- 16 Ocak 2014
- 3.763
- 5.240
- 248
- 39
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #2.341
şimdik biz yıllık kitap hedeflerimizi belirliyoruz ya. ona ulaşmak istiyoruz incecik kitaplarla dolduruyoruz falan. şimdi ben mesela suç ve ceza'yı okudum, iki haftadan fazla süremi ayırdım, nerdeyse 700 sayfa, sonuç: 1 kitap. bu yüzden kalın kitap okumaya korkar oldum, hani burda gaza geliyoruz falan ya o açıdan. yoksa haset fesat durumlarından değil yani.
benim önerim yıllık hedeflerimizi sayfa şeklinde belirlesek. mesela ben ayda ortalama 1500 sayfa okuyorsam yıllık 18000 sayfa hedef koyarım. günde 100 sayfa okuyan biri 36500 sayfa hedef koyar. nasılsa kitapların puntoları ortalama aynı büyüklükte. daha gaza getirici olur kalın ince istediğimiz kitabı okuruz he? ne dersiniz?
Kitap sayısı için bahanesi benim açımdan. Önemli olan kitapsız gün geçirmemek. Sayfa hedefinin benim için cezbedici kısmı yok. Çünkü kalın kitaplar daha çekici ince kitapları sevmiyorum. Sonuç olarak benim hedefim kitap kalır ama çoğunluk isterse uyum sağlarım.şimdik biz yıllık kitap hedeflerimizi belirliyoruz ya. ona ulaşmak istiyoruz incecik kitaplarla dolduruyoruz falan. şimdi ben mesela suç ve ceza'yı okudum, iki haftadan fazla süremi ayırdım, nerdeyse 700 sayfa, sonuç: 1 kitap. bu yüzden kalın kitap okumaya korkar oldum, hani burda gaza geliyoruz falan ya o açıdan. yoksa haset fesat durumlarından değil yani.
benim önerim yıllık hedeflerimizi sayfa şeklinde belirlesek. mesela ben ayda ortalama 1500 sayfa okuyorsam yıllık 18000 sayfa hedef koyarım. günde 100 sayfa okuyan biri 36500 sayfa hedef koyar. nasılsa kitapların puntoları ortalama aynı büyüklükte. daha gaza getirici olur kalın ince istediğimiz kitabı okuruz he? ne dersiniz?
bunu bende düşünmüştüm ince kitap okuyup hedef geçiliyor falan diyeşimdik biz yıllık kitap hedeflerimizi belirliyoruz ya. ona ulaşmak istiyoruz incecik kitaplarla dolduruyoruz falan. şimdi ben mesela suç ve ceza'yı okudum, iki haftadan fazla süremi ayırdım, nerdeyse 700 sayfa, sonuç: 1 kitap. bu yüzden kalın kitap okumaya korkar oldum, hani burda gaza geliyoruz falan ya o açıdan. yoksa haset fesat durumlarından değil yani.
Skosnob nice yıllara yaşlara canım :)
@gurudaguruda gerçek bir yarış olsaydı ince kitap kalın kitap olayı haksızlığa neden olurdu evet.
ama öyle bir durum yok ki :) amaç buraya devamlılık ve kitapsız kalmamak, lütfen korkmadan kalın kitap oku.
onun dışında çoğunluk uyarsa ben de kabul ederim
şimdik biz yıllık kitap hedeflerimizi belirliyoruz ya. ona ulaşmak istiyoruz incecik kitaplarla dolduruyoruz falan. şimdi ben mesela suç ve ceza'yı okudum, iki haftadan fazla süremi ayırdım, nerdeyse 700 sayfa, sonuç: 1 kitap. bu yüzden kalın kitap okumaya korkar oldum, hani burda gaza geliyoruz falan ya o açıdan. yoksa haset fesat durumlarından değil yani.
Kitap sayısı için bahanesi benim açımdan. Önemli olan kitapsız gün geçirmemek. Sayfa hedefinin benim için cezbedici kısmı yok. Çünkü kalın kitaplar daha çekici ince kitapları sevmiyorum. Sonuç olarak benim hedefim kitap kalır ama çoğunluk isterse uyum sağlarım.
Nicelik cok da onemli degil sayfa sayisi bana cok mantikli gelmiyor soyle ki bahsettigimiz ,yorumladigimiz, onerdigimiz ya da onermedigimiz sey sonucta kitap ben bu dogru uzerinde devam ederek niceligi degil niteligi on planda tutmaya calisalim derim.Sayfa sayısı benim için çok önemli değil açıkçası. Önemli olan kitap okumuş olmak. Zaten hedef belirlemek de çok önemli bir yarış değil, işin eğlencesi.
Ama çoğunluk isterse sayfa sayısı olarak da hesaplamaya çalışırım.
Suçunun ne olduğu da belli değildi. Hatta ben zamanına göre sanat sınıfına yakın biri olduğunu düşünmüştüm mahkumun. Ne harika bir kitaptı. Tekrar okumak istediklerim arasında.Bir idam mahkumunun son gunu bitti. Gecen hafta hic konsantre olamamistim yogunluktan. Guzel kitap. Ne kadar cani olursa olsun birini oldurmek dogru mu? Yoksa toplumun ve yarginin sorumlulugu mu?
Okurken ben de merak ettim sucunu ama ozellikle yazmamis gibi geldi bana. Idami kim icin olursa olsun elestiriyor.Suçunun ne olduğu da belli değildi. Hatta ben zamanına göre sanat sınıfına yakın biri olduğunu düşünmüştüm mahkumun. Ne harika bir kitaptı. Tekrar okumak istediklerim arasında.
Ya yanlış yargılar :/
Aynen amacı bencede idamı eleştirmekti. O yüzden mahkum bize yakın geldi muhtemelen. Suçsuzmuş gibi.Okurken ben de merak ettim sucunu ama ozellikle yazmamis gibi geldi bana. Idami kim icin olursa olsun elestiriyor.
Ben de bunu kastettim PUDRA'cım dile getirmiş.Okumak var okumak var..
Ben buraya daimi okuma aşkımın devam etmesi için katıldım.
Sayfa saymak benim için akıl işi değil.
Ben zaten hedefimi KENDİME göre koydum. Burada sizlerle yarışma için değil. Neticede neleri okuduğum ve kaç tane okuduğum beni donanımlı hale getirecek.
En üst limitim 2017 için 50 .. bebeğim ve maruzatlarım neticesinde şekillendirdim.
Okunan kitaplar nitelik açısından beni tatmin etmeli...
Aylık birinci olma durumu evet keyifli ama 30 kitap okuyup yarısı "CİN ALİ" tarzı olacaksa okur olarak o kişinin kendini ciddi anlamda sorgulaması gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?