- Konu Sahibi Renas miran
-
Sizinki yatay mı dikey mi
Sevgili KK hatunları sizin bu yaptığınız kış hazırlıklarını okudukça kendimden utandım vallahi. Ben hiçbir şey yapmadım sanırım epeyce bir beceriksizim.
Ayy geçen yıl ben de hamileydim. Hiçbirşey yapamamıştım. Bu yıl acı çıkarıyorum .Al bendende o kadar,annem memlekette,teyzem gelip yapacak,bende aslinda cokk marifetiyimdir ama hamisim,birde dondurucum yok ,dolabimda kucuk,dondurucum olsa herbiseylerden alip,alip atarimki:) dogalliktan yanayim yoksa
Yumurta dondurulduğunu ilk kez duydum.Nasıl yapıyorsunuz?Tadı kokusu nasıl?diğer sayfaya yazmıştm aynısını yapıstırıyorum
babam için acı biberler ipe dizilip kurutulmak için asıldı
kıl biberler poşetlenip havası alınıp dondurucuya atıldı
bamya zamanı geçmeden ondan da aldık (annem yemeklık hazırlayıp limonunu dmates biber sogannı katıp az kaynatıp dondurucuya attı)
tarhanaya basladık
salca için bnm tatilimi bekliyorz :)
he bide bu sene yumurtaları 15 er li şekilde poşeylere kırıp kış için saklıcaz kışın makarnamız biterse falan diye.
ben bide yag biberini kavanozlarda saklamasını cok seviyorum tadı cok şahane oluyo kışın çıkar una bula kızart tadına doyamazsınız
sonraaaa muhacirlerin bi kahvaltılık sosu var nutelitsa diye ondan yapmak isitoyrum tadı süper
patlıcan közleyip koyuyoyrz
ablam hamile o yüzden şeftali erik dilimleyip buzluga attık kışın dogumdan sonra hoşaf yaparız diye
bide siron var tabi bazı yörelerde sinor deniyomuş yufkanın halka seklinde kesileni
dolmalık biberleride temizleyip dondurucuya atıyoruz tadı hiç bozulmuyo
sarmalık yaprak zaten şişelere dolduruluyo
zytinde sele zeytin şeklinde oluyo
turşuda artık hazır turşu suları cıktı onlarla yapması cok kolay oluyo biz normalden farklı olarak kereviz sapıda atıyoruz turşuya
menemenlik yapıyoruz onlarda dondurucuya
garnitür + mısırda atıyoruz dondurucuya kışın iyi oluyo misafir gelince
ne yazdım ama he
ben kışlıkları kavanozda yapmayı daha cok seviyorum ama şimdi dondurucular cıktı kolaylk :)
yazın alıp alıp kış için koyunca kendimi güvende hissediyorum
Elektrik faturasına çok bir yansıma oluyor mu acaba?Dikey
Altus AL-510 E 6 çekmeceli
gittigidiyordan almıştım
Ayy geçen yıl ben de hamileydim. Hiçbirşey yapamamıştım. Bu yıl acı çıkarıyorum .
Buarada kızlar bende okumaya calıstım ama kacırdım galıba
Dolmalık bıberlerı nasıl koyuyorsunuz dıfrıze o kısmını anlamadım
fırında sonduruyorum demıs bı arkadsa ama kurumaz mı cok ?
Gec degil kurutabilirsn daha havalar sicak bende biraz kurutcamHah bende bunu merak edıyorum
Bıber degılde patlıcan kurutmak ıstıyorum ama gec mı kaldım ?
Hafta sonu bozcaadaya gıdıcem dıyorum patlıcanları buradan hazırlayıp orada 2 gunde kurutabılırmıyım acaba malum daha sıcak olacak oralar
Yesil fasulyeyi tencereye koyuyorm alti en kisik sekilde rengi değişince kapatiyorm soguyunca poşetleyip buzluga atiyom patlıcani nasl yapacaksın mesela yemegini yapcaksab yine domatesle tencerede birz kavurabilirsin yada karniyariklik kizartip atabilirsin menemenide zaten kaynatip kavanozlara dolduruyorm bu kadar kabak hic koymadm ama cigden koyunca guzel olcagini sanmiyorum onuda kavurup atabilirsinKızlar acil menemen ligi yesil fasulyeyi patlicani ve kabagi nasil attıginizi yazar misiniz
Karisik turşu yapmiyorm ama salatalik tursusu kurmuştum gecen sene ilk defa kutur kutur olms yiyen hazir aldm sandi icine 8 10 tane nohut limon tuzu kaya tuzu sirke sarımsak atmistim bide suyu kaynattim soguttum oyle koydumtakipteyim
domates konservesi birde karışık turşu nasıl yapıyorsunuz
malum her tarife güvenilmiyor internette sizden de fikir alayım dedim :)
Menemenligi buzluğa atacağım konserveyi esim yemiyor nasıl yapabilirimYesil fasulyeyi tencereye koyuyorm alti en kisik sekilde rengi değişince kapatiyorm soguyunca poşetleyip buzluga atiyom patlıcani nasl yapacaksın mesela yemegini yapcaksab yine domatesle tencerede birz kavurabilirsin yada karniyariklik kizartip atabilirsin menemenide zaten kaynatip kavanozlara dolduruyorm bu kadar kabak hic koymadm ama cigden koyunca guzel olcagini sanmiyorum onuda kavurup atabilirsin
Bazilari rendeleyip poşetliyo gecen sene annemde kabuklarini soyup ikiye bolup oyle atmstm bi degisiklik olmadi tadindaMenemenligi buzluğa atacağım konserveyi esim yemiyor nasıl yapabilirim
Canım ben domateslerin kabuklarını soyuyorum sonra blendırdan geçiriyorum tencereye küçük doğradığıö biberleri alıp biraz yagda kavuruyorum sonra üzerine donatesleri alıp fokurdayana kadar pişiriyorum birazda tuz atıyorum eger kavanoza alcaksam sıcak sıcak koyuyorum yoksa soğutup buzdolabı poşetlerine koyuyorum atıyorum buzluğa çok güzel oluyorMenemenligi buzluğa atacağım konserveyi esim yemiyor nasıl yapabilirim
Gereksiz bi yorum olmuş neden böyle bişe yazma ihtiyacı duydunuz anlamış değilim (!)
Sizin yapma imkanınız var belki ama çalışan var çocukları olupta akşam yemeğini zor yapan var hamilesi var şimdi iyilik mi yaptınız ?
Bütün markaları aynı kefeye koymayınız bu olasılık diğer ürünlerde de var o zaman köye yerleşip herseyi kendimiz yapıcaz öyle mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?