Kış hazırlığı yapanlar-:/

Maşallah afiyetle yiyin

Kahvalti lik sosu nasıl yaptınız.
Bende yapmak istiyorum da
3 kilo kapya biber 3 kilo domates 3 baş sarımsak 8 tane orta boy patlıcan şmyle bir avuç kadar da minik acı sivri biber kullandım

Domatesleri soydum biber ve patlıcanları közleyip kabuğunu soydum sonra hepsini robottan gecirdim kaynattım bi bardak yağ koydum bu ölçülere tuzunu da kendinize göre ayarladım sıcakken kavanoza koydum kapattım 6 kavanoz cıktı bu ölçülerden kıvamını ayarlarsınız sostan az daha katı oluyo surulmelik olcak bide ceviz kattım

Ben dolmalık yapmak ıstıyorum aslında
valla acıkcası ben bozcaadaya tatıle gıdıcem gıtmısken yanımda ıplerımıde gotururum dıyorum
ıstanbuldayım yoksa
Kac gunde kurudu asagı yukarı
Bı haftada kurudu tokatta ama direk gunese koymadım ben arka balkonum sıcak ama öğleden sonra gölge orda gölgede kuruttum ama hava 32 32 cıvarında

Bezelye, barbunya,bamya derin dondurucuya koydum. Biraz sivri biber küçük küçük doğrayıp posetledim. Oda derin dondurucuya atıldı. Melemenlik ve domates sosu kavanozlandı ve güneş görmeyen bir yere yerleştirildi. Kırmızı biber ve patlıcan panpurlayıp atacam biraz dolaba. Vişne,şeftali.çilek,erik ve kızılcık marmelatı yapıldı. Salamura yaprak ayrıca dolaba konuldu.Bir çok şeyi hallettim sayılır.Sadece tarhana kaldı onuda ben bilmiyorum. Kayınvaldem yaparsa yiyeceğiz inşallah .Taze fasulye, d.biber, patlıcanı sevedik biz dolaptaki halini o yüzden koymuyorum. Şimdiden herkese kolay gelsin. :)

Bamya yapıcam ben de cumartesi pazar kuruluyo hemen yanımızda ordan alıp alıp gelip atıyordum buzdolabının derin dondurucusuna yetıyırdu önceden şimdi ayrı almam lazım bebek geldi sağlıklı beslenme olayına gırınce böyle oldu

Bu arada komposto için vişnede dolaba kondu.

Her pazara gittiğimde iştahım kabarıyor domatesleri,mısırları fasulyeleri renk renk meyveleri gördükçe onuda yapayım bunuda yapayım diyorum.Neredeyse bütün pazarı dolaba dolduracağım.Kışın misss gibi doğal ürünleri yemeye bayılıyorum.

Dolabım yetmiyor çoğunluğu şişeliyorum.Dondurucu almak bana da farz oldu

diğer sayfaya yazmıştm aynısını yapıstırıyorum

babam için acı biberler ipe dizilip kurutulmak için asıldı
kıl biberler poşetlenip havası alınıp dondurucuya atıldı
bamya zamanı geçmeden ondan da aldık (annem yemeklık hazırlayıp limonunu dmates biber sogannı katıp az kaynatıp dondurucuya attı)
tarhanaya basladık
salca için bnm tatilimi bekliyorz :)
he bide bu sene yumurtaları 15 er li şekilde poşeylere kırıp kış için saklıcaz kışın makarnamız biterse falan diye.
ben bide yag biberini kavanozlarda saklamasını cok seviyorum tadı cok şahane oluyo kışın çıkar una bula kızart tadına doyamazsınız
sonraaaa muhacirlerin bi kahvaltılık sosu var nutelitsa diye ondan yapmak isitoyrum tadı süper
patlıcan közleyip koyuyoyrz
ablam hamile o yüzden şeftali erik dilimleyip buzluga attık kışın dogumdan sonra hoşaf yaparız diye
bide siron var tabi bazı yörelerde sinor deniyomuş yufkanın halka seklinde kesileni
dolmalık biberleride temizleyip dondurucuya atıyoruz tadı hiç bozulmuyo
sarmalık yaprak zaten şişelere dolduruluyo
zytinde sele zeytin şeklinde oluyo
turşuda artık hazır turşu suları cıktı onlarla yapması cok kolay oluyo biz normalden farklı olarak kereviz sapıda atıyoruz turşuya
menemenlik yapıyoruz onlarda dondurucuya
garnitür + mısırda atıyoruz dondurucuya kışın iyi oluyo misafir gelince

ne yazdım ama he
ben kışlıkları kavanozda yapmayı daha cok seviyorum ama şimdi dondurucular cıktı kolaylk :)

yazın alıp alıp kış için koyunca kendimi güvende hissediyorum

teşekkür ederim :)
ortalama kaç dakika kaynatıyoruz bide kavanozları da sıcak suya bastırıyorlar değil mi :)

Domatesleri biraz tuz , yağla beraber kaynadıktan sonra 2 dk daha kaynatıp , içleri kuru kavanozlara dolduruyorum . Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çeviriyorum . Ertesi gün tek tek kontrol ediyorum . Basınçtan kapaklar cok hafif içe çökmüşse kavanoz hava almıyor ve tutmuş demektir yok eğer kapak düz ise onu tekrar kaynatıyorum ya da buzdolabına atıp tüketiyoruz . Şu ana kadar sorun yaşamadım .

Hangi derin dondurucuyu kullanıyorsunuz? Benimde yapmak istediklerim daha var ama no frost un buzluğu yetmiyor.
Benım kendımın yok annemın 2 buzdolabı ve derın dondurucusu var bu sene bana 2 cekmece ayırdı oraya koycaz
gecen sene ama bır cogu kavanozdu arka balkonuma koydum kıler dolabına ama buzluktada baya vardı ancak gecen sene kurban etımız 20 kg fılan gelınce hepsıne sıgdık
annem vestek 6 cekmecelı kullanıyor

Mantıklı aslında bende catalla cıkarıyorum tanelerını kılıtlı posete koyuyorum salataya pılava koyuyorum ama bu hafta epey almayı dusunuyorum bereketlı oluyor kavurmak ıcın

Arkadaşlarım genelde yatay alıyorlar Arçeliğin ama çok büyük gözüküyor koyabileceğim birtek mutfak var dikeymi alsam diye düşünüyorum.
Yatay daha iyi tabiki ama benimde yer sıkıntım oldugu için dikey aldım 6çekmeceli bu bile çok işime yarıyor herşeyimi koyuyorum yetiyor bize buzdolabının dondurucusunada et ve süt getiriyorum köyden onları atıyor oldu bitti

Türlüyü nasıl yapıyorsunuz buzluğa atarken rica etsem tarif verirmisiniz,birde kabak attım demişsiniz çiğdenmi atıyosunuz tadı değişmiyormu acaba

1 kilo domatesi robottan geçirip tencereye alıyorum, çok az tuz ile pişiriyorum, suyunu tam çekmeden göz kararı 250 gr. kadar taze fasulyeyi içine atıp kapağını kapatıyorum. Fasulyeler biraz yumuşayınca içine kapya biber ve tuzlu suda beklemiş iki patlıcanı ilave ediyorum, 5 dk. kadar tüm malzeme domatesle hafif yumuşuyor (fasulyeyi özellikle önceden koyuyorum diğer sebzelere göre geç pişiyor çünkü) daha sonra düz bir tepsiye döküp soğutuyorum ve buzluk poşetine koyuyorum, bu ölçü bir yemekliktir, pişireceğim zaman soğanla kavrulmuş kıymaya bir iri patates doğruyorum ve üzerine buzdolabında çözdürdüğüm paketi ilave ediyorum, ortalama 10 dk sonra türlü hazır oluyor.

Kabakları bir pakette üç kabak olacak şekilde küp küp doğrayıp çiğden koyuyorum, pişireceğim zaman çözdürmeden kullanıyorum. Naneli kabak yapıyorum bunu, yemeğin harcını hazırlayıp, bir patates ilave edip, suyunu ilave ediyorum, su kaynayınca donuk haldeki kabakları da koyuyorum, bu şekilde buzluk kokusu hiç olmadı, haşlama ya da soteleme yapmadan koyduğum tüm sebzeleri donuk kullanıyorum, çözdürünce bozuluyorlar çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…