Kira fiyatları bir taşınma mevzusu

Hayvan olmayı onlar mı seçti Allah aşkına , bizde belki hayvan olarak yaratılabilirdir. Empati yoksunu insanlar

Kedi ve köpekleri çok severim, evimin etrafındakileri besliyorum , sevmeyenleri de hiç sevmem, nefret ederim hayvan sevmeyen insanlardan ama sizi haklı buldum. Seviyorsa beslemek istiyorsa aşağı inecek uygun yerde verecek mamalarını , yukardan iple sarkıtmak olmaz hakkaten.

Özellikle hayvandan korkan ve rahatsız olanlar hep derim giriş katında oturmayacak kimse beslemese de o hayvanlar yokolmucak istediğiniz o olabilir ama neyse ki sizin isteğinize göre yok olmuyorlar şükür ayrıca o sürtünme işlerinden kurtulamazsınız hele de şu ara kizgınlık donemindeler erkek kedilerde her yere koku bırakıyor bunun beslenilmeleriyle hiç mi hiç alakası yok ha birsey daha ekliyeyim sikayetçiyseniz şikayet edin ağzınızın payını alın bence bakalım size ne cevap verecekler

Balkonunuza böyle birsey düşünebilirmiydiniz ?

Yazımın neresiden hayvanlar yok olsun sonucunu çıkardınız rahatsızlığımı sordunuz yazdım. Çok seviyesizsiniz

İstisnasız her dairesinde ikişer üçer kedinin köpeğin olduğu ultra hayvansever bit apartmanda ve semtte yaşıyorum. Kimse kedisini apartmana bırakmıyor. Mesele rahatsızlık vermesi değil, yahu asansörde insanlar bile kaza geçiriyor el kadar hayvanı nasıl bırakıyorsunuz düşer kapıya sıkışır türlü türlü tehlike. Engel olamıyorum diye birşey de yok beş kedim var kapıyı açıp kapatırken atmaca gibi gözlüyorum hepsini. Lütfen yapmayın böyle ihmaller yıllarca birşey olmaz sonra oluverir ne gerek var riske

Peki nerede yaşasınlar gerçekten? Dışarda zehirlerler oraya buraya atarlar, kapıya koyarsın şikayet ederler. Ben gittim dolanmasınlar diye yuva aldım oraya giriyorlardı, komşu şikayet etti hepsini topladılar kim bilir nereye attılar. Çok üzücü cidden. Gitsin herkes bi tedavi olsun bu ne bu kadar kedi korkusu ya. Küçücük hayvan yanından geç git. Ne yaşıyorlar böyle çocukken anlamış değilim.
Biz bu dünyaya gelmişiz onlar gibi, dikmişiz koca koca binaları, ee hayvanlar gelmesin gezmesin. Ne yapsınlar? Çok şımarıkça geliyor bana.

O yuvaları atamazlar kimse gidip şikayet edin polis bi kapisına dayansın bakalim yapiyor mu bidaha 2 gün once 12 yaşlarinda bi cocuk benim sokaktan geciyordu kuru mama koyduğum kabı tuttuğunu gordüm etrafı kesiyordu bende kolluyorim ne yapacak diye baktim pat diye döktü mamayı bi ciktım balkona dedim sen bidaha bi sokaktan geç bak napiyorum seni 2 gundür bekliyorum sokağımdan gecirmiyorum dolanip gidiyor beni gördükçe bu saf kötülük bu büyuse ne bok olacağı belli pislik

Çocuklara hayvan sevgisi aşılanmagından oluyor bunlar. Benim 5 yaşındaki bebe bile nerde bir hayvan görse gidip okşayıp sevmeye hatta öpmeye kalkar

Bu arada kediden köpekten korkuyorum aşamıyorum durumunu hiç anlamıyorum arkadaşlar. İnsanlardan kaynaklı dev travmalar geçirenler mesela dayak tecavüz gibi korkunç şeyler yaşayanlar insan fobim var korkuyorum deme lüksüne sahip değil bir şekilde aşıyorlar da el kadar kediden mazlum köpekten korkanlar niye aşamıyor

neden kedi/köpekten korkan insanlara caniymiş gibi davranılıyor ve alışmak zorunda oldukları söyleniyor anlamadım. benim de çocukluğumdan kalma kedi korkum var, 37 yaşındayım. bazen apartmana dışarıdan kedi giriyor biri girip çıkarken, sabah kapıyı açtığımda karşıma çıkarsa evden çıkamıyorum. değmesini geçtim değmesi ihtimali bile nabzımı yükseltiyor.
bunu da yenemiyorum.
bu beni hasta ruhlu yapmaz bana göre.
herkesin çeşitli konularda travmaları var. kimse kimseye "ne var canım" dememeli bence.
elbette o da bir canlı asla zarar görsün istemem ama ben de bir canlıyım ve saygıyı hak ediyorum bence.
size göre küçücük bir mevzu başkası için kabus olabilir.

Korktukları için yada sevmedikleri için hiç yaklaşmıyorlar zaten. Halbuki biraz mama verip yaklaşsalar çok kolay aşılır. Kediden ben de korkardım daha 6 ay öncesine kadar, sevmemek asla değil, korkmak , ama bu yaz yazlıktaki kedilere mama vermeye başladım, onlar yanıma gele gide, haşır neşir ola ola şuan nerde görsem seviyorum gidip, hatta kedi sahiplenmeyi düşünüyorum ama kuşum var evde. Sevgilerine bir alışsalar aslında , dünyanın en güzel duygusu bir hayvanla bağ kurmak, sevgisini kazanmak...

bence korkmakla sevmemek aynı şey değil. sevmemek art niyet barındırır bu konuda. ama korku illa ki çocukluktan bir travma kaynaklıdır.

Alışmak zorundasınız ama değil misiniz? Bu dünyada birlikte yaşamak durumundayız. İnsanlar için ben sevmiyorum etrafımda insan istemiyorum diyebiliyor musunuz? Onların sizin gibi dili yok gücü yok diye at bi o tarafa at bi bu tarafa. Ama öyle olmaz ki. Tedavi gördünüz mü? Muhtemelen hayır. Çünkü onları uzaklaştırmak daha kolay size göre.
Ya bunu yapamayız işte. Her şey bizim için değil ki hanımefendi.

bence korkmakla sevmemek aynı şey değil. sevmemek art niyet barındırır bu konuda. ama korku illa ki çocukluktan bir travma kaynaklıdır.
Yazdığım gibi, özellikle kediden ben de korkuyordum, hayatımda hiç kedi yada köpek kovalamadı, ısırmadı, tırmalamadı, ben travma kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Benim korkum, kedi köpeğe göre daha hızlı hareket ettiği için, sanki yanıma yaklaşırsa ayaklarıma dolanacak ve düşeceğim korkusuydu, ayrıca kediler hemen tırmalar insanı zannediyordum. Onu aştım dediğim gibi, siz de yavaş yavaş aşarsınız eğer isterseniz. Mama alın, önce biraz uzaktan verin, zamanla yaklaşın, onları sevmek, beslemek o kadar güzel bir duygu ki

Evde bir kedim var, daha önce balık kuş vs de baktık ailecek. Ama asla kedimi evin dışına çıkarmam hem kendi sağlığı ve can güvenliği için hem de başkalarına rahatsızlık verme hakkını kendimde görmüyorum. Herkes hayvan sevecek, korkmayacak diye birşey yok kendi kişisel alanınızda özgür olabilirsiniz ama apartmanın ortak kullanım alanları herkese aittir. Kediyi salmanız yanlış, kaçıyor ise de önlemini almanız gerekir.
Birde sokak hayvanları konusunda şunu söylemek istiyorum. Çoğu künyelenip sokağa salınıyor, hava koşulları, açlık ,insanların ve diğer hayvanların sert tutumları nedeniyle saldırganlaşabiliyorlar ve kısırlaştırılmadı iseler sayıca fazla bir şekilde çoğalıyorlar.Bu nedenle belediyeler onların sağlıklı bir şekilde yaşayacakları temiz, bakımlı ve geniş alanlara sahip barınaklar yapmalı, sokağa salınacaksa muhakkak kısırlaştırmalı ve belirli bölgelere onlar için yiyecek ve su bırakmalı diye düşünüyorum. Gönüllüler de kendi imkanları ile onlara yiyecek ve bakım hizmeti sağlayabilir.
Avrupada sokak hayvanı neredeyse hiç yok mesela ama herkesin sahipli bir hayvanı kedi,köpek vs var. Keşke ülkemizde böyle olsa ..

Ben hasta ruhlu demedim; korkular aşılabilir ama insanlar hayvan korkularını aşmak için çaba harcamıyor, korkuyorum benden uzak tutulsun deyip geçiyor diyorum. Çünkü ben insandan korkuyorum deme şansları yok onu mecbur aşıyorlar. Ama hayvanlar benim alanıma sokulmasın demeyi meşru buluyorlar ben buna takılıyorum. Kedi köpek korkusunu aşmak zorundasınız diyorum ve bunu da zorbalık olsun diye söylemiyorum. Bu canlılar ağaç çiçek kuş gibi doğanın parçası, kendinizi eve kilitlemeyecekseniz aşacaksınız mecbur.

Ben de anlamadım gerçekten herkeste kedi korkusu.Yani benim annem de arkadaşlarım da korkuyorlardı benim kedilerim sayesinde yendiler. Sonuçta korkunun kaynağı kişinin kendisidir. Hayvanların ne suçu var? Yaşıyor olmaları suç mu gerçekten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…