Kirli Çıkılar )))

uffff aklım karmakarışık bi gönlüm başka diyo aklım başka diyo
eşimin büyük ablası hani şu kaynımla ortak iş yapıp kaynım iflas edip o da kendine ev alarak bu işten çıkan kişi
çokta ilgilenmeyen ailesiyle oralı olmayan biri
kocasıda bir sürü dolap çeviriyordu zamanında kaynımın çok parasını iç etmiş biri kaç kere ayrılıgın eşinden döndüler
en sonda ta depremin oldugu tatilde biz kayınvalideme gittiğimizde konu konuyu açarken borç konusu gündeme gelmişken
benden için ""kardeşimle parası için mi evlenmiş istemiyorsa bırakıp gitsin ayrılsın boşansın bıraksın"" diyen biri
az çok önceki paylaşımlardan gidişatlardan hatırlamıştırsınız
bu bu gruba girdiğimden bu güne hiç ama hiç konuşmadık bayramlarda filan da hiç araşmadık
sadece eşim ablasını arar yada mesajla kutlardı o kadar kaç zaman geçti
ne bileyim hiç birşeyde bizi aramadı sormadı nasılsın demedi
dün eşimle konuşmuşlar daha doğrusu eşim aradı babasını en son o görmüştü
nasıldı babam gördüğünde diye
o konuşmanın sonunda
ablası bizde bu haftasonu size gelmeyi düşünüyoruz müsaitmisiniz demiş
eşimde benim ona olan kızgınlıgımı özelliklede "boşansınlar" lafına deli oldugumu bildiği için
bu hafta benim annemi doktora filan götüreceğiz biraz karışıgız başka zaman bıdıkklada konuşayım demiş
dedim annemi biz götürmeyeceğiz ki niye öyle dedin
oda sen istemezsin diye düşünüp ondan öyle dedim
şimdi ben nedesem bilemedim
biryandan diyorum boşveeerr bıdık elbet birgün biryerde karşılacaksınız
bırak o gelsin senin ayağına
ne olacak kimleri misafir etmedinki oda ablası birde onu hoşgör misafir et
bak diğer kardeşleride istanbulda ama onlara öyle gidip gelmiyorlar
onlarda görüşmek istemezmi kardeşiyle
tamam öncesinde kötü tatsızlıklar yaşandı diye hep olacak değil ya diyorum
amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa birde deli yanım tutuyor
diyorum ki sana ne yaptılar ne dediler ne kadar hatırları var üzrinde
huzuru kaçırmaktan yana başka sana ne yaptılar öyle her istediklerine göre hareket etmemeliler
seni bir kez olsun aradı mı da şimdi ne diye evine gelip senden ikram hizmet bekleyecek
birde hiç birşey olmamış gibi ayyyy canım cicim diyecekler
onlardan ne kadar uzak dursam okadar iyi sanki hep zarar gelecek yüzüne gülüp arkandan dolap çevirecek gibi geliyor işin kötü tarafı eşimin ailesine karşı hep böyle düşünüyorum sanki hep kullanmak faydalanmak istiyorlar gibi geliyor
en basiti en zoruma giden ben ilk evlenip balayından dönüşte eşimin ailesinin evine gittiğimde
daha beni tanımıyorlar huyumu suyumu bilmiyorlar biz geliyoruz diye arıyoruz
eltimde evde kayınvalidemde ama akşam yemeğine sadece patates haşlama yaptılar
bildiğiniz bir tencere haşlamayı tepsiye döküp birde tuzluk koydular ve benim çok zoruma gitmişti
sonra geldiğinde evime yaptıgım yemekler için yorum yapıyorlar misafir geliyor tabi yapacak diye offff offfff
daha yaşadıgımız birsürü kötü şeyi aklıma geliyor ateş basıyor vücüdümü
şimdi ben ne yapsam eşimede kıyamıyorum mutlu olsun istiyorum kafam allak bullaak az çok tanıdınız benide bi akıl verin canlar bana

Bıdıkçım ben olsam evet bi yanın onlar sana ne yaptı diye düşüyor ama ben yine davetimi eder,hizmetimi yapar onları utandırırdım ben öyleyim çünkü öyle değildim ama artık öyleyim.

günaydın hepinize canlarım benim.
ne de güzel dileklerde bulunmuşsunuz,nasıl içim açıldı okudukça.
ettiğiniz duaların misliyle fazlasını görün inşallah.

iyiki doğdun banucan doğum günün kutlu olsun Allah her daim sağlıklı mutlu huzurlu etsin sevdiklerinden ve bizlerden hiç ayırmasın bunlarda senin için

:118::118::118::118::118::118::118::118::118::118:

Son düzenleme:
derfatçım sana bir büyük tavsiyesi,derdiniz yokken kendinize dert yaratmayın,iki dakikalık konuşmayla çözülecek şeyleri büyütüp,evinizin huzurunu kaçırmayın.
eşin gelince birbirinizin gönlünü alın,uzatmayın.muhabbetle,sevgiyle geçecek bir günü harcamaya yazık güzelim.
bıdığım,içinden gelmeyen bir şeyi yapmaya kendini zorlama bence.
sürekli ödün verirsen kendinden ve bunu hep eşin için yaparsan,hem kendine yabancılaşırsın bu ben miyim diye,hem eşine olan sevgini sorgular hale gelirsin.
yıpranırsınız.
içinden geldiği gibi,yüreğinin ilk söylediği şeye göre hareket et bence.

slm kızlar nasılsınız bakalım dun hava güzeldi lalelerde acmıştı hidiv kasrına gıtdık oglum parkda oynadı bende bıraz haava aldım bugun bıraz işlerle meşgul olacagım belkı bı ara tekrar parka gideriz....

derfatçım bilmem farkında mısın ama hayatı adeta kendine zehretmek için çabalıyorsun
yapma bunu kendine ve sevdiklerine

ah bir bilsem deli gönlümün neyde demir attıgını

slmlar nasılsınız..kıskandırmak gibi olmasın ,birazdan gezmeye gideceğim BİMe
çok heyecanlıyım

bıdıkçım bence bundan sonra her neye karar vereceksen tutarlı ol

eşine bravo diyorum sen üzülmeyesin diye karşı tarafı nazikçe reddetmiş
ben olsam eşine destek vermeni tercih ederdim
karşı taraf canı istediğinde celallenip canı istediğinde de durulup hiçbirşey olmamış gibi davranamayacağını görmeli

tamam kötülükten sokak çıkmaz herşey iyilik güzellikle çözümlenmeli ama bu bir ikili ilişki tek taraflı nereye kadar ??????

banucum doğuum günün kutlu olsun canım,
sunny abla senin kızının da aynı şekilde Rabbim sizlere hayırlı uzun ömürler nasip etsin..

özlem, kızının odası hayırlı olsun canım...

sirkeci, geçmiş olsun gözlerin kaç numara ve problemin tipi ne?

derfat, kızlara katılıyorum canım. keşke ben de gelicem deseydin direk.. ama herkesi arabayla bırakma konusu ayrı, sürekli eşin bu şekilde yapıyorsa bi süre sonra bunlar sizi maddi manei yıpratır.
.. aklıma ne geldi biliyor musun benim kaynım da darty de çalışırdı. yol üstünden iki arkadaşını alırdı biri kadın biri erkek. benim eltim bi gün eşinin cebinden kadının nosunu almış "benim kocama güvenip de mi işe girdin?" demiş.. tabi onun durumu seninkiyle kesinlikle aynı değil.. onunki tamamiyle kıskançlık.

bıdık, ben olsam kabul eder, normal davranırdım.
yani normla bi misafire hizmet eder gibi kendini paralamadan makul bi şekilde...

derfatcım öncelikle sakin ol canım
biliorum çok zor sakin olmak , sinir oluosun ama sorunları böle inatlaşarak zıtlaşarak çözemezsin ne dmeişler tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır:)
şimdi o gece saat 3 de eve geldi tabi o gelen kadar sen snir küpü oldun ve tartışmak için iyce hırslandın ve bi zman sonra tartşmak için beklemeye başladın:)))
geldi tartıştınız yattınız (( bence yanlış keşke gece tartışmasaydınız sabah kalkınca kahvaltı hazırlasaydın bunun seni ne kadar üzdüğünü yanlzı kaldıgını ona ihtiyaacın oldugunu söleseydin:))))))) biliorum dışardan konuşması kolay yapması zor:) ama böle trtışarak inatlaşarak çözülmez bu işler:)))
şimdi o hiçbişe olmamış gibi davranıyoya senin sakinleştiğini hırsının geçtiğini normale döndüğünü düşünüo:)
sen sakinleş sorun çözüldümü hayır akşam güzel bi yemek hazırla sofranı kur yemek yerken çağanı da al oda özlüo sonuçta babasını bunların yanlış oldugunu istemediğini söle:)
bide sen diliyle diil ben diliyle konuş:) ben evlendiğimizden beri ben dilini kullanıorum şimdiye kadar bir kere tartıştık oda taaaaa balayından eve geldikten 3 gün sonna
hak etmişti sabrımı taşırdı o yüzden:))))) işe yarıyo:)

BIDIK:))))))
canım bu ablası sizde kaç gün kalcak ? eğer 2 günse çağır gelsin yok 3,4,5.... falansa hiç çağırma!!!!!!!!!!!!!!
ben olsam çağırırdım:))))) nedne çağırırdım biliomusun siz zaten sürekli görüşen insanlar diilsiniz evet yakın olsanız zırt pırt gelinip gidilmek istense uzak dur derdim
gelsinki sizin mutluluğunuzu görsün:))))
gelsinki senin o güzel kalbini görsün , misafir nasıl ağırlanırmış onu görsün:)))))

onlara süpper bi sofra hazırlardım:))))))))) utansınlar diye:)))))))
aynısını yaptım:)))))

ama en çok patates olayına güldüm kusura bakma benimde başıma geldi böle bişe:)
düğünümüz otelde oldu biz o gece otelde kaldık:)
derken ertesi gün el öpmeye önce kayınvalidelre gittik ev baya kalabalık ve iki sofra kurulmuş sofrada sabah sabah şehriye çorbası,çökelek,domates var:)))))))))))

ve bu eve gelin olarak ilk kez geliorum ben evde oncaaaaa insan varken hazırlanan sofra bu
oturdum bişe demedim ki benim sabahları çorba içmek adetim diildir faydalı ama hiç içmedim alışık diilim nitekim çorb içmedimde
domates ekmek çay içtim kalktım
sonna oturduk biraz öğleden sonna bize gittik annem bir sofra hazırlamış biz gelioruz ilk kez evine diye sana anlataam:)))
sarmalar,tavuklar tam hatılamıorum yemekleri ama seviorum diye bana onca yemeğin içinde patlıcan bile kızartmış azcık:)))))

neyse bunlar oldu bitti aradan 3 ay falan geçti kaynanaların yolu buraya düştü yemeğe çağırdım:))))))) eşide o gün evde yok
eşim sanıoki hiçbişe yapmıcam minik yer sofrasını geceden ona çıkarttırdım mantı açıcaktım oda sanmışki nisbet yapıcam yere sofra kurcam onlara:))))))

neyse ben bir sofra hazırladım bıdıkcım keşke fotosunu çekseydim mumlar gül yaprakları zaten çeyizim yeni
ara sıcak çatalı yemek çatalı bıçak kadehler falan yemekleride çok özenerek yaptım:)))
kaynanalarla eşim aynı anda gözleirne inamadılar

kaynana dediki
''ne gereği vardı bu kadar şeye''
bende koydum lafı
''biz evimize ilk gelene hep böle yaparız ben böl gördüm geldiğim yerden hoşgeldiniz buyrun'' dedim

mor oldu benimd eiçime sular serpildi:))))))
kendi görgünü kendi kültürünü göster onlara her teşekrü etmelerindede kibar kibar sok lafını haddini bilsin:))))))
eşinle zaten mutlusunuz ama musmutlu pozlar verin ''biz ayrılamayız siz kimsiniz''mesajı verin:))))))
çünkü orası senin evin senin mekanına biraz kaba olcak ama
senin .çöplüğüne geliolar:) orda ötcek tek kişi sensin ben olsam bu fırsatı kullanır lafımıda sokardım hizmetimide ederdim:))))

eltine kocaman bir alkış
kadın haklı kişi eşini elbette kıskanacak
elalemin kadınlarına servis şöförlüğü niye yapsın eşi

her zaman derim bugün arabana oturan yarın nerene oturur bilemem
insanlık öyle bir taraflara doğru acımasızca yolalıyor ki

walla aklımdan geçenleri okudun çok haklısın
eşim hem ben üzülmeyim diye hemde kendide üzüldüğü için tepki verdiği düşüncesindeyim
şöyleki
görümcemin kocası epey borç yaptı kaynımın parasını gizliden almış sonra ortalıktan kayboldu eve hiç gitmemiş
sonradan bir kaç hafta sonra bişey olmamış gibi tüm parayı kumarda harcayıp çıkmış piyasaya
sarhoş filan gelmiş eve başka adamalr getirmiş babası ayrıl da gel dedi
ablası çok bunaldıgında eşimle konuştugunda herkes garyana getirp ayrıl derken eşim hiç yorum yapmadı ayrıl yrılma diye sadece dinleyip ona destek oldu her iki durumdada neler olabileceiğini kendisinin neler yapacağını konuştular ve neye karar verirse saygı duyup yanında olacağını söyledi
şimdide ben ona öyle bir durumda destek olurken o nasıl benim aileme yuvama laf söyler nerden bulur bu hakkı nasıl boşansınlar der diye çok öfkelenmişti
üstelik benim eşim ne yaptı diye dahada sinirlenmişti düşünce çok matıklı düşünüyor
ama gönül mantık dinlemiyor

slmlar nasılsınız..kıskandırmak gibi olmasın ,birazdan gezmeye gideceğim BİMe
çok heyecanlıyım
son günlerde okudugum e komik mjs oldu bu dmek bime gitcen heycanlısın badecim:))) sen çok yaşa emi:) tabi mutfak tuvalet banyodan sonna amerikaya gitsen bu etkiyi yaratmazdı:)

cideen okudugumda helal olsun dediğime davranış şekli
bi erkek karısının izni en azından haberi olmadan misafir davet etmemeli bıdıkcım enişteye koccaman bi alkış kıymetini bil adamın:)
eğer hep böleidiyse çok şanslısın yok eğer onu bu hale sen getirdiysen sanada kocaman bi alkış:))))))

bıdıkçım azbuçuk daha önceki yazdıklarından aklımda kaldığı kadarıyla mesafeli olmanı tavsiye ederim
'' bu gelişin altından acaba çıkacak '' dedirtecek tarzında olan kişilerle ben olsam hiç keyfimi bozmam

selinin dediklerine katılmamak mümkün değil ama sen henüz bunların içerisine yeni girmiyorsun
onları tanımak ya da onların seni tanımasına fırsat vermek adına daveti gerektirecek bir durum göremiyorum

ve de illaki gelmek isterlerse en azından bunun bu seferlik tarafınızca mümkün olmayacağını da hissediversinler bir zahmet :)))))

evet buda mantıklı geldi:))))
bu ziyarein altından bişeyde çıkabilir bunu hiç düşünmemiştim bak
durup durup aramayıp sormayı neden şimdi?
şuda olabilir şimdi siz ev işine giriştiniz ya bıdıkcım haberleri varsa ev olayındanşayet paranızın oldugunu düşünüp ene istemeyede glio olabilirler
yada başka bişey isteyebilirler.......

Son düzenleme:

tabiki normal olan da bir erkeğin eve gelmeyi düşünen bir misafir için eşiyle istişare halinde olması gerekir sebeplerine gelince ;

eşi rahatsız olabilir
ev müsait olmayabilir
misafir için evi hazırlama , ikram hazırlama konusu genellikle biz kadınların kafa yoracağı kategoriler olduğu için
hatta çocuğu olanlar için çocuğum huysuz olduğu bir dönem yaşanıyor olabilir ( ateşli hastalık , diş çıkarma süreci , ishal vs vs )

hamile bayandır hamileliği zor geçiyordur vs
çalışan bayandır yorgundur
heleki öğretmendir sınav haftasıdır soru hazırlayacaktır , okuyacaktır vs
başkaca planlar vardır
ya da başka birileri gelecektir
veya başka bir yere gidilecektir

Son düzenleme:

canım ya ölede erkekler bazen bunu düşünemeye bilio
hep kendimi anlatıorum ama bi gün kahvaltı yapıoruz sofradayız ben sabah sabah yüz göz şiş:)
eşim dediki''kardeşim gelicek''iyi dedim buyursun gelsin

kalktım çay koydum oturdum zil çaldı''kardeşi geldi'':))))))))))))))
meğer kardeşi dünden sölemiş bana sölemyi unutmuş apartmana girince msj atınca bana sölemiş
neye uğradımı şaşırdım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…