Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Erken başlamanı destekliyorum,ah Sefiller ahhh

İyi akşamlar.
Yıl başından beri okumakta olduğum “İkna” dün bitti. Kedi Öyküleri’ne başladım.
yanlış hatırlıyor olabilirim ama sanırım hamilelik takvimin yoktu. eğer doğru hatırlıyorsam da hayırlı olsun. Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin

yanlış hatırlıyor olabilirim ama sanırım hamilelik takvimin yoktu. eğer doğru hatırlıyorsam da hayırlı olsun. Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin
Aminn. Teşekkür ederimmm
Biraz önce ekledim
Kitabı her elime aldığımda uyuyakalmamı bu yeni gelişmeye bağladım

Sabahattin Ali__Yeni Dünya bitti.

Evet, bir kitabını daha bitirdim, tüm kitaplarını okuma yolunda adım adım ilerliyorum.

İçerisinde 13 öykü bulunan bu kitabı bir solukta okumak yerine tam anlamıyla sindire sindire okudum diyebilirim. Yazarın en sevdiğim yönü; sadece yaşadığı dönemde değil günümüzde de güncelliğini koruyacak olayları yazmış olmasıdır. Bazı karakterleri etrafınızda görmüşsünüzdür ya da bir yakınınızın başına gelmiştir de ondan duymuşsunuzdur, o derece tanıdık. Sizi şüpheye düşürecek tek şey öykülerin sonundaki tarihler, onları yok saydınız mı her şey yerli yerine oturuyor.

Bazı hikayeler kısa olmasına rağmen vurucu etki yapıyorlar resmen; Ayran öyküsü onlardan biriydi benim için. Başkahraman ile aynı çaresizliği hissettim, çok üzüldüm, çok da kızdım. Isıtmak İçin adlı hikayede de aynı duyarsızlığı, aynı haykırışları, sessiz çığlıkları yaşadım.

Her öyküde içime işleyen, işte şurası kırılma noktasıydı dediğim birçok hayata tanıklık ettim. Anlatmaya kalksam her öyküden bir şeyler karalarım, yüreğime her biri dokundu, ben sevdim, yaşanılanları olmasa da aktarımları en azından.

Öykü sevenler için tavsiye edebilirim, sevmeyenler için de belki hepsi olmasa da biri yüreğinin saklı bahçesine filizlenmeye başlar bir denesen diyebilirim.

Asimov dan ben,robot u okuyorum

Hiç beklediğim gibi değildi iyi anlamda tabiki... Ben bilim kurgu diyince aklıma düğüm olmuş kablolar , acayip elektronik aletler vs.. geliyor ama Asimov o kadar esprili anlatmış ki çok beğendim dili çok akıcı çok anlaşılır ve 1939 yılında bugünü anlatmış okurken hep gulumsedim :)

Bittiğinde Hakkari'de bir mevsime başliycam ayı bu kitapla kapatırım zaten

İyi geceler baykus arkadaşlarım.
Memleketten döndük evimizdeyiz.
Kaç gündür okuyamadım o yüzden bu saate kadar okumak istedi canım.
Havva'nin Üç Kızı, 230.
Savar Ve Barış hala aynı..
Natsume hayırlı olsun. Güzel bir hamilelik gecirirsin inşaallah.

Günaydın herkese
Uzun zamandır sinemaya gitmiyordum.

Bugün Daha filmine gitmeyi planlıyoruz.

Hakan Günday benim favori yazarımdır. Tüm külliyatını çok severek okudum. Daha kitabını da çok sevmiştim.
Filmini de severim diye düşünüyorum. Ne de olsa Onur Saylak filmi.
Ayrıca Ahmet Mümtaz Taylan bizim İskender babamız, nasıl beğenmeyeyim.

Günaydın canlar!

Ruhlar Evi bitti.
Marquez tadında bir kitap. Bir ailenin üç kuşaklık hikayesini kara mizah tadında anlatan bir romandı.
Ben bu kitabı Şili Darbesini(1973) araştırırken okuma listeme almıştım. O dönemi kısaca anlatan bölümü mevcut ki zaten Isabelle Allende darbe ile devrilen Salvador Allende'nin yeğenidir. Bu sebeple daha çok ilgimi çekmişti.

Kitap için çok ahım şahım diyemem ama okunabilir diye düşünüyorum.
Seveni çok ben ise "orta karar"dayım. Daha doğrusu beklentim biraz farklıydı o sebeple çok etkilenmedim. Yine de okunabilir.

Bu ara Şili Darbesine sardım. O sebeple yeni kitabım "Eve Dönmenin Yolu" Alejandro Zambra (yine Şili'li bir yazar)

Bu arada Kayıp Zamanın İzinde serisini okuyan, okumayı düşünen var mı?

Günaydın
Kayıp Zamanın İzinde serisi şubat ya da mart ayında okunmaya başlanacak.. Kitabı olan arkadaşların ortak musaitlik durumu bekleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…