Hayır zaten adam baştan söylemiş. Çıkarken sizden badana talep etmemek için yaptırmamış zaten. ve artık eve badana yaptırmayacağını temiz oturmak isteyenin kendi badanası kendinin yaptırmasını isteyeceğini söylemiş. Bu durumda evi bıraktığınız halini çok umursayacağını sanmıyorum. Üst katın banyosu akıttıysa orayı üst kattakilere boyattırabilirdiniz belk. Yine sizlik bir sorun değil..
Biz esimle ikimiz de bu surecte okuyor-calisiyorduk. Bunlarla ilgilenmeye firsat olmadi. Ev sahibimiz apartmandaki diger komsulari taniyor, o yuzden gerekirse kendi aralarinda halletmeleri icin buyrun gelin bakin dedik, bilgileri dahilinde olsun diye, baska da bir seye gerek duymadik.
Sizi ilgilendiren bir durum yok zaten bence :)
Hanımlar merhaba, hemen konuya gireyim, yardımınıza ihtiyacım var.
eşimden boşandım. kendime ait bir evim var ama onu kiraya verip, oradan aldığım kirayla daha küçük bir evde, kızımla yaşıyorum. çalışıyorum.
şimdi benim kiracım bu ay sonunda taşınacakmış, tamam dedim. hem evimi kontrol etmek hem de emlakcının resim çekmesi için eve gittik. ev kötü durumda değildi ama zemin katta taşınmadan önce döşettiğim ve çok az kullandığım (ben evde tadilat yaptırıp 1 yıl kadar sonra taşınmıştım) üstelik taşınırken makine ile yıkattığım halıfleks tabir ettiğimiz 30 m2 halımı kafasına göre söküp atmış, neden dediğimde kirlendi su girdi gibi bahaneler söyledi. ki oraya su girmesi imkansız.
panjur iplerimi yeniletmiştim, çoğu kopmuş yaptırılmamış, panjurlar açılmıyor. banyonun nemden bütün silikonları kararmış. tuvaletin bozulan sifonunu bile yaptırmamış, kör tıpayla iptal ettirmiş. diğer wc.yi kullanıyor. bahçe katındaki balkonda sürgülü kapı sinekliklerim vardı, sökmüş zemin kata koymuş, kediler yırtmış oda sökmüş ne yapsınmış. ev kapısındaki sorunu hala anlayamadım, çünkü kapı kilitlenmeden kapanmıyor. noldu buna dedim, kilidinde sorun var dedi. dedi de dedi.
bunun bende bir kira depoziti var. kontratta da evi bulduğu gibi ve borçsuz olarak teslim ettiğinde geri ödenir yazıyor. yahu ben bunları kadına söyledim hepsine napıyım kullanınca böyle oldu diyor. depozitinden kesmezsem bunların hepsini kendi cebimden ödeyerek yaptırmam gerekiyor, ben şimdi napıyım, zaten aldığım kirayı, oturduğum eve kira olarak veriyorum, elime kalan bişey yok. bunları kendim yaptırırsam, bir aylığa yakın rakam maaşımdan gidecek. kiracım benim yaşıma yakın bekar çalışan bir bayan, fakat herşeye itiraz ediyor. şimdi ben napıyım.
bu benim için ciddi sorun, çünkü kimsenin ahını almak istemiyorum, ve ilk defa kiracım var, bunu ona nasıl söylemeliyim.
Konuyu kimseyi kırmadan ve kendim de zarara girmeden nasıl halledebilirim.
Canım fikir vermesi açısından söyleyeyim sana. 4 yıldır aynı evde kiraciyiz. Evin bir cok seyi eski, bina eski. Tüm kapilar, musluklar vs. Bizim tarzımız şu şekilde oldu. Eskidigi için bozulan seyleri(batarya gibi) ev sahibi ödedi yani kiradan düştük. Ama mesela yanlislikla kirdigimiz pencere kolu ve kapi kilidini biz yaptirdik. Veya bakım yaptirmamiz gerekirken yaptirmadigimiz bu yuzden daha sonra ariza veren kombiyi biz tamir ettirdik gibi. Bunlar meblag olarak para eden seyler. Onun disinda cok cuzi meblagda pencerelere kilit taktirdik ki onu biz ödedik. Basit seyler icin kiradan duscez vs olayina girmek istemedik.
Onun disinda bence anahtar nokta ne bozulursa bozulsun yapilmasi gerekiyorsa ev sahibine soyledik. Onun bilgisi olmadan tamir yapmadik. Hatta üst kat yatak odamiza su sizdirdi da tavanlari mahvetti buyrun gelin bakin dedik. Her sey bilgileri dahilinde olsun istedik.
Sonuc olarak sunu demeye getiriyorum. Ne kadar elzem tadilat olursa olsun kiracinin sizden habersiz tadilat yapma hakki yok. O yüzden tamiratinizi yapin depozitodan düşün dusubiliyorsaniz.
Canım çok da laf dalaşına girmeye gerek yok. KArşısına sert çıkıcam diye kasma kendini. Vermiyorum depozitoyu de uzatma. Dilerse versin mahkemeye.
bence kadın evden çıktığında dersiniz ki, bütün zararlarını fatura alarak yaptıracağım, artanı vereceğim. bence hiç mahkemeyle uğraşmayın. faturalar elinizde olduktan sonra eksik verme konusunda haksız olmazsınız.
Kalan kiracı öğrenci filan olsaydı hadi neyse derdim de. Kocaman yetişkin kadın bunları biliyor olmalıydı.
Şu anda ben de kiracıyım bi kiracı olarak kiracınızı savunurdum haklı olsaydı.
Mesela ben şu an kiracı olarak kaldığım evde duvara bir çivi dahi çakmadım, üç senedir aynı evdeyim ev hala bana teslim edildiği gibi duruyor.
Duvarlara tablo asmak için sırf kendi cebimden verip sıcak silikon makinası filan aldık tablo resim vs silikonla yapıştırıyoruz, sökerken duvara hiçbi etkisi zararı olmuyor.
Biz sert çarptığımız bi dönemde kapının kilidi zarar gördü mesela. Kendimiz kilidi değiştirdik hemen. Parkeler zarar görmesin diye ahşap temizleyiciyle temizliyorum vs.. Bilinçli kullanıyoruz kısaca, neticede emanet.
Normalde sözleşme gereği kiracı kalırken evde kalıcı olan eşyalarda kiracıdan kaynaklanmayan bi sorun olursa onu ev sahibi karşılar. Bu kuralı düşünerek objektifçe karar verirseniz ah almazsınız.
Örneğin, geçtiğimiz kış evde kombi bozuldu.
Hemen ev sahibini ve servisi aradık.
Motoru arızalanmış. Ama bizden kaynaklı değil. Servis elemanıyla ev sahibini telefonda konuşturduk eleman bizden kaynaklı olmadığını, motorun ömrünün bittiğini filan güzelce anlattı. Bizden kaynaklanmadığı için o ay arızanın masrafını kiradan düştük yani ev sahibi ödemiş oldu.
Sen kiracının yaptığına emin olduğun şeylerin parasını depozitodan alma hakkına sahipsin. Ama emin olduğun. Örneğin o bahçe kattaki sineklik kapı mesela, kadın kerpetenle delik açmamıştır psikopat değilse. Kapıda cidden bi delik varsa kedi yırtmış olabilir gerçekten. Bu kadından kaynaklanmıyor. Ha o olduğunda sizi arayıp haber vermesi gerekirdi onu sizin karşılamanız gerek.
Klozet sifonu siz bırakıp giderken sağlamdıysa ve şuan bozuksa onu da kedi yapacak hali yok o kadından kaynaklı. Onu depozitodan düşün.
Halıfleksi Kullanmak istemeyebilir o normal bişey. Ama kullanmayacaksa da söküp bi kenarakoymalıydı evden taşınırken tekrar yere serdirmeliydi.
Söküp çöpe attıysa gerçekten, onu da depozitodan almanız gerek.
Panjur ipleriniz de kadından kaynaklı. Kendi kendilerine kopmazlar herhalde. Ama burda elinizi vicdanınıza koyup hatırlamanız gerek. Eğer panjur iplerini o zaman çok ucuza kaçıp uyduruk yaptırdıysanız, çin malı vs kadın normal dokunsa bile kopabilirler. Kadından kaynaklı olmaz bu durumda.
Onu siz hatırlayın ona göre karar verin..
Başka şeyler de varsa bu objektif açılardan düşünüp bi hesap çıkartın. Ah almamak için kuruş kuruş hesaplamanızda fayda var.
Kiracıyla da emlakçınız muhattap olsun onun işi o. Siz hesabı çıkartıp bozuk yerlerin fotosunu çekin. Gerekirse hukuki yollara başvurursunuz. Emlakçıların böyle işler için tanıdıkları beraber çalıştıkları avukatlar oluyor zaten kadın itiraz ederse bırakın emlakçı ilgilensin.
Siz hesabı yeter ki objektif yapın.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Hiçbir zaman bir evi verdiğin gibi geri alamazsın.Sonuçta kullanılıyor.Aşınıyor.Anlattıklarına göre çokta ciddi anlamda tadilat ihtiyacı yok.Milelt kirasını ödemeyip,evi boruları patlamış,kapıları camı kırılmış,lavaboları kırılmış geri veriyor.Bir de borç bırakarak.Sen bu kadarla kurtulmuşsun.Halıfleks olayı zaten hem kullanışlı değil hem sağlık açısından zararlı.Ev sahibi bazı riskleri göze alacak.Yeni kiraya verdiğinde ordan aldığın depozitoyla yenilersin.Yapacak birşey yok.Hanımlar merhaba, hemen konuya gireyim, yardımınıza ihtiyacım var.
eşimden boşandım. kendime ait bir evim var ama onu kiraya verip, oradan aldığım kirayla daha küçük bir evde, kızımla yaşıyorum. çalışıyorum.
şimdi benim kiracım bu ay sonunda taşınacakmış, tamam dedim. hem evimi kontrol etmek hem de emlakcının resim çekmesi için eve gittik. ev kötü durumda değildi ama zemin katta taşınmadan önce döşettiğim ve çok az kullandığım (ben evde tadilat yaptırıp 1 yıl kadar sonra taşınmıştım) üstelik taşınırken makine ile yıkattığım halıfleks tabir ettiğimiz 30 m2 halımı kafasına göre söküp atmış, neden dediğimde kirlendi su girdi gibi bahaneler söyledi. ki oraya su girmesi imkansız.
panjur iplerimi yeniletmiştim, çoğu kopmuş yaptırılmamış, panjurlar açılmıyor. banyonun nemden bütün silikonları kararmış. tuvaletin bozulan sifonunu bile yaptırmamış, kör tıpayla iptal ettirmiş. diğer wc.yi kullanıyor. bahçe katındaki balkonda sürgülü kapı sinekliklerim vardı, sökmüş zemin kata koymuş, kediler yırtmış oda sökmüş ne yapsınmış. ev kapısındaki sorunu hala anlayamadım, çünkü kapı kilitlenmeden kapanmıyor. noldu buna dedim, kilidinde sorun var dedi. dedi de dedi.
bunun bende bir kira depoziti var. kontratta da evi bulduğu gibi ve borçsuz olarak teslim ettiğinde geri ödenir yazıyor. yahu ben bunları kadına söyledim hepsine napıyım kullanınca böyle oldu diyor. depozitinden kesmezsem bunların hepsini kendi cebimden ödeyerek yaptırmam gerekiyor, ben şimdi napıyım, zaten aldığım kirayı, oturduğum eve kira olarak veriyorum, elime kalan bişey yok. bunları kendim yaptırırsam, bir aylığa yakın rakam maaşımdan gidecek. kiracım benim yaşıma yakın bekar çalışan bir bayan, fakat herşeye itiraz ediyor. şimdi ben napıyım.
bu benim için ciddi sorun, çünkü kimsenin ahını almak istemiyorum, ve ilk defa kiracım var, bunu ona nasıl söylemeliyim.
Arkadaşlar konu açılmışken ben de bir sey sormak istiyorum. Oturdugumuz eve tasindigimizda ev sahibi bize bu kez boya yaptirmadim dedi. Onceden yaptirip veriyordum kiraya ama cikanlar boya yapmadan cikiyordu o yüzden yaptirmadim dedi. Biz teslim aldigimizda evin boyasi oyle cok kötü degildi ama duvarlarda Çiviler, herhalde kablo falan uzatmislar me deniyor ona bilmiyorum ama kabloyu tutucu seyler falan vardi duvarlarda boylu boyunca. Tabii ki bi dolu esya izleri, tv nin arkasindaki duvar kapkara olmus. O dönem maddiyatimiz cok uygun olmadigi icin boya yaptirmadan girdik eve. Ve bu süreçte de boyaya birkac çivi birkac esya izi disinda zarar vermedik. Ama üst katimizda oturanlarin banyosu kombisi vs zirt pirt su akitti. Wc banyo iki odanin tavanlari balkonun tavani falan kabardi. Biz tasinmayi dusundugumuz icin boya yaptirmak istemiyoruz ev 100 mt2 boya ciddi bi para tutar. ev sahibi cikarken bizden boya talep edebilir mi?
Yaptığınız sözleşme ile dava açabilirsiniz noter onaylı olmasına gerek yok diyorlar.konuştum yanaşmadı. kullanılırken bunlar olur gibi bahaneler söyledi. çok teferruatlı bir kontrat değil elimdeki, kırtasiyelerde satılan cinsten. ama emlakcı aracılığıyla kiralamıştı, yani onlar ve komşular şahit evin durumuna.
Hanımlar merhaba, hemen konuya gireyim, yardımınıza ihtiyacım var.
konuştum yanaşmadı. kullanılırken bunlar olur gibi bahaneler söyledi. çok teferruatlı bir kontrat değil elimdeki, kırtasiyelerde satılan cinsten. ama emlakcı aracılığıyla kiralamıştı, yani onlar ve komşular şahit evin durumuna.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?