Kış hazırlığı yapanlar-:/

Peki istanbulda hıc kurumaz bozulur mu yoksa gec mı kurur ?

Bende öyle yapmaya başladım daha lezzetli oluyor.

Bende bezelye attim buzluğa, barbunya attim buzluğa, yeşil fasulye yaptim attim buzluğa, bamya yaptım domatesli biberli attım buzluğa, karnıyarıklık yaptim attim buzluğa, biber kızarttim attim buzluğa, mısır attim buzluğa, 28 şişe melemen yaptım, salça yapacam, köz biber patlıcan yapacam, turşu kurdum,vişne attim buzluğa, mantı ve erişte kestim. Bakalim daha gördüğüm şeylerden yapiyorum. Allah ağız tadıyla yedirsin inş.

ben denedim yarısı sonra küflendi
Hadı be yapma cıddımısın
Of ya bana pahalı gelıyor yanı aktardan kurutulmus patlıcan sımdı 1 tl kılosu gayet yapardık 10 kg bakardık ısımıze
ama ben tatıl yerınde yapayım onu madem o kadarda ıyı bır ev kadınıyım yanı tatılde patlıcan oyucaz :) Bakalımmm

Oy masallahhhh yaa
Bamyalar ıcın daha erken degılmı kılosu 10 tl suanda ?
Mısırları kocanından ayırdın dımı , ben bu sabah ınstagramda gordumda kocanlarıyla kavanoza bastılar msıırları ama bılmem bozulur mu

Şu an tarhana yapıyorum ben de. Biz sevmiyoruz ama oğlum seviyor diye yapıyorum.

Ben kilosunu 7 liradan aldim bamyanın canim ama vakti geçer diye yaptim hemen.
Ben mısırı direk koçanıyla buzluğa atiyorum haşlamadan benim ufaklıklar çok seviyor ısırarak yemeyi. Çıkartıp haşlayıp veriyorum. Benimkiler seviyor.

teşekkür ederim :)
ortalama kaç dakika kaynatıyoruz bide kavanozları da sıcak suya bastırıyorlar değil mi :)

Ben ayrı bir yerde su kaynatıp ters haldeki şişelerin ve kapakların üzerine döküyorum .Tepside fokur fokur oluyor az bir süre .Buharlanıyor .Fazla gecikmedende tenceredeki domatesi şişelere aktarıyorum.Ağzını kapatıp ters çeviriyorum.Battaniyenin içinde sarılı sabaha kadar bekletiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…