- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #21.221
psikolojik 100 baraji deyimini biraz acar misin pek anlamadim daSavaş ve Barış sayfa 102. Ağır ama emin adımlarla ilerliyorum
Normalde kitaplarda psikolojik 100 barajım vardır benim. Bu kitapta 100. Sayfa kitabın başı gibipsikolojik 300 barajım olsun bari onu geçmeye çalışayım
psikolojik 100 baraji deyimini biraz acar misin pek anlamadim da
gunesi uyandiralim 188.. ah zeze yaaaa
Ruhlar Evi 3 seriden oluşan kitap mis.Selamlar.
Şimdilik İsabelle Allende'nin Ruhlar Evi'ne devam edeceğim. Onunla ilgili düşüncelerimi de kitap biter bitmez paylaşacağım.
Öptüm hepinizi 'sistır'lar.
Yordam' dan fantastik bir kitap okumustum ceviride titiz davrandiklari coook belli keske cogu kitabi onlar da bassa da okusak. # yordamkitapduysesimizi :)))Selamlar. Savaş ve barışın ilk kitabı bitti(bendeki 4cilt onu belirteyim) öyle bir yerde kestiler ki meraklandım vallahi.
Biraz Yordam Kitabın reklamını yapacağım kusuruma bakmayın o yüzden.
İlk olarak ben biraz ara vereceğim Savaş ve Barış'a. Daha doğrusu nöbet günlerimde işte okuyacağım. Çünkü orada uygun sessiz ortamı sağlayabiliyorum. Bu sebeple benim okuma sürem uzayacaktır. Bunun için hepinizden özür dilerim.
İkinci olarak İdefix'ten indirimli olarak aldım kitapları. 30 tl gibi cüzi bir fiyatı vardı(Şu ara aynı indirimi D&R yapıyor.). Klasiklerde biliyorsunuz ki çeviri ve eserin tam metin olması çok önemli. Bunun içinde belli başlı yayınevleri tercih ediliyor. İş bankası,İletişim(favorim bu ama çok pahalılar),Oda yayınları gibi kök salmış yayınevleri bu konuda ustalar.
Yordam kitaptan alırken biraz tedirgindim ama çeviren kişinin Mete Ergin olması(tanıdığımdan değil araştırdım) beni cezbetti. Velhasıl hiç pişman değilim. Gerçekten çok başarılı çevrilmiş. Dipnotlara boğmadan (yok değil ama yarım sayfa dipnotada gömülmedim) duru bir Türkçe ile çevirmiş ki Mete bey bu işin ustalarındanmış.
Yordam kitap ağırlıklı olarak sol yayınları neşretmekte ama klasiklere de basım yapmaya başlamışlar.
Bu arada Emile Zola'nın Germinal isimli klasiğinin geliri 2014 yılında Soma faciasında kaybettiğimiz madencilerin ailelerine dağıtılıyormuş. Böyle bir sosyal yardıma dahil oldukları için daha bir sevdim bu yayınevini.
Şimdilik İsabelle Allende'nin Ruhlar Evi'ne devam edeceğim. Onunla ilgili düşüncelerimi de kitap biter bitmez paylaşacağım.
Öptüm hepinizi 'sistır'lar.
O yüzden bu kitaba özel psikolojik 300 barajım var 150 sayfam kaldıxyzt-5544 300 u bekle anca alisiliyo :))) bu arada arkadaslardan biri 600den fazla karakter varmis demisti belki o kadar vardir ama sonucta hepsini akilda tutmaya gerek olmuyo zatwn baskarakterler belli ( yine de biraz fazlaca tabi :) )
Yordam' dan fantastik bir kitap okumustum ceviride titiz davrandiklari coook belli keske cogu kitabi onlar da bassa da okusak. # yordamkitapduysesimizi :)))
Germinal' i okumafim listemde de degil ama sirf bu sebeple bile alir okurum.
Paylastigin bilgiler icin cok tesekkur ederim. Nobetlerinin sakin gecmesini diliyor ve sevgiler yolluyorum.
Ruhlar Evi 3 seriden oluşan kitap mis.
Hangisi ilkti unuttum
Ruhlar Evi, Kaderin Kızı ve Sararmış Bir Fotoğraf aynı seriymiş. Siz biliyor musunuz.benim de okuma listemde .
xyzt-5544 300 u bekle anca alisiliyo :))) bu arada arkadaslardan biri 600den fazla karakter varmis demisti belki o kadar vardir ama sonucta hepsini akilda tutmaya gerek olmuyo zatwn baskarakterler belli ( yine de biraz fazlaca tabi :) )
Yordam' dan fantastik bir kitap okumustum ceviride titiz davrandiklari coook belli keske cogu kitabi onlar da bassa da okusak. # yordamkitapduysesimizi :)))
Paylastigin bilgiler icin cok tesekkur ederim. Nobetlerinin sakin gecmesini diliyor ve sevgiler yolluyorum.
Yordamın Çevirisi iyi olabilir de o kapaklar ne ya, çocuk kitabı gibi değil mi sizce de
Çevirmen ve yazar olan bir arkadasimla konuştum. Yordam güzel dedi baya ama yine de klasikleri iş bankasından okurum dedi . Nedense klasik deyince işe gidiyor benim de aklım. Ama kimsenin basmadığı alanda kitaplar basması güzel varsa önerin cico edinebilirim kitapxyzt-5544 300 u bekle anca alisiliyo :))) bu arada arkadaslardan biri 600den fazla karakter varmis demisti belki o kadar vardir ama sonucta hepsini akilda tutmaya gerek olmuyo zatwn baskarakterler belli ( yine de biraz fazlaca tabi :) )
Geçen haftalarda bir yazar söyleşisine gitmiştim. Iletişim dışardan çok iyi görünse de kendi içind e ilgisiz demisti mesela adam kapaklarını hep kendi ayarlamış kartpostaldan vs :) çok gülmüştüm ben yazarın yalancısıyım. Iletisimin arka sayfa bilgilendirme kısmını da çok seviyorum benÜçleme olduğundan haberim yoktu. Bahsettiğiniz kitaplara baktım. Konulara ya da karakterler birbirinden bağımsız duruyor ama can yayınlarının kendi sayfasında da üçleme olarak belirtmişler ve sıralama tam sizin verdiğiniz gibi.
Klasikleri bu yayınevinden tamamlamak isterdim. Çok sayıda basımları yok. Yavaş yavaş basacaklar herhalde(batmazlarsa tabi)
Kapaklar konusunda hemfikirim. O konuda İletşim'i tek geçerim. Kapak resimleri çok güzeller.
Ben de klasiklerde is bankasi takintiliyim. Yordam' dan en son Un Lun Dun okudum ceviri o kadar hosuma gitti ki. Ingilizce ceviti fransizca vs ye gore cok daha kolay aslinda ama cevirmen notlari cok titizdi gunluk konusma dilinde yapilan gondermeler vs cok guzel aciklanmisti. Baska kitabi var mi elimde hatirlamiyorum yillar once yine China Mieville' in Sehir ve Sehir' ini okumustum o da Yordam sanirim.Çevirmen ve yazar olan bir arkadasimla konuştum. Yordam güzel dedi baya ama yine de klasikleri iş bankasından okurum dedi . Nedense klasik deyince işe gidiyor benim de aklım. Ama kimsenin basmadığı alanda kitaplar basması güzel varsa önerin cico edinebilirim kitap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?