Canım, açıkçası babamın maddi durumu çok iyidi, bir süredir maddi problemlerimiz vardı ama geçiyor çok şükür, yalnız erkek arkadaşımın babası aynı durumda değil, yani ben istesem babam en iyisini yapar, yapmaya çalışır ama onlar yapamaz, ben ailelere yüklenmeyi de doğru bulmuyorum zaten, kalkıp bilmem kaç milyar para biriktireceğim gibi ütopik bir düşüncem yok, neyi karşılayabilirsek, kredi durumları falan, her yolu var bunun.
Ben hazırlık yapacağım ama o 6 ay askerde olacak.
Ya bizim amacımız kendi başımıza bir şeylerin altından kalkabilmek, bu da çok zaman almaz zaten, ha ayrıca dör dörtlük olmaz ama dört ikilik, birlik olur benim olur, kimse borçsuz evlenmiyor sonuçta.
Yani arkadaşlar, şimdi mantıklı düşünürsek maddi anlamda yeterli gücünüz yoksa nasıl evleneceksiniz anlayamıyorum bir türlü? Yani bu pembe gözlüklerle dünyayı seyretmek gibi bir şey?
Herkes sorun, sorun deyip nişanlılık döneminde çıkacak sorunlardan korkuyor da, evlenince sanki güllük gülistanlık sorunsuz bir hayat mı bekliyor çiftleri?
Yine ara bozmak isteyen kaynana çocuğunun yuvasını dağıtmıyor mu?
Çiftler anlaşmazlık yaşamıyor mu vs. Nişanda ayrılmadılar ama evlenince boşandılar. Olursa olur zaten, eğer birbirimizin nasibi değilsek bir şey çıkar ve bu iş biter. Yıllara güvenmiyorum ben, bunca zaman ayrılmadıysak bu saatten sonra ayrılmayız diyemem Allah bilir orasını.
İnsanın neden beklemek istediği de önemli, ben yeter ki evleneyim diye evlenemem açıkçası, manen de hazır olmam lazım özellikle babam bana kızar gibi bu cümleleri kuruyorsa? İnsan da doğal olarak istemeden söylüyormuş gibi bir izlenim yaratıyor yani gönülsüzmüş, sırf sevgilim olduğundan evlendirmek istiyormuş gibi..
İkincisi annemi kaybetmiş olmam bende büyük bir yıkım yarattı, annemin yokluğuyla aileme aşırı bağlandım, hadi bunu aşabilirim diyelim ama maddi açıdan hazır değilsek, ya da tam değilsek neden arkamızdan koşturan varmış gibi evlenelim ki?
Her şeyi 6 aya sığdırmak babam farkında değil ama onu da yorar. Sanırım o hala 30 yıl önceki gibi sanıyor her şeyi. :)
Babam beni 6 ay içinde evlendirmeyi düşünüyormuş arkadaşlar, 3 ay önce erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmıştık, 3 hafta önce yengesine misafir olduk, orada konusu açıldı. Erkek arkadaşımın ablasi bir söz olsa adı konsa herkes için rahat olur, aileler biribirini daha iyi tanır, şimdi biz çekiniyoruz acaba gelmek isterler mi? çekinirler gibilerinden dediler, teyzemler de hak verdiler. Enişteme açacağız bu konuyu dediler ve nitekim açmışlar. Babam askerliğini öne sürerdi hep erkek arkadaşımın, smmm sınavı yüzünden ertelemek zorunda kaldı ve sınava girince tecilini bozdurup gidecek hemen, kısa dönem yapacak. Babam olmaz demiş, ben olmaz demesini askere gitmeden kız vermeme bağlarken meğer sebebi sözlenince erkek arkadaşımın bize gelip, gideceğiymiş. O bunlara tahammül edemediğinden de ne kadar hızlı o kadar iyi mantığıyla askerliğini yapıp gelsin ki bir engel kalmasın sözü, nişanı arka arkaya yapıp 6 ay içinde evlendireyim (miş) düşüncesi. Bana fikrimi soran yok tabi..
Hayır anlamıyorum, 6 ay içinde gelip gitmeyecek mi sanki? İlla ki görüşülecek. Yangından mal kaçırmıyoruz ki, hangi yüzyılda yaşıyoruz? Babam beni bazen çok şaşırtıyor, evlilik ciddi bir karar hazır olmak lazım, daha sözden bir şey anlamadan nişan gelecek, ondan sonra da düğün. Ki biz 7 yıldır görüşüyoruz, halen görüştüğümüzü de doğal olarak biliyor buna müsade ederken sözlü, nişanlı beklemeye etmiyor. Tek düşüncesi eve gelip gitmesi hayır zırt pırt gelecek değil ya, o şekilde bende istemem zaten, üstelik teyzemler sık sık gelmez, ailesiyle gelir demişler ama babam yine nuh demiş peygamber dememiş. Bana çok ani geliyor, açıkçası babamın bu düşüncesi moralimi bozuyor.
En az 6 ay, 1 sene nişanlı kalınması daha iyi olmaz mı?
Hala yeni evliyim ben aşk olsun
Emin ol ne olursa olsun ne kadar seversen sen yanında kim olursa olsun, nişandan sonra buruk oluyorsun
Kolay değil yıllardır yaşadığın evi aileyi düzeni hatta mahalleyi bırakıp gitmek
Yani bende korktum
Bende üzüldüm
Hatta hiç beklenmezken ağladım ( Ben zor ağlarım, kınamda ağlamazsam rezil olurmuşuz diye gülüyordu bana arkadaşlarım )
Ama geçiyo çok şükür
İnsanoğlu herşeye alışıyo
Hatta erken bile benimsediğime şaşırdım
Sende alışırsın çok çok mutlu olursun inşallah
Kader, siz geçenlerde boşandığınızla alakalı bir konu açmamış mıydınız? Hatta sanki işyerinden de biri sizinle ilgileniyordu? Ben mi karıştırdımm ki
Keşke benim babam da bana 6 aya evlendirelim seni dese
Baban sevgilinin hayatına karışıyor yani sınava girmesin askere gitsin
Dönünce de 6 ay içinde evlendireyim seni diyor anladığım kadarıyla
Sonradan bu sevgilinin içine dert olur ya bence sevgilin ne yapmak istiyorsa onu yapsın
Ne zaman askere gitmek istiyorsa gitsin ne zaman sınava girecekse girsin
Babana ''onun kararlarına saygı duymalıyız'' desen olur mu ki ?
bizde eşimle yapmıştık herşeyi. şuan borcumuz var ama ödenmeyecek gibi değil.
bizim hazırlıklarımız hemen hemen 1 yıl 3 ay kadar sürmüştü. başladığımızda nişanlı bile değildik. para biriktiriyorduk.
bir yandan ben çeyiz hazırlığı yapıyordum. tabi öyle aman aman bir para biriktirmedik ama en azından peşinatları ödedik. sonra taksitle ödemiştik mobilyaları. inşallah atlatırsınız sıkıntısız bir şekilde. bu arada ben çalışıyorum o yüzden kendim yaptım herşeyimi. sana baban elinden geldiğince yardım eder.
Smuwila haklısın tabii bu konuda ben zaten orda şakasına dedim 1 hafta diye ancak 6 ay uygun bir zaman gibi görünüyor. Eğer aileler maddi açıdan üstüne düşeni yaparlarsa bence altından kalkabilirsiniz, sıkma canını inşallah dilediğin gibi çok mutlu bi'yuvan olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?