şifahen konuşun,ödemeye yanaşmaz ise,mahkemeye başvurup tespit keşfi yaptırın,çıkan zarara göre de dava açarsınız sonra...
konuştum yanaşmadı. kullanılırken bunlar olur gibi bahaneler söyledi. çok teferruatlı bir kontrat değil elimdeki, kırtasiyelerde satılan cinsten. ama emlakcı aracılığıyla kiralamıştı, yani onlar ve komşular şahit evin durumuna.
konuştum ama sonuç alamadım. sanırım ben biraz yumuşağım, tekrar daha kararlı konuşmam lazım.
zaten aramızda 1 yıl boyunca her ay kira gecikmesi sorunu olmuştu, o zaman da benim yumuşak olmam sorunun çözümünü uzatmıştı.
teşekkür ediyorum, size bişey daha sorayım, bunları kendim avukatsız yapabilirmiyim. tekim çünkü, avukat da tutamam.
evet siz çok yumuşaksınız.insanları kırmak istemiyorsunuz ama karşınızdaki bayanda terbiyezlik etmiş sonuçta.bozulan şeyleri tamir ettirebilirdi.evi siz ona nasıl verdiyseniz aynı şekilde size geri vermeliydi ama maşallah kadın heryeri kötü hale getirmiş.eski evden eser yok yani.
birde benim merak ettiğim birşey oldu yorumunuzda.
evinizi kira vermişsiniz ama sizde kirada oturuyorsunuz.
ve evinizden gelen parayı kendi yaşadığınız kiraya veriyorsunuz.yani anladığım kadarıyla kiraya vermiş olduğunuz evden artı para kalmıyor size.
peki niye kendi evinizde yaşamıyorsunuz? bence kiracı bayan ayrıldıktan sonra tekrar kendi evinize taşının.:44:
Hanımlar merhaba, hemen konuya gireyim, yardımınıza ihtiyacım var.
eşimden boşandım. kendime ait bir evim var ama onu kiraya verip, oradan aldığım kirayla daha küçük bir evde, kızımla yaşıyorum. çalışıyorum.
şimdi benim kiracım bu ay sonunda taşınacakmış, tamam dedim. hem evimi kontrol etmek hem de emlakcının resim çekmesi için eve gittik. ev kötü durumda değildi ama zemin katta taşınmadan önce döşettiğim ve çok az kullandığım (ben evde tadilat yaptırıp 1 yıl kadar sonra taşınmıştım) üstelik taşınırken makine ile yıkattığım halıfleks tabir ettiğimiz 30 m2 halımı kafasına göre söküp atmış, neden dediğimde kirlendi su girdi gibi bahaneler söyledi. ki oraya su girmesi imkansız.
panjur iplerimi yeniletmiştim, çoğu kopmuş yaptırılmamış, panjurlar açılmıyor. banyonun nemden bütün silikonları kararmış. tuvaletin bozulan sifonunu bile yaptırmamış, kör tıpayla iptal ettirmiş. diğer wc.yi kullanıyor. bahçe katındaki balkonda sürgülü kapı sinekliklerim vardı, sökmüş zemin kata koymuş, kediler yırtmış oda sökmüş ne yapsınmış. ev kapısındaki sorunu hala anlayamadım, çünkü kapı kilitlenmeden kapanmıyor. noldu buna dedim, kilidinde sorun var dedi. dedi de dedi.
bunun bende bir kira depoziti var. kontratta da evi bulduğu gibi ve borçsuz olarak teslim ettiğinde geri ödenir yazıyor. yahu ben bunları kadına söyledim hepsine napıyım kullanınca böyle oldu diyor. depozitinden kesmezsem bunların hepsini kendi cebimden ödeyerek yaptırmam gerekiyor, ben şimdi napıyım, zaten aldığım kirayı, oturduğum eve kira olarak veriyorum, elime kalan bişey yok. bunları kendim yaptırırsam, bir aylığa yakın rakam maaşımdan gidecek. kiracım benim yaşıma yakın bekar çalışan bir bayan, fakat herşeye itiraz ediyor. şimdi ben napıyım.
bu benim için ciddi sorun, çünkü kimsenin ahını almak istemiyorum, ve ilk defa kiracım var, bunu ona nasıl söylemeliyim.
Konuyu kimseyi kırmadan ve kendim de zarara girmeden nasıl halledebilirim.
saolun iyiki konuyu açmışım, sizler yazdıkca ben kendi kendimi cesaretlendirdim.
Arkadaşlar konu açılmışken ben de bir sey sormak istiyorum. Oturdugumuz eve tasindigimizda ev sahibi bize bu kez boya yaptirmadim dedi. Onceden yaptirip veriyordum kiraya ama cikanlar boya yapmadan cikiyordu o yüzden yaptirmadim dedi. Biz teslim aldigimizda evin boyasi oyle cok kötü degildi ama duvarlarda Çiviler, herhalde kablo falan uzatmislar me deniyor ona bilmiyorum ama kabloyu tutucu seyler falan vardi duvarlarda boylu boyunca. Tabii ki bi dolu esya izleri, tv nin arkasindaki duvar kapkara olmus. O dönem maddiyatimiz cok uygun olmadigi icin boya yaptirmadan girdik eve. Ve bu süreçte de boyaya birkac çivi birkac esya izi disinda zarar vermedik. Ama üst katimizda oturanlarin banyosu kombisi vs zirt pirt su akitti. Wc banyo iki odanin tavanlari balkonun tavani falan kabardi. Biz tasinmayi dusundugumuz icin boya yaptirmak istemiyoruz ev 100 mt2 boya ciddi bi para tutar. ev sahibi cikarken bizden boya talep edebilir mi?
saolun iyiki konuyu açmışım, sizler yazdıkca ben kendi kendimi cesaretlendirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?