koyardım bi bakmışım vicdansın biri almış onları bir tarafa atmış kediler toplanmasın diye. Hayır sever bir arkadaşım var sırf sokak köpekleri icin çiftlik satın aldı ve 100 e yakın köpek besliyor orda Böyle örnekler duymak mutlu ediyor insanı.
Asgari ücret ne kadar bilmiyorum ama gelirinizi ve giderinizi iyi yapmanız gerekiyor , suan hersey günlük zamlanıyor. Okulunuz 6 ay sonra bitiyor demişsiniz , o vakte kadar sabredebilirmisiniz ?
Bizim apartman da besleyen kisi üst katta oturuyor biz giriş kattayiz kotta iki daire daha var kediler sürekli bizim ve alt kattakilerin balkonunda duruyor tele çamaşır asamiyoruz kedi bitanesini indirip üstüne yatıyor. Sokaktan bulup getirdigi et parçalarını camimizin önünde yiyor kemikleri orda kalıyor. Camın demir korkuluklarina sürünerek kaşınıyor demirler hep tüy topluyor. Yazları bile camları acamiyoruz çünkü isceriye girmeye çalışıyorlar. Apartmanın dış kapisini açtığım zaman hepsi toplanıp geliyor ve ben kedilerden korkuyorum özellikle bebeğim kucagimdayken ekstra panik oluyorum. Birkaç apartman gerimizde boş arazi var orda beslemesini kimsenin rahatsız olmamasini istiyoruz ama iple yukardan su mama sarkıtmak kolayına geliyor benim yaşadıklarım kısaca bunlar. Ciddi ciddi sordum dediğiniz için cevap yazmak istedim ağzımı kapatma konusunda da tavsiyenize ihtiyaç duymadım teşekkürlerÇok merak ediyorum neyinden rahatsız oluyorsunuz sokaktaki hayvanın ciddi ciddi soruyorum bende mahallenin kedilerine bakiyorum ve tertemizler hiç bir pislikleri olmuyor ne olsun istiyorsunuz mesela yokmu olsunlar bende neler istiyorum ama ağzımı kapatiyorum tavriye ederim sizede
Siz neden çalışmıyorsunuz ki , bu devirde tek asgari ücretle geçinilmez imkansızŞuan tek asgari ücret çok haklısınız bizim de tereddütlerimiz sizin söyledikleriniz ile aynı sebeplerden sanırım bunu sizlerden de duymaya ihtiyacım vardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?