Kısa sürede evlenmek?

bizde eşimle yapmıştık herşeyi. şuan borcumuz var ama ödenmeyecek gibi değil.

bizim hazırlıklarımız hemen hemen 1 yıl 3 ay kadar sürmüştü. başladığımızda nişanlı bile değildik. para biriktiriyorduk.
bir yandan ben çeyiz hazırlığı yapıyordum. tabi öyle aman aman bir para biriktirmedik ama en azından peşinatları ödedik. sonra taksitle ödemiştik mobilyaları. inşallah atlatırsınız sıkıntısız bir şekilde. bu arada ben çalışıyorum o yüzden kendim yaptım herşeyimi. sana baban elinden geldiğince yardım eder.

Son düzenleme:
Keşke benim babam da bana 6 aya evlendirelim seni dese

Baban sevgilinin hayatına karışıyor yani sınava girmesin askere gitsin

Dönünce de 6 ay içinde evlendireyim seni diyor anladığım kadarıyla

Sonradan bu sevgilinin içine dert olur ya bence sevgilin ne yapmak istiyorsa onu yapsın

Ne zaman askere gitmek istiyorsa gitsin ne zaman sınava girecekse girsin

Babana ''onun kararlarına saygı duymalıyız'' desen olur mu ki ?

Smuwila haklısın tabii bu konuda ben zaten orda şakasına dedim 1 hafta diye ancak 6 ay uygun bir zaman gibi görünüyor. Eğer aileler maddi açıdan üstüne düşeni yaparlarsa bence altından kalkabilirsiniz, sıkma canını inşallah dilediğin gibi çok mutlu bi'yuvan olur

Hatırladığım kadarıyla, ilişkinizden çok yorulmuştunuz ve emin değildiniz. Bence babanızla konuşun ve bunun sizin hayatınızın en önemli kararı olduğunu kafanızda soru işaretleri olduğunu kendi içinize sinecek bir zamanda olmasını istediğinizi söyleyin.

Son düzenleme:

Kader, siz geçenlerde boşandığınızla alakalı bir konu açmamış mıydınız? Hatta sanki işyerinden de biri sizinle ilgileniyordu? Ben mi karıştırdımm ki

Kader, siz geçenlerde boşandığınızla alakalı bir konu açmamış mıydınız? Hatta sanki işyerinden de biri sizinle ilgileniyordu? Ben mi karıştırdımm ki

Ağzından yel alsın
Karıştırıyorsun

Konularım belli benim, buraya yazmak yerine bakabilirdin

Son düzenleme:

Biz önce bir sözü aradan çıkaralım mantığıyla düşünmüştük, normalde kursa askerden gelince gidecekti, babası askere her zaman gidersin, önce mesleğinde ilerle deyince maddi destek sağlayınca ki (çok nadirdir) erkek arkadaşım da haliyle değerlendirdi. Ama ben babamın sorun yapacağını bildiğimden, söz falan da isteyemez artık dedim.

Ama erkek arkadaşım tam tersi, söz olsun askere giderken sözlü olalım istiyor.
Çoğu insan yapıyor bunu, aile yapısı işte üni' de evlendiren, nikahını bilmem kaç ay önce kıyıp düğnü daha sonra yapanlar da var. Yani hem söz istiyor, hemde askere sonra gitmesini anormal görmüyor.

Babamın tavırlarına söylemese bile ses tonundan anlıyorum bozuluyor..
O zaman bende e ben sana demiştim! diyorum, yoksa babamın önce askere gitmesin gibi bir şey dediği yok, sadece askere gidip geldikten sonra söz yapıp 6 ay içinde evlendiririm diyor.

İşte canım siz nişanlı bile değilken para biriktiriyorsunuz ne güzel, ben babamın yanında çalıştığımdan bu konuda esnekim, biliyor sunuz işte aile şirketlerini..
Bide ufak çaplı maddi sıkıntılar olunca, babam hep der ben burda kızıma maaş veremiyorum diye..
Yani ben babamdan baba, ben bunları istiyorum ama parası şu kadar diyemem ki?
Bana niye o kadar? Çok pahalı gibi şeyler söylerse ne yaparım bilmiyorum? Aslında çok cüzi bir rakamdır..
Hemde yük olmak istemiyorum 58 yaşında, kredi borçları, ödenecek çek bir sürü şey var.
Zaten düğünden sonraya mutlaka kalıcak bunada razı olarak gayet normal görüyorum, bu devirde kim borçsuz evleniyor ki?
Şuan kursa gidiyor, ilk sınavı geçemedi ve tekrar ücret karşılığında kayıt yaptırdı birikmişinden kullandı vs.
Zaten kursa gittikten sonra eğer geçerse askere gidecek, bir 6 ay' da oradan gitmiş olacak..
Hayırlsı artık..

Benim nazarımda ailelerin üstüne bir şey düşmüyor işte canım, gencecik insanlarız evellah üstesinden geliriz, herkes her şeyini iyi ister, benim babam bana her şeyin en iyisini de yapmaya kalkabilir borçlanmayı göze alarak, borçsuz olmuyor biliyorsunuz ki, veya bu işlerden anlamadığından alt tarafı bir tencere takımı o kadar pahalı olur muymuş ta diyebilir?
Şimdi iyisini yapmaya kalkarsak, karşı tarafın durumu Erkek arkadaşım babasından harçlık almayı, ayakkabı bilmem ne istemeyi ilkokul yaşlarında kesmiş, ondan sonrada çalıştı hep, üni. döneminde babasını arayıp tercih yapıcam bana destek olursan dedi, adam da arkandayım deyince, hatta benim ki bak yarı yolda bırakmayacaksın demişti, çok iyi geçinen insanlar değiller, ekstra bursta alıyordu zaten, umarım anlatabildim. yani olabilecek çekişmeler, huzursuzluklar..
Ben yapayım ucuz, pahalı kimse karışmasın, kimse üzülmesin, kendini eksik hissetmesin istiyorum en iyisi..

smuvila ne yaptın canım babanla sorunu çözdün mü?
bayağı ilerlemiş konu üşendim

Yok canım daha konuşamadım, hep bir şey çıkıyor..
İş yerinde bazı problemler oldu, babamın morali bozuk, bozuk olmasa bile bu konuyla ilgilenebileceğini zannetmiyorum..

Nişan çiftlerin birbirini daha yakından tanıması için yapılır, sizin durumunuzda nişana bile gerek yok bence, 7 yıldır tanıyorsunuz. Neyi bekliyorsunuz ki? Ciddiyseniz hemen evlenin. 6 ay bile fazla..

Ben eşimle 2011 temmuzunda arkadaşlık etmeye başladım, kasımda sözlendim ve ocakta da nikahlandım(eş durumu tayini için). Yaza da düğünümüz yapıldı. Üstelik eşim benden 1000 km uzaktaydı ve nikahımız için bulunduğum ile geldiğinde hepi topu eşimi 3. görüşümdü. (Çoğunuza garip ve komik gelecektir, hala bana da garip gelir çünkü )

Bizim tanışmamıza ortak bir arkadaşımız vesile oldu ama sonraki görüşmelerimiz maalesef msn ile sınırlı kaldı. Ben bizi tanıştıran arkadaşımıza da eşimin mertliğine de güvendim. İlk görüşmemizde de iyi bir izlenim oluşunca bekleme gereği duymadım açıkçası. Birbirimizi tanırken birbirimizden de bir şey saklamadığımız için evlendikten sonra da şükür ' hani sen şunu yapmıyordun, hani şöyleydin...' şeklinde cümleler hiç kurulmadı.

O hoşuna gitmese de benim vejetaryen olduğumu ve dahi ete dokunamadığımı biliyordu(muhtemelen evlendikten sonra yemeye ikna ederim diye düşündü), ben de hoşlanmasam da onun sigara içtiğini biliyordum. Bırakacağım dedi ve düğünden önce de bıraktı da şükür..

Eşimle arada küçük tartışmalarımız da olsa evlendiğime pişman olmadım, Allah ta vermesin daha bu pişmanlığı. Düğünden hemen sonra hamile kaldım ve mart içerisinde Allah nasip ederse bebeğimiz de bize katılacak.

Siz 7 senedir arkadaşmışsınız daha neyi bekleyeceksiniz ki? :44:

bizim 8 sene oldu canım. Ve evlenmemize 1 sene daha var. Söz nişan isteme ve ailelerin tanışması bi kerede olucak. Ve benim babamla 6 ay önce tanıştı. Ben ailesinden kimseyi tanımıyorum, beni biliyorlar sadece. Ne aileler tanıştı ne gelindi gidildi. Ne kadar araya aileleri sokarsak okadar tartışma anlaşmalık çıkar gibi geliyo bna. Ve benimki 1 ay içinde herşey olsun istiyo. Bana çok acele geliyo ama herşeyimiz tamam şuan sadece askerliğini bekliyoruz. Aileleri karıştırmak istemiyoruz. Bi kere gelicekler tanışma isteme söz nişan olucak, 2. görüşmede düğün olucak bukadar Birde alışverişe sadece ikimiz çıkıcaz aileler karışınca gerçekten sorun çıkıyo, bişi demeselerde hareketlerinden anlıyo insan iyice şevki ve isteği kırılıyo.

7 yıl birlikteymişssiniz 6 ay çok çok uzun, 3 ay içinde olması lazım bence canım. Ama tabiki hayırlısı, sonuçta söz ve nişan formaliteden adı konulsun diye yapılıyo, ama uzun süreli ilişkilerde gereği yok bence, tanıdık zaten daha ne kadar tanıyabilirsiz ki. .kısa süreli ilişkiler için geçerli 6 ay 1 sene söz ve nişan olayı, babanda bence 7 senedir birlikteler adım atılsın ve evlensinler mutlu mutlu yuvalarını kursunlar diye düşünüyo olabilir canım bozma moralini herşey olacağına varır.

İsterse 10 yıl sevgili olsun insan, o nişanlılık döneminde gördüklerini göremiyor, annem hep bunu der bana.. Ne kadar seversen sev yada ne kadar uzun olursa olsun, nişanlılık evresi hem çift hemde ailelerin kaynaşması, her konudan içlere sinmesi için çok çok önemli.. Elbette nişanlıyken gelecek gidecek size, bu bence baban için çok daha iyi olmalı ki, çocuğu daha iyi özümsemek adına.. Bir çok aile kızını erkek tarafına yollamak istemez bu gayet doğal fakat oğlanın kız evine gelip gitmesi kendi açımdan söylüyorum olumlu birşey. Belki benim 7 yılda göremediğimi ailem görecek, bu belkiler uzar gider daha.. Bence bu konuda baban yanlış düşünüyor, bir çözüm bulup hem bu gelip gitme açısından hemde süreyi uzun tutması açısından bu konuyu halletmelisin, nacizane fikrim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…