:) Bu düzeni bu düşünceleri biz değiştirirz inşallah çocuklarımız da..
Ben de çok kızsam da bir bakıma anlıyorum babaları, biz Türk toplumuyuz o yüzden biraz da normal karşılıyorum.
Yorumları okumadım smuwila ama maddi imkanınız varsa, eminsen ondan, onun için de bir sakınca yoksa takılma 1 yıla falan yapın düğünü bizide çağır :)
Maddi sorun aşarsak takılmayacağım söz, ama bunun için önce babamla akşama bir konuşma yapmam gerekicek.
Açık açık konuşacağım, eğer evet öyle düşünüyorum derse de peki kabul ediyorum diyeceğim.
Şaka maka kız gidiyor deyip geri hamle yapmazsa iyidir, inan ne düşündüğünü, ne yaptığını kesitremiyorum..
Aşk olsun, çağırmam mı? Bütün KK dostlarım davetli..
:) Cidden geri hamle olabilir, babam da bir an önce evlenin mevzusu yapmadı ama vardı içinde sanki hissettim. İstemeye geldikleri gün kimseyle konuşmadı mesela.. Ahh ahhh bu babalar bi alem..bekleyip göreceksin canım
Herşey istediğin gibi olur inşallah
Ahh bu babalar.
Hem kızlarına kıyamazşar , hemde kurallar koymaya çalışıp yine kendi yüreklerini burkarlar.
Eminim babanızda bu kadar hızlı evlenmenizi istemiyor ama eskilerde söz nişan düğün arası uzatılmaz.
Muhtemelen bundandır.
Anneciğin olsaydı o yol yordamına göre babayıda idare ederdi.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Zaten yıllardır berabermiişsiniz.
Maddiyatla olan sorunlar elbet çözülür.
El ele verdikten sonra. Daha önünüzde zaman var.
Babanızı nişanla evlilik arasını biraz daha uzatmaya ikna edeceğinize eminim.
Nilan olsun babnız daha rahatlayacaktır zaten.
Kac yasindasiniz.
Ben uzun sureli sevgililik donemlerine karsiyim acikcasi
7 yil berabersiniz
Ornek simdi 1 yil sozlu 1 yil nisanli biraz sacma olmazmi sizin icin
Sizi kastetmiyorum
Genelde 10 yil birlikte oluyorlar
Sonra evlenip 6 ayda bosaniyorlar
Cunku Artik bir heycani hevesi kalmiyor evliligin
Benim dusuncem.
Babam beni 6 ay içinde evlendirmeyi düşünüyormuş arkadaşlar, 3 ay önce erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmıştık, 3 hafta önce yengesine misafir olduk, orada konusu açıldı. Erkek arkadaşımın ablasi bir söz olsa adı konsa herkes için rahat olur, aileler biribirini daha iyi tanır, şimdi biz çekiniyoruz acaba gelmek isterler mi? çekinirler gibilerinden dediler, teyzemler de hak verdiler. Enişteme açacağız bu konuyu dediler ve nitekim açmışlar. Babam askerliğini öne sürerdi hep erkek arkadaşımın, smmm sınavı yüzünden ertelemek zorunda kaldı ve sınava girince tecilini bozdurup gidecek hemen, kısa dönem yapacak. Babam olmaz demiş, ben olmaz demesini askere gitmeden kız vermeme bağlarken meğer sebebi sözlenince erkek arkadaşımın bize gelip, gideceğiymiş. O bunlara tahammül edemediğinden de ne kadar hızlı o kadar iyi mantığıyla askerliğini yapıp gelsin ki bir engel kalmasın sözü, nişanı arka arkaya yapıp 6 ay içinde evlendireyim (miş) düşüncesi. Bana fikrimi soran yok tabi..
Hayır anlamıyorum, 6 ay içinde gelip gitmeyecek mi sanki? İlla ki görüşülecek. Yangından mal kaçırmıyoruz ki, hangi yüzyılda yaşıyoruz? Babam beni bazen çok şaşırtıyor, evlilik ciddi bir karar hazır olmak lazım, daha sözden bir şey anlamadan nişan gelecek, ondan sonra da düğün. Ki biz 7 yıldır görüşüyoruz, halen görüştüğümüzü de doğal olarak biliyor buna müsade ederken sözlü, nişanlı beklemeye etmiyor. Tek düşüncesi eve gelip gitmesi hayır zırt pırt gelecek değil ya, o şekilde bende istemem zaten, üstelik teyzemler sık sık gelmez, ailesiyle gelir demişler ama babam yine nuh demiş peygamber dememiş. Bana çok ani geliyor, açıkçası babamın bu düşüncesi moralimi bozuyor.
En az 6 ay, 1 sene nişanlı kalınması daha iyi olmaz mı?
Kac yasindasiniz.
Ben uzun sureli sevgililik donemlerine karsiyim acikcasi
7 yil berabersiniz
Ornek simdi 1 yil sozlu 1 yil nisanli biraz sacma olmazmi sizin icin
Sizi kastetmiyorum
Genelde 10 yil birlikte oluyorlar
Sonra evlenip 6 ayda bosaniyorlar
Cunku Artik bir heycani hevesi kalmiyor evliligin
Benim dusuncem.
7 senelik beraberliğim olsa 1 hafta sonra düğün yapıcaz size deseler hiç tereddütsüz tamam diyebilirdim ben
Zaten 7 seneniz beraber geçmiş 1,5 yıl da nişanlı kalıp napıcaksınız ki:44:Süre uzadıkça sorunlar çıkıyor bence bu evrede:44:
Çok küçüksün resimde ama benzettim sizi birbirinize.
Allah nurlar içinde yatırsın inşallah canım
tatlım gördüğün üzre çoğu yorum süreye odaklı, maddi yönü düşünen yok, ama verdiğin cevaplar ne kadar mantıklı olduğunu gösteriyo, neticede evlenincede çıkar sorun çıkacak olsa, kişiler ve aileler kendini bildikten sonra ne sorunu çıkacak
zaten nişanlın mayısta askere gidecekmiş.
gelmesi etmesi derken 1 yılı bulur evlenmeniz. o ara hazırlık yaparsın sende.
hem baban byle düşündüğüne göre vardır çeyiz konusunda bir planı.
sonuçta oda biliyodur çeyiz alınması gerektiğini.
benim fikrim bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?