- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
- Konu Sahibi Renas miran
-
Maşallah afiyetle yiyinKonserve domates yaptım yarım kiloluk 35 kavanoz oldu
Taze fasulye, türlü, diblelik fasulye, etli biber dolması, barbunya, bezelye, bamya , vişne ,kabak ,közlenmiş patlıcan, kapya biber ve yeşil biber dondurucuya attım. Ben yaz ortası başladım hazırlığa, çalıştığım için hafta sonları azar azar yapıyorum, domatesleri her hafta 5 er kilo alarak yaptım mesela, sebzelerde öyle birer ikişer kilo alıp domatesle pişirerek dondurdum, hepsine bir arada gücüm yetmiyor
Allah nasip ederse Eylül ortasında da fasulye turşusu yapmayı planlıyorum, kavurması bizde çok yeniyor. Bu arada 1 er kiloluk vişne ve şeftali marmelatı da yaptım arada
3 kilo kapya biber 3 kilo domates 3 baş sarımsak 8 tane orta boy patlıcan şmyle bir avuç kadar da minik acı sivri biber kullandımKahvalti lik sosu nasıl yaptınız.
Bende yapmak istiyorum da
Derin dondurucu
tarifini verirmisinŞu an tarhana yapıyorum ben de. Biz sevmiyoruz ama oğlum seviyor diye yapıyorum.
Bı haftada kurudu tokatta ama direk gunese koymadım ben arka balkonum sıcak ama öğleden sonra gölge orda gölgede kuruttum ama hava 32 32 cıvarındaBen dolmalık yapmak ıstıyorum aslında
valla acıkcası ben bozcaadaya tatıle gıdıcem gıtmısken yanımda ıplerımıde gotururum dıyorum
ıstanbuldayım yoksa
Kac gunde kurudu asagı yukarı
tarifini verirmisin
Bezelye, barbunya,bamya derin dondurucuya koydum. Biraz sivri biber küçük küçük doğrayıp posetledim. Oda derin dondurucuya atıldı. Melemenlik ve domates sosu kavanozlandı ve güneş görmeyen bir yere yerleştirildi. Kırmızı biber ve patlıcan panpurlayıp atacam biraz dolaba. Vişne,şeftali.çilek,erik ve kızılcık marmelatı yapıldı. Salamura yaprak ayrıca dolaba konuldu.Bir çok şeyi hallettim sayılır.Sadece tarhana kaldı onuda ben bilmiyorum. Kayınvaldem yaparsa yiyeceğiz inşallah .Taze fasulye, d.biber, patlıcanı sevedik biz dolaptaki halini o yüzden koymuyorum. Şimdiden herkese kolay gelsin. :)
Bamya yapıcam ben de cumartesi pazar kuruluyo hemen yanımızda ordan alıp alıp gelip atıyordum buzdolabının derin dondurucusuna yetıyırdu önceden şimdi ayrı almam lazım bebek geldi sağlıklı beslenme olayına gırınce böyle oldu
OlurLink versem yazak mı acabaçok uzun yazması
teşekkür ederim :)
ortalama kaç dakika kaynatıyoruz bide kavanozları da sıcak suya bastırıyorlar değil mi :)
Biraz araştırma yapalım donducu için
Benım kendımın yok annemın 2 buzdolabı ve derın dondurucusu var bu sene bana 2 cekmece ayırdı oraya koycazHangi derin dondurucuyu kullanıyorsunuz? Benimde yapmak istediklerim daha var ama no frost un buzluğu yetmiyor.
Mantıklı aslında bende catalla cıkarıyorum tanelerını kılıtlı posete koyuyorum salataya pılava koyuyorum ama bu hafta epey almayı dusunuyorum bereketlı oluyor kavurmak ıcınBen kilosunu 7 liradan aldim bamyanın canim ama vakti geçer diye yaptim hemen.
Ben mısırı direk koçanıyla buzluğa atiyorum haşlamadan benim ufaklıklar çok seviyor ısırarak yemeyi. Çıkartıp haşlayıp veriyorum. Benimkiler seviyor.
Yatay daha iyi tabiki ama benimde yer sıkıntım oldugu için dikey aldım 6çekmeceli bu bile çok işime yarıyor herşeyimi koyuyorum yetiyor bize buzdolabının dondurucusunada et ve süt getiriyorum köyden onları atıyor oldu bittiArkadaşlarım genelde yatay alıyorlar Arçeliğin ama çok büyük gözüküyor koyabileceğim birtek mutfak var dikeymi alsam diye düşünüyorum.
Türlüyü nasıl yapıyorsunuz buzluğa atarken rica etsem tarif verirmisiniz,birde kabak attım demişsiniz çiğdenmi atıyosunuz tadı değişmiyormu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?