Kirli Çıkılar )))

seyyahcım belki 5 sene belki 10 sene mutlaka görürsün
ben inanıorum ve kimbilir daha neler neler görcem ben hayat bana neler göstercek
ona karşı o kadar vicdansız oldumki vicdanımı kaybettim resmen acıma duygum yok old
bigün kapıma perişan halde bi lokma ekmek isterken geldiğinde kapıyı suratına çaaaaat diye kapatıcak gücü bulurum inş. kendimde
yada ölüm döşeğinde yatarken benden helallik istediğinde aslaaaaaaaaaaaaaa diye suratına bağırabilirim........

selincim gerçekten ibretlik yazdıkların
ama ben o çocukcağıza çok üzüldüm. Allah şifa versin

canım bende ço üzülüorum inan bi kere 4 yaşlarında gördüm sanırım
insanın içi parçalnır insanın hiçbi suçu yok ama ona ceza olarak verildi bile diyemiorum
çocuktan ceza olurmu insana? bilmiorum Allahım çektiği acıları hafifletsin çok acı çekio biliorum sürekli hastanelerde delik deşik oluyo diyaliz hastaları biliorum((((( şu olaylar içinde evet biz çok hırpalandık gerçekten yıprandık ama o çocuk neler çekti kaç katını?

yaşadıkların öyle zor ki selincim inan bişey diyemiyorum, üzüntüne, kızgınlığına, ve bunlara rağmen sapasağlam ayakta durabilmene..

amin canım Allah yardımcısı olsun
baban konusunda öfkeli olmakta yerden göğe kadar haklısın hiçbirimiz seni tam olarak anlayamayız,ne desek boş resmen yaptıkları burnundan fitil fitil gelmiş bütün parasını kaybetmiş sefil olmuş

kızla rbenim netten aktıgım fiyatlarla kuyumcudaki fiyatlar birbirini bi türlü tutmuyo
kuyumculara en yakın fiyatlı site önerebilirmisin link verebilirmisin rica etsem altını nerden takip ediosunuz?

8 sayfa var, geriden okumak ne zor. sabah süpürge tuttum eve, kahvaltı yaptık, çarşıya çıktık, tek kişilik bazamın altına hurç aldım, onları düzenledim, çok güzel oldu. fotosunu çekip, ekleyim bir ara.

pepeticim eviniz m2 olarak çok iyi bence. ha 4+1 olsydı 160 m2 iyi denebilirdi ama 3+1 olunca odaların büyüklüğü iyi olur. ama eşyan çoksa sığmam diyorsan bilemem. ev boşken küçük gibi görünüyor göze. kiler olayını sevdim. güzelce raflar yaptırırsın oraya, evdeki fazlalıklarını atarsın, misler gibi olur.
hayırlı, uğurlu olsun, yeni evin yeni bebeğinizin şansına, bahtına olsun. bence senin yine kızın olacak. Allah ödeme kolaylıgı versin. beklediğinize değsin.

biz köy evlerine incelemeye gittiğimizde şunu gördüm. girişte koridor yerine oda gibi kocaman bir hol, odalar o kadar büyük ki, benim salonumdan büyük. 2 tane kocaman yatak odası, bunların birinde bir oğlan ve ailesi, diğreinde bir oğlan ve ailesi, sobalı odada da anne ve baba yatıyor. şöle düşüm o zaman. bu kadar büyük yatak odalarının (salondan büyük m2 olarak) nedeni eve gelin getirecekleri için olmalı. aynı mantık yeni şehirleşmekte olan yerlerde devam ediyor, kocamannnn evler. tabi mütehaittin arsası da büyük. metropollerde ise arsa sıkıntısı var. ve daha bireysel yaşıyoruz. çocuklar evleniyor, anne ve babaya yatılı bile gitmiyor, haliyle küçük bir ev yeterli oluyor.
pepeti o 1+1 evlere çok fazla rağbet var. artık bekarlar ev arkadasıyla uğraşmak, birinin sesine bile katlanmak istemiyor, daha amerikan vari yaşıyoruz, kimseye ihtiyacımız yok şu hayatta, paramız olduktan sonra. haliyle herkes tek başına kutu gibi evlerde yaşamak istiyor. sanırım ben de öyle yaşamak isterdim. iş stresli, akşama başkasını çekmek istemezdim.

karanfilce hayırlı olsun girişimlerini, inşaallah tez zamanda sonuçlanır.

bıdık, eşinin sana annen hakkında söylediklerini kendi adıma garipsemedim. eşimin ailesi ile sorun yaşadıgımda, onların yanına gidiyorsak, suratımı asacagım, gülmeyeceğim, tavır yapacagım derdim. eşim de tamam tavrını yap, ancak ben de senin ailenin yanına gittiğimde surat asar, konuşmam, morallerini bozarım diye tehdit ederdi. ben de böylece hiç bir şey yokmuş gibi davranmak zorunda kalırdım. farmasi hep der ya kocan bile olsa gün gelir ummadıgın bir laf söyler. sizden 5 bin lira isteselerdi eşin bir şey diyemezdi ama 200 lira için tepki gösterdiğinden o da anneni öne sürmüş olmalı. seni ikna edemediği için ne yapsın, üste çıkmak için bişey diyecek. ama senin para konusundaki itirazını haksız bulmuyorum. taviz tavizi dogurur, kızların dediği de dogru. kimse gezmemden geri kalayım demez. yer içer senden isterler. hatta evine gelince de bunların keyfi yerinde paraları var derler.

selincim ilahi adaletin tecellisi diyorum sadece

ama o küçük sabi çocuğa üzüldüm sadece ,günahsıza yazık olmuş ama mutlaka alınması gereken bir ders var

kimsenin yuvasını yıkmayacaksın, zina yapmayacaksın ,beddua almayacaksın , hak yemeyeceksin vs vs

dur sen farmasi bir laf daha etsin mi ?

kadın doğum uzmanı prof dr bade zuzu

selam kızlar
ay derfatcım anlattığın hikayeye gözleim doldu,çok üzüldüm
selinin anlattıklarını okudum,onun yaşadıklarına ayrı üzüldüm
selincm annene bravo ya 3 kızı büyütmüş
karanfilcecim inş bebiş olur en kısa zamanda
kızlar pazar günü eşimim doğum günü
değişik bi şey hazırlıyorum
kartonları kestim,yapıştırdım yaprak yaprak
tanıştığımız,evlendiğimiz,gezzdiğimiz özel günlerin fotolarını yapıştırdım
altlarına da güzel şeyler yazdım
ayyy umarım çok beğenir
normalde hiç sürpriz yapmam
şaşırtmak istiyorum biraz

özlem bi ara okursan yeni bir kurum açılıyormuş
göç idaresi gibi bi yer
3000 kadrosu varmış
ankarada büyük alım olur diye düşünüyorum
takip et canım

sabah hastaneye eşimin şeker kontrolü için gittik, öğlen geldik. kahvaltı edip size bakim dedim okudum cevaplarımı yazacaktım kapı çaldı,komşularım gelmişler çaya. yedik içtik, altıyı geçiyodu gittiler. yemeğim de yoktu. hemen bir börek attım, biraz çorba yaptım şimdi ıvır zıvır bişeyler çıkarırım . bugün de böyle olsun bakalım
birazdan inşallah tekrar girebilirsem cevaplarımı yazarım

enişteye geçmiş olsun

marifetli ablam benimmmmmmmmmmmmmmm afiyet olsun seni çok özledim

ayyy unutmadan pepeticim eviniz hayırlı uğurlu olsun. güzel günlerde sağlıkla mutlulukla oturun

benim babannemin köydeki evi 3 katlı..
ahh ahhh bakım olacaktı ki o eve yıkılmaktan kurtulsun.

giriş katta hayat dediğimiz yer. oturma odasının altına gelecek yer ahır; ki oturma odası sıcak olsun
solda çeşme. ilerleyince ise sırasıyla buğdayların konulduğu ambarlar, merdivenin altı odun ve kömürler... İyice uzaklaşırsın mağara gibi koridor ve ardından samanlık...
tahta merdivenlerin başında daha giriş katta ayakkabılarını çıkarır, çıkarsın 1. kata.
çıkışta karşıda mutfak.
yemek sinisini kapının yukarı kısmından geçirmeye çalışırsan asla başarılı olamadığın illa eğilip siniyi aşağıdan geçirmen gereken kapısı olmayan kapıdan geçersin mutfağa
iki adımlık üstü yün kilimle kaplı suvalı merdivenden inerek varırsın mutfağa..
geride her daim yanan ocak solda kaplıklar sağda buğday yufka ığılan tahtadan ambar...
ilerlersin yine iki adım çıkarak iki odalı çocukluğumun korkulu rüyası olan "öcü" nün "sakallı" nın geleceği ışığı olmayan ambara gidersin.

mutfağa girmez de sağa dönersen şangırt diye açılan heybetli tahta el yapımı kapıdan oturma odasına giresin..
her yer suva kokar misler gibi..
suvaları, işlenmiş oymalı tahtalar çerçeve şeklinde süsler..
çerçevelerin ortalarında ise seccadeler, kabe desenli halılar...
solda güldür güldür yanan soba yanında dedemin gizli saklı koyduğu şekerlerin kolonyanın olduğu her gelen torunun ilk saldırdığı süslü işlemeli gömme dolap...
hemen arkanda televizyonun yanında koca koca güllü dallı çarşafla kapatılmış yüklük...
açarsın çarşafı,
sıra sıra dizili babanne ve dedenin yatacağı yataklar yorganlar..
yanında ufacık duşakabin büyüklüğünde, altı yine suva kaplı ucunda suyun sızacağı borusu olan banyoluk...
şangır şangır ses çıkaran tahta çerçeveli camın önünde asma yaprakları...

oturma odasından da çıkarsın mutfakla oturma odası arasında kalan ambardan iki elma bir tarhana alırsın eline devam edersin 1. katı gezmeye..

en zevkli yerde sıra, aşağı merdivenden çıkanı izlediğin tahta korkulukları olan testilerle dolu suluğu olan hopladıkça ses çıkaran çardağa gelirsin..
bayramlarda toplaşıldığında çok ses yaptık diye odadan kovulan biz çocukların özgürlüğe kavuştuğu alan..ne zevkliydi orda zıplamak...

hemen yan odada "hala evi"... aslı halı dokunduğu için "halı evi" olsa da evin bekarlarının yattığı en sevdiğim halalımın yattığı hala odası...

halı evinin dibinden daha gösterişli bir merdiven gelir karşına..
İşte 2. kata çıkış yeri...
parlak kaygan tahta merdivenler..
kenarından kayıp çardağa hoplamak,
yukarda sular yokken bayrmalarda babana dedene su döktüğün leğende suyun biriktiği kenarda ufak sabunun olduğu son kata çıkan merdiven başı...

merdivenler güzel de...
ahh bir de aşağıdan ışığı açacak düğme olsaa...
bir çocuk için çok zor karanlık bir merdivenden yukarı çıkmak ışığı bulmak için kaşıya geçmek, hop hop atan yürekle elinle duvarda düğme aramak..
o yüzden tek başına bi çocuğun çıkacağı yer değil son kat..
gündüzse ne ala...

merdivenle çıktığın son katta yine karşına açık bi ambar çıkar...
sağda evin o an birlikte yaşadığı gelinin odası..
zamanında 5 gelinli evin gelinlerinin birinin girip diğerinin çktığı oda..
şimdilerse sessiz sedasız hasretle misafir bekleyen garip... üzgün... süzgün...
içindeki gömme dolaba babamdan amcamdan kalan kitapların alelade sıkıştırıldığı, yine güllü dallı çarşafların altında çeşit çeşit yatmak için indirdiğinde tozdan burun deliklerinin tıkandığı yorgan ve yataklar... ve yanında ebenin beni doğurttuğu ufak, altı suva kaplı ucunda su sızacak borusu olan banyoluk...

gelin odasının yanı her daim kilitli olan evin gelinlerinin ve çocuklarının içinde ne olduğuna dair en ufak bi bilgilerinin dahi olmadığı her zaman en değerli görülen şeylerin saklandığı ambar..
şimdilerde eski rağbeti yokk.. zamanında sabunlara bile kıymet verildiğinden ev sahipliği yapsa da şimdi kapıda hala alışkanlık olarak duran o asma kilit sadece bir süs görevi yapmakta..

Aman Allahım....
koridordaki son oda.. kilidi yıllardır hiç açılmayan, anahtarının bile kayıplara karıştığı son oda..
sadece gündüzleri kapısına gidip deliğinden bakmaya cesaret edebildiğimiz, geceleri yanına bile yaklaşmadığımız, içi daha yeni gelinin yeni ama eski eşyalarıyla el emekleriyle göz nurlarıyla dolu olan, hiç sebepsiz bi an bu dünyadan göçüp giden 10 aylık gelinin odası...

tuvalet damda 10 mt ilerde..
derme çatma tahtadan, yarıklarından dışarıyı çoook rahat izlediğin üstü açık gayet havadar bi tuvalet...
çocuklar asla tek başına gece gidemez..
gece karanlığı o kata çıkmak yürek ister sanki bir çift göz son odadan seni izler..
bir de üstüne dama çıkıp zifir karanlıkta 10 mt ilerde tuvalete gitmek haaa..
şaka olmalı..

babannemin evi...
çocukluğumun en heycan duyduğu kuzenlerimle özgürlüğü en son noktada yaşadığım ev...
şimdilerde babannem ve dedem gibi yürüyemiyor çok yaşlandı..
kenarı kanadı kırık dökük..
babannem gibi dedem gibi ölmeyi bekliyor..
ölsek de kurtulsak diyor..

Son düzenleme:
bugün bi yemek yaptım inanılmaz lezzetliydi

hani fellah köftesi yapıoruz ya onun ortası çukur olanını diilde minik minik top şeklinde olanını yapıoruz
sonna su kaynatıp bu köfteleri haşlıoruz kevgirle topluoruz pşen köfteleri tabağa lıoruz sogusun diye
yarım kilo ıspanağı yıkayıp dogruoruz köftelerin piştiği suya atıoruz ıspanakları ıspanaklar kendinden geçip 15 dk haşlandıktan sonna
ıspanaklarıda kftelerin üstüne alıoruz sogumasını beklioruz biraz ama ıspanakalrı sulu sulu alıoruz
onlar soğurken 3 su bardağı yogurdu bi tencereye alıoruz çırpıoruz haşlama yaptıgımız sudan birazcık alıp yogurdu inceltioruz
köfteler ve ıspanak soguduktna sonra tenceredeki yogurdun üstüne boşaltıoruz:)
şööööööyle bi karıştırıoruz koyu kıvamlı ılık bi karışım olcak sonna üstüne kırmızı biberli yağ yakıp döküoruz iannılmaz bi tat :))))
malatya yemğidir kendileri ama adını bilmiorum:)

hiç bişey yapasım yok...
Yemek bile yemedim...
Canım sıkılıyor ....
Uf ... Uff... Ufffff

nen var bebbemmm takdırı ılahııı canını sıkmaaa Allah ol derse olur rabbım ınsallh ol der herkesın hayırlı dıleklerıne ısteklerıne

poe multıjet zeytın gokceee ve farması ve tum arkadaslar ev ııcn dıleklerınıze coook tesekurler

sozlesmeyı ımzaladık ama sevgılı kocam aslında bıraz daha ındırım yaptırırdım dıyor bu adam hep böle ya verem olcam bır gun

ve gunun haberı
benım kayın pederım 2001 de vefat etmıs . kayın peder cok zengın 2-3 cesıt dukkanı olan bırymıs kasap tuhafıye zucccıye gıbı. ölünce borc dert bırakmıs tabıkı buyuk işler yaparmıs anıden gıdınce bısuru borc kalmıs ...eşim ödemış
ve dukkanlar ellerınden gıtmıs beledıye satın almıs fakatt benım kayın valıdem bababnızın gururu o dukkanda o mallar duracak emretmıiş. kırada 2001den berı bız evlenınceye kadar o dukkan kırasını eşim ödemiş milyar milyar 2008 de evlendık o sene kardesıne devretmıs ben artık karısmam bosaltın ısletın naparsanız demıs. tabıkı kıra hıc ödemmemıs sorumsuz kaynımmm . sonuc bugun beledıyeden eşimi aramıslar 22 mılyar o dukkan borcu var 2008 den berı haftasonu bosaltın

bır tane ıslerı duzgun degıl yaa.

Allah askına ya bırtek anne ıstıyor dıye bır dukkanda o mallar curumeye terkedılıp bosuna kıra ödenırmı 12 senedır nasıl bır mantık..gurursa gurur ne alaksı var ben mı yanlıs dusunuyorummm

eşim bunalımlarda ödeyemez ne hallerı varsa gorecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…