Kısa sürede evlenmek?

Amann herkeste ayni dert..bak uzakta olsaniz hic sorun olmaz 6 ay 1 sene nisanli kalmaniz…ama yakinda olunca cok gorusulur gereksiz yere cok yuz goz olunur diye korkuyor aileler..isin dogrusu peygamberimiz” hayirli islerde acele ediniz” demis…dogruluk payi var illaki bu sozun..araya fitne fesat girer diye korkuyordur babanda…

Ama bende en az 1 sene nisanli kalinma taraftariyim ne guzel ciftler birbirini tanir..ama eger karsimdakini yeterince tanidiysam bu yola girmissem 6 aydada evlensem farketmez...ama ailemin bana bu sekilde diretmesi hosuma gitmezdi herhalde…

Ve evet…babalar hic haz etmezler oyle gelmeleri gitmeleri..evlenene kadar..evlendikten sonar ise fark etmez…bak gor damatla nasil kanki olacaklar…
Fazla dert etme, cunku isin icine aileler girince flort donemi gibi olmaz…ipin ucu kacip senden cikar..aileler ne derse o olur…eger sevdiginden eminsen sorun olmamali bana kalirsa.

1987 liyim 25-26 nasıl sayarsan artık

2011 Kasım da evlendim

Bende daha yeni evlisindir diye düşünüyordum ne alakaysa?
Belki annem hayatta olsaydı bu kadar karamsar olmazdım duygusal anlamda, bende evlenmeyi gönülden isteyip o günün gelmesini beklerdim deli gibi, ama diyorum ya evlenecek arkadaşıma neden bu kadar mutlusun? Hiç üzülmüyor musun? Korkmuyor musun? bin türlü soru soruyorum saf saf baıkıyor yüzüme..

Babacığım diye başlayıp ne hissediyorsanız anlatın, bence annenizin yokluğu, kardeşinizle ilgili düşüncelerinizi anlayacaktır. Önemli olan buradaki insanların nasıl yaptığı, ne düşündüğü, nasıl olması gerektiği değil; sizin ne istediğiniz, nasıl mutlu olacağınız. Öyle ya da böyle kendinizi hazır hissetmiyorsanız, babanıza bunu anlatın. Babanız baba olarak düşünmüş, siz ona daha büyük tabloyu gösterin. Bence ailenize, kardeşinize bağlılığınız onu mutlu edecektir. Bu sizin hayatınız, önemli olan sizin ne hissettiğiniz, bunu babanıza anlatırsanız anlayacaktır; bence gayet de mantıklı düşünüyorsunuz. Eve gelsin gitsin istemiyorsa da gelip gitmesin, ya da çok az gelsin gitsin... Halledilir şeyler bunlar.

Zaten aileler, düğün, vs. işin içinde olacağından herkes o zaman anlaşılırmış derler.
Sevgimden eminim, sevildiğimden eminim, ama ne istediğimden emin değilim.. :44:
Ya annemin vefatından sonra böyle oldum ben, kaç defa erkek arkadaşımdan ayırlmaya kalktım, kendimi tamamen aileme adamak istiyordum, boşuna ümit vermeyeyim dedim deli gibi seviyordum hemde, sevdiğimi bildiğinden bırakmadı bugünlere kadar geldik işte.

Hala yeni evliyim ben aşk olsun

Emin ol ne olursa olsun ne kadar seversen sen yanında kim olursa olsun, nişandan sonra buruk oluyorsun
Kolay değil yıllardır yaşadığın evi aileyi düzeni hatta mahalleyi bırakıp gitmek

Yani bende korktum
Bende üzüldüm
Hatta hiç beklenmezken ağladım ( Ben zor ağlarım, kınamda ağlamazsam rezil olurmuşuz diye gülüyordu bana arkadaşlarım )

Ama geçiyo çok şükür
İnsanoğlu herşeye alışıyo
Hatta erken bile benimsediğime şaşırdım
Sende alışırsın çok çok mutlu olursun inşallah

Bunu da dedik yani çok gelip gitmez, ailesiyle gelir ama olmaz deyip kestirip atmış.
Hem 6 ay içinde söz, nişan yapılınca yine gelecek, engelleyemeyiz ki? İnsanlar sözü, nişanı rahat beklemek, kaynaşmak için yaparlar zaten. Biz kaynaşmışız zaten yıllardır, aile olarakta kaynaşmak önemli.

Dediğiniz gibi ben babamla konuşacağım artık..

Tabiki yeni evlisin, ama ben 7-8 ay falan zannetmiştim, tahmin edebiliyorum o burukluğu, benimkisi 2 kat fazla olacak.
Annemin yokluğu, kardeşlerim, babam..
Kız kardeşim de evlenince babam ve kardeşim..
İnşallah canım çok teşekkür ederim..

Çok uzağa gitmezsen sorun olmaz
Yine görürsün aileni
Aynı ev gibi olmaz ama istediğinde ulaşabilecek mesafede olmak ta fayda var
Ne demek rica ederim

Sen kaç yaşındasın peki ?

O kadarda kisa degil 6 ay iyi bence canim.
Nisanlilik bana göre ailenin içine rahatça girip kaynasmak için var. siz onu simdidende yaptiginiza göre birbirinizi ve ailenizi yeteri kadar taniyorsunuzdur.
Hem 7 senede az degil az cok tanimissindir sevgilini

Bizde aileler tanisti 2 ay sonra isteme+söz oldu.
Sözden 6 ay sonrada dügünümüz oldu, evlendik. Nisan yapmaya gerek duymadik bu kadar kisa süre için nisan gereksiz dedik onun yerine güzel bi kina gecesi yaptik.

Hakkinda hayirlisi olur insallah canim

Son düzenleme:

Çok uzağa gitmezsen sorun olmaz
Yine görürsün aileni
Aynı ev gibi olmaz ama istediğinde ulaşabilecek mesafede olmak ta fayda var
Ne demek rica ederim

Sen kaç yaşındasın peki ?

Temmuz da 25 olacağım.
Gidemem zaten, aynı şekilde düşünüyorum yakın oluruz her şeyleriyle ilgilenmem lazım, yalnız bırakmamam lazım.

Son düzenleme:
nişanlınla ilgili kafanda soru işaretleri olduğunu düşünüyorum, ayrıca maddiyat sağlamdır birbirini uzun zamandır tanıyan kişiler 3 ayda da evlenir ama nişanlının birikimi var mı, senin yok onu biliyoruz,babada biraz hoyrat yaklaşıyo duruma, onu anlıyorum annenin yokluğu onuda etkiliyo tabi, iki genç kızla bi başına kaldı annelerin yaptığı biçok şeyi o yapmaya çalışıyo hırçınlık bundan diye düşünüyorum

Bende 6 ay içinde evlendim canım çokta iyi gidiyor ufak tefek pürüzler dışında. 3 ay nişanlı kaldık sonra da evlendik.

Bir yorumun aklıma geldi, benimde flört dönemim uzun, bazen diyorum acaba sevmmiyor muyum? Ama yanına gidinceye kadar, gidince onsuz olamayacağımı anlıyorum. Yanındayken çok mutluyum, soru işaretleri genelde bu tarzda bir de anlaşamazsak gibi? Özellikle KK' da bir derdim var bölümüne takılıp soru işaretleri kafasında olmayan azdır herhalde, bir de çevrem de genel de mutsuz ve sorunlu evliliklere tanık olunca tahmin edersiniz işte, insan etkileniyor.

Onunda yeterli düzeyde yok, olması için uğraşıyor kursa kayıt oldu, birikiminin bir miktarını kullandı falan, para biriktirmeden kasıt elimde bir miktar paranın olması, sonuçta aylık almıyorum alsam zaten hiç tasalanmazdım kendi adıma.

Son düzenleme:
Ben yaklaşık 4 ay nişanlı kaldım, aynen senin gibi düşünüyordum illa 1 yıl nişanlı kalsak diyordum..
Şimdi iyi ki beklememşiz diyorum, zaten kısmet nasılsa öyle olur, o yüzden fazla kafanızı yormayın.
Ayrıca türk babalarıının geneli öyledir, sanki onlar bilmeden önce siz gezip tozmuyordunuz bunu anlayamıyorlar değişmez..

işte burda kilit nokta maddiyat, yoksa süre çokta az değil birbirini 7 senedir tanıyan insanlar için, ama şu nokta var düğün mekanı sıkıntı oluyo bazen ben 8 ay önceden rezerve ettim ama genede istediğim gün olmadı

Aynen, hala geziyorum..
Zaten bir çok kişi de bunu anlayamıyor, zaten görüşüyorlar diyorlar.
Mesela anaannem tanışmaya da çok karşıydı, ağlamıştı hatta erkek arkadaşımı tanıdıktan sonra şimdi bir söz ister diyor, kızıyor babama..
Babam da işte askere gidip geldikten sonra söz yapıp 6 ay sonunda da evlendirmeyi planlıyor..
Kendisi 6 ay boyunca hafta da bir annemi görmeye gidermiş halbuki, sanki ev değil de başka bir yere gidiyor.

Ne kadar dört dörtlük olmasa da insan bir çok şeyin içinde kalmamasını ister, düğün mekanından giyeceği gelinliğe kadar..
Sırf ben müsade edemem eve gelmesine diye düşünerekten yapılabilecek şeyleri sonraya bırakmak veya o olmazsa bu oluyor işte mantığıyla hareket etmek bana pek cazip gelmiyor..
Sonuçta yapılabilirlik var, her şey konuşulur ona göre hareket edilir.

Son düzenleme:

pırıl pırıl bi genç kızsın niye içinde kalsın doğru diyosun
mesela baban artık ufaktan almaya başlasın yemek takımı çatal bıçak takımı vs
dantel örtü çul çaputla hiç uğraşma tencere takımı bornoz takımı nevresim vs gibi şeyler almaya bak, babayı işliceksin artık başka yol yok

:) Bu düzeni bu düşünceleri biz değiştirirz inşallah çocuklarımız da..
Ben de çok kızsam da bir bakıma anlıyorum babaları, biz Türk toplumuyuz o yüzden biraz da normal karşılıyorum.
Yorumları okumadım smuwila ama maddi imkanınız varsa, eminsen ondan, onun için de bir sakınca yoksa takılma 1 yıla falan
yapın düğünü bizide çağır :)

Zaten en gereklileri onlar, anne olmayınca iş başa düşüyor şimdi annem olaydı ben söylemeden halletmişti her şeyi, o zaman babam da böyle düşünmezdi zaten, şimdi şu kadar para ver bunu alıcam demek tuhaf geliyor bana, ya da direkt bir şeyler alacağım diye söylemek hele hele açıklamak daha da tuhaf, bazen diyorum en azından maaşım falan olsaydı taksit yapardım her ay düzenli miktarda param olacağından alırdım öderdim babamın ruhu duymaz, sıkıntıya da girmezdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…