Kira fiyatları bir taşınma mevzusu

Astro sende boyle diyorsan biz ötekilerle nasıl ugraşalım bilemedim herkes bi korkuyorumun arkasına sığınmıs hepimiz birşeylerden korkuyoruz zaten napalım peki bu canları

zarar veriyor muyum ? hayır.
zarar görmelerini istiyor muyum ? hayır.
evet kendimi iyileştirmeye çalıştım fakat olmadı.
mecbur muyum bu arada ? hayır.
her şeyin bizim için olduğunu iddia ettim mi ? hayır.

hayvanları sevelim, muhtemelen burada 10 kediyle yaşıyorum diyen pek çok insandan da daha çok haklarını savunmuşumdur.
maddi anlamda akla hayale gelmeyen yerlere desteğim olmuştur bakımları için.

ama korkumda özgür değil miyim ? bence özgürüm.

hayvanlara hayat hakkı verirken korkan insanlarla empati kuramamak neden ? öyle bir tavır takınılıyor ki sanki korkanlar bu dilsiz canlılara şiddet uyguluyor.
tek istediğim mümkün mertebe kapalı bir alanda bir arada olmamak. mümkün mertebe bana değmemesi.
nabzım yükseliyor yahu. tansiyonum fırlıyor.

ama sizin bakış açınıza göre bir insan ölse de o canlı ile dip dibe olmalı, onun dokunmasına izin vermeli. bu tutumunuzdan bunu anlıyorum.

hayvanlara duyulan saygı kadar korku duyan insanlara saygı duyulmaması da bence çok üzücü.

Astro sende boyle diyorsan biz ötekilerle nasıl ugraşalım bilemedim herkes bi korkuyorumun arkasına sığınmıs hepimiz birşeylerden korkuyoruz zaten napalım peki bu canları

güzelim korkmak başka kedi dolanmasın diye kapıya gidip olay yaratmak başka.
bizim apartmanda kedi bakan var, hatta en üst komşumuzun 5 kedisi var. bir kere de gördüğümde rahatsız oluyorum deyip kapılarına gitmedim.
alt komşumuz pislik içinde bakardı, kapısına "şu canlılara acıyın günlerce yalnız bırakıyorsunuz, ağlıyorlar, çok üzülüyoruz" diye gittim.
ama yan yana durmaktan korkuyorum.
elimde değil.
bu korkuyu hissetmeyen birine çok saçma gelebilir anlıyorum ama burada korkmak canilik gibi lanse ediliyor, ben buna karşıyım.
kedi-köpekle haşır neşir yaşayan bir sürü insan örümcekten korkuyor. o da canlı al eline nolacak desem hoş olur mu mesela ?
fark var mı ?
korkuyorum'un arkasına sığınan olabilir bir şey diyemem ama korkunun küçümsenmesi de bana hoş gelmiyor.

tavsiyeler için teşekkür ederim ancak anlatamıyorum sanırım nabzım 130a çıktı 3 defa denediğimde de.
her şeyi çözmek zorunda mıyım misal ?
yapamıyorum.
zarar vermiyorum, zarar görsün istemiyorum ama değmek fikri beni çok kötü yapıyor.
hayatta herkes her sorununu çözebiliyor mu ?
ben de bunu çözemiyorum.
bir kötülüğüm dokunmadığı halde sırf korkuyorum diye neden kötü insan oluyorum bunu anlamıyorum.
bu arada ben zamirinden kastım direkt şahsım değil, benim gibi hissedenler adına yazdım.

Bibi bazı insanlar gerçekten çok kötü.
Geçen havanın çok soğuk olduğu gece , tavuk suyuna ekmek doğradım biraz tavuk didikledim. Sağolsun buradan bir üyeden duymuştum 5 er kiloluk pet şişelere sıcak su koydum. Bizim mahallede boş bir arsa var oraya götürdüm hayvanlar ısınsın yemek yesin diye. Mahalleden kadının biri bi çıktı hep siz alıştırıyorsunuz bunları buraya diye söylendi . Halbuki eviyle kedilere yemek koyduğum yerin arasında 1 yol ve arsa var yani. Hayır bu hayvanlar nerede yaşayacak ben anlamıyorum. Ne yapsın bu kedi, köpekler

Bir insan ölse de o canlı ile dip dibe olmalı mı? Onu nereden çıkardınız? Öyle bir şey demedim ben. Kimse korkusundan ölmüyor, değil mi?
Nasıl savundunuz haklarını acaba? "Tabi tabi yaşasınlar ama benden uzak". Ben de soruyorum nerede yaşasın bu canlılar? Alıştıkları muhitten başka bir yere götürüyorlar en iyi ihtimalle, okuyorsunuzdur neler yapılıyor hayvanlara götürürken ve götürdükleri yerlerde. Yani ben onları seviyorum ama alsın götürsünler derken başlarına gelecekleri de gayet iyi biliyorsunuz. E ama ben yapmadım diyip vicdanınızı rahatlatıyorsunuz.
Alın evinize koyun mu dedim size? Ama bırakın dolansın ya ne olacak ki? Korkularınızı eyleme dökmüyorsanız beni ilgilendirmiyor açıkcası, tabi ki özgürsünüz.

Sana da getiriyim de zıkkımlan diyeceksiniz böylelerine. Kapısına koyacaksınız tasın içinde ekmekle tavuğu, al gözün doysun diyeceksiniz. Cidden çok sinirleniyorum..

benim kedim bazen komşuların evlerine giriyor sık sık olmasada nadiren çıkabiliyor evden ama benim komşularım seviyorlar onunla da komşuluk yapıyorlar. eğer binanızda böyle insanlar varsa ekstra dikkat edin kapıyı açarken kucağınızda tutun, zarar verebilirler çünkü

Evsiz barksız aç sokakta kalsın istiyorum böyle insanlar

Sana da getiriyim de zıkkımlan diyeceksiniz böylelerine. Kapısına koyacaksınız tasın içinde ekmekle tavuğu, al gözün doysun diyeceksiniz. Cidden çok sinirleniyorum..
Hayır sanki kapısının önüne koyuyorum , bir de ne zararı var ki ? Hava soğuk zaten yazık onlarda can. Allah merhamet versin size dedim uzaklaştım

E ne güzel. O halde üstünüze alınmayın yazılanları

Hayır sanki kapısının önüne koyuyorum , bir de ne zararı var ki ? Hava soğuk zaten yazık onlarda can. Allah merhamet versin size dedim uzaklaştım
Evet havalar çok soğuk ne barınacak yerlerı var ne yatacak yerleri

Soğuklarda beton üstünde çoğu
Battaniye mont koyuyorsun bakıyorsun ertesi gün onlar da yok

Kışı sevmiyorum bu yüzden

Evet havalar çok soğuk ne barınacak yerlerı var ne yatacak yerleri

Soğuklarda beton üstünde çoğu
Battaniye mont koyuyorsun bakıyorsun ertesi gün onlar da yok

Kışı sevmiyorum bu yüzden
Ertesi gün pet şişeleri almaya gittim tekrar yıkayıp sıcak su koymak için hepsini çöpe atmışlar .

kimse alıp götürsün talebim olduğunu yazdım mı ?
bana dokunması kötü etkiliyor o yüzden kapalı bir ortamda beraber olmak rahatsız ediyor dedim.

siz en baştan böyle bir şey demediğim halde alıp bir yere fırlatsınlar yazmışım gibi hedef aldığınız için haliyle yazdıklarımı sadece nefret içerikli algıladınız.
sahiplenilmiş bir hayvanı kimse alıp sokağa atmasın ama rahatsız olan ve korkan varsa onlara da saygı gösterilsin diyorum.
bu da çok zor olmamalı.

bu konuyla ilgili bir çok stk yı takip ediyorum, bazılarına da üyeyim. hayvanlara dokunamasam da en azından seslerini duyurabilecekleri platformlara ulaşmaları için her zaman elimden geldiğince destek verdim ve hızlı ulaştırabileceğim makamlar/kişiler için elimden geleni yaptım/yapacağım da.
başlarını okşayamasam da dertlerini anlatacak hayvanseverlerin yolları açılsın diye çaba gösterdim.
ben elime alıp götüremesem de sokaklarda şiddet gören pek çok yaralı hayvanın tedavisini bizzat üstlendim ve gerçekten yuva sunacak kişileri bulana kadar da peşlerini bırakmadım.

sizin için yeterli olacağını sanmıyorum tabi bunların, çünkü nasılsa bana değmeleri gibi basit bir korkum var ama elimden gelen buydu. bundan sonra da bu olacak.

kimse apartmanin ortak yerlerini kediyle paylasmak zorunda degil .
burasi koyunuz degil , ortak apartman alanlarinin ortak kuralları var .
besleyen evinde besleyecek , kapiyi evime kedi girecek korkusuyla acmak zorunda degil kimse

Geçmiş olsun jaguar saldırmış sanırım? Ya da afrika çöllerinde kaplan falan? sadece komiksiniz

Ya da şey sizi kim alıştırdı buralara demek lazım. Ben de öyle dedim bana terbiyesiz dedi hayvan besliyoruz diye terbiyesiz oluyorsam umrumda değil:)

Geçmiş olsun jaguar saldırmış sanırım? Ya da afrika çöllerinde kaplan falan? sadece komiksiniz
apartmanin icinde kedi beslemek koyluluk belirtisidir , lutfen koyunuze geri donun .
sehir hayatina adapte olamamis insan davranisidir .
kedi kopek apartmanin ortak alaninda serbest birakilmaz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…