Kış hazırlığı yapanlar-:/

Sevgili KK hatunları sizin bu yaptığınız kış hazırlıklarını okudukça kendimden utandım vallahi. Ben hiçbir şey yapmadım sanırım epeyce bir beceriksizim.

Al bendende o kadar,annem memlekette,teyzem gelip yapacak,bende aslinda cokk marifetiyimdir ama hamisim,birde dondurucum yok ,dolabimda kucuk,dondurucum olsa herbiseylerden alip,alip atarimki:) dogalliktan yanayim yoksa

Al bendende o kadar,annem memlekette,teyzem gelip yapacak,bende aslinda cokk marifetiyimdir ama hamisim,birde dondurucum yok ,dolabimda kucuk,dondurucum olsa herbiseylerden alip,alip atarimki:) dogalliktan yanayim yoksa
Ayy geçen yıl ben de hamileydim. Hiçbirşey yapamamıştım. Bu yıl acı çıkarıyorum .

Yumurta dondurulduğunu ilk kez duydum.Nasıl yapıyorsunuz?Tadı kokusu nasıl?

Ayy geçen yıl ben de hamileydim. Hiçbirşey yapamamıştım. Bu yıl acı çıkarıyorum .

Aslinda ,Allah nasip ederse ocakta dogumum, seneye bunlar en cok bana lazim,ilk senem bideya hersey ust uste geldi

Buarada kızlar bende okumaya calıstım ama kacırdım galıba
Dolmalık bıberlerı nasıl koyuyorsunuz dıfrıze o kısmını anlamadım
fırında sonduruyorum demıs bı arkadsa ama kurumaz mı cok ?

Cute ben fırında yapmadım bilmiyorum
Ben dolma biberlerin içini çıkarıp güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra buzluk poşeti aldığı kadar koyuyorum. Pişireceğim zaman buzunu çözdürmeden dolduruyorum.

Kızlar acil menemen ligi yesil fasulyeyi patlicani ve kabagi nasil attıginizi yazar misiniz

Gec degil kurutabilirsn daha havalar sicak bende biraz kurutcam

Kızlar acil menemen ligi yesil fasulyeyi patlicani ve kabagi nasil attıginizi yazar misiniz
Yesil fasulyeyi tencereye koyuyorm alti en kisik sekilde rengi değişince kapatiyorm soguyunca poşetleyip buzluga atiyom patlıcani nasl yapacaksın mesela yemegini yapcaksab yine domatesle tencerede birz kavurabilirsin yada karniyariklik kizartip atabilirsin menemenide zaten kaynatip kavanozlara dolduruyorm bu kadar kabak hic koymadm ama cigden koyunca guzel olcagini sanmiyorum onuda kavurup atabilirsin

takipteyim
domates konservesi birde karışık turşu nasıl yapıyorsunuz
malum her tarife güvenilmiyor internette sizden de fikir alayım dedim :)
Karisik turşu yapmiyorm ama salatalik tursusu kurmuştum gecen sene ilk defa kutur kutur olms yiyen hazir aldm sandi icine 8 10 tane nohut limon tuzu kaya tuzu sirke sarımsak atmistim bide suyu kaynattim soguttum oyle koydum

Menemenligi buzluğa atacağım konserveyi esim yemiyor nasıl yapabilirim

Ben bu sene sadece ketçap yaptım,bizde çok tüketiliyor,kızım seviyor diye kendim yapıyorum. Annem erişte yapmış kızım seviyor diye sağolsun.
Başka birşey yapmadım henüz,markette hevesleniyorum ama sonra bahane uydururken buluyorum kendimi

ben de konserve olarak menemen, domates sos ve konsantre erik suyu yaptim. buzluga da taze fasulye kozlenmis kirmizi biber patlican ve taneleyip misir attim :))) bu arada bu patlıcan kurutma olayini nasıl yapiyoruz yaa hazir konuya girmisken sormadan çıkmayayım

Ben derin dondurucu aldım bu sene. Annemden içli köfte, mantı, erişte gibi hamur işleri geldi.
Ben domates püresi, doğranmış domates, menemen koydum.
Haziranın sonu gibi bezelye almıştım bolca, onlar duruyo.
Kapya biber közledim.
Patlıcan közleyip bütün olarak attım.
Birazcık da yeşil biberi yemeklik olarak attım.
Koçan mısır koydum 10 tane kadar.

Daha barbunya, biber, kabak koymak istiyordum ama bu hafta pahalıydı pazar.

Menemenligi buzluğa atacağım konserveyi esim yemiyor nasıl yapabilirim
Canım ben domateslerin kabuklarını soyuyorum sonra blendırdan geçiriyorum tencereye küçük doğradığıö biberleri alıp biraz yagda kavuruyorum sonra üzerine donatesleri alıp fokurdayana kadar pişiriyorum birazda tuz atıyorum eger kavanoza alcaksam sıcak sıcak koyuyorum yoksa soğutup buzdolabı poşetlerine koyuyorum atıyorum buzluğa çok güzel oluyor

Ben bu sene haziranda adanaya taşındım sıcaktan kaçıp anneme geldim kurbanda doncem evime ekimde de ne yapılır bilemedim adanada domates patlıcan fasulye hala olur mu acaba bulursam sos menemenlik ve patlicandan karniyariklik ve kozlenmis koymak istiyorum adanalılar varsa bi el ativerseniz bunları yapabilir miyim bi de kornison turşu koymak istiyorum ama çok ta hayal kurmayim diyorum

1/ patlıcan ve biber kuruttum
2/ melemen yaptım 15 sise civarı
3/ fasulye kavurup koydum
4/ erik ve kayısı konserve yaptım
5/ kabak kavurup koydum
6/ buzluğa çilek koydum
7/ domatesleri hem fırında patates tavuk yaparken koymak için iri dilimler halinde doğradım hemde kurbanda etle kavurmak için yemeklik doğradım koydum
8/ kırmızı biber ve patlıcan közledim
9/ yeşil biber ve patlıcan kızarttim kahvaltılık ve patlıcan sarma için uzun uzun kesip kızarttım bide guveclik doğrayıp kavurdum
10/ kabak çiçeği doldurdum
11/ kahvaltilik sos yaptım kırmızı biberden
12/

Hiç sormayın napcam diye düşünüyorum yorumu gördükten sonra midem bulandı.. HANGİ firma acaba yazsa keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…