Kiskanclik ve kotu duygular

drogba23

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
70
17
38
Merhaba arkadaslar, benim bir sorunum var baskalarina soyleyemedigim. Cok yakin arkadaslarimin bile iyiligini istemiyorum mesela onlar sinifta kalsin ben geceyim, ben is bulayim onlar bulmasin gibi. Daha sonralarda ise hem herseyde ben cuvalladim bu kotu hislerim daha cok cogaldi. Simdi sanki insanlarin benim dustugume sevindiklerini hic kimsenin birbirinin iyiligini istemedigini hissediyorum. Gecenlerde yakin bir arkadasim baska biri icin cok havali olan sonra fena yere cakilir gibi birsey dedi. Kendi uzerime alindim. Kuzenim de ben ve diger kuzenlerimin yaninda "ben herseyi sizden once yaptim; sizden once mezun oldum, sizden once evlendim anne oldum gibi". Insanlarin her sozune takilmiyayim diyorum birsey demiyorum sozlerine, zaten cevrem cok genis degil diyorum ama olmuyor. Sonra icimde kin tutuyorum istemeden, kimseyi sevmedigimi goruyorum Onceleri sadece secici oldugum icin hoslanmadigim insanlarin cok oldugunu dusunuyordum ama simdi kendimden biktim. Bu asiri hirstan mi oluyor yoksa ben kotu birimiyim?

bırakın artık yarış atı modunu kızlar, hayatınızı bu şekilde yaşarsanız kendınıze edersınız.
herkesın kapasıtesı, alanı farklı!
yok onun şuyu var benım yok
yok ben ondan daha ıyıyım
yok ben en güzeline layıgım. kendı hayatınıza bakın. neyi ne sekılde yaparsanız yapın, herkes kaderınde olanı yaşar

ve insanın kötülüğünü istemek bu isteyenın kıskanç, bencil oldugunu gösterır. kaldı kı bu durduk yere...daha tehlıkelı!..

başkalarının mutsuzluklariyla mutlu olmaniz mumkun degildir zaten.
hakketiginizede yasadiginiza inaniyorum...
nasıl bi ruh haliyse artık bu?

Bende tam tersiyim bunu napacaz nefret ediyorum içimdeki bu vicdan vefa duygusunun fazla olmasından boşver en güzeli senin ki sonuçta herkesde öyle aslında

Ah be canim birinin kotulugunu nasil ister insan anlamiyorum. Hayir her seyi gectim korkmuyor musunuz? Ben korkarim valla, birinin kotulugunu istemek cok korkutucu bir sey. Bence psikologa git. Yenmek senin elinde, kusura bakma boyle tabi yalniz kalirsin.

Bir alışveriş yarışması vardı En yakın kız arkadaşlar birbirine kazık atıyordu Bi ayakkabı bi çanta için ne hallere girip kavga ediyorlardı.O tarz yani algı yöneten ve şekillendiren yayınları çok izliyorsanız izlemeyin.Bu tür yapılan yayınlar bazı insanlar üzerinde çok kötü etkilere neden olabilir.

başkalarının mutsuzluklariyla mutlu olmaniz mumkun degildir zaten.
hakketiginizede yasadiginiza inaniyorum...
nasıl bi ruh haliyse artık bu?
Kiskancligimdan ve insanlarin iyiligini istemedigimden rahatsiz oluyorum. Ben cok rekabetli ortamlarda okudum buna bagliyorum. Size iyi hislerimden basetmedim. Bir baska arkadasim evlendiginde onun icin gercekten mutlu oldum. Cok vicdanliyim mesela aci ceken birine hemen yardima kosarim, ezilenlerin yaninda duruyorum hep. Hic kimse mukemmel degildir. Hem kiskanclik insana has bir duygudur sanki tek ben mi kiskanc oldum? Hak ettigim hayatin bu oldugunu dusunmuyorum beni yargilamak da size dusmez.

Konu neden benden nefret ediyosunki.

Saka saka.
Bunlar cok kotu dusunceler, vazgecmelisin.
Bi ara kucuk kiz kardesim sinav notunu duyunca sevinmiyordu hemen arkdsslarina yaziyordu. Dedim " sevinicen yerde neden telefona kosuyosun?".
Dediki "sevinmek icin daha erken, once diger arkdaslarim ne almis onu ogreniyim en yuksegi benimkiyse o zmn sevinirim".
Kaslarimi doktum baktim, nasil sacma bi dsunce ya.
'Baskalarinin acilariyla ayaktayim" gibi bi felsefe bicimi.

sanırım anlayamadınız..
yada ben yazamadım diyelim
sizin kadar atarli günümde değilim çünkü
"nasıl bir ruh haliyse bu?
hakketiginizi yasadiginiza inaniyorum.
başkalarının mutsuzluklariyla mutlu olamazsiniz zaten....."
Yargı bunun neresinde....
daha açıklayıcı olayim cumlelerin sıraları farklı die yanlış anlasildığını varsayiyorum.
nasıl bir ruh hali icindeysen onu yasiyorsundur.....
yargılama mi bu?
kimse sana kıskanç, bencil falan da demedi...
ruh halin neyden kaynaklaniyosa sebebide o dur.

Öncelikle bu hislerinin farkına vardığın ve öz değerlendirmeni yapabildiğin için durumun umutsuz değil bence. Ve bu konuya yorum yapanlardan görüyorsun ki kendini iyi zannedenler o kadar iyi değil. Çünkü kendini böyle acımasızca eleştirenilen birine bile oh olsun , kötüsün, hakketmişsin şeklinde yorumlar.. Kız zaten hakkettim mi demiyor, kendini değiştirmek istiyor, bu bile içindeki iyilik bence. sorununun kaynağı Allah in dur bakalım sen hakettin gör gününü şeklinde kindar davranmasında değil, evrenin negatif enerjiye negatif enerjiyle cevap vermesi. Bence biran önce zihnini temizlenmelisin. Yani kimsenin ne yaptığıyla ilgilenme, hatta sosyal hesaplarını kapat ve güzel şeyler düşün bunu başarırsan herşey yoluna giricek görüceksin. Neden böyle olduğuna gelirsek muhtemelen yetiştirilme şeklin, eğer ailen hatta annen çok yargılayıcı eleştirici negatif bi insansa çok dedikodulu ortamda büyüdüysen, sebep bu olabilir bence. Ama öyleyse de onlara kızma o da öyle yetiştirilmiştir çünkü.

Bizim sınıftada var böyle bir kız sırf bu yüzden ilişkimi kestim.bu duygular çok kötüdür.size büyük zararlar verir.fazla hırs insanı boğar.bizim sınıftaki kız iskelet gibi aynı böyle duygular kurutmuş onu.hiç kilo alamıyor düşünün.siz başkalarının iyiliğini isterseniz Allah size 10 katını verir ama bu kötülük içinde geçerlidir.kendinizi zehitlemeyin.iyilik düşünmeye çalışın.kendi iyi yönlerinizin farkında olun.

Düşünceleriniz yanlış ama en azından yanlış olduğunun farkındasınız, bu da bir şeydir.
Hepimiz dünyayı kendi bakış açımızla algılarız. Sizin huyunuz ya da tavrınız böyle olduğu için insanların da sizin düşüncelerinize sahip olduğunu düşünüyorsunuz ama herkes aynı değildir. Sizin düşündüğünüz gibi düşünmek şaet değil.
Arkadaşlarının başarısı için uğraşan, insanları sıkıntıdan kurtarmaya çalışan çok insan var.
Bu durumu düzeltmeye çalışın. Kıskançlık neyse ne de kötülük dilemek sizi kötü yapar. "Hayr söyle eşine, hayr gelsin başına"
İnsanlara iyi şeyler dileyin ki iyi şeyler yaşayabilesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…