- 26 Ekim 2015
- 8.462
- 20.443
- 348
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Büyük ihtimal yaşamak istediklerinizi başkaları yaşadığı için böyle hissediyorsunuz. Hepimiz zaman zaman yaşıyoruz bunu.
Dilerim sizin de hayatınızda güzellikler olur. O zaman başkalarını umursamazsınız.
önce otur Allahin sana neler hediye ettigini düsün...
böyle düsünerek kötü enerji topluyarak sadece kendine zarar verirsin. böyle durumlarda savasta ne zulüm ceken cocuklar var onlara odaklan biraz.
Ne yasadın da bu hale geldin peki?
bazen beklediğimiz ilgiyi göremediğimiz ve o şevkat duygusunu tadamadığımız için böyle şeyler yaşayabiliyoruz. çok normal. enerjinizi sömüren kişilerden uzak durun. sorun yok bence duygu birikiminiz biraz fazlalaşmış.
Özeleştiri yapacağım derken kendinizi bu kadar gömmeye de gerek yok. Bunların farkında olduğunuza ve de bunlardan rahatsız olduğunuza göre, kötü bir insan değilsiniz diye düşünüyorum. Yani o fesatlık dediğiniz şey gerçek anlamda bir fesatlık değil gibi. Hayatınızda neler oluyor? Çok mutsuz olduğunuz bir şeyler mi var, yaşantınız sizi tatmin etmiyor mu? İnsanın kendi hayatındaki boşluklar arttıkça, başka hayatlar ona daha da kusursuz, özenilecek şeyler gibi gelmeye başlıyor. Önce hayatınızdaki sorunları bulmalısınız, bulamıyorsanız, bir psikologa gitmelisiniz. İç huzurunuzu buldukça, şimdi bu kadar çok kafaya taktığınız başkalarının hayatları giderek önemini yitirecek.
Güldüm ya galiba psikopatım ben deyince :) baya baya bunalmışsın sen boşver Allah onlara veriyorsa da kim bilir ne dertleri de vardır , sağlık olsun yeter ki dünya malını kıskanma boş işler bence.
Evet biz bazı insanlarin bazi şeyleri hic haketmediğini düşünüyoruz kendimizce,ancak,onların içinde kopan fırtınaları ve ne bedeller ödediklerini,baska sorunları olup olmadıklarını bilmiyoruz.
Biz görünene odaklanıyoruz.
Bir de görünmeyen var.
Böyle düşün
inşallah güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Allah size fazlasını versinİnsan kendi hayatından memnuniyetsizlik duyduğu zaman başkalarının hayatlarıyla istemeden de olsa kıyaslama yapar.Neden onda var da bende yok? Benim neyim eksik? O benden daha mı çok hakediyor gibi..
Belki şu an hayatınızda bir şey yoktur.Ama yarın bir gün sizin de olabilir.Bence gayet insani bir durum.Sizin de hayatınız yolunda gitmeye başlayınca farketmeden geçer bu durum.
Ben size bunu hissetmeyin kıskanmayın diyemem.Sadece bu sürede biraz kendinize odaklanın, meşgul tutun bir şeyler yapmaya çalışın.Fazla insanlarla muhattap olup kendinizi bunalıma sokmayın.
Bu durumun geçici olduğunu düşünün.Yarın bir gün siz de bir şeylere sahip olacaksınız.İş evlilik çocuk vs. Knedinize bu kadar yüklenmeyin.
evlimisin bekar mı..maneviyatımız eksik işte bnd eolmuyor diye Allaha küs gibiyim resmen duayı bile bıraktım bi ara ne bilim ya karışık işler çocuğu olanlar da gözüme sokuyor üstünük taslıyor onlardan da nefret ediyorum lanetli bir insanım cezalandırıldım demek ki
Sabır canım dünya imtihan dünyası her dedigimiz olmuyor yada hemen olmuyor işte...
Dedigim gibi ozellikle sosyal medyadan uzak dur ben bırakınca rahatladım kim ne halt yiyorsa yesin şimdi bakıp sinir oluyordum inanki kıskançlığım olmadığı halde..
Istediğin her neyse hakkında hayırlıysa olsun InşAllah canim...
Kendine zarar verdigini düşünüyorsan psikolojik destek de al derim ben.
bak konuyu düsünürken aklima geldi. benim sirket sahibi cok cok cok zengin adam parmagini siplatsin istedigi herseyi yaptiriyor. karisi okadar mi güzel okadar mi zarif okadar mi bakimli ama gözlerindeki o hüzün. onlarin yerinde olmak isteyen kac insan var. ama cocugu 19 yasinda vefaat etmis. o aciyi hangi para hangi is hangi güzellik alir? sen cocugum büyücek güzel günler yasicam derken cocugun saglikliyken ummadik anda ölsün. disardan cok güzel hayat ici bom bos. herzaman derim Allahim herseyimi al ama böyle bana aciyi nolursun yasatma. hic birseyim olmasin ama evlatim saglikli mutlu olsun ömrü benden uzun olsun. kos koca adam her karsilastigimizda cocugumun resmini görmek ister nolur getir biraz seviim der. icinde neler kopuyordur Allah bilir. ondan aklinda bulunsun o insanlarin basina iyi geliyorsa herkezin kötü sinavlari da oluyor. su an durumum belki cok güzel mutlu hayatim var ama cocukken neler yasadim bi ben bilirim. ilerd basima ne gelcek orasida maglum. ondan elindeki güzeliklerin kiymetini bil hersey sende bitiyor. oturup bekleme ona güzel is mi cikti. sende cabala bugün olmazsa ilerde birgün illahi olur.
Evli mısınız ?
Mesleğiniz var mı?
Çocuğunuz var mı?
Bazen insan bosluktanda bu hislere kapılıyor .
Bence hayatınızı doldurmaya ve bol bol dua etmeye çalışmalısınız .
Ayrıca çok insanı bir duygu herkeste kıskançlık vardır .
Yok diyen yalan söylüyordur .
Kuzum imtihan inanki geçecek bana hep öyle derlerdi soylemesi kolay derdim...
6 yıl benimde olmadi duadan ve tedaviden asla vazgecmedim ve hayırlısıni istedim sende öyle yap gerekirse psikolojik destek al ben almıştım.
Bak evladim oldu şükür ama şuan baska sıkıntılarım var yani sıkıntı bitmez değişir inanki.
Rabbim gönlüne göre versin.
Camilere gidin o huzur belki icinizdeki bu hissi degistirir. Yada yatirlara gidin dua okuyun bol bol bildiginiz her dua olur yada dua kitaplarini alin yaniniza o maneviyat eminim iyi gelecektir duskunlere yardim edin. Bunlar cok guzel seyler iyi gelecegine eminim. Ama sıkca yapin bunu.
Hic normal bi durum degil.. burda bahsedildigi gibi bi cok kisi boyle dusunuyosa dedikoducu teyzeler yetisiyor demektir.
Kiskandiklarin sende olmayan seyler mi? Giptayla karisik bi durum mu? Yoksa karsidakine fesatligina mi layik gormuyosun?
Insanin kendi hayati yeterince yorucu ise ve gercekten kendi hayatini yasamaya calisirsa bu tarz seyleri kafaya takmaz bence.
Fesatlık yapacak kadar sağlığınız yerinde anlaşılan. Sağlıklı iseniz Şüküre buradan başlayın. Bu arada bence bu durum arada bir herkeste oluyor, kalıcı olursa sıkıntı
belki sahip olamadığın şeye kıskaniyorsun.
benim oldu da onun daha güzel oldu gibi düşünüyorsun.
boşver dua et.. Allah sana daha güzelini veriyo ama bunu belki görmezlikten geliyosun..
şükürsüzlük yüzünden bölesin aza şükretmeyen kainat bulamaz derler.
bak senin sağlığın yerinde.. en azindan buna şükret...
bende bi engelliyim.. az görüyorum bide işitme cihaz kullaniyorum.. buna rağmen çok şükür.. hep şükrederim şükrettiğim an hayat herşey güzel oluyo daha kötülere bak da şükret.. neleri var.. sen onlari kıskaniyorsun ki onlari neler olduğu bilmiyorsundur
Selamlasmak ve hediyelesmek kin ve kıskançlığı yok eder derler. Kıskandığın kişilere hediye al :)
Arada bir oluyor ya öyle..
Özellikle işyerinde bazı kişilerin içinin ne kadar fesat olduğunu, ne kadar yalaka olduklarını biliyorsam bir çok şeyi haketmediklerini düşünürüm. Ama öyle çok abartmadan sonrasında kendi sahip olduklarıma bakarım.
İnancınız var anladığım kadarıyla maneviyata yönelin. Dua etmek, şükretmek(tesbih), namaz kılmak..
Mesela buraya yazabilmeni sağlayan ellerin, parmakların bile şükür sebebi. Okumanı sağlayan gözlerin.
Okuduğunu anlayabilmeni sağlayan beyin sağlığın.
Hür iradenle rahatça nefes almanı sağlayan sağlıklı ciğerlerin..
Her gün rutin işlerini yapabilmeni sağlayan bütün uzuvların.
Daha da sayabilirim istersen..
İnsanlar akşam pazardan arta kalanları toplayıp yemek yapabiliyorlar biliyor musun? Yine de sonsuz bir yaşam enerjileri var. Hiç bir semt pazarından akşam çöpler toplanırken geçtin mi?
Çöpten sabahtan akşama kadar kağıt toplayıp para kazanmaya çalışanlar var..
Dün bir kargocu geldi. Adam omzundaki kocaman çantayı taşımaktan kambur olmuş. Hava 40 derece..
Eşime gösterdim hatta. O da "insanlar ne zor şartlarda çalışıyor" dedi. Ben de "insan şartlarını biraz da kendi yaratır" dedim. Ama ne kadarına müdahale edebileceğin Allah'ın takdiri bence. O konuda da net değilim..
Sen ne istiyorsun bu hayattan?
psikopatım lafınıza gülmedim desem yalan olur.Yermek veya kırmak gibi bir niyetim yok, en azından buraya yazacak kadar açık sözlüsünüz. Bazen olur böyle şeyler, insan diğerlerini görünce kıskanır falan, özellikle kendi hayatı iyi gitmiyorsa.
Size tavsiyem ciddi bir uğraş edinin, şöyle önemli hayatınızı değiştirecek bir şey. O zaman önceliğiniz diğer insanlar değil siz olacaksınız. O uğraşı bulmakta size kalıyor, Hadi kalın sağlıcakla.
Önce şu sorunun cevabını bulmanız lazım, ben ne istiyorum? Evlilik mi iş mi çocuk mu seyahat mi v.b. Hayatınızda kötü giden şey tam olarak ne mesela, genelde ben bu durumları çok instagrama takıldığımda yaşıyorum. 1 hafta dondurmuştum. Dedim bütün depresyonumun sebebi bu meretmiş.
Aç kuranı Kerim’in Türkçesini dinle . Dinledikten sonra İnan aklına ne kıskançlık gelir ne fesatlık . Rahmanımızdan merhamet istemeyi düşünmekten başka bir şey gelmez İnan.
En nefret ettiğim insan tipidir kusura bakmayın böyle insanların iyi niyetli olduğunu düşünemiyorum bence tedavi olmalisiniz
Bu arada yaşın kaç ?
Gıpta mı kıskançlık mı?
Yani benim de olsa mı,onun da olmasın mı? Arada fark var.
Eve tıkılıp kaldığım dönemlerde facede boy boy yaz boyu yurt içi yurt dışı tatil fotoğrafı paylaşanlara iç geçiririm mesela,keşke ben de gidebilsem oralara bu kadar uzun tatil yapabilsem diye. Ama onlar niye gidiyorlar gidemesinler demem.
Sizinki hangisi peki?
Bolca dua edin ferahlarsınız.
Her insana dönem dönem gelir böyle duygular..(şu dönem bendede)
Kendini başka şeylerle meşgul et, maneviyatını güçlendirmeye çalış..![]()
Herkes yaptigini bulsaydi formul cok basit olurdu zaten:))
Evet galüba bu canım amin inşallah güzel dileklerini aynen iade ediyorum
iyi enerjiyi üretebilmek için meditasyon filan yaptım ama bana mısın demedi bu enerji nasıl üreyecek
ailevi konular kısacası sevgisizlik galiba
anne baba olunca maalesef mümkün olmuyor canım
ailemle geçinemiyorum çok benciller ama bunu herkes ile paylaşamıyorsunuz. herkeste onları haklı görünce içini bilmedikleri için anlasılmıyorum kimse tarafından en çokta bu koyuyor bana
dertleri çokta iste arsızlar arsızlaitıkca da allah güzellikler veriyor onlara bunu hazmedemiyorum
yok kız çok arsızlar önemsemiyorlar yani insan içine çıkamayacak şeyleri var ama mübarek her anlamda bolluk bereket akıyor. bana da Allah vermiyor buna bozuluyorum
inşallah güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Allah size fazlasını versin
aynen böyle düşünüyorum
sosyal medyadan uzaklaşacağım
Allahım beterinden saklasın cümlemizi. teşekkürler canım
boşluktayım galiba ,nsallah bu yorumlardan sonra çıkacağım canım
Allahım dileklerimizi kabul buyursun inşallah
evet bunu deneyeceğim sağolun
insanlar yanlışsa cezalansın istiyorum hak etmediklerini düşünüyorum...
şükür konusuna dikkat edeceğim canım
şükür konusuna dikkat edeceğim canım
Allah şifa versin size de bana da kalplerimize de
o boyutta değilim bacımkıskanıyom ne hediyesi
teşekkürler canım iyi geldi okuduklarım farkına varmamı sağlıyor cok sağol
cok sağolun dikkate alacağım
uzaklşasacağım canım
inşallah canım
kötü düşüncenizi aynen iade ediyor bende nefretlerimi iletiyrum efendim saygılar
30
hak etmiyorsa burnu sürtsün istyorum. mmesela emek vermeden iş sahibi olmasın arkadaş. onla bunla geziyosa namuslu biriyle evlenmesin okumamışsa düşük pozisyonda çalışsın böyle seyler![]()
demiHerkes yaptigini bulsaydi formul cok basit olurdu zaten:))
bende eziğimdir belkiBoyle kiskancliklar herkesin hayatinda bir donem oluyormus biri demisti bana. Bende bazen kendimi kiskanc hissediyorum tamamen kendimi ezikledigim icin tabi. Degisik bir psikoloji.
Fake bir instagram hesabım var eşimden başka kimse ekli değil birkaç vine çeken kişiyi takip ediyorum eğlendiriyorlar.:) güldürdünüz beni özellikle instagram çok kötü bişey heveslendiriyor insanı
son zamanlar bende bu hislerdeyim ayrıca bende oğlak burcuyum noluyo bize
gerçekten ama hiç haketmeyen insanlar hiç haketmediği mutlulukları yaşıyolar ve bu beni çok rahatsız ediyo
çok iyi insanlar var ama kötüler çoğunlukta ve işleri her zaman yolunda gel de dellenme
deneyelımFake bir instagram hesabım var eşimden başka kimse ekli değil birkaç vine çeken kişiyi takip ediyorum eğlendiriyorlar.
Ama facede çok kişi var öyle paylaşan depresyon sebebim
Eşime sorsan çok geziyormuşum,günü birlik gittiğim yerleri de tatilden saydığı için. Eşimin mesleğinden dolayı pek izni yok. Yazın alabildiği 2 hafta izni de memleketine gitmek için kullanıyor. Başkasının evinde bunalıyorum da çok ama adam da haklı olarak ailesini görmek istiyor. Keşke buna bir çözümümüz olsaydı. Face i bu dönem kapatsam depresyondan kurtulur muyum dersiniz?![]()
aminya çok zengin olup hiç huzuru olmayan insanları bilirim ben. Keşke bu kadar paramız olmasa da huzurumuz yerinde olsa diyenleri de... Allah herkese herşeyi aynı anda vermiyor bence... Para verir imanı alır, iman verir para vermez mesela? Namazında-niyazında olup parası çok olunca ahiret işi değil dünya işi ile ilgilenirim ben diyenleride gördü bu gözler... Dua edin... Allah az verip aratmasın, çok verip şaşırtmasın derim ben... Huzur ve sağlık olsun gerisi hal olur... Rabbim iç huzurunuzu geri versin....
Namaz kilabilirsin bence
bayramları kullansanız ..siizn yine iyimiş şükredin bnm eşim yeni işe geçti bu sene ilk defa 1 hafta çıkabildi önceki işinde o da yoktu..2 hafta çok değilmi aileler için yaa 10 gün tatil 4 gün aile yetebilir..ya da 2 hafta tatil bayramda aileler:)Fake bir instagram hesabım var eşimden başka kimse ekli değil birkaç vine çeken kişiyi takip ediyorum eğlendiriyorlar.
Ama facede çok kişi var öyle paylaşan depresyon sebebim
Eşime sorsan çok geziyormuşum,günü birlik gittiğim yerleri de tatilden saydığı için. Eşimin mesleğinden dolayı pek izni yok. Yazın alabildiği 2 hafta izni de memleketine gitmek için kullanıyor. Başkasının evinde bunalıyorum da çok ama adam da haklı olarak ailesini görmek istiyor. Keşke buna bir çözümümüz olsaydı. Face i bu dönem kapatsam depresyondan kurtulur muyum dersiniz?![]()
şu ego ,kibir neyse içimizdeki en güçlü kötülük bunu yenmek lazım, bırakalım insanlar mutlu olsunlar evlenen evlensin çocuk isteyenin olsun , tatile giden gitsin ,tebrik edelim, biz de istiyorsak darısı başıma diye dillendirmekten çekinmeyelim bence yüzlerine karşı ..neden kiherkes kendi gibi olsun işte ya..
Allah bozmasin canim daha cok versinkimin nerde ve neden hakki oldugunu bilemezsiniz- bence düsünceleriniz asiri "ben" odakli.
kendimden yola cikiyorum: gelirim cok iyi, meslegim cok güzel ve saygin... dis görünüsüm ortanin üstünde. nisanlim bir melek ve asiri mutluyum. bunlari bilenler fesatlaniyor ama cogu gecmisimi bilmiyor, aylarca ac kaldim, evsiz kaldim- resmen sokakta yani, babam ben 17 yasimdayken öldü- annem ben 22 oldugumda öldü. annemin cenazesini kaldirabilmek icin aylarca bok temizledim- ki benim oanki durumumu düsün. annemin ölecegini biliyorum- para yok- ve ben sabah 6dan aksam 23kadar hastanede anneme goy goy yapiyorum ve ordan cikip tuvalet temizliyorum.
hee--- sonra iki bunalima giren kadin gelsin bana desin: Hak etmiyor diye :/
Dedigim gibi asla bilemezsiniz insanlar nerden nereye geldi
kimin nerde ve neden hakki oldugunu bilemezsiniz- bence düsünceleriniz asiri "ben" odakli.
kendimden yola cikiyorum: gelirim cok iyi, meslegim cok güzel ve saygin... dis görünüsüm ortanin üstünde. nisanlim bir melek ve asiri mutluyum. bunlari bilenler fesatlaniyor ama cogu gecmisimi bilmiyor, aylarca ac kaldim, evsiz kaldim- resmen sokakta yani, babam ben 17 yasimdayken öldü- annem ben 22 oldugumda öldü. annemin cenazesini kaldirabilmek icin aylarca bok temizledim- ki benim oanki durumumu düsün. annemin ölecegini biliyorum- para yok- ve ben sabah 6dan aksam 23kadar hastanede anneme goy goy yapiyorum ve ordan cikip tuvalet temizliyorum.
hee--- sonra iki bunalima giren kadin gelsin bana desin: Hak etmiyor diye :/
Dedigim gibi asla bilemezsiniz insanlar nerden nereye geldi
Eşimin bayramlarda da izni yok. Polis olur da kendileri.bayramları kullansanız ..siizn yine iyimiş şükredin bnm eşim yeni işe geçti bu sene ilk defa 1 hafta çıkabildi önceki işinde o da yoktu..2 hafta çok değilmi aileler için yaa 10 gün tatil 4 gün aile yetebilir..ya da 2 hafta tatil bayramda aileler:)
siz haketmişsiniz canım kimse diyemez haketmiyor diye okurken mutlu oldum daha da mutlu olursunuz inşallah
haketmeyen insanlar derken kafamdan geçen örnekler başkaydı