- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
Koca koca insanlara telefon alıcam ama ödeyemesem diye korkuyorum a benim cevabım paran yoksa alma olurdu. Sen al ben öderim olmazdı.
Denemek için derdim. Bakim tepkisi noluyor
Araba yükseltmek lüks değil mi bu dönemde? Kimseye sızlanmayın bence durumumuz iyi değil vs diye. Yeni gıcır arabanıza binen onlar değil.
Tedavi durumlarını borç harç var diyerek aksatmayın çünkü zaman akıp gidiyor yaş geçiyor ve tedavide yaşınız çok önemli genç yaşta olmak başarıyı arttırıyor hem eşiniz hem siz birlikte doktora gidip detaylıca görüşün Allah kucağınızı doldursun isteyen herkese nasip etsingünaydın kk
hangi bir derdimi anlatayım valla bende bilemedim.
2 yıldır çocuğum olmuyor kist var diye doktora gittik hsg falan çekildi tüpler açık çıktı doktor tedavi dedi ama ben gitmedim. ha bugün ha yarın derken sanırım bi 6 ay geçti. bu arada kv eşime bir de sen git kendini göster demiş eşim tamam dedi ama gitmedi oysa ki bundan 1 hafta önce falan yıllık izindeydi pekala gidebilirdi çünkü benim demem lazım kendisi gitmez ama şuan konusunu açsam bin türlü neden sıralar.. eminim doktor falan da araştırmamıştır..
1 saat önce falan da ablam aradı çok çok iyi bir doktor var senin için randevu alacağım itiraz istemiyorum dedi çünkü daha geçen anneler günü ne kadar üzüldüğümü gördüler (bunu yazarken bile burnum sızladı). neyse ben ablama yük olmak istemem bende çalışıyorum eşim de çalışıyor her ne kadar maaşlar düşük olsa da. doktoru aradım 300 tl dedi muayene ücretine kalsın dedim ablamı arayıp eşim bi gitsin ilk önce ona göre ben devam edeyim dedim. erteleme nedenim biraz da borcumuzun olmasından kaynaklı, arabayı yükselttik 30.000 kadar borcumuz var.
şimdi hiiiiç kimseden bir beklentimiz yok bizim ama yine de zoruma giden konular var. geçen kv yemeğe davet ettim görümcem gitmiş anneler günü hediyesi olarak 200 tl ye gözlük almış, kedisine 300 tl ye pijama beğenmiş, geçen sene 1500 tl ye gözlük almış bunlardan bahsediyor.. bende (sadece denemek için) bende x e telefon almak istiyorum ama korkuyorum işten çıkarım da ödemelerini yapmakta zorlanırız diye dedim görümcen de bana almak istiyor dedi :) hani ben beklerdim ki işten çıkarsan hallederiz takma desin.
yani bir tarafta bebeğimiz olmuyor diye bize destek olmaya çalışan bir aile var bir tarafta oğluna telefon almak istediğimi ama korkularım olduğunu söylediğimde laf olsun diye bile olumlu bir şey söylemeyen bir aile var.. hemen kızmayın denemek için denilmez böyle bir şey diye Allah korusun işsiz kalsam zaten yukarıda belirttiğim 30.000 ödemek için arabayı satacağız onunla telefonda ödenir.
başka bir konuda; ablam aradı x annesine gitsin bugün bizde kız kıza çıkalım iftar yapalım dedi tamam dedim eşime söylüyorum sen annene git bende annem ve ablamla çıkacağım diye beni eve bırak başımın çaresine bakarım diyor. burada burnumdan getirmek istiyor, normal de kendisi doğum günü organizasyonlarına iftarlara ailesinin yanına bensiz gayette gidiyor (görümcelerimle görüşmüyorum) ama iş benim çıkmama gelince böyle burnumdan getiriyor. ailem normal de onu asla ayırmaz ama ayda yıl da bir de ben ailemle baş başa çıkayım.
karışık oldu uzun oldu ama bunaldım.. toplasak belki bir dert bile çıkmaz ama yaşarken yorucu oluyor.. öyle anlayacak uzun uzun dinleyecek bir arkadaşa da sahip değilim sanırım, siz varsınız bir..
ben haklı bulmadım sizi.
aileniz de size sadece doktor bulmuş. bunu çok büyük bi iyilik gibi kafanızda büyütmeyin.
tamam madem maddi beklentiniz yok iki taraftan da, bu durumda kayınvaliden para teklif etmeyince neden bozuluyorsun. kredi çekip araba modeli yükselten biri parasızlıktan dem vursa ben de ağzımı açmam.doktor değil sadece, bunun ödemelerini yapmayı teklif ettiler ama konuda da yazdığım gibi kimseye yük olma gibi bir düşüncem yok.
İyi ki beklentiniz yokmuş. Kimse sizin telefon paranızı ödemek zorunda değil. Ödeyemeyeceğinizi düşünüyorsanız almazsınız. Ayağını yorganına göre uzat demişler, başkasının yorganına göre değil.
Eşinizi de düşünüyorsanız eve yemek bırakmanız daha mantıklı olurdı. Adam istese gider zaten annesine sizden niye akıl alsın?
Tedavi durumlarını borç harç var diyerek aksatmayın çünkü zaman akıp gidiyor yaş geçiyor ve tedavide yaşınız çok önemli genç yaşta olmak başarıyı arttırıyor hem eşiniz hem siz birlikte doktora gidip detaylıca görüşün Allah kucağınızı doldursun isteyen herkese nasip etsin
bilmiyorum, benim telefonum bozulduğunda ablam sırf biz zorlanmayalım diye koşa koşa gidip bana telefon almıştı doğum günü bahanesiyle.. evlerinde herkese değer verilirken eşime verilmiyor burada denenmek istenen o aslında.. yoksa dediğim gibi işsizlik durumunda arabamızı satabiliriz üstüne bize fazlasıyla para kalır.. bunların güvencesiyle borca girme cesaretinde bulundum..
Kv konusunda siz beklentiye girmişsiniz bence ...
Ablanızı da beklenti ile bunu yaptırmışsınız bence. Kim bilir ona ne dediniz de "Borcumuz var, ne zaman alacağım vs." diye kadın size üzüldü ve telefon aldı. Aynı şeyi doktor konusunda da yapmışsınız. Kadına psikolojik olarak kötü olduğunuzu hissettirdiğiniz için arayışa girmiş. Aynı numaraları kayınvalide yememiş. Abla olunca kıyılmıyor tabii de el hemen anlıyor ve geri püskürtüyor. Sizin durum da tam olarak bu. Bir taraf attığınız yemleri yutuyor maalesef. Ablanız o 300 lirayı verse onu da alırsınız eminim ki.
Ben olsam evli barklı kardeşimin telefon gibi bir ihtiyacımı almasını istemem. Bir de araba yükseltecek kadar maddi gücüm varken utanırım.
buraya konu açmak başlı başına dert zaten bunu unutmuşum :) çünkü hanımlarımız yazılanı anlamamakta ısrarcı..
gidip kv ye ben ödeyemem siz ödeyin demedim. ödeyemezsem siz ödeyin de demedim. oğlunuza telefon alın ben alamam demedim.
zaten ben hesabımı kitabımı yaptım, konuya "denemek" için yazdığım halde neden -kimse size yardım etmek zorunda değil- yazılıyor anlayamadım :)
benim birilerinin desteğine ihtiyacım olsa zaten ablama hemen tamam derdim :)
Kusura bakmayın da siz hem arabayı yükseltin ve sadece araba için 30.000 tl borca girin bir de milletten sizi düşünmesini bekleyin. Ben olsam ben de düşünmezdim. Arabalarının modelini yükseltecek güçleri varsa demekki hayatları yolunda derdim.
İkinci duruma gelirsek kız kıza çıkma konularında eşinizin tavırlarını hiç takmayın. O tavırlarla dediğiniz gibi hevesinizi kırmak burnunuzdan getirmek istiyor. Boş verin. Gidin keyfinize bakın gayet de eğlenin. Yoksa sizi yıldırmaya çalışacaktır o tavırlarıyla.
senarist misiniz? baya baya şuan yazdınız :)
Zor kalırsanız korkmayın yardım ederler. Ancak anlattiginiz standartlarda ben de olsam yardımcı olurum vs demezdim. Madem durumları el vermiyor düşük model alın diye geçerdi aklımdan. İk kişi çalışan araba alan insanlara telefon için yardım etmek aklımdan geçmez. Ayrıca herkesin hayatında ekonomik zorluk dönemleri oluyor ben herkese biraz kemer sıkmayı tavsiye ederim ancakgünaydın kk
hangi bir derdimi anlatayım valla bende bilemedim.
2 yıldır çocuğum olmuyor kist var diye doktora gittik hsg falan çekildi tüpler açık çıktı doktor tedavi dedi ama ben gitmedim. ha bugün ha yarın derken sanırım bi 6 ay geçti. bu arada kv eşime bir de sen git kendini göster demiş eşim tamam dedi ama gitmedi oysa ki bundan 1 hafta önce falan yıllık izindeydi pekala gidebilirdi çünkü benim demem lazım kendisi gitmez ama şuan konusunu açsam bin türlü neden sıralar.. eminim doktor falan da araştırmamıştır..
1 saat önce falan da ablam aradı çok çok iyi bir doktor var senin için randevu alacağım itiraz istemiyorum dedi çünkü daha geçen anneler günü ne kadar üzüldüğümü gördüler (bunu yazarken bile burnum sızladı). neyse ben ablama yük olmak istemem bende çalışıyorum eşim de çalışıyor her ne kadar maaşlar düşük olsa da. doktoru aradım 300 tl dedi muayene ücretine kalsın dedim ablamı arayıp eşim bi gitsin ilk önce ona göre ben devam edeyim dedim. erteleme nedenim biraz da borcumuzun olmasından kaynaklı, arabayı yükselttik 30.000 kadar borcumuz var.
şimdi hiiiiç kimseden bir beklentimiz yok bizim ama yine de zoruma giden konular var. geçen kv yemeğe davet ettim görümcem gitmiş anneler günü hediyesi olarak 200 tl ye gözlük almış, kedisine 300 tl ye pijama beğenmiş, geçen sene 1500 tl ye gözlük almış bunlardan bahsediyor.. bende (sadece denemek için) bende x e telefon almak istiyorum ama korkuyorum işten çıkarım da ödemelerini yapmakta zorlanırız diye dedim görümcen de bana almak istiyor dedi :) hani ben beklerdim ki işten çıkarsan hallederiz takma desin.
yani bir tarafta bebeğimiz olmuyor diye bize destek olmaya çalışan bir aile var bir tarafta oğluna telefon almak istediğimi ama korkularım olduğunu söylediğimde laf olsun diye bile olumlu bir şey söylemeyen bir aile var.. hemen kızmayın denemek için denilmez böyle bir şey diye Allah korusun işsiz kalsam zaten yukarıda belirttiğim 30.000 ödemek için arabayı satacağız onunla telefonda ödenir.
başka bir konuda; ablam aradı x annesine gitsin bugün bizde kız kıza çıkalım iftar yapalım dedi tamam dedim eşime söylüyorum sen annene git bende annem ve ablamla çıkacağım diye beni eve bırak başımın çaresine bakarım diyor. burada burnumdan getirmek istiyor, normal de kendisi doğum günü organizasyonlarına iftarlara ailesinin yanına bensiz gayette gidiyor (görümcelerimle görüşmüyorum) ama iş benim çıkmama gelince böyle burnumdan getiriyor. ailem normal de onu asla ayırmaz ama ayda yıl da bir de ben ailemle baş başa çıkayım.
karışık oldu uzun oldu ama bunaldım.. toplasak belki bir dert bile çıkmaz ama yaşarken yorucu oluyor.. öyle anlayacak uzun uzun dinleyecek bir arkadaşa da sahip değilim sanırım, siz varsınız bir..
Ablanıza telefonunuzu alırken hemen "TAMAM" demişsiniz yalnız.
Ayrıca ne dediğiniz de ortada. Kadına "Telefon alacağım oğluna ben ödeyemezsem sen öde" demişsiniz. Bunu düşünmek beklenti işte. Yüzünüze vurulunca mı hoşunuza gitmiyor?
Buradaki üyeler ablanız değil, anlarlar niyetinizi. Konu açarken dikkatli olmak lazım
iyi de baya baya hikaye yazdınız :) yok ablama dert yanmışım yok paramız yok demişim yok doktor demişim :)) bunları nereden çıkardınız? ablalarımla çocuk konusunda dertleştiğim doğru ama kimseye param yok demedim çünkü var param :) biri de maddi konuda sızlandığımı yazmıştı :))) oysa ki maddi durumumuz gayet iyi :))İşsiz kalırsam para ver diye kayınvalideye hikaye yazan sizsiniz ama senarist benim demekİyiymiş
ya yok vallaha beklenti değil ama insan der ki takılma ya halledilir bunu bile demedi arkasından ablan da bana almayı düşünüyor dedi :) şimdi herkese göre ben bir beklentiye girmişim ama bu beklenti değil bazen bir söz insanı mutlu eder..Iste bu Insanin zorunda gidiyor para yok diyip tatil yapmalari gibi mesela az cok ayni seyleri bende yasadim o yüzden sizi anliyorum .. burda sizin yaptiginiz kimseye bel baglamak degil sadece kücük bir destek bir jest beklemek ama demek ki böyle insanlara karsi beklentiye girmeyeceksiniz ki üzülmeyin ben öyle yaptim kafam rahat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?