Kırmadan ne desem arkadaşlarıma

Evi teklif ettim maalesef dışarda dediler
Evde yapıp dışarda yedir şaka bir yana onlar yüzsüzse sen de kendi belirledigin mekana götür. Büyük ihtimalle emekli maaşı değil de emekli ikramiye den dolayi civitmislar.

Zaten siz ismarlayacağınız için yeri sizin seçmeniz makul olan. Uygun fiyatlı bir yere götürün.

Kurumda emekli olan kişiye benim bildiğim bir pasta kesilir ufak da olsa bir hediye alınır. Size bunlar yapıldı mı? Emekli olunca maaşınızın düştüğü aşikar ama muhtemelen emekli ikramiyesi nedeniyle öyle diyorlardır.

Ayrıca sanırım eyt den emekli oldunuz ve yeni bir işe başladınız. Diğer konunuzda 16 yıllık iş tecrübem var diye bahsetmişsiniz. Yakın arkadaş iseniz neden olmasın? Kendi bütçenize göre bir yer ayarlayın. Eğer kamudan emekli olup emekli ikramiyesi alıp yeni bir işe de başladıysanız yakın arkadaşınıza durumum uygun değil demeniz bir garip olur.

Meşhur bir pidecide isim vermek yasak mı bilmiyorum ama içinde pide geçen bir pidecide ikili menü 130 lira ve çok doyurucu 2 kişi doyar. 4 kişi olsanız 260 8 kişi olsanız 520 liraya kurtarırsınız.

Eyt evet ama çalışmıyorum

Ben bu bize yemek ısmarla muhabbetini sevmiyorum. Karşıdaki böyle bir teklifte bulunmuyorsa affedersiniz ama arsızlık yapmanın gereği var? Gönlünden koparsa bir tatlı yemek sen zaten yedirirsin ama bize yemek ısmarla,tatlı ısmarla bilmem ne çok gıcık olduğum şeyler bunlar.

Sinir oluyorum şöyle yapanlara. Adam mecbur mu böyle bir masrafın altına girmeye sonra belki parası yok
Başkası adına nasıl karar verebiliyorlar

Sonuçta birkerelik birşey değilmi? Her ay ısmarlayacak değilsiniz, boğaza nazır bir mekanda balık ısmarlamayacaksınız
Eli yüzü orta hali biryere gidip herkes ne isterse onu söylesin. Evde ağırlamaya kalksanız daha pahalıya patlar yorgunluğuda çabası.

Ben de böyle düşündüm ama herkes farkli düşününce çekindim açıkçası "ben mi yanlışım" diye düşündüm.
Bir kereliğine olacak birşey sonuçta, eğer maddi durumunuz çok sıkışık değilse ısmarlayın bence. Yani yeni işe baslayan biri ilk maaşıyla eve baklava alır, yeni araba, ev alanlara "eee ne zaman ıslatıyoruz" derler.
Zaten sonrasında görüştüğünüz zamanlarda "anam ben emekli insanım, beni masraflı yerlere çağırmayın" falan diye şakalaşırsınız.

Ne zaman yemek ısmarlıyorsun diyenlere gıcık oluyorum resmen karşısındakini keriz yerine koyuyorlar. Kendimi bildim bileli hiç bir hiç bir ısmarlamam bir bardak çay bile. Ama siz emekli olmadan önce arkadaşlarınıza söz verdiyseniz yapmanız gerekir. Öyle lüks bir yere gitmenize gerek yok

Istanbul'da iseniz sosyal tesisler düşünün
Haliç mesela gayet uygun ve güzel.
Böyle kendine yemek ısmarlatan tiplerin elinden kolay kurtuluş olmaz maalesef tatlısına kadar isterler. Mekanı araştırıp siz belirleyeceksiniz bence şehir ilce vererek öneri isteyin herkes bildiğini yazsin. :)

İş yerimizde EYT'den emekli olanlar oldu. İkramiyeleri yatınca baklava börek şeklinde ortaya ikramlıklar ayarladılar.
Bulunduğunuz şehre göre değişir ama benim yaşadığım şehirde ortalama bir yere 4 kişi gittiğimizde 1000'e yaklaşır.
Hatta bazı yerlerde özel menüler falan oluyor. O şekilde ayarlayın bi bakın instagramdan restoranların kampanyalarına oraya davet edin.

Hayırlı olsun emekliliğiniz ama bu kadar ince düşünmeyin
Bende emekli oldum, dostlarımı mangala götürdüm keyif yaptık, eşlerimizle birlikte 12 kişiydik, alkolsüz açık havada yedik, güldük, söyledik. 28,5 sene çalışmışım arkadaş, hayatımda bir devir kapandı alnımın akıyla ,onu da kutlamak hakkımdı, sefam olsun, yiyene içene helali hoş olsun, güzellikler olsun.

ya bir kere arkadaşlarına bir şey ısmaralayacaksın sen de yiyeceksin bu ne cimrilik ne gerek var. sanki fine dining restoranda ısmarlayacaksın altı üstü beyti+cola alacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…