• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kisa evli saci mi yoksa bunlar benim uydurmam mi?

Evlilikten sonra alımlı görünme derdi çoğu kişi için bitiyor da o yüzden saçlar kestiriliyor. Ben evli falan değilim ama yakın zamanda uzun saçlıydım, baya kestirdim. Çünkü gür ve maalesef ince telli. Sürekli düğümleniyordu, ben de biraz kafa izni alayım dedim. Zor uzamıyor zaten, o yüzden çok bir çekincem olmadı kestirirken. Ama şu bir gerçek ki, uzun saç bana daha çok yakışıyor. Kısa saçın taraması, yıkaması vs daha kolay ama görsel olarak kıyaslarsak kesinlikle uzun saç. İkisinin de belli parametreleri var yalnız. Uzun saçta seyreklik, renk farklılıkları - ki bu hatayı yapmışlığım vardı bir zamanlar- hoş durmuyor, kısa saçta da yüz hatları tümüyle meydanda olduğu için yüzdeki kemerli büyük burun, diş bozuklukları, kaş asimetrisi, dudak asimetrisi, şehlalık gibi kusurlar daha çok öne çıkıyor. O yüzden yüzümüzü iyi tanımalıyız. Ben kestirdiğime pişman değilim ama bunu bir süre rahatlamak için yaptım. Görsel kaygım olsa kestirmezdim.

bence biraz sen uydurmuşsun gibi :)
ben hep saçlarımı uzatmaya çalışırım ama saçlarım ince telli ve seyrek bu yüzden omzumu gçtikten sonra hiç güzel görünmüyorlar
evlendikten sonra 2 defa bob kestirdim
kullanış açısından rahattı hakikaten. 1 senedir de uzatmaya çalışıyorum
eşim uzun saçtan hoşlanıyor, bence evli olanların kısa olur gibi bi genelleme yapamayız

Şahsen o yönde bir gözlemim olmadı doğrusu. Saç kısalığı zevke bağlı bir şey biraz da. Dış görünüş konusunu tamamen ardında bırakmış olmadığı sürece bir kadının sadece bakımı kolay diye saçını kısa kestireceğini düşünmüyorum. Kendilerine yakıştırıyorlardır. Benim eşim uzun saçlar için köylü işi diyor mesela ben de aşırı kısa pixie modellerini sevmiyorum, ortada bir yerlerde buluşuyoruz.:KK50:

kendim kapalı bir hanımım saçlarım uzun ve hiç kestirmeyi düşünmedim uzun seviyorum ben rahat oluyor ama bn evde salaş dolaşıyorum :)

Kime ne benim saçımdan ya...

İster uzatır, ister kestiririm. Sahiden çok büyütmüşsünüz...

uzun saçlarımdan vezgeçmem 50 yaşıma gelsemde . saçlarımı boyatıyordum şimdi boyamayıda kestim kendi rengime döndüm .saçlarım epey yıpranmıştı şimdi kendine geliyor . güçlü güzel maşallah saçlarım bakımımı yaparım . neden kestireyim ki ?saçını kısa yapanlar genelde sağlıksız saçı olanlar boyadan saçı yananlar . her dakka boyadıkları için saçları yıpranıyor uzamıyor zaten .
ben kısa saçı kadınsı bulmuyorum . üfül üfül saçlarım dalgalanıcak rüzgarda .parfum sürerim gelir geçerken mis gibi kokuyorsun derler .kısa olsa saçım mutsuz olurum heralde . erkek gibi kısacık ben sevmiyorum .saçını uzatamayanlar yok kezban gibi yok kısa saç çok modern uzun saç demode deyip durur kıskançlıktan .

evli insanlar belki zaman azlığından dolayı kestiriyordur .bilmiyorum benim anneminde hep kısaydı . ben sevmiyorm evlenincede değiştirmem banane ya .işler beklesin ben daha öndemliyim .

10 senelik evliyim sacimi uzun kullandigim da oldu kisa da, her iki durumda da her gun dusumu aldim, sacim uzun diye yagli sacla gezecek degilim :KK14: uzun saclilar yikanmiyor mu sanki... hatta kisa saca sekil vermek daha zor bana gore. Uzunken yikayip ellerimle sekil vererek kurutup cikabiliyorum, ama kisayken ya duzlestirmem ya kopukle dalgalarina sekil vermem gerekiyor.

uzun, kısa saçın evlisi bekarı olurmu ya.
önemli olan yakışandır.
arkadaşımın annesinin saçları beline yakın. kadın onu sımsıkı bir topluyor topuz yapıyor , oluyor türkan şoray. benziyorda zaten.
kısaca yakışandır arkadaş yakışan..
Bence de evli olmakla alakasi yok bunun. Ben universite zamanlari da kisa sacli gezdim. Hatta soyle diyip saclarim 3 numaraydi bir ara. Cok cabuk uzar sagolsunlar nasil uzatacagim derdim olmadi.Canim istedi belime kadar uzattim, bunaldim kestirdim. Simdi yine uzuyor. Kimine kisa sac hic yakismaz yuz hatlariyla alakali bu. Kestirmezler yani ya da uzun sac severler sadece. Ben hatirliyorum teyzelerimin annemin saclari upuzundu rapunzel gibi. Annemin saclar simdi kisa ama migren ve sinuzut var, sinuzut icin operasyon bile gecirdi ileri derecede hasta bu konuda uzun sac cok terlediginden, usutme yaptigindan uzatmiyor. Saglikli olsa ohoo..

valla genelleme yapmak çok ama çok yanlış bu konuda. herkesin yakışanı farklıdır.

mesela benim saçım uzadıkça uçları inanılmaz kırılıyor. ne kadar bakım yaparsam yapayım saçımın cinsinden dolayı, çok ince telli ve kıvırcık olduğu için zaten istesem de belime kadar uzatamıyorum. bundan 2 sene önce kısa kestirmiştim omuzlarımın üstündeydi. o zaman bonus gibi inanılmaz havalı olmuştum :) herkes de çok beenmişti. şu anda mecburiyetten uzatıyorum düğünüm olduğu için ama düğünden sonra, yani evlenince :D ben de kestienler kervanına katılacağım. çünkü daha çok yakışıyor kısa saç bana.

Bekarlar dusa girmiyor mu? Saçlarım belimde, hergün dusa giriyorum. Demek ki ondan değil :KK53: kadınların bir çoğu evlenince kendini salıyor. E işler de yogunlasinca uzun saça şekil vermek zorluyor büyük ihtimalle. Boyası vs. De var bunun. Nasılsa artık suse puse gerek yok alan almış kafasindaysa da kısa kullanmayı tercih ediyor olabilirler. Tabi kısa saçı tarz olarak belirlemiş kadınlar tamamen bu genellemenin dışında.

evlenince kestirenlere de ben ayar oluyorum ya. Arkadaş normal insan zaten hiç olmasa 2 günde bir duş alır. Ben bekarken de hergun duş alıyordum o zamanda saçım uzundu. Evlenince aa uğraşamazsın kestir diyenlere " niye siz bekarken haftada bir mi yıkanıyordunuz" diyesim gelior. Şimdi hamileyim doğumdan sonra kestir uğraşamazsın demeye başladılar.,inadına uzatacaağum rapunzele rakip olacağım var mı itirazı olan :) ayrıca saçlarım kabarmaya çok müsait ben bu saçla asıl kentirirsem uğraşamam. Resmen yönetimi ele geçirir.

Evlendigim anda anladim, gözümde simsekler carpti. Evet artik aydinlandim bu konuda. Evli teyzelerin hepsinin saclari kisacik. Bakimlilar biyiklarini aliyorlar ama saca gelince erkek trasindan hallice..

Evet pratik. Evet bakimi kolay. Evet dus almak daha kolay, ayipli seyde sonra. Aaa uzun sacla nasil olur aaaa...

Ya bu baskidan biktiiiim. Üzerimde bu konuda baski fazla degil arada kayinvalidemin kestiresi tutuyor fakat belli mevsimlerde tutuyor o damari. Sac kestirme mevsimlerinde yani, o mevsimler de onun sacini kestirmesiyle ayni. Herneyse, herkesin saci kisa. Bu alemde bir mal ben miyim? O kadar saca bakiyorum. Enayi miyim?
O sac ne olacak o kadar bakimi zor kestir kisa diye konusunca karsimdaki kendimi enayi gibi hissediyorum.
Herkes akilli ben aptalmisim gibi.
Nedir bu kisa sac sevdasi?
Uzun sacimla kendimi daha kadinsi istiyorum. Ama malesef ki dedikleri gibi bakimi zor. Ama onlar da cazibesini kaybetmisler acikcasi gözümde. Bakimsiz ve kisa sacli hic kadinsi bir hava vermiyor bana. Amaan tek derdimiz cocuk büyütmek ya..

Bu durumdan nasil siyrilabilirim. Gercekten kisa sacin gerekliligine inandim yine bugün ama sacima kiyamiyorum. Birden küt kestirmek geldi icimden. Iki arada kaldim resmen.
Sizin saclariniz ne durumda. Evliyim ve esim uzatmami istiyor. Tabiki bakimi zor benim icin. Ama onlar rahat rahat gezerken sacinin derdinde benim bir agirligini kafamda tasiyan.
Sizin saclariniz ne durumda. Bir da alismisim kendimi eksik hissedecek gibi oluyorum kestirince sanki..
Sizle ne diyorsunuz bu dert olmayan ama insanin beynini kkurcalayan konuya?
benim de en büyük sıkıntım saçlarım orta halli yani çok uzun degil amayinede çok zor oluyor bakımı eşim uzatmamı istiyor ama uzamıyorlar çok zayıflar :(

Evlendigim anda anladim, gözümde simsekler carpti. Evet artik aydinlandim bu konuda. Evli teyzelerin hepsinin saclari kisacik. Bakimlilar biyiklarini aliyorlar ama saca gelince erkek trasindan hallice..

Evet pratik. Evet bakimi kolay. Evet dus almak daha kolay, ayipli seyde sonra. Aaa uzun sacla nasil olur aaaa...

Ya bu baskidan biktiiiim. Üzerimde bu konuda baski fazla degil arada kayinvalidemin kestiresi tutuyor fakat belli mevsimlerde tutuyor o damari. Sac kestirme mevsimlerinde yani, o mevsimler de onun sacini kestirmesiyle ayni. Herneyse, herkesin saci kisa. Bu alemde bir mal ben miyim? O kadar saca bakiyorum. Enayi miyim?
O sac ne olacak o kadar bakimi zor kestir kisa diye konusunca karsimdaki kendimi enayi gibi hissediyorum.
Uzun sacimla kendimi daha kadinsi istiyorum. Ama malesef ki dedikleri gibi bakimi zor. Ama onlar da cazibesini kaybetmisler acikcasi gözümde. Bakimsiz ve kisa sacli hic kadinsi bir hava vermiyor bana. Amaan tek derdimiz cocuk büyütmek ya..

Bu durumdan nasil siyrilabilirim. Gercekten kisa sacin gerekliligine inandim yine bugün ama sacima kiyamiyorum. Birden küt kestirmek geldi icimden. Iki arada kaldim resmen.
Sizin saclariniz ne durumda. Evliyim ve esim uzatmami istiyor. Tabiki bakimi zor benim icin. Ama onlar rahat rahat gezerken sacinin derdinde benim bir agirligini kafamda tasiyan.
Sizin saclariniz ne durumda. Bir da alismisim kendimi eksik hissedecek gibi oluyorum kestirince sanki..

canım evlenmeden önce baya uzundu saçım ama şuan omuzlarımda, bende kestirmem diyordum ama kestirdim valla ama uzun saçı havası da çok başka gerçekten

Çevremde bir çok insan evlendikten sonra saçını kestirdi ve ben evlenince anladım niye kesildiğini ayıplı şeyden snra kurutması kolay sanırım ben bir sene kestirmedim saçımı çnkü uzun saç seviyyorum. benim migrenim var ve yakın zamanda bir akşam üzeri gene gelmişti artık yeter diyerek aldım cüzdanı koştum kuaföre kes dedim bunu omuza kadar artık çok rahatım :) ama şunu düşünmen yanlış olmuş kısa saç tam aksine daha kadınsı modeline göre herkesin yüzü farklı olduğu için sen öyle düşünüyosundur. ama bence 25 ten sonra kısa saç her bayana yakşır

Ne alakası var yahu. Evlendiğimde saçlarımın üstüne oturuyordum. O kadar uzundu. Sonra geçen sene bi ara sıkılıp kısacık kestirdim erkek gibi. Ki ara sıra yaptığım bişeydir. Kısa saçı severim, yakışır bana. Şimdi uzattım omuzlarımda. Hiç birinde de kadınlığımda ya da kadınsılığımda bir eksiklik hissetmedim. Kısa saç kadınsı olmaz çok saçma bir tez. Bir sürü kısa saçlı seksi hatun var. Özellikle kırk yaş sonrası kadınlara kısa saçı çok yakıştırıyorum ben. Bakımlı olmak kaydıyla tabi. Öyle anane saçı değil. Kısacık röfleli saçlara hastayım mesela... Bana yakışmaz o ayrı...

Sadece çocuk olunca kestirilmesi çok kısa olmasa bile belli boyutta tutulması taraftarıyım. Yeni bebekli hatunlar o saçlarınız dökülüyor, bakımsız, solgun görünüyor. Bebeleriniz avuçlayıp ağzına sokuyor. Kestiriverin azıcık ya da toplayın. İnanın ölmezsiniz...

Back
X