Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

şulem nasıl görmemişim burasını ben yaaaa:)

illaki derin dondurucu olacak diye bir kaide yoksa, vişneleri kışa saklamanın başka bir yöntemini sizlerle paylaşmak istedim, bizzat tarafımdan denenmiştir,

vişneleri saplarından ayırıp, 1 veya 2 litrelik kola şişelerine doldurun,üzerine üç yemek kaşığı şeker atın ve kapağı sıkıca kapatın. kaç ay sonra açarsanız açın vişneler taptaze çıkıyor şişeden.. ben komposto ve pasta süslemelerinde çok kullanıyorum vişneyi ve şuan evimde 8 şişe vişne var.bana güvenebilirsiniz.

kızlar bunu denemek istiyorum birinde görmüştüm evet daha taze kalıyor sanki dondurucuya göre ama diyelim 2 litrelik pet şişeye koyduk ama az kullanacaz sürekli açıp kapatmak bozarmı acaba şu 500 ml. lere doldurmak dahamı akıllıca olur fikri olan?
:uhm:

birde sigara böreği koymak istiyorum hazır sarıp koyuyorsunuz değilmi?
nasıl koyuyorsunuz poşetlemi yapışmıyormu?

ekin 55 bencede döktürmüşsün ellerine sağlık.benim minik bebeğim var hem o kadra vaktim yok hem de o kadar da hamarat değil yafu :)) zeytinyağlı sarmayı sardığım zaman direkt pişiririm ben.yaprak atarım bazen dondurucuya.içli köfte bugüne kadar hiç yapmadım ama yapıp atmak istiyorum bende bigün :)) mantıyıda aynı şekilde :) yakın olsak geleyim sana beraber yapalım dicem,o derece özendim valla opuyorumnanaktan

sigara böreğini sar cnm,dondurma kapları yokmu onlara diz,kapağını da kapat tamamdır.çıkarınca erimesini bekle dediğin gibi yapışır yoksa.bir kerede tüketeceğiniz kadar paketle

bende yaptım bendeee:))
kırmızı etllı bıberlerı kozleyıp soyup cekırdeklerını cıkarıp dondurma kabına koyup dondurucuya attım
taze fasulye koydum.
lahana sarması yaprak sarması yapıp koydum.
mısır haslayıp tanelerıne ayırıp koydum.
menemenlık yaptım domates ve bıberı soyyyle bı kavurup koyuverdım posetlere.
nohut haslayıp koydum kurufasulye haslayıp koydum bunlarda kısın agır yemeklerı ama haslamakla ugrasmamak ıcın haslarken fazladan haslayıp dolabada koyuyorum ben.
ayrıca kurabıye yapıncada fazladan yapıp fazlasını buzluga atıverıyorum.mısafır gelınce şipsak fırına atıp 5 dk ısıtıp cıkarıyorum taze pısmıs gıbı oluyor:)
hımm bıde patlıcan ve dolmalık bıber kuruttum.ayrıca kızlarrr gecen gun pazarda gezerken kurutmalık seyler satan bı yerde taze fasulye gordum.ayıklayıp yemeklık dograyıp ıpe dızmısler.cok ılgımı cektı.ılk defa gordum cunku hemen 1 kg kadar alıp dızdım bakalım nolcak:??:))
daha once bunu yapan var mııı??

ben de bir arkadasimin bahcesinden yesil fasulye aldim..domates ve biberle hafif kavurdum posetledim koydum.maydonoz dogradim koydum böreklerde cok guzel oluyor.patlican kizartma koydum.yaprak sarma,manti,köfte ve menemenlik domates koydum..tatile gitmeden hepsini bitirdim gelince zorluk olmasin diye bir de sebze ve meyvelerin mevsimi gecmden koyayim diye.

ben daha hiç bişi yapmadım:( cumartesi pazara gidip acilen halletmem lazım.. derin donrucumu tıka basa dolu gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum:) süper bi ev kadınıyım diyorumm:)))

mısır haslayıp tanelerıne ayırıp koydum.
daha öncede sordum ama yanıt alamadım.belki senden yanıt alırım arkadaşım.mısırları haşladıktan sonra tek tek elinle mi ayıklıyorsun?ben daha önce yaptım,önce elimle ayıklamaya başladım,baktım olcak gibi değil bitmek bilmiyo bir de çok zor oluyor,bıçakla geçiverdim aam bu kez de yarısı koçanda kalıyor.

darkçım konserve haşlanmış mısır gibi kullanılıyor aynı.ister salatalarına koy,ister pilavına ya da başka neye yakıştırıyorsan.ben mısırı severim ama tek tek elle çok zor oluyor.kolay kopmuyorlar ya da eziliyorlar.bu yüzden bence bıçakla yapmak daha mantıklı.koçanda kalanıda ısıra ısıra yeriz napalım eheh

daha öncede sordum ama yanıt alamadım.belki senden yanıt alırım arkadaşım.mısırları haşladıktan sonra tek tek elinle mi ayıklıyorsun?ben daha önce yaptım,önce elimle ayıklamaya başladım,baktım olcak gibi değil bitmek bilmiyo bir de çok zor oluyor,bıçakla geçiverdim aam bu kez de yarısı koçanda kalıyor.

evet zor oluyor haklısın.ben calıstıgım ıcın cok zamaımda oluyor bu yuzden herseyı az az yapıyorum sonra bır daha alıp bıraz daha yapıyorum.3 er 5 er hasladım mısırları her aksam 3 5 tanesını ayıkladım.esimde yardımcı oluyor sagolsun.yoksa dedıgın gıbı zor tek tek ayıklamak ama en guzelde oyle oluyor.kolay gelsınkaydirigubbakcemile4

ezilmesin diye tam haslamıyorum ama hafıf dırı bırakıyorum.cok haslananları hemen yıyoruz:)))))

ayrıca kızlarrr gecen gun pazarda gezerken kurutmalık seyler satan bı yerde taze fasulye gordum.ayıklayıp yemeklık dograyıp ıpe dızmısler.cok ılgımı cektı.ılk defa gordum cunku hemen 1 kg kadar alıp dızdım bakalım nolcak:??:))
daha once bunu yapan var mııı??

Biz her sene taze fasülye kuruturuz. Kışın yemeği çok güzel olur.Ama biz ipe dizmeyiz. Zeytinyağlı fasülyede olduğu gibi ince şekilde doğrar temiz bir örtünün üzerine yayarız ve kurumaya bırakırız.Çok lezzetli olur.

cevabın için teşekkürler.ben maydonoz ve dereotunu yıkayıp doğrayıp küçük kaplara koyup atmıştım dondurucuya.tadı gidiyor ben sevmedim o yüzden bir daha da yapmadım.zaten nane hariç diğerleri her zaman bulunuyor.hatta nane bile bulunabiliyor niye dondurmak istiyorsun ki.kolay olsun hazır yıkanmış doğranmış diye düşünüyorsan dediğim gibi bence tadı gidiyor,tabi vitaminin de,sadece görüntü kalıyor geriye.ne salataya ne dolmaya tat vermiyor

cevabın için teşekkürler.ben maydonoz ve dereotunu yıkayıp doğrayıp küçük kaplara koyup atmıştım dondurucuya.tadı gidiyor ben sevmedim o yüzden bir daha da yapmadım.zaten nane hariç diğerleri her zaman bulunuyor.hatta nane bile bulunabiliyor niye dondurmak istiyorsun ki.kolay olsun hazır yıkanmış doğranmış diye düşünüyorsan dediğim gibi bence tadı gidiyor,tabi vitaminin de,sadece görüntü kalıyor geriye.ne salataya ne dolmaya tat vermiyor

ben denedım.salatalarda olmuyor haklısın.
ama dolmalarda,böreklerde,pişebılecek yerlerde çok iyi oluyor.bir de güzelım sen izmirdesin. kış ortasında erimemiş,sararmamıs maydonaz bulmak zor oluyor...

ben aynı işlemi maydonoz,reyhan,dereotu ve nane ıcın uyguluyorum.
yıkıyorum,temızlıyorum,doğruyorum,kurutuyorum ve poşetliyorum.ihtiyacı olana tavsiye edeırm.

Back
X