Kiskanclik ve kotu duygular

Canım günümüzde herkes bu şekilde aslında. Ne kadar saklayabilirlerse saklıyorlar. En basitinden pahalı bir otelde tatil yapsan bile çekemezler iş yerinde. Hemen biz şöyleyiz böyleyiz derler. Mesela istediğin bir şey olmadı bıyık altından sevinirler. Acilde bir gecemi geçirdin eşinle bundan mutlu olanı bile var. Ben türkiye de sistemin insankarı bu hale getirdiğine inanıyorum. Sen de çok takılma zaren kötü düşünüp entrikalar çevirmiyorsun ki bu zihninde olan birsey. Sana zararlı mı ewet tabiki zararlı ama bu tarz şeyleri yenmek için hem tüm isteklerini elde etmen hem de kendini zihinsel olarak eğitmen lazım. Bu da oldukça zor ama kendini buna odaklarsan belki durumun iyileşebilir

Hiç değilse yaptığının doğru olmadığının farkındasın ve yardim istiyorsun
Biz sana burda ne desek olmaz yardim almalısın

Iyimser olmaya calisabilirsin
Boyle kotu dusunurden hersey sana kotu olur sen herkes icin iyisini iste bak neler olur kalbini ferah tut

Öncelikli olarak kendini sevmeli,güvenmeli,beğenmelisin.Sende girişken,başarılı ,mutlu, takdir edilmek istiyorsun fakat pasif olduğun için başaramıyorsun.Sosyalleşmeli açılmalısın .Bunları itiraf etmen bile aslında bu huyundan rahatsız olduğunu ince biri olduğunu gösterir .Yeterince sevgi ilgi görmediğini düşünüyorsun bu yüzden üzülüyorsun. Ben böyle düşünüyorum

Cnm bunlari boyle itiraf etmek bile senin kotu olmadigin biri anlamina geliyor benim gozumde

Kaldi ki gunumuzde herkes herseyin en iyisini istiyor. Cogu insan birbirinin kuyusunu kaziyor

yasadigin olumsuzluklar seni fazla yipratmis mutsuz oldugun kendini eksik hissettigin ortamlardan bi sure uzak dur iyi dusunmeye calis baskasini birak ne kazanirsa ne kaybederse etsin sen sadece kendin icin iyi dusun iyi olsun

Bu durumdan rahatsız olup bunu da dile getirmen bana hiç de kötü bir insan olmadığını hissettiriyor. Nice insan var ben herkesin iyiliğini isterim deyip tam tersini düşünen ve bu durumu kendine bile itiraf edemeyen. Sadece dile getirmezler. Geçmişinde haksızlığa uğradığını, bazı konularda hakkını alamadığını düşünüyorsan bu halin ondan olabilir. Bazı şeyleri hazmetmeye çalışmalıyız. Nasıl yapılır tam olarak ben de bilmiyorum sanırım olan bitenin fazla üstünde durmadan anı yaşamaya odaklanmak bir çare olabilir.

Çok mantıksız. Bari nötr ol milletin hayatına karşı. İnsan neden kendinden başkasının mutluluğuyla, hayatıyla ilgilenir ki?

Cok tesekkur ederim yazdiklarniz icin. Okuyunca gozlerim doldu. Beni elestiren oh iyi olmus diyen insanlara guzel bir cevap verdiniz. Ben 4 senedir sosyal medya kullanmiyorum bu bahsettigim dusunceler yuzunden. Boyle de saklaniyor gibi hissediyorum ama olsun.

rahatsızlık duyuyorsan kötü deilsin sadece biraz sorunların var çözüm için iyi bir büyük ya da psikolojik danışman...

Bence sen çok boş kalmışsın. Kendine bir meşgale bulmalısın.

kotu bırı olsanız bundan rahatsız olmazdınız huzursuzluk yasamazdınız.. Bi psikolog ıle gorussenız..

seni açtığın konundan dolayı tebrik ediyorum,hislerini çekinmeden yazmış olman kendinin farkında olduğun anlamına geliyor ve eğer soruyu biliyorsan cevabıda bulursun :) ayrıca seni burda yargılayanlar emin ol ya senden beter durumdalar yada buraya yazıp çizdiklerinden sonra başlarına bir gelecek var beter olma yolundalar.

Kendine guvenen, konuskan, sicak, mutlu, guclu, sevgilisi olan, duzgun bir isi olan, sevilen, arkadas cevresi genis olan herkesden nefret ediyor resmen.

öyle insanlardan nefret etmenin nedeni, senin, onlar gibi olmak isteyip olamaman. sırf öyle olmadığın için onlardan nefret etmen çok saçma değil mi...

Cok yakin arkadaslarimin bile iyiligini istemiyorum mesela onlar sinifta kalsin ben geceyim, ben is bulayim onlar bulmasin gibi.

negatif düşünceler beslemek yerine birazda somut işlerle uğraşsaydın kendine daha faydalı olurdu.

Daha sonralarda ise hem herseyde ben cuvalladim bu kotu hislerim daha cok cogaldi.

Allah'ın sopası yok. o kadar negatifliğin pozitiflik getirmesi beklenemezdi.

Cekingen ve sessiz biriyim herkesle arkadas olamiyorum.

işe burdan başlamanı öneririm. adım adım olacak. önce çekingenliği ve sessizliği bir kenara bırakıp insanlara adım atmakla başlayacak herşey. sonra pozitif duygular besleyeceksin. umarım. biraz çaba lazım..

Konu sahibi şu an mutlu olsa hissettiği ve yaptığı hiç bir şeyden pişman olmayacaktı. Mutsuz olduğu için böyle. İnsanların mutsuz olmasını bekleyip, mutlu olabilen yok zaten orada yanılmış.

Ha o yargılayanlardan birisi olduğum için cevap hakkım var demek ki sende KÖTÜ birisin ki bunlar sana normal geliyor yazık acıdım sana. Hayatım boyunca kimsenin mutsuz olmasını istemedim. Bana en büyük kötülüğü yapanlara bile beddua etmedim. Çünkü içimde "Allah" korkusu var. Ne demek olduğunu biliyor musun?
Allah'a şükür her zaman ne istemişsem verdi.Kötü günler yaşadım bir kere isyan etmedim. Daha sonra öyle muhteşem şeyler verdi ki. Ben o kötü günlere bile şükrettim. Üzülerek söylüyorum ama şu an çok mutluyum. Ve niyetimi bozmadığım için de hep mutlu olacağımı biliyorum. Daha beter duruma düşecek olan kişiler insanların mutsuzluğu bile beslenen, kıskanç, fesat kişiler. Bu sana birini hatırlatıyor mu?

bak canim yasadigin seyler cok insani, herkes melek rolu kesse de hepimiz buna benzer duygular hissediyoruz zaman zaman. Ama seninkiler artik sana zarar verecek boyuta gelmis. Sanirim demin gordugum sosyal medya konusunu da sen acmistin. Kendini her anlamda sorgulamaya baslamissin. Ki degisim anlaminda cok onemli ve buyuk bi adim bu. Bence gercekten bi psikologa gitsen cok fazla faydasini goreceksin. Cunku sen zaten psikologun yapmasi grreken isin yarisini kendi ic dunyanda halletmis, kendi kendine bi farkindalik kazanmissin. Bundan sonrasi senin icin cok daha kolay. Bi cok insan gercek duygularini inkar pozisyonunda gidiyor psikologa ve aylarca ona gercegi gormesini saglamakla ugrasiyorsun

Dogru okuyun yazdiklarimi. Ben insanlarin mutsuzluklariyla mutlu oluyorum diye birsey demedim! Benim dedigim insanlari kiskanip kotu dusunceler dusunmekten rahatsiz oldugumdu. Size baska birsey demiyorum cunku bir iyilik melegi olmadiginiz cok belli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana acıdım ailene üzüldüm böyle bir çocuğum olsun istemezdim arkadaşımda git tedavi ol normal değilsin

Sanırım gerçekten sevilmeyi sevmeyi tatmamışsınız ve buda sizi art niyete sürüklemiş. Birini gerçekten sevseydiniz daha kendinizi savunamayan biri bile olsanız arkadaşınız için kavgaya dalardınız.Arkadasınızın evlilikleri karşısında duygulanır doğacak bebekleri için heyecanlanırdınız . Kendisi sizden çok fazla maddi olasığa sahip olsa bile kendinizle barışıp bu konuda şakalar bile yapabilirdiniz. Diğer herşey önemsiz önemli olan tek şey paylaşımlar hisler. Siz sevgiden korkuyor olmalısınız. Hayvanlarla vakit gecirin insanlara küçük süüprizler yapın gülümseyin kendinize zaman ayırın kendinizi önemseyin. Kendinize güvenin başarıya veya paraya ihtiyacınız olduğuna odaklanmayın. hiçbir şey deneyemez risk alamazsınız. Başkalarına hırlanırken bir bakarsınız en arkada kalmışsınız. Kendinizin size yeteceğinizi düşünün. Kendinizi ıspatlamaya çalışırken kendinizden soğursunuz . Ulaşılabilir hedefler edininki sizi yıpratmasın. Hayta herkese farklı sunulur siz kendinizinkini iyi hale getirmeye ama hiçbir zaman karakterinizden ödün vermenize değmediğine inanın gerisi zaten gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…