Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

*Sayfaya sevdiğim bir şiiri paylaşmaya gelmiştim Bilgeler ;

Eğer, bütün etrafındakiler panik içine düştüğü
ve bunun sebebini senden bildikleri zaman
sen başını dik tutabilir ve sağduyunu kaybetmezsen;

Eğer sana kimse güvenmezken sen kendine güvenir
ve onların güvenmemesini de haklı görebilirsen;

Eğer beklemesini bilir ve beklemekten de yorulmazsan
veya hakkında yalan söylenir de sen yalanla iş görmezsen,
ya da senden nefret edilir de kendini nefrete kaptırmazsan,
bütün bunlarla beraber ne çok iyi ne de çok akıllı görünmezsen;

Eğer hayal edebilir de hayallerine esir olmazsan,

Eğer düşünebilip de düşüncelerini amaç edinebilirsen,

Eğer zafer ve yenilgi ile karşılaşır
ve bu iki hokkabaza aynı şekilde davranabilirsen;

Eğer ağzından çıkan bir gerçeğin bazı alçaklar tarafından
ahmaklara tuzak kurmak için eğilip bükülmesine katlanabilirsen,
ya da ömrünü verdiğin şeylerin bir gün başına yıkıldığını görür
ve eğilip yıpranmış aletlerle onları yeniden yapabilirsen;

Eğer bütün kazancını bir yığın yapabilir
ve yazı-tura oyununda hepsini tehlikeye atabilirsen;
ve kaybedip yeniden başlayabilir
ve kaybın hakkında bir kerecik olsun bir şey söylemezsen;

Eğer kalp, sinir ve kasların eskidikten çok sonra bile
işine yaramaya zorlayabilirsen
ve kendinde 'dayan' diyen bir iradeden
başka bir güç kalmadığı zaman dayanabilirsen;

Eğer kalabalıklarda konuşup onurunu koruyabilirsen,
ya da krallarla gezip karakterini kaybetmezsen;

Eğer ne düşmanların ne de sevgili dostların seni incitmezse;

Eğer aşırıya kaçmadan tüm insanları sevebilirsen;

Eğer bir daha dönmeyecek olan dakikayı,
altmış saniyede koşarak doldurabilirsen;

Yeryüzü ve üstündekiler senindir

Ve dahası

sen bir İNSAN olursun oğlum...

Rudyard Kipling

kızlar şu kitap sayısı hedefleyelim mi konusunda fikrimi belirteyim.

Burda bulunma amacımızın skor tutmak olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta herkes kendine okuyor, burda birinci olana da kimse madalya vermiyor.Burda paylaşmak için bulunuyoruz, topiğimize böyle zarar verecek hesaplara gerek yok diyorum.

Not: Kalın kitap okumaya bayılan kitapsever.

Ayrica sayfa sayisiyla liste yapmak beni ciddi anlamda yorar ve gereksiz zaman harcayacağimi düşünüyorum ... Sayfa sayisinin benim gozumde bi onemi yok böyle buyirdu zerdüşt kitabini 15 gün zorlayarak 30 sayfa okuyabildim ama 700 sayfalik kitabi iki gunde bitirdim ne önemli var ki bunun önemli olan kitabin bana bişeyler katmasi
Burda kimse okuma maratonlarina hazirlanmiyor okuyoruz keyifli sohbet ediyoruz...

Ben de zaten belirtmiştim birkaç kez, cşddi ciddi hırslı bir yarış olarak düşündüğümden değil, kendimle alakalı olarak aklıma gelen bir şeyi öneri olarak sundum.

Ben de zaten kimseyle ciddi ciddi yarış halinde olmadığımı birkaç kez söyledim. Neden bu kadar polemiğe açık bir cevap veriyorsunuz ki? Bir şey sordum sadece. Bu kadar sert bir şekilde akıl işi değil falan diyerek cevap vermeniz hoş değil. Ben ne bir eleştiri yaptım ne de kırıcı bir şey söyledim. Üzüldüm açıkçası yazdıklarınıza.

Topiğe zarar vereceğimi hiç düşünmedim açıkçası

Kızlar ben ne yapmışım böyle ya çok özür diliyorum. Yazmadım farz edin

@gurudaguruda sen aklına gelen bi fikri sordun ben de görmüşken kendi fikrimi yazdım. Belki sen yazarken çok detaylı düşünmemiş olabilirsin ama yanlış anlaşılabilir bir yöntem olur bence.

Sert bir cevap yazmışsam da kesinlikle şahsi değil düşüncelerim. Üstüne alınma lütfen.

Polemik icin yazmadigimi belirteyim oncelikle...
ORada benim icin akil isi degil dedim..

Cunku sabah ne yaptigimi unutan insanim.. sayfa saymak bu yuzden.benim icin kulfetli bir durum bu yuzden benim icin akil isi degil.

HErkes fikrini soyluyor neticede ben kirici oldugumu dusunmuyorum.
Bu dusunceye de gecen aylarda bir arkadasa esprisine yillik kotasini doldursun diye takilmistik sanirim o sebebiyet verdi ...

Son düzenleme:

yukarıda işaretlediğim cümlen biraz yanlış canım, onun dışında tabi ki fikirlerimizi belirtmekte özgürüz
o cümlen ile birçok kişiyi töhmet altında bırakmış gibi oldun
kaldı ki incecik kitaplar dediğin kitapların da kimileri o kadar dolu dolu oluyor ki 15041545 sayfalık kitap okusan bile yerini tutamıyor
senin o dediğin, okumuş olmak için okuyanlar için mantıklı ama buradaki kızları senelerdir tanıyorum hepsi iyi okurlar, yeri gelir çerez kitap okuyup kafalarını dağıtırlar yeri gelir budala ile budala olurlar
zamanla birbirimizi daha iyi tanıyacağımızı umuyorum

Kızlar, tatlı bilgeler :))
Yazışıyoruz sadece, yani jest ve mimik yok duygularımızı yansıtacak ikonlar var onlar da illaki yeterli değil :)

Ben burda kimsenin asla ve asla kırıcı yazacağına inanmıyorum, herbiriniz birbirinizden kıymetli aklı başında olgun en ennn önemlisi kitap okuyan hatunlarsınız :)

Polemik yaratacak birileri daimi olamıyorlar zaten buralarda, :) yazışmak zor zanaat (bence bir zanaat) çünkü ortada duygu ve düşünceler yok, nereye çekersen çek :)

Okuyalım sadece, gerisi gerçekten teferruat, değil mi :)

ayrıca @gurudaguruda kuzum gönlün kırılmasın ortalama bir kitap 400 sf olsa ve ayda 3 kitaptan yılda 14400 sayfa eder, sadece senin için ve seninle bu hedefi koyabilirim, ister misin canım :)

Yorum yapmak istemiyorum uzatmamak için.
Ama istemeyen olursa anasayfadan 2017 hedeflerini kaldırabilirim..
2016 yılında kim hedefini tutturmuş, kim tutturmamış diye hiç bakmadık. Buda zaten skor tutmadığımızın göstergesi.. Herkes kendinden ve kendi hedefinden mesul Özgeyi yakından tanıdığım için onun hedefini gerçekleştirdiğini biliyorum. Başka kim tutturdu bilmiyorum

@gurudaguruda açıkçası canım bende senin gibi düşündüm ama yarış gibi olur diye vazgeçtim. maksat kitap okumak olsun canım benım. fikrini belirtmen çok güzel. sakın gönlün kırılmasın fikir verdin sadece

İnce kitap okuyanlardan biri olarak o konuya şu şekilde açıklama getireyim:
Geçen sene yıl sonunda hedefimden bayağı gerideydim, hatta olmayacak nasıl olsa diye vazgeçmiştim. Sonra işyerinde bilgisayarım bozulunca 3 günlük bi boşluğa düştüm ve bolca kitap okuma fırsatım oldu. Öyle olunca da madem fırsat geçti elime bitireyim dedim ve arkadaşlar da yardımcı oldular. Yaklaşık 20 gün içerisinde 10 kitap okumuş oldum. Ve geneli evet inceydi ancak hiç biri incecik kitaplarla hedef doldurmak için okunmuş basit kitaplar değildi. He bu arada son ayki o sıkışmadan rahatsız olduğum için de 2017 hedefimi azalttım.
Herkes istediğini okumakta özgür sonuçta. Ortak okuma yaptık herkes budalayı okudu, ben kalın olduğu için ve bu sıralar ona konsantre olamayacağım için okumadım mesela.
Kısaca topiğimizin amacı kitap okumak. Hedef tutturmak kişisel amacımız. Kiminin içine "yeter ki hedef tutsun ince de okusam olur " durumu siner, kimisi bunu hile olarak görür.
Ben kendi adıma okuyayım da ince kalın fark etmez diyorum. Hatta kalın kitapların bir çoğu çok dah akıcı ve konusu olan kitap olduğu için ben onları çerezlik kitap olarak görüyorum ve o şekilde okuyorum. Kim nasıl isterse öyle yapabilir sonuçta özgür bir topiğiz. Sadece listemizi hazırlarken @kalinkaselin e kolaylık olsun diye adet belirtmemiz daha iyi olur sanırım.

Beni beni cesminazını da bilmiyorsun

Yanlış yazmadım ama yine de birini kırdıysam özür dilerim. Kusura bakmayın kızlar. Ben kendi kendime kalın kitap değil ince kitaba yöneldiğim düşüncesiyle yazdım.

Tanışmak evet güzel ama tanımadığımız insanlara da iyi zan ile yaklaşalım. Ben söyleyim burada bulunup kitap okumaktan, yeni kitap önerileri almaktan son derece memnunum. Memnun değilsem çıkıp giderim. Bu yüzden ortada ciddi ve kötü niyetle yazılmış bir şey yok. Saygılar

arkadaşlar bu konuda kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. sadece fikir belirtildi. ince ya da kalın farketmez maksat okumak olsun

Beni de az çok tanıdığın için TUTTURAMADIĞIMI biliyor olmalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…