- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #20.361
Olur tabiki çok sevinirimİsterseniz ortak okuyabiliriz bir ara
Vegan olmak zaten bu işi en en uç noktasında yaşamak benim veganlik deneyimim daha çok beslenme üzerineydi zaten dediğim gibi deneme yaptım ve bunu yaparken özellikle makyaj malzemesi ve kozmetik ürünlerinde inanılmaz hayvansal ürünler kullanıldığı ve üzerlerinde deneyler yapıldığını öğrendim tamam eskidende biliyordum ilk kez duymadım tabiki ama göz farlarının içinde balık pullarının olduğunu , şampuan hatta ıslak mendil de bile hayvanlar üzerinde deneyler yapıldığını öğrendim korkunç...sen mi fesatsindur bakalim belki minervacimla bitmez ...
evet korka korka biraktim eti. Sut urunlerini de azalttim suan. 4 yildir fitness ve agirlik calisiyirum antrenmanlardan dolayi cok artirmistim. Ama biraktim ve eksikligini hissetmiyorum sasirtici birsekilde. Simdi mercimek fasulye nohutla idare ediyorum ama cesitleri artiricam insallah. Veganliga da gecmek istiyorum ama sut disinda da cok seye dikkat etmek gerekiyor. Ayakkabida kullanilan yapistiricinin hayvansal madde icerip icermedigini bile kontrol etmek gerekiyor dikkatli bir vegan olunca. Benim yolculugum hayvan deneyleri ile basladi. Ilgini cekerse baya baya anlatirimsenden de fikir almak isterim. Veganlik deneyimin nasildi? Ve neden denedin?
tebriklerrrr
ben de varim elimde mevcut.
Vegan olmak zaten bu işi en en uç noktasında yaşamak benim veganlik deneyimim daha çok beslenme üzerineydi zaten dediğim gibi deneme yaptım ve bunu yaparken özellikle makyaj malzemesi ve kozmetik ürünlerinde inanılmaz hayvansal ürünler kullanıldığı ve üzerlerinde deneyler yapıldığını öğrendim tamam eskidende biliyordum ilk kez duymadım tabiki ama göz farlarının içinde balık pullarının olduğunu , şampuan hatta ıslak mendil de bile hayvanlar üzerinde deneyler yapıldığını öğrendim korkunç...
Bu deneme bana vegan makyaj malzemelrini , kozmetik markalarını öğretti ...
Ve hayvansal ürünler olmadan neler yapabileceğimi gösterdi
Nasıl karar verdim zaten hayvansal ürünlerde çok düşkün değildim en azından ete sonra bir belgesele denk geldim of of of hayvanlar sırf bizim önümüze gelebilmek için ne eziytler çekiyor inanamadim sonra başka şeyler izledim araştırdım falan hele hele o tavuklar hasta ve yaralı civcivlerin kedi köpek maması yapılması mı , tavuk çiftliğine alınan civcivlerin gagalarinin kesilmesimi dersin beni çok etkiledi dünyadaki şu kaynaklarının yüzde yetmisinin hayvan yetiştirmek için kullanılması vs...
Aslında veganları savunduğu gibi hayvanlarin yenmemesi gerektiğini falan düşünmüyorum ben hayvanların sırf benim zevkim için eziyet görmesine karşıyım ben ve hayvanların insanlara hizmet etmek için dünyaya gönderildiğini düşünmüyorum bunu düşünmek bence çok büyük bir kibir... Çok konuştum ya
Bu arada protein için kinoa denedim tadı çok nötr ve denenebilir bide yeni kara buğday denedim hatta bugün iş yerine salatasını yapıp götürdüm herkes bayıldı :) ve protein oranı çok yüksek :) ben Ağustos gibiydi denediğimde bir ay sonra kan değerlerime baktırcam nasıl bir değişiklik var var mı yok mu çok merak ediyorum.
Şu an kesinlikle yemediklerim tavuk ve tavuktan yapılmış herşey , et ve et ürünleri ... Yaklasik İki aydır balık da yemiyorum...
tamamen ayni seyleri dusunuyoruz buna cok cok cok sevindim. O kadar acilar cekiyorlar ki hayvanlar. Bu nasil gozardi edilebiliyor cidden anlayamiyorum. Ben de kozmetik deneyleriyle ilgili bir sanatcinin farkundalik yaratmak icin sergiledigi bir performansla ayıldim resmen hayvan deneyleri o hayvanlara yapilan iskenceler beni cok etkiledi. Unutamadigim yuzlerce kare var. Hayvan deneyleri yapmayan firmalari arastirirken petanin sayfasini girdum ce gercek anlamda kedi kopek disinda da hayvan haklarini savunan vegan hesaplariyla karsilastim. Bu surede eskisi kadad et yiyememeye basladim cunku ciftlik gercekleriyle yuzlesmistim. Bi aksam instagramda kucucuk bir dananin boynunu sıkıstirip yumruklayan birini izledim ve o dakika vejeteryan oldum. Vejeteryanligin yani sira kesinlikle hayvan uzerinde deney yapmayan markalari aliyorum. Mumkunse yerli tercih ediyorum. Ayakkabi ve ceketlerimi artik deri tercih etmeyecegim. Angora yunu ve normal koyun kuzu yunu olan hicbirsey almam/ almayacagim ve kurk satan ( network, ipekyol vs) magazalardan kurk harici dahi alisveris yapmiyorum. Suan yasam seklim bu sekilde. Sonraki asama veganliga hem ruhem hem fiziken ve tabi yiyecek tarifleri ile hazirlik yapiyorum.Bide bide son birşey söyliycem kızlar:)
Hem yerli üretim hem vegan bir Türk markası var kozmetikte hatta ilk yerli vegan marka Eyüp Sabri Tuncer şampuan saç kremi el sabunu falan şampuanı en azından bir kere denemenizi tavsiye ediyorum
sen mi fesatsindur bakalim belki minervacimla bitmez ...
Noluyo burda gözlerimin önünde aşk yaşıyorlarhayatina anlam katmak bana onur verir
tamamen ayni seyleri dusunuyoruz buna cok cok cok sevindim. O kadar acilar cekiyorlar ki hayvanlar. Bu nasil gozardi edilebiliyor cidden anlayamiyorum. Ben de kozmetik deneyleriyle ilgili bir sanatcinin farkundalik yaratmak icin sergiledigi bir performansla ayıldim resmen hayvan deneyleri o hayvanlara yapilan iskenceler beni cok etkiledi. Unutamadigim yuzlerce kare var. Hayvan deneyleri yapmayan firmalari arastirirken petanin sayfasini girdum ce gercek anlamda kedi kopek disinda da hayvan haklarini savunan vegan hesaplariyla karsilastim. Bu surede eskisi kadad et yiyememeye basladim cunku ciftlik gercekleriyle yuzlesmistim. Bi aksam instagramda kucucuk bir dananin boynunu sıkıstirip yumruklayan birini izledim ve o dakika vejeteryan oldum. Vejeteryanligin yani sira kesinlikle hayvan uzerinde deney yapmayan markalari aliyorum. Mumkunse yerli tercih ediyorum. Ayakkabi ve ceketlerimi artik deri tercih etmeyecegim. Angora yunu ve normal koyun kuzu yunu olan hicbirsey almam/ almayacagim ve kurk satan ( network, ipekyol vs) magazalardan kurk harici dahi alisveris yapmiyorum. Suan yasam seklim bu sekilde. Sonraki asama veganliga hem ruhem hem fiziken ve tabi yiyecek tarifleri ile hazirlik yapiyorum.
Simdi konu disi ama arkadaslarimizinda sıkılmadan okumasini istedigim icin ben de uzun uzun yazdim.
Srnin gibi hayvanlarin bize hizmet icin yaratilmadigini dusunuyorum. Cidden insandaki bu egoyu anlayamiyorum.
Hayvanlatin kullanildigi her turlu eglence amacli gosteriye karsiyim sirkler, ulkemizde yok ama wateeworldler, hayvanat bahceleri, at yarislari, evcil hayvanlatin satilmasi... kusacasi onlara mal myamelesi yapilan her duruma karsiyim
Ha birse eyup sabrinin neyini aldiysam memnun kaldim. Bebek sampuani harika vucufumu kurutmuyir dus jeli olarak kulkaniyorum. Cilt kremleri var kucuk mukemmel herkese tavsiye ediyorum ben de. Bir de otacinin sampuanlari cok kaliteli. O bildik markalar inanin halt etmis. Icerigibe bakan anlar zaten.
Saygilar amin.
kozmetik bakim konularinda bilgim olcusunde her soruna zevkle cevap vermeye calisirim. Ama tecrubelerim dogrultusunda birkac tuyo vereyimGerçek yüzümü göstermem buralarda. Çok fesatım ben çookk
Bu arada yazdıklarınızı ilgiyle okuyorum. Bilgisizim biraz bu konularda. Biraz da tavuğu çok sevdiğim için işime gelmiyor sanırım uygulama durumu. Ama en azından kozmetikte ve bakım ürünlerinde dikkat etmek isterim. Önerilere açığım, marka vs aklınıza geldikçe bilgilendirirseniz sevinirim
Tavuk ve yumurta konusunda da marketten almak yerine köyde bu işi yapan tanıdıklardan almayı tercih ediyorum, biraz olsun vicdanım da rahatlıyor böyle olunca. Umarım doğru birşey yapıyorumdur.
Neeee mısır damisin:) yaaaa orası benim en merak ettiğim 3 ülkeden biri hatta bu sene eşimi ikna edemedim gelmek için olaylar var şimdi gidilmez diyor iki yıldır biraz bilgi versene. Mesela şu soruları çok merak ediyorum?
Kaç gün tatil yeter?
Geldiğimizde hangi şehirlere ugramaliyiz?
Olaylar vs... Nerelerde var ve tehlikeli ?
Nil kıyısında iki gün tatil nerede yöre otel şehir vs...
Kendimiz gezecegimiz için İngilizce yeterli olur mu ?
Pahalı mı genel olarak yemek , araba kiralama , benzin ...
Çok şey sordum farkındayım ama çok merak ediyorum
Çok tesekkurler bilgi içinAyy sevindim ben de yorumunu görünce, elimden geldiğince anlatayım
Mısır'daki güvenlik aynı bizdeki gibi bence malesef, nasıl ki bizde bir anda metro istasyonu şurada burada olay oluyorsa burada da aynı şekilde. Ben normalde İstanbul'daydım, orda da metrodan korkuyorum mesela, burada da. Çok fark yok yani, ve bir turla gelirseniz zaten turistleri koruyor askerler, çok Çinli geliyor buraya ve her seferinde otobüslerinin yakınlarında güvenlik oluyor. Onun haricinde IŞİD'in olduğu yer İsrail'e yakın olan kısımlarda. Turistlerin geldiği yerlerde IŞİD yok yani. Bizdeki doğu illerimizdeki terör gibi diyeyim.
Onun haricinde oteller bence normal fiyatta. İyi bir fiyata rahat bir otelde kalır sorun yaşamazsınız.
Kahire buranın en yoğun ve kirli şehri malesef. Ama piramitler, Egyptian Museum, Khan Halil çarşısı, Muiz Caddesi için buraya kesinlikle gelip birkaç gün kalın derim. Diğer şehirler daha muntazam.
İskenderiye çok güzelmiş ama ben gitmedim, bizim İzmir gibi gördüğüm duyduğum kadarıyla.Ve orda meşhur İskenderiye kütüphanesi varFayyom denilen bir şehri var Kahire'ye 2 saatlik uzaklıkta, orada UNESCO tarafından korunan harika bir turistik çöl var, Wadi al Hitan, çöl aslında milyonlarca sene önce denizmiş ve şu an orda balina kemikleri ve deniz kabukları var. Orası güvenli mesela, biz kız grubuyla bir gece çölde konaklayıp yıldızları ve gezegenleri izledik teleskopla. Hayatımın en güzel tecrübesiydi
Onun haricinde Sharm el Sheikh ve Hurgada dünyaca ünlü şehirler. Mutlaka görmeniz lazım, orada dalış yapıp nadir su hayvanlarını da görebiliyorsunuz.
Bir de Aswan var, Mısır 'ın güneyinde ama oraya yazın gidilmez çünkü sıcaklık 45 derecenin üstünde oluyor. Orada Nubia halkı var ve kendilerine ait farklı dilleri var. Evleri yaşamları her şey çok farklı. Kış için çok ideal bir tatil yeri.
Para birimi Mısır Poundu/cüneyhi. 1 lira 4 cüneyh şu an sanırım. Yemekler de Türkiye'de mesela 20 tl ise burda 60 cüneyh. Yani para biriminin üstünde bir oran yok. Benzin ucuz, araba kiralamadım hiç ama UBER burda çok yaygın, her yere Uber taksiyle gidebilirsiniz. Ve güvenli gayet, bazı şoförleri ingilizce de konuşuyor.
Türkiye ile ilişkiler şu an kötü ama burada sorun yaşamazsınız. Turistleri oldukça seviyorlar, Türklere zaten bayılıyorlar.
İngilizce anlaşabilirsiniz, halkı Türklerden daha çok biliyor İngilizceyi ama yine de yabancıyla konuşmamak lazım çünkü dolandırıcılar çok, hele ki yabancı olduğunuzu anladıklarında.
Bence 7-8 gün yeter gibi, aklıma başka bir detay gelmedi, merak edersen yardımcı olurum mutlaka
Piramitleri görmeyi ben de çok istiyorum, dünyanin eski ve yeni 7 harikası listesinde olması ve Simyacı kitabinda anlatilan manzara beni çok meraklandirdi. Benim eşim de güvenlik vs. durumlardan istemiyor ama dalışı bahane ederek ikna edebilirim. Misirda dalış çok iyiymiş, su çok berrak ve türler çok çeşitliymiş. İnşallah ben de giderim bir gün.Ayy sevindim ben de yorumunu görünce, elimden geldiğince anlatayım
Mısır'daki güvenlik aynı bizdeki gibi bence malesef, nasıl ki bizde bir anda metro istasyonu şurada burada olay oluyorsa burada da aynı şekilde. Ben normalde İstanbul'daydım, orda da metrodan korkuyorum mesela, burada da. Çok fark yok yani, ve bir turla gelirseniz zaten turistleri koruyor askerler, çok Çinli geliyor buraya ve her seferinde otobüslerinin yakınlarında güvenlik oluyor. Onun haricinde IŞİD'in olduğu yer İsrail'e yakın olan kısımlarda. Turistlerin geldiği yerlerde IŞİD yok yani. Bizdeki doğu illerimizdeki terör gibi diyeyim.
Onun haricinde oteller bence normal fiyatta. İyi bir fiyata rahat bir otelde kalır sorun yaşamazsınız.
Kahire buranın en yoğun ve kirli şehri malesef. Ama piramitler, Egyptian Museum, Khan Halil çarşısı, Muiz Caddesi için buraya kesinlikle gelip birkaç gün kalın derim. Diğer şehirler daha muntazam.
İskenderiye çok güzelmiş ama ben gitmedim, bizim İzmir gibi gördüğüm duyduğum kadarıyla.Ve orda meşhur İskenderiye kütüphanesi varFayyom denilen bir şehri var Kahire'ye 2 saatlik uzaklıkta, orada UNESCO tarafından korunan harika bir turistik çöl var, Wadi al Hitan, çöl aslında milyonlarca sene önce denizmiş ve şu an orda balina kemikleri ve deniz kabukları var. Orası güvenli mesela, biz kız grubuyla bir gece çölde konaklayıp yıldızları ve gezegenleri izledik teleskopla. Hayatımın en güzel tecrübesiydi
Onun haricinde Sharm el Sheikh ve Hurgada dünyaca ünlü şehirler. Mutlaka görmeniz lazım, orada dalış yapıp nadir su hayvanlarını da görebiliyorsunuz.
Para birimi Mısır Poundu/cüneyhi. 1 lira 4 cüneyh şu an sanırım. Yemekler de Türkiye'de mesela 20 tl ise burda 60 cüneyh. Yani para biriminin üstünde bir oran yok. Benzin ucuz, araba kiralamadım hiç ama UBER burda çok yaygın, her yere Uber taksiyle gidebilirsiniz. Ve güvenli gayet, bazı şoförleri ingilizce de konuşuyor.
Türkiye ile ilişkiler şu an kötü ama burada sorun yaşamazsınız. Turistleri oldukça seviyorlar, Türklere zaten bayılıyorlar.
İngilizce anlaşabilirsiniz, halkı Türklerden daha çok biliyor İngilizceyi ama yine de yabancıyla konuşmamak lazım çünkü dolandırıcılar çok, hele ki yabancı olduğunuzu anladıklarında.
Bence 7-8 gün yeter gibi, aklıma başka bir detay gelmedi, merak edersen yardımcı olurum mutlaka
Çok tesekkurler bilgi için
Piramitleri görmeyi ben de çok istiyorum, dünyanin eski ve yeni 7 harikası listesinde olması ve Simyacı kitabinda anlatilan manzara beni çok meraklandirdi. Benim eşim de güvenlik vs. durumlardan istemiyor ama dalışı bahane ederek ikna edebilirim. Misirda dalış çok iyiymiş, su çok berrak ve türler çok çeşitliymiş. İnşallah ben de giderim bir gün.
Yazdığın her bir kelimeye hatta her harfe katılıyorum nasıl bu kadar kör olduk ve vahsilesdik bu kadar uyutulduk ve uyanamadik hiç bir zaman anlayamayacağım...hicbirs yapmayıp Google üzerinde deney yapılmış hayvanlar yazınca bile neler çıkıyor yarabbim aslında bu bile yeterli BESLENMEDE OLMASA BİLE KOZMETİKTE DİKKAT EDİLEBİLİR maybiline , clinigue , mac , lancome mesela deney yapan yada hayvansal urunler kullanan markalar ...bu konuda yeni bir şeyler ögrenirsen mutlaka yaz bilgilenelim :) benimde ilerideki hedefim vegan olmak ama bu gerçekten herşeyi baştan değiştirmek ve birden olamıyor en azından bir süre vejeteryan olarak devam Edip araştırıp öğrenip oyle benimsemek istiyorum... Ve seni çok seviyorum :)tamamen ayni seyleri dusunuyoruz buna cok cok cok sevindim. O kadar acilar cekiyorlar ki hayvanlar. Bu nasil gozardi edilebiliyor cidden anlayamiyorum. Ben de kozmetik deneyleriyle ilgili bir sanatcinin farkundalik yaratmak icin sergiledigi bir performansla ayıldim resmen hayvan deneyleri o hayvanlara yapilan iskenceler beni cok etkiledi. Unutamadigim yuzlerce kare var. Hayvan deneyleri yapmayan firmalari arastirirken petanin sayfasini girdum ce gercek anlamda kedi kopek disinda da hayvan haklarini savunan vegan hesaplariyla karsilastim. Bu surede eskisi kadad et yiyememeye basladim cunku ciftlik gercekleriyle yuzlesmistim. Bi aksam instagramda kucucuk bir dananin boynunu sıkıstirip yumruklayan birini izledim ve o dakika vejeteryan oldum. Vejeteryanligin yani sira kesinlikle hayvan uzerinde deney yapmayan markalari aliyorum. Mumkunse yerli tercih ediyorum. Ayakkabi ve ceketlerimi artik deri tercih etmeyecegim. Angora yunu ve normal koyun kuzu yunu olan hicbirsey almam/ almayacagim ve kurk satan ( network, ipekyol vs) magazalardan kurk harici dahi alisveris yapmiyorum. Suan yasam seklim bu sekilde. Sonraki asama veganliga hem ruhem hem fiziken ve tabi yiyecek tarifleri ile hazirlik yapiyorum.
Simdi konu disi ama arkadaslarimizinda sıkılmadan okumasini istedigim icin ben de uzun uzun yazdim.
Srnin gibi hayvanlarin bize hizmet icin yaratilmadigini dusunuyorum. Cidden insandaki bu egoyu anlayamiyorum.
Hayvanlatin kullanildigi her turlu eglence amacli gosteriye karsiyim sirkler, ulkemizde yok ama wateeworldler, hayvanat bahceleri, at yarislari, evcil hayvanlatin satilmasi... kusacasi onlara mal myamelesi yapilan her duruma karsiyim
Ha birse eyup sabrinin neyini aldiysam memnun kaldim. Bebek sampuani harika vucufumu kurutmuyir dus jeli olarak kulkaniyorum. Cilt kremleri var kucuk mukemmel herkese tavsiye ediyorum ben de. Bir de otacinin sampuanlari cok kaliteli. O bildik markalar inanin halt etmis. Icerigibe bakan anlar zaten.
Saygilar amin.
Bana öyle şeyler anlattin ki çölde kalmak bir çadırda , Nil nehrinde yüzmek ve piramitleri çıkmak of rüya gibi şu anAyy sevindim ben de yorumunu görünce, elimden geldiğince anlatayım
Bir de Aswan var, Mısır 'ın güneyinde ama oraya yazın gidilmez çünkü sıcaklık 45 derecenin üstünde oluyor. Orada Nubia halkı var ve kendilerine ait farklı dilleri var. Evleri yaşamları her şey çok farklı. Kış için çok ideal bir tatil yeri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?