kiracımla depozito sorunumu nasıl çözerim.

Biz esimle ikimiz de bu surecte okuyor-calisiyorduk. Bunlarla ilgilenmeye firsat olmadi. Ev sahibimiz apartmandaki diger komsulari taniyor, o yuzden gerekirse kendi aralarinda halletmeleri icin buyrun gelin bakin dedik, bilgileri dahilinde olsun diye, baska da bir seye gerek duymadik.

Sizi ilgilendiren bir durum yok zaten bence :)

Sizi ilgilendiren bir durum yok zaten bence :)

Benim endisem suydu:hani evet ben size evi sifir vermedim ama temiz verdim der mi acaba,duvarda ekstradan yaptigimiz üç bes esya izi icin boya ister mi acaba diye.. tesekkur ederim:)

Babam kadar merhametli ve anlayisli bi ev sahibi yoktur, ve 32 yildir ev sahibi bir dolu kiraciyla ugrasmistir, herkese herseye anlayis gosterir ama zarar verilmis bi eve ziyan edilmis mala anlayis gostermez. Babam olsa depozitoyu vermezdi geri bu durumda.

Ha kiraci gelir durumumuz kötü ihtiyacimiz var verirmisiniz dese verir. Ama evi harabeye cevirip bide bahane uretip parasini istiyorsa vermezdi depiziyoyu.

hala depizitoyu istiyorsa ne mi yapardi. Kiraciya; "evi sana verdigim hale getir, bozduklarini doktuklerini tamir et, gelip kontrol edicem, aldigin gibi teslim edersin ancak ozaman depozitoyu kuruşu kuruşuna teslim ederim. Amma velakin yaptirmazsan ve ustune birde sikinti cikarirsan ben yasli adamim ugrasamam, evi tadilata sokarim fazla tutarsa da depozitodan üstünü sana fatura ederim"

Bu durumda kiraci eve bakiyor, verdigi hasar istedigi tutardan fazla olunca geri cekiliyor. Ve babam basliyor kiraci sonrasi tadilata....

Son düzenleme:
bence kadın evden çıktığında dersiniz ki, bütün zararlarını fatura alarak yaptıracağım, artanı vereceğim. bence hiç mahkemeyle uğraşmayın. faturalar elinizde olduktan sonra eksik verme konusunda haksız olmazsınız.

Kalan kiracı öğrenci filan olsaydı hadi neyse derdim de. Kocaman yetişkin kadın bunları biliyor olmalıydı.

Şu anda ben de kiracıyım bi kiracı olarak kiracınızı savunurdum haklı olsaydı.
Mesela ben şu an kiracı olarak kaldığım evde duvara bir çivi dahi çakmadım, üç senedir aynı evdeyim ev hala bana teslim edildiği gibi duruyor.
Duvarlara tablo asmak için sırf kendi cebimden verip sıcak silikon makinası filan aldık tablo resim vs silikonla yapıştırıyoruz, sökerken duvara hiçbi etkisi zararı olmuyor.
Biz sert çarptığımız bi dönemde kapının kilidi zarar gördü mesela. Kendimiz kilidi değiştirdik hemen. Parkeler zarar görmesin diye ahşap temizleyiciyle temizliyorum vs.. Bilinçli kullanıyoruz kısaca, neticede emanet.

Normalde sözleşme gereği kiracı kalırken evde kalıcı olan eşyalarda kiracıdan kaynaklanmayan bi sorun olursa onu ev sahibi karşılar. Bu kuralı düşünerek objektifçe karar verirseniz ah almazsınız.
Örneğin, geçtiğimiz kış evde kombi bozuldu.
Hemen ev sahibini ve servisi aradık.
Motoru arızalanmış. Ama bizden kaynaklı değil. Servis elemanıyla ev sahibini telefonda konuşturduk eleman bizden kaynaklı olmadığını, motorun ömrünün bittiğini filan güzelce anlattı. Bizden kaynaklanmadığı için o ay arızanın masrafını kiradan düştük yani ev sahibi ödemiş oldu.

Sen kiracının yaptığına emin olduğun şeylerin parasını depozitodan alma hakkına sahipsin. Ama emin olduğun. Örneğin o bahçe kattaki sineklik kapı mesela, kadın kerpetenle delik açmamıştır psikopat değilse. Kapıda cidden bi delik varsa kedi yırtmış olabilir gerçekten. Bu kadından kaynaklanmıyor. Ha o olduğunda sizi arayıp haber vermesi gerekirdi onu sizin karşılamanız gerek.

Klozet sifonu siz bırakıp giderken sağlamdıysa ve şuan bozuksa onu da kedi yapacak hali yok o kadından kaynaklı. Onu depozitodan düşün.

Halıfleksi Kullanmak istemeyebilir o normal bişey. Ama kullanmayacaksa da söküp bi kenarakoymalıydı evden taşınırken tekrar yere serdirmeliydi.
Söküp çöpe attıysa gerçekten, onu da depozitodan almanız gerek.

Panjur ipleriniz de kadından kaynaklı. Kendi kendilerine kopmazlar herhalde. Ama burda elinizi vicdanınıza koyup hatırlamanız gerek. Eğer panjur iplerini o zaman çok ucuza kaçıp uyduruk yaptırdıysanız, çin malı vs kadın normal dokunsa bile kopabilirler. Kadından kaynaklı olmaz bu durumda.
Onu siz hatırlayın ona göre karar verin..

Başka şeyler de varsa bu objektif açılardan düşünüp bi hesap çıkartın. Ah almamak için kuruş kuruş hesaplamanızda fayda var.

Kiracıyla da emlakçınız muhattap olsun onun işi o. Siz hesabı çıkartıp bozuk yerlerin fotosunu çekin. Gerekirse hukuki yollara başvurursunuz. Emlakçıların böyle işler için tanıdıkları beraber çalıştıkları avukatlar oluyor zaten kadın itiraz ederse bırakın emlakçı ilgilensin.
Siz hesabı yeter ki objektif yapın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

evet arkadaşım, hepsini zamanında haber verseydi zaten bu kadar tamirat birikmezdi, ben onunla ortak karşılardım bile, neticede benim evim diye. mesela halım mı kirlendi atmasaydı, giderken serseydi ben onu yıkatırdım, diğerlerini de hepsini yenileyip vermiştim. zaten. halının altındaki zemin taş olduğu için şimdi tekrar birşey kaplatmak zorundayım yoksa kötü duruyor.

Canım çok da laf dalaşına girmeye gerek yok. KArşısına sert çıkıcam diye kasma kendini. Vermiyorum depozitoyu de uzatma. Dilerse versin mahkemeye.

zaten kiramı hep gecikmeli ödedi, orda bile anlayışlı olmaya çalıştım, toplamda 3 yıl oturdu, 1 yılı hep gecikmeli ödedi, ikimiz de yalnız kadınız diye anlayışlı oldum ama ailesi almanya da durumu da kötü değil ki.

zaten mahkeme aşaması beni zorlar, inşallah iş oralara gelmez, kendimiz halledebiliriz.

haklısınız, durumu benden iyi, burda tek başına yaşıyor, ailesi almanya da. 3 yıldır oturuyor, 1 yılında oldukca fazla kira sorunu yaşadık. fazla anlayışlıydım, şimdi de aynısını bekliyor. ama ben de kiracıyım ve oradan aldığımı aynen buraya veriyorum. üstelik kızımla öyle çok da rahat bir hayatımız yok. kıt kanaat yaşıyoruz. kendim oturduğum ve yeni taşındığım için evim çok temizdi, aniden karar verip çıktık. hatta komşularım bile kıyamamıştı, herşeyini yeni yaptırdın nasıl gidiyorsun diye. evde yeni yaptırdığım giysi dolabımı bile (taşıması çok zordu, eve göre yapılmıştı) alamadım, sadece evime iyi bak dedim. ev sorunsuzdu. banyomu görünce tanıyamadım. herşeyini değiştirmiştim, küvet duşakabin aynalar, yani kendim oturmak içindi hepsi ama kısmet olmadı. banyomu tanıyamadım, o pırıl pırıl banyo havalandırılmamış hiç sanki, silikonları bile siyah olmuş. yani bozulanı kirleneni ya söküp atmış ya kapısını çekip bırakmış. sineklikler büyük balkon için çift kanatlı sürgülü olanlardan, arızası, hasarı yırtığı yoktu, kedisi var, o yüzden bahçe katındaki balkona başka kediler gelmiş ve yırtılmış.buda söküp zemin kata koymuş iskeletlerini. neden burada bunlar diyorum, kullanıldı eskidi, kediler de yırttı diye açıklıyor. ee benimde kedim var ama evsahibimin sineklikleri yırtılmasın, çürümesin diye kışın çıkarıp yazın takıyorum.
yani evimden taşınmayı düşünmediğim için herşeyi seçerek ve ucuza kaçmadan yaptırmıştım, kombimi bile ciddi yüksek rakama büyük taktırmıştım ki bana sorun çıkarmasın diye ama kısmet işte taşındım.
haklısınız emlakçının ofisinde konuşmayı düşünüyorum, o da müdahil olsun, çünkü evle o ilgilenmişti.

Eksikleri tek tek belirle
Ya kendisi yaptırsın çıkmadan ya da depoziti ödemem de
Böyle bir hakkın var
Kusurlu gördüğün yerlerin resmini çek elinde bulunsun
Yasal olarak verdiği zararı karşılamak zorunda

Hiçbir zaman bir evi verdiğin gibi geri alamazsın.Sonuçta kullanılıyor.Aşınıyor.Anlattıklarına göre çokta ciddi anlamda tadilat ihtiyacı yok.Milelt kirasını ödemeyip,evi boruları patlamış,kapıları camı kırılmış,lavaboları kırılmış geri veriyor.Bir de borç bırakarak.Sen bu kadarla kurtulmuşsun.Halıfleks olayı zaten hem kullanışlı değil hem sağlık açısından zararlı.Ev sahibi bazı riskleri göze alacak.Yeni kiraya verdiğinde ordan aldığın depozitoyla yenilersin.Yapacak birşey yok.

edemez canım.Zaten boya yapılmadan girmişsin niye talep etsin ki.

Evlendiğimden bu zamana 7 yıldır kiracıyım.Maalesef size umursamazı düşmüş.Ev sahibim Allah razı olsun çok iyidir.Ama onun bu iyi niyetini kullanmak olmaz.Biz evi kiraladığımızda bizden önceki kişiler evi ahır gibi kullanmışlardı.Adamcağız evini tanıyamadı.Mutfağı yenilettik kiradan düştük sadece.Ev türbe gibiydi Töbe yarabbi.Her yerde bir çivi hatta mıh desem daha iyi olur.bir odada 40 çivi olurmu yahu insaf.Ama genel bakımını biz yaptık.Girerken kilidi değiştirdik.kapı kolu ve prizlerin tamamını elden geçirdik.Hiçbirini düşmedik kiradan.Sonuçta kiracı olsamda ben oturacağım.
Ben depozito vermedim.Alamam ben bu parayı dedi.

bende kiracı olduğum için iki taraflı düşünüyorum, empati yapabiliyorum. dediğiniz gibi kirada da otursak, biz yaşıyoruz orada.

Son düzenleme:
Yaptığınız sözleşme ile dava açabilirsiniz noter onaylı olmasına gerek yok diyorlar.

arkadaşlar herkese teşekkür ederim. inşallah konuşarak halledilir konu ve her iki tarafta mağdur olmaz, ortak bir çözüm de anlaşırız.

Kontratta sadece kiracı lehine maddeler yok ev sahibi lehine de maddeler mevcut. Kırtasiyeden de alınsa üstünde tc no yazmıyor mu, altında imza yok mu? bunlar varsa zaten hukuken de geçerlidir diye düşünüyorum çünkü iki taraflı bir sözleşme akdi yapılmış ve her ikinizde de birer nüsha var. Hem daha önceden kiralanırken şahitleriniz varsa sizin lehinize.
Orada kiracı evi bulduğu gibi iade etmek zorunda diye bir yazı var devamında da ya da bir sonraki maddelerde, şayet zarar varsa bunlar depozitodan düşülür, zarar depozito miktarından fazlaysa kiracı bunu ödemekle yükümlüdür tarzında birşey yazıyor. (daha geçen hafta okudum kira sözleşmesini - ben de kırtasiyeden almıştım)
Eğer ki diretiyorsa ve sizi mağdur edecekse o zaman ya sert çıkın ya araya güvendiğiniz ve hakkınızı arayacak birilerini de sokun ya da son çare olarak dava açın.

kafaniza gore para kesmeyin. verdigi sabit zararlar icin ilgili ustalardan fiyat alin ona gore kiraciniza cikana kadar yaptirmasi veyahut sizin buldugunuz fiyatlara gore depozitodan kesinti yapacaginizi belirtin. depozitodan dusuk tutarsa kalanini iade eder yuksek cikarsa da bir bardak soguk su icersiniz malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…