Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Cok heveslendimmmm ama tur sirketleri butun biletleri kapatiyormus diye duydum

Tuvaletler yeterli mi,kaç kişiye bir tuvalet düşüyor?
Ben biraz pimpiriğim de
O zaman sen hiç bulasma:)) her vagonda 2 tane var canim sayıyı bilmiyorum . Ben rahatımdır zehirlenmedikten sonra yemek lezzetlidir oturacak yer varsa uyanır:))

Albert Camus__Yabancı bitti.

Sürekli karşıma çıkan kitap, nihayet okumak kısmet oldu.
İlk başta neyle karşılaşacağımı bilmiyordum, okurken o yüzden baya istekli başladım. Kitabın sonuna kadar da acaba nasıl gelişecek, neler olacak diyerek de bitirdim kitabı.

Konusuna gelirsek, bir karakter düşünün onun için her şey o kadar olağan ve basit ki ölümü bile çok rahat kabullenip soğukkanlılıkla hayatın akışına devam ediyor, bazı anlar geliyor ki yeter ama yani bunda bir duygu belirtisi göster artık diye laf yetiştirmeden duramıyorsunuz. Bu kahramanımızın çok kısa bir zaman aralığında yaşadıkları kaleme alınmış, çevresindekilere olan duyarsızlığının ötesinde aslında kendisine bile ne kadar yabancı oluşunu okuyacaksınız.

Kitapta beni etkileyen; başkasının hayatını etkileyecek olaylarda suçlanmak yerine sadece sizi ilgilendiren, duygularınızı istediğiniz gibi yaşamanızdan dolayı cezalandırılabilecek olabilmeniz, hayatınızın kendi kontrolünüzden çıkıp başkalarının dedikleriyle şekillenebilmesi. Hatta karakter bunu şu cümlelerle çok güzel ifade etmiş;

"Bu davanın benim dışında görülür bir hali vardı .Her şey, ben karıştırılmaksızın olup bitiyordu.Kaderim, bana fikir sorulmadan belirleniyordu."

Kitabın anlatımı çok basit, betimlemeleri sade olmasına rağmen duygu geçişini çok güzel yansıtmış.Bazı cümlelerin üzerinde düşünmeden edemiyor insan.

Kısacası; benim gibi duygu, durum aktarımlarını seven, olaydan çok süreç odaklı kitaplara sıcak bakanlar için ideal ama yok ben heyecan isterim, şöyle konular dallanıp budaklansın derseniz size hitap etmeyebilir.

Çok iyi anlatmışsın

Giz ya sen bi yerlerde yaz ya da artık şu ınstagram hesabini açalim saçma sapan insanlar populerken . Insanlar gerçek bir yorumcu gorsun

İyi geceler
Beni çocukluğuma ve gençlik yıllarıma götüren bir şey yaptım bu gün. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabına başladım. 101.sayfadayım.

Ayrıca yorumları gördükçe dayanamadım ben de Hakkari’de Bir Mevsim kitabının siparişini verdim bugün. Haftaya elimde olur diye umuyorum.

kızıl kraliçe bitti. yaşanan olaylar ve entrikalar tabii ki tahmin edilebilirdi ama beni en çok etkileyen karakterlerin amaçları uğruna hissettiklerini çok güzel yansıtmasıydı. yazar çok iyi anlatmış vermek istediği duyguları. fantastik-distopya sevenler bir şans verebilir.

Çok iyi anlatmışsın

Teşekkür ederim.

Giz ya sen bi yerlerde yaz ya da artık şu ınstagram hesabini açalim saçma sapan insanlar populerken . Insanlar gerçek bir yorumcu gorsun

Sen beni sevdiğin için öyle görüyorsun.
Kendi aramızda olunca rahat yazıyorum, bir yerde yazmak için yazarı, dönemi, etkilendiği akım ya da kişileri özümseyip her yönden inceleyebilirsem içime siner ki o da zor yani, böylesi güzel.
Yalnız senin dediğini yapıyorum bu yıl, bu sene okuduğum her kitabı yorumlayıp bittiği tarihlerle worde kaydediyorum. Ilerde belki deftere geçiririm, tekrar okuduğum kitaplar olursa duygu değişimi ne yönde olmuş bakmış olurum. Fikir için sağ ol kuzum.

Kuzum benim çok sevindim . Belki bir gün daha da çok gaza getiririm seni :) yazın bir daha buluşunca bu iş tamam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…