canım o senin keyfine kalmış nasıl istersen
ister her verdiğin gün parasını aylık birikim olarak bildirirsin
istersen gün sorası geldiğinde o ay aldığın parayı bir seferliğine bildirim yaparsın olur biter
merhaba hayırlı sabahlar , hayırlı cumalar kirli çıkılar
kızlar malum ay sonu maaş günü yaklaştı ve ben kumbaramı açtım bu benim ilk kumbara deneeyimim ve eşimle birlikte biriktirdik canım benim oda gayet disiplinli davrandı:) ve bir yada sadece bir milyonlarımızı atarak gün sonunda bir milyondan küçük para kabul etmiyoruz kumbaraya 130 tl biriktirmişiz tabi ben arada beşlikte atıodum çaktırmadan hihihih:))))) bu ayki birikime eklendi:)
KOCAMAN Bİ ALKIŞ BANA ALIŞVERİŞ CANAVARININ KUMBARASINDAN 130 TL ÇIKTI:)
selincim süpersin ya
geçen ay ben de 70 tl biriktirmiştim.
bu ay çok atamadım ama 50 çıkar yine de gerçi daha ay bitmedi
,ben ay sonu açıyorum canım.
benim için ay sonu ayın 15 i oluyo :) öle odaklamışım kendimi nedense yani biri aybaşı dedinde benim aklıma 1 i diili 15 gelio memur ailesinde büyüyüp sonra karı koca memeur olunca sanırım gaaaaaaaayet normal bi durum:) aslında ben tek olsambendende 70 falan anca çıkardı ama biz 2 kişi biriktirdik:)
anladım canım
bu ay ben de eşimin bozukluklarını da atmaya başladım kumbara hemen girişte duruyor zaten
mesela akşam ondan 1,5 tl benden de 1 tl attım.geçen ay sadece 1 tl leri atıyordum şimdi karışık ne bulursam onu atıyorum:)
market harcamamı da önceden aylık yapıyordum şimdi haftalık yaıyorum ve çok almıyorum.
şu topikten ne çok şey öğrendim.
şu yarım tablet bulaşık yıkama da süper oldu.çeyrek denemedim henüz.
böyle işte.9 yıldır har vurup harman savurmuşum yazık etmişim paralarımızı.ama zararın neresinden dönülse kardır:)
Canım tablet yerine toz daha karlı olmaz mı.Bana sanki daha karlı gibi geliyor birde o tabletler erimiyor sanki ben deterjanlımı kaldı deyip bir daha çalıştırıyorum makineyi buda keseye 2 kez zarar.Aslında ne kadar çok hatam varmış gün geçtikçe akıl başa geliyor.eskiden pörsüyen elmaları ,üzümleri,şeftaliyi filan atardım .Artık doğrayıp kurutuyorum kızım 2 günde bitiriyor kurusu farklı geliyor sanırım....şeftali ve elma kabuklarını 5 lt.lik kutularda sirke yapıyorum turşu yaparkende kendi sirkemi kullanıyorum.
canım elimdekiler bitsin ben de sıvı deterjan veya toz alacağım
canım meyve kurutma nasıl oluyor bir de sirke nasıl yapıyorsun anlatırmısın?
Canım kolay aslında .ben ilk defa denedim güzel oldu. elmanın kabuklarını soydum 1 cmlik küp şeklinde doğradım.(cm ler kayabilir az büyük olabilir lafın gelişi)temiz bir bez üzerine güneşe serdim.sirkeye gelince ise 5 lt.lik ayçiçeği vs.yağlar varya ben onların boşunu temizleyip içine kabukları yıkayıp koyuyorum pörsüyen üzümleri, şeftali,elma gibi meyvaların kabukları gçecek kadarda su koyuyorum.sonra kranlık bir yerde bekletiyorum15-20 gün sonra sirkem hazır oluyor suyunu süzüp turşuda kullanıyorum
kızlar dün gece bi telefon geldi eşimimn halası arıyo bizi dediki çocuklar ev alcaz bizim 125 binim var son 25 milyar eksik bankadan alıp faiz ödemek istemioruz borç verirmisiniz? eşimde dediki hala ben bi selinle konuşim arıcam seni:) bu hareketini takdir ettim kocişin:) herneyse bu halacık düğünde izim mobilyaya paramız yetmemişti bize 3 milyar kadar borç verdi iki aylığına iyide bi insan kocası oğlu çalışıyo bi evleri var dükkanları aylık gelirleri 3-4 milyar var yani bu parayı rahat öderler aalcakları evide kiraya verceklermiş
eşime dedimki hayatım sen halanı benden iyi tanıosun güveniomusun? evet dedi güveniorum ama sen yok dersen varmeyiz dedi bende dedimki su an bankada altın olarak duruyo paramız halan eger bize 24 ayar altın olarak verirse önümüzdeki hazirana kadar zaten ev alamayız ama hala biz ev alcaz dedimizde verebilirse verelim dedim:)
eşimde halasını aramış hala böle böle demiş halasıda yavrum ben bu parayımayısa kadar çıkarırım sizeolduki kazwa bela geldibaşımıza yada bana bişe oldu paranız yine kalmaz arabamızın birini satarız demiş yani kadım teminat bile gösterdi
bende tamam dedim sonuçta bizde ev alcaz allah bizede yardım eder ev alcamızda dedim:) bizi arıcak şu gün die vercez ayrıca
yani bizim zararımız şu olcak al sat yapamıcaz bende diorum herşeyde bi hayır vardır belki zarar etcektik bölesi daha iyidir kimbilir:)
bizde bu kış o paramız yok gibi en baştan gram altın biriktirmeye başlarız:)
Öncelikle hayırlı olsun evliliğin.selam kızlarrr
sonunda evlendımmm bennn eskıden yazıyordummm
kızlar bısey danısıcam
sımdı 3 adet ınce bılezıgım var onları bozup 17 gr bılezık almak ıstıyorum
bırde 10 tane ceyrek verıp bı bılezık daha alayımd ıyorum 17 gr
gerıyede 35 altın kalıyor ceyrek
sızce bunları yapmanın zamanımı yoksa suanda hıc zamanı degılmı
hadı bılezıklerı halletdıysem bıle altın cıkmıs fırlamıs dıyolar
o geırye 35 altın kalmalımı altın olarak
yanı yakın zamanda bozmayı dusunmuyoruz
ama 2 bılezık daha edıp kenarda saglamlastırmak ıstıyorum ?
selam kızlarrr
sonunda evlendımmm bennn eskıden yazıyordummm
kızlar bısey danısıcam
sımdı 3 adet ınce bılezıgım var onları bozup 17 gr bılezık almak ıstıyorum
bırde 10 tane ceyrek verıp bı bılezık daha alayımd ıyorum 17 gr
gerıyede 35 altın kalıyor ceyrek
sızce bunları yapmanın zamanımı yoksa suanda hıc zamanı degılmı
hadı bılezıklerı halletdıysem bıle altın cıkmıs fırlamıs dıyolar
o geırye 35 altın kalmalımı altın olarak
yanı yakın zamanda bozmayı dusunmuyoruz
ama 2 bılezık daha edıp kenarda saglamlastırmak ıstıyorum ?
canım terif için teşekkür ederim
bu sirke sadece kabukla mı oluyor meyvenin kendisi olmaz mı
bir de tuz veya şeker ilavesi olmuyor mu
sadece su mu koyuyorsun
ve kapak kapalı mı kalacak açık mı
tam olarak tarif edebilirmisin
yanlış bişey yapmayayım
evde kalan meyvelerim var mesela üzüm elma ve armut var
onları değerlendireyim diyorum
Öncelikle hayırlı olsun evliliğin.
Ben evlendikten bir hafta sonra ince bilezikleri bozup üzerine de para ekleyip kalın yapmıştım. O zaman da altın pahalıydı. Ama iyi ki yapmışım. Çünkü şimdi daha pahalı
Altını bozdururken yüksekten bozdurursun ama kalın bileziği alırken de yüksekten alırsın. İşçilik ödemeyeceğin bir modal alırsan kurtarabilir.
35 çeyreğin belki bir kısmı bodurulabilir ama bir kısmını sakla derim.
tam zamanı dıyorsun yanı canım ?tatlım ince bilezikleri kalına dönüştürmek mantıklı bence iyi düşünmüşsün çeyrek altınlarınıda bankada gram hesabı açtırasbilirsin uygun zman mı derken çeyrekleri bozdurukende yüksekten bozdurcaksın bileziğide yüksekten alcaksın düşük olsa çeyreklerd edüşükten bozulcak bilezikte düşükten alıncak ha diosanki altın şu an yükselmede zaten ben tavan yaptında çeyreklerimi satarım o parayla düşmesini beklerim düştükten sonrada bilezik alırım bu mantıklı bişe ama arada süre bırakmıcasksan her an yapabilirsin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?