Hakların yerini bulması için milletvekillerinin değil kadınların dokunulmazlığı olmalı ..Bugün okuduğum en çözüm odaklı mantıklı cümle!
İnsanlara kızmaya hakkımız var mı?Bence bu olayin en aci tarafi. Bu kadar zor durumda olan bir insana hic kimsenin yardim etmemesi cok cok kotu.
Şeriat gelsin diyenlere inanamıyorum o gelirse zaten zina yapan kadına recm var taşlayarak öldürüyolar,4 tane eş almak var,kadının herşeyi yapması yasak araba bile kullandırmıyorlar.
Bu namus namus olayları nerden çıkıyor hep katı dinlerden çıkıyor genelde sonra olanları görüyoruz.
Bu namus olaylarını çözmenin yolu kadının da erkeğinde kimsenin hayatına karışmaması toplum baskısı yapmamasından geçer,ama bizde öyle mi bi kendimize bakalım aa onun kocasıyla bu böyleymiş,a o kadın bekarmıymış bunu yapıyomuş vs vs insanları yaşamlarına göre ayıplayıp sonra bu tür olaylar oluncada aa neden böyle oluyo demeyelim.
Arkadasim dinle imanla alakasi yok zina nin zina nin ahlakla alakası var. Hic biseyi dusunme şöyle düşün
Cok beyefendi isinde gücünde,evine ekmek getiren,karısına bakan,cocuklarina düşkün bir beyefendi eve geliyor ve karısını yatakta basıyor ve çıkartıyor silahı o adami da kadini da vuruyor. Bu adama ne denir. ?
Aldatan kadinda var erkekte var. Benim erkek kuzenim aldatildi. Boşandı. (Bu medeniyettir)
Arkadasimin abisi aldatilmadi ama ona dair supheleri vardi . Boşandı ( Bosanmak ta bir haktır)
Herkes ayni olamaz. Ben suan hayal edemiyorum düşünemiyorum basima gelse Allah korusun belki kadını boğarim belki de kocamı o an.
Bu olay bambaska bir olay. Namus mamus isi de degil bence bu olay adam psikopat.
Nefsi müdafa diye birsey yoktur. Bu kelimeyi araştırın. Bu bahsettiklerimin öfkeyle ilgisi yok. Tabiki herkes ayni olamaz basina kotu bise heldi diye birini öldüren veya birine tokat atan döven ayni suçu islememis olsa bile ayni tutumda sayılır . Bunlarin da dinle seriatla bilmemneyle ilgisi yok. Zinanin.Herkes aynı olamaz diye bir şey yok.Aynı olmak zorunda.Kanunlar hayvanlar için konulmamış.Nefsi müdafaa dışında insan öldürmek ya da yaralamak suçtur.Kişi size hakaret de etse,aldatsa da böyle bir hakkınız yok.Kendi iradenize,öfkelerinize sahip olamıyorsanız bir doktora görünün.
Ben aldatılsam sadece ayrılırım.Bu medeniyet değil,olması gereken.
Nefsi müdafa diye birsey yoktur. Bu kelimeyi araştırın. Bu bahsettiklerimin öfkeyle ilgisi yok. Tabiki herkes ayni olamaz basina kotu bise heldi diye birini öldüren veya birine tokat atan döven ayni suçu islememis olsa bile ayni tutumda sayılır . Bunlarin da dinle seriatla bilmemneyle ilgisi yok. Zinanin.
Yukardaki arkadas dinden bahsetti ve namus tan bahsetti ona istinaeden yazdım. Boşandığı karisini,takip ederek kizi onunde vahsi duygularla tasarlayarak öldürmekle karisini abisiyle,yakin arkadaşıyla yatakta bilmenne basıp öldürmek arasında fark var. Bunun cezaevlerinde ve ceza kanununda da yaptirimlari bile farkli. Kimse oyle birine idam edilsin demedi simdiye dek. Umarim anlatabildim?Beni din falan ilgilendirmiyor.
Sadece ''aldattı,eh hak etmiş sanki'' kafası bana göre bir kafa değil.Kanunda ''eşiniz sizi aldatırsa öldürebilirsiniz,dövebilirsiniz'' yazıyor mu ? Hayır.Toplum içinde de bu durumun normal karşılanmasına,''ama ne yapsın adam sinirlenmiş''lere karşıyım.Madem öfkene hakim olamıyorsun bir zahmet tedavi ol.
Yukardaki arkadas dinden bahsetti ve namus tan bahsetti ona istinaeden yazdım. Boşandığı karisini,takip ederek kizi onunde vahsi duygularla tasarlayarak öldürmekle karisini abisiyle,yakin arkadaşıyla yatakta bilmenne basıp öldürmek arasında fark var. Bunun cezaevlerinde ve ceza kanununda da yaptirimlari bile farkli. Kimse oyle birine idam edilsin demedi simdiye dek. Umarim anlatabildim?
Ben ama demedim yanlış anladınız. Yukardaki arkadas karistirmis biseyleri onu izah etmeye çalıştım. Idam seriat namus bilmemne bu tip şeyler herkese ayni islemez. Bu zaten adaletli de olmaz . Zaten daha onceki yorumlarimda da bahsettim. Erkekler bu sekilde kinleniyorlar ve kinlerini birinin canını alarak hallediyorlar. Kadinlar öyle değil nefret etsede intikam alcaksa da bunu birinin hayatıni yok ederek yapmıyor. Zaten bugun adama kahraman diyen biri bile olmus facebooktan yine ayni sekilde karısına aynisini yapcagini soyleyen birisi instagramdan,gordunuz mu bilmiyorum. Kanım dondu.Anladım da benim gözümde fark yok.Toplumdaki bu ''aldatmış,tahrik etmiş'' kafası beni benden alıyor.Sinir anında adam öldüren insan normal falan değildir,oldu olacak sevip bağrımıza basalım.Bıktım şu namus cinayetlerinden.Hele böyle günlerde böyle şeyler okumak sinirimi daha da zıplatıyor.
Ben çok kolay sinirlenen bir insan olmama rağmen daha bir bardak kırmışlığım yoktur,yakınımdaki insanı korkutmamak için.Şiddete eğilim farklı bir şey,sinirlenmek değil,insanın içinde olan bir şey.
He ben bir kadın daha görmedim ki eşini yatakta basıp kafasına sıkan.Nedense bunlar hep erkek.Tesadüf ? Hayır.Toplum böyle kodluyor.''Kadın senin namusun'', '' senin dışında biriyle birlikteyse yaşamasın daha iyi ''.Ölen kadının arkasından da kimse iyi niyet okumaz,arkasından söverler,adama da kimse kızmaz,sizin dediğiniz gibi ''ama''lar devreye girer.Buna karşıyım.
Ben ama demedim yanlış anladınız. Yukardaki arkadas karistirmis biseyleri onu izah etmeye çalıştım. Idam seriat namus bilmemne bu tip şeyler herkese ayni islemez. Bu zaten adaletli de olmaz . Zaten daha onceki yorumlarimda da bahsettim. Erkekler bu sekilde kinleniyorlar ve kinlerini birinin canını alarak hallediyorlar. Kadinlar öyle değil nefret etsede intikam alcaksa da bunu birinin hayatıni yok ederek yapmıyor. Zaten bugun adama kahraman diyen biri bile olmus facebooktan yine ayni sekilde karısına aynisini yapcagini soyleyen birisi instagramdan,gordunuz mu bilmiyorum. Kanım dondu.
Kimmis ki o? Gormedim ben onu. Benim canım cok sıkkın zaten dunden beri aklimdan cikmiyor.Videoyu izlemedim izleyemem dayanamam çünkü. Sanki bosandiktan sonra sadece erkek zorluk çekiyor. Nerdeyse kadin oldugum icin aglicam yani . Suan esimden bile korkuyorum. Psikolojim bozuldu.Anladım,afedersiniz,ben çok doluyum bu konuda.Daha doğrusu topluma kin doluyum bu cinayetler konusunda.
Maalesef daha iğrençlerini de gördüm diğer sosyal medya hesabında.Yok efendim bu erkeklerin boşanma sonrası geçirdiği zorluklar yüzünden oluşan bir durummuş diyen birinin yorumlarını okudum.Üstelik ismi falan bilinen biri İnternet çevresinde.
Kimmis ki o? Gormedim ben onu. Benim canım cok sıkkın zaten dunden beri aklimdan cikmiyor.Videoyu izlemedim izleyemem dayanamam çünkü. Sanki bosandiktan sonra sadece erkek zorluk çekiyor. Nerdeyse kadin oldugum icin aglicam yani . Suan esimden bile korkuyorum. Psikolojim bozuldu.Duygu cinayetinde de tahrik dediler
Nesi tahrik anlamadim ki sanki kadin adama vurmuş adama bicak çekmiş. Zavalli gencecik kadini acimasizca öldürdü . Zaten sanırım karisini da uyusturucuya falan alıştırmış kocası. Biriyle evleniyorsun sonun oluyor. Cok üzgünüm
Öyleler zaten. Benim bir arkadasim var. Vardı daha doğrusu. Cocugu var ufak. 3 yasinda. Ben diyor kocam eve gelince hemen onu didiklemiyorum. Soru sormuyorum vidi vıdı yapmiyormus. Eli silahli adammış !!! Kocasi polis.Adını yazmayayım ama öyle Tv ünlüsü veya youtuber falan değil,popüler değil yani.Ama adı bilinen bir şahıs.
Neyse sonuç olarak bu toplum midemi bulandırıyor artık.Analizlerine de,araştırmalarına da lanet olsun.Nedense aynı evin içinde çocuğunu misafir gibi sevmekten öteye gitmeyen adamlar boşandıktan sonra ''çocuğumu eski karımdan daha az görüyorum bu haksızlık'' diye ağlamaya başlıyorlar.İkiyüzlülüğünüz batsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?