Astro sende boyle diyorsan biz ötekilerle nasıl ugraşalım bilemedimneden kedi/köpekten korkan insanlara caniymiş gibi davranılıyor ve alışmak zorunda oldukları söyleniyor anlamadım. benim de çocukluğumdan kalma kedi korkum var, 37 yaşındayım. bazen apartmana dışarıdan kedi giriyor biri girip çıkarken, sabah kapıyı açtığımda karşıma çıkarsa evden çıkamıyorum. değmesini geçtim değmesi ihtimali bile nabzımı yükseltiyor.
bunu da yenemiyorum.
bu beni hasta ruhlu yapmaz bana göre.
herkesin çeşitli konularda travmaları var. kimse kimseye "ne var canım" dememeli bence.
elbette o da bir canlı asla zarar görsün istemem ama ben de bir canlıyım ve saygıyı hak ediyorum bence.
size göre küçücük bir mevzu başkası için kabus olabilir.
Alışmak zorundasınız ama değil misiniz? Bu dünyada birlikte yaşamak durumundayız. İnsanlar için ben sevmiyorum etrafımda insan istemiyorum diyebiliyor musunuz? Onların sizin gibi dili yok gücü yok diye at bi o tarafa at bi bu tarafa. Ama öyle olmaz ki. Tedavi gördünüz mü? Muhtemelen hayır. Çünkü onları uzaklaştırmak daha kolay size göre.
Ya bunu yapamayız işte. Her şey bizim için değil ki hanımefendi.
Astro sende boyle diyorsan biz ötekilerle nasıl ugraşalım bilemedimherkes bi korkuyorumun arkasına sığınmıs hepimiz birşeylerden korkuyoruz zaten napalım peki bu canları
Yazdığım gibi, özellikle kediden ben de korkuyordum, hayatımda hiç kedi yada köpek kovalamadı, ısırmadı, tırmalamadı, ben travma kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Benim korkum, kedi köpeğe göre daha hızlı hareket ettiği için, sanki yanıma yaklaşırsa ayaklarıma dolanacak ve düşeceğim korkusuydu, ayrıca kediler hemen tırmalar insanı zannediyordum. Onu aştım dediğim gibi, siz de yavaş yavaş aşarsınız eğer isterseniz. Mama alın, önce biraz uzaktan verin, zamanla yaklaşın, onları sevmek, beslemek o kadar güzel bir duygu ki
Bibi bazı insanlar gerçekten çok kötü.Astro sende boyle diyorsan biz ötekilerle nasıl ugraşalım bilemedimherkes bi korkuyorumun arkasına sığınmıs hepimiz birşeylerden korkuyoruz zaten napalım peki bu canları
Bir insan ölse de o canlı ile dip dibe olmalı mı? Onu nereden çıkardınız? Öyle bir şey demedim ben. Kimse korkusundan ölmüyor, değil mi?zarar veriyor muyum ? hayır.
zarar görmelerini istiyor muyum ? hayır.
evet kendimi iyileştirmeye çalıştım fakat olmadı.
mecbur muyum bu arada ? hayır.
her şeyin bizim için olduğunu iddia ettim mi ? hayır.
hayvanları sevelim, muhtemelen burada 10 kediyle yaşıyorum diyen pek çok insandan da daha çok haklarını savunmuşumdur.
maddi anlamda akla hayale gelmeyen yerlere desteğim olmuştur bakımları için.
ama korkumda özgür değil miyim ? bence özgürüm.
hayvanlara hayat hakkı verirken korkan insanlarla empati kuramamak neden ? öyle bir tavır takınılıyor ki sanki korkanlar bu dilsiz canlılara şiddet uyguluyor.
tek istediğim mümkün mertebe kapalı bir alanda bir arada olmamak. mümkün mertebe bana değmemesi.
nabzım yükseliyor yahu. tansiyonum fırlıyor.
ama sizin bakış açınıza göre bir insan ölse de o canlı ile dip dibe olmalı, onun dokunmasına izin vermeli. bu tutumunuzdan bunu anlıyorum.
hayvanlara duyulan saygı kadar korku duyan insanlara saygı duyulmaması da bence çok üzücü.
Sana da getiriyim de zıkkımlan diyeceksiniz böylelerine. Kapısına koyacaksınız tasın içinde ekmekle tavuğu, al gözün doysun diyeceksiniz. Cidden çok sinirleniyorum..Bibi bazı insanlar gerçekten çok kötü.
Geçen havanın çok soğuk olduğu gece , tavuk suyuna ekmek doğradım biraz tavuk didikledim. Sağolsun buradan bir üyeden duymuştum 5 er kiloluk pet şişelere sıcak su koydum. Bizim mahallede boş bir arsa var oraya götürdüm hayvanlar ısınsın yemek yesin diye. Mahalleden kadının biri bi çıktı hep siz alıştırıyorsunuz bunları buraya diye söylendi . Halbuki eviyle kedilere yemek koyduğum yerin arasında 1 yol ve arsa var yani. Hayır bu hayvanlar nerede yaşayacak ben anlamıyorum. Ne yapsın bu kedi, köpekler
Evsiz barksız aç sokakta kalsın istiyorum böyle insanlarBibi bazı insanlar gerçekten çok kötü.
Geçen havanın çok soğuk olduğu gece , tavuk suyuna ekmek doğradım biraz tavuk didikledim. Sağolsun buradan bir üyeden duymuştum 5 er kiloluk pet şişelere sıcak su koydum. Bizim mahallede boş bir arsa var oraya götürdüm hayvanlar ısınsın yemek yesin diye. Mahalleden kadının biri bi çıktı hep siz alıştırıyorsunuz bunları buraya diye söylendi . Halbuki eviyle kedilere yemek koyduğum yerin arasında 1 yol ve arsa var yani. Hayır bu hayvanlar nerede yaşayacak ben anlamıyorum. Ne yapsın bu kedi, köpekler
Hayır sanki kapısının önüne koyuyorum , bir de ne zararı var ki ? Hava soğuk zaten yazık onlarda can. Allah merhamet versin size dedim uzaklaştımSana da getiriyim de zıkkımlan diyeceksiniz böylelerine. Kapısına koyacaksınız tasın içinde ekmekle tavuğu, al gözün doysun diyeceksiniz. Cidden çok sinirleniyorum..
E ne güzel. O halde üstünüze alınmayın yazılanlarıgüzelim korkmak başka kedi dolanmasın diye kapıya gidip olay yaratmak başka.
bizim apartmanda kedi bakan var, hatta en üst komşumuzun 5 kedisi var. bir kere de gördüğümde rahatsız oluyorum deyip kapılarına gitmedim.
alt komşumuz pislik içinde bakardı, kapısına "şu canlılara acıyın günlerce yalnız bırakıyorsunuz, ağlıyorlar, çok üzülüyoruz" diye gittim.
ama yan yana durmaktan korkuyorum.
elimde değil.
bu korkuyu hissetmeyen birine çok saçma gelebilir anlıyorum ama burada korkmak canilik gibi lanse ediliyor, ben buna karşıyım.
kedi-köpekle haşır neşir yaşayan bir sürü insan örümcekten korkuyor. o da canlı al eline nolacak desem hoş olur mu mesela ?
fark var mı ?
korkuyorum'un arkasına sığınan olabilir bir şey diyemem ama korkunun küçümsenmesi de bana hoş gelmiyor.
Keşke kalsalar bir kaç gün dışarda belki anlarlar o zaman . Hayır bu hayvanlar nerde yaşayacak nereye gidecek ki ..Evsiz barksız aç sokakta kalsın istiyorum böyle insanlar
Evet havalar çok soğuk ne barınacak yerlerı var ne yatacak yerleriHayır sanki kapısının önüne koyuyorum , bir de ne zararı var ki ? Hava soğuk zaten yazık onlarda can. Allah merhamet versin size dedim uzaklaştım
Ertesi gün pet şişeleri almaya gittim tekrar yıkayıp sıcak su koymak için hepsini çöpe atmışlar .Evet havalar çok soğuk ne barınacak yerlerı var ne yatacak yerleri
Soğuklarda beton üstünde çoğu
Battaniye mont koyuyorsun bakıyorsun ertesi gün onlar da yok
Kışı sevmiyorum bu yüzden
Bir insan ölse de o canlı ile dip dibe olmalı mı? Onu nereden çıkardınız? Öyle bir şey demedim ben. Kimse korkusundan ölmüyor, değil mi?
Nasıl savundunuz haklarını acaba? "Tabi tabi yaşasınlar ama benden uzak". Ben de soruyorum nerede yaşasın bu canlılar? Alıştıkları muhitten başka bir yere götürüyorlar en iyi ihtimalle ve okuyorsunuzdur neler yapılıyor hayvanlara götürürken ve götürdükleri yerlerde. Yani ben onları seviyorum ama alsın götürsünler derken başlarına gelecekleri de gayet iyi biliyorsunuz. E ama ben yapmadım diyip vicdanınızı rahatlatıyorsunuz.
Alın evinize koyun mu dedim size? Ama bırakın dolansın ya ne olacak ki? Korkularınızı eyleme dökmüyorsanız beni ilgilendirmiyor açıkcası, tabi ki özgürsünüz.
E ne güzel. O halde üstünüze alınmayın yazılanları
kimse apartmanin ortak yerlerini kediyle paylasmak zorunda degil .Yanı kedilerden korkanları anlıyorum fakat maalesef hayvanlar kımsenın tekelınde değil. Nereye giderseniz gidin hayvanlar yine karsınıza cıkıcaktır. Bunu kendı arkadaslarıma da söylüyorum. Hayvan korkusunu yenmek gerekiyor ki ınsanların karsınıa cıkmasın:)
Geçmiş olsun jaguar saldırmış sanırım? Ya da afrika çöllerinde kaplan falan?Kedi alerjim var aynı şekilde kızımında, bizim apartmanda vardı, özellikle komşunun kapısı hep aralık duruyordu biz nasılsa birşey yapmıyor diye ses etmedik ama iki kere kulağına gidecek şekilde durumu aktardık. Ön bilğisi olsun bize birşey demediler bilğimiz yok demesinler diye,ben olsam o saatten sonra asla o kapıyı aralamam ve dikkat ederim. Site yönetimide takipteyiz ama öncelik sizin düşünceniz dedi biz nasılsa bize birşey yapmıyor diye önemli değil modunda takıldık. Birgün tam asansöre bindik baktık ki biri bütün katların düğmelerine basmış aaa bak ne güzel eğlence şubu diye kızımla yukarı çıkarken kedinin olduğu katta kapının açılmasıyla kedi bizim üzerimize saldırması hatırlamıyorum tek yapabildiğim çoçuğu korumak için deli gb önüne atlamam çığlık bağırış, kapının kapanması ve sonuç iki tırmalama ve hastanede alerji tavan, çoçuğun korkusunu söylemiyorum. Meğerse yavruları varmış hepsini dağıtmışlar herhalde bizde alıcaz mı zannetti yada o an ne oldu bilmiyorum kendileri kedimiz bu ara çok hırçın dediler. Ben şikayeti olmadım ama aynen şunu söyledim kızımda çok büyük hasar kaldı, hala korkuyor bunu kimse kimseye yaşatmaya hakkı yok, eşim zor ikna ettim boşver dedim ama en sonunda kendileri herkesten şikayet almaya başlayınca kendi evlerini kiraya verip taşındılar.Asla hayvan düşmanı değilim ama toplumda Bir kişinin özgürlüğü, ancak bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Bu nedenle sınırsız bir özgürlük alanı yoktur, özgürlükler de başkalarının özgürlük alanlarında biter.
Ya da şey sizi kim alıştırdı buralara demek lazım. Ben de öyle dedim bana terbiyesiz dedi hayvan besliyoruz diye terbiyesiz oluyorsam umrumda değil:)Sana da getiriyim de zıkkımlan diyeceksiniz böylelerine. Kapısına koyacaksınız tasın içinde ekmekle tavuğu, al gözün doysun diyeceksiniz. Cidden çok sinirleniyorum..
apartmanin icinde kedi beslemek koyluluk belirtisidir , lutfen koyunuze geri donun .Geçmiş olsun jaguar saldırmış sanırım? Ya da afrika çöllerinde kaplan falan?sadece komiksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?